Kamerat pa pasqyra

Canon EOS M100

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit
0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
Përmasat (L x Gje x Th)
108,2 x 67,1 x 35,1 mm
Pesha (vetëm trupi)
Rreth 302 g (standardi i testimit CIPA, me baterinë dhe kartën e memories)

Specifikimet

 • Sensori CMOS 24,2

  Sensori CMOS 24,2 megapiksel i madhësisë APS-C

 • DIGIC 7

  Përpunim i fuqishëm me DIGIC

 • Dual Pixel CMOS AF

  I shpejtë për fotografitë, i qetë për videot

 • 6,1 fps

  Regjistroni në vazhdimësi me 6,1 fps

 • Full HD 60P

  Video më reale dhe pa ndërprerje

 • LCD me prekje 7,5cm

  Ekran me prekje me anim me rezolucion të lartë

 • Wi-Fi / NFC

  Lidhni, ndani ose krijoni kopje rezervë pa tela

 • Bluetooth

  Lidhja gjithmonë aktive

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  CMOS 22,3 x 14,9 mm
 • Pikselët Efektive
  Rreth 24,2 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Rreth 25.8 megapiksel
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 7

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)
 • Gjatësia Vatrore
  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës
 • Stabilizim Imazhi
  Stabilizues optik imazhi në lente të pajtueshme
  Video: Stabilizimi dixhital i imazhit (IS) i përmirësuar me 3 boshte me lente të përputhshme

FOKUSIMI

 • Tipi
  Sistem Dual Pixel CMOS AF. Piksela të zbulimit të fazës të integruara në sensorin e imazhit 1
 • Sistemi AF/ Pikët
  Maksimumi 49 pika AF (Vend i fiksuar në rrjetë 7x7) me anë të zgjedhjes automatike të kamerës 2
  Pozicion i lirë 1 pikë AF/ 1 zonë AF (9 pika, rrjetë 3x3) me anë të zgjedhjes manuale 3
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -1 - 18 (në 23 °C, ISO 100, me EF-M 22mm f/2 STM)
 • Modalitetet AF
  AF me një fotografi AF dhe Servo AF
 • Zgjedhja e pikës AF
  Fytyrë + Ndjekje: Ndjekje e fytyrës dhe subjektit përmes njohjes automatike/ zgjedhje manuale përmes ekranit me prekje. Zgjedhje automatike në 49 pika AF kur nuk dallohet fytyrë brenda kuadros.
  Smooth Zone AF: Zgjedhje manuale e zonës, plus zgjedhje automatike në 9 pika AF brenda zonës së zgjedhur
  1 pikë AF: Zgjedhje manuale përmes ekranit me prekje/ butonave
 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  Treguar në ekranin LCD
 • Bllokimi AF
  Kyçet kur butoni i shkrehësit shtypet deri në mes ose Buton Kyçi AE i personalizueshëm
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  me anë të rrezes ndihmëse LED
 • Fokusim Manual
  Me lente EF & EF-S - Zgjedhje përmes ndryshimit AF/MF në lente
  Me lente EF-M - Zgjedhje përmes Butonit MF të dedikuar/ butonave të tjerë të personalizueshëm (ndryshim AF/MF).
  Kulmim MF në dispozicion
  AF+MF i disponueshëm (Rregullim fokusi manual pas One-Shot AF)
  Zmadhim imazhi i disponueshëm gjatë MF (5x ose 10x)

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes
  Matja në kohë reale nga sensori i imazhit
  (1) Matje vlerësuese (384 zona)
  (2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 10% e ekranit të Pamjes të drejtpërdrejtë)
  (3) Matja e qendrës mesatare të përafërt
  (4) Matja e pikës (afro 2% e ekranit të Pamjes të drejtpërdrejtë)
 • Sfera e Matjes
  Imazh i palëvizshëm: EV 1 - 20 (në 23 °C, ISO 100)
  Video: EV 2 - 20 (në 23 °C, ISO 100)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.
  Manual: Me butonin e Kyçit AE në modalitetet e zonës krijuese.
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në ndalesa 1/3 stop
 • Ndjeshmëria ISO
  ISO AUTO (100 - 25600), 100 - 25600 në ndarje 1/3-stop4
  Video: ISO AUTO (100 - 6400), 100 - 12800 në rritje me ndalesa 1/3

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehësi fokal-vend me kontroll elektronik
 • Shpejtësia
  301/4000 sek (rritje ndalesa 1/3), Llamba (gama totale e shpejtësisë së obturatorit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Cilësimet
  AWB, Dritë dielli, Hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë
  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Temperatura e ngjyrës (Ndarje 100 Kelvin)
  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Blu/Qelibar +/-9 nivele
  2. E purpurt/ Jeshile +/-9 nivele
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Monitori LCD

 • Tipi
  7.5 cm (3.0”) LCD me prekje (TFT). Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,040,000 pika. Tip kapacitiv elekstrostatik. Me anim afro 180 gradë lart
 • Mbulimi
  Rreth 100%
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregulluar te një nga pesë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes
  I personalizueshëm dhe ndryshim përmes INFO. Buton
  (1) Imazh live me informacione bazë
  (2) Imazh live me informacione të plota
  (3) Imazh live pa informacion
  (4) Ekran kontrolli të shpejtë

Blici

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  Stabilizimi i imazhit (IS)
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  Mbulim maksimal në rreth 15mm (ekuivalent me 35mm: rreth 24 mm
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Rreth 5 sekonda 5
 • Modalitetet
  Auto (E-TTL II)
 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq
  Po - me llampën e zvogëlimit të syrit të kuq
 • Sinkronizimi X
  1/200 sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 2 EV në rritje me 1/3
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Jo/Jo

Shkrepja

 • Modalitetet
  Skenë inteligjente auto, Hibride auto, Ndihmës krijues, SCN (Autoportret, Portret, Lëkurë e butë, Peizazh, Nga afër, Sporte, Ushqime, Skenë natën në duar, Kontroll ndriçimi HDR), Filtra krijues (Bardhë e zi me kokrriza, Fokus i butë, Efekti i syrit të peshkut, Efekt artistik i spikatur, Efekti i bojërave të ujit, Efekti i kamerës lodër, Efekti i miniaturës (Fotografi dhe Video), Gama dinamike e lartë), Programi AE, Prioriteti i obturatorit AE, Prioriteti i hapjes së diafragmës AE, Ekspozimi manual, Video (Ekspozimi automatik i filmit, Ekspozimi manual i filmit, Film me interval kohor)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Përpunimi i imazhit
  Përparësia e Theksimit të Tonit
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Reduktim i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra + Multi Shot NR)
  Korrigjim periferik i ndriçimit të lentes
  Korrigjimi i shmangies kromatike
  Korrigjim difraksioni

  Ndihmës Kreativ
  Turbullim Sfondi (5 parametra)
  Ndriçimi (19 nivele)
  Kontrasti (9 nivele)
  Saturimi (9 nivele)
  Toni i Ngjyrës (19 nivele)
  Monokrom (Joaktiv/Bardhezi/Sepia/Blu/E purpurt/Jeshile)
 • Modalitetet e lëvizjes
  Tek, i vazhdueshëm, vetë kohëmatës (2s, 10s, personal)
 • Continuous Shooting
  AF me një shkrepje: Afro 6,1 shkrepje/sek për deri në 89 kuadro në JPEG dhe 21 kuadro në RAW 6
  Me Servo AF: Afro 4 shkrepje/sek për deri në 1000 kuadro në JPEG 7

Metoda Live View

 • Mbulimi
  Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: Fine, Normal (I pajtueshëm me Exif 2.30) / Rregull dizajni për sistemin e skedave të kamerës (2.0)
  RAW: RAW (14-bit, RAW origjinale Canon edicioni i 2të),
  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, RAW + kompresion JPEG i mundshëm
 • Madhësia e Imazhit
  RAW: (3:2) 6000 x 4000, (4:3) 5328 x 4000, (16:9) 6000 x 3368, (1:1) 4000 x 4000
  JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 2400 x 1600
  JPEG 4:3: (L) 5328 x 4000, (M) 3552 x 2664, (S1) 2656 x 1992, (S2) 2112 x 1600
  JPEG 16:9: (L) 6000 x 3368, (M) 3984 x 2240, (S1) 2976 x 1680 (S2) 2400 x 1344
  JPEG 1:1: (L) 4000 x 4000, (M) 2656 x 2656, (S1) 1984 x 1984, (S2) 1600 x 1600
  Përpunimi dhe ndryshimi i madhësisë në kamerë për skedarët RAW të disponueshëm gjatë rileximit
 • Lloji i Filmit
  MP4 [Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]
 • Madhësia e Filmit
  Full HD - 1920 x 1080 (59.94, 50, 29.97, 25, 23.976 fps)
  HD - 1280 x 720 (59.94, 50 fps)
  VGA - 640 x 480 (29.97, 25 fps)
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB
 • Dosjet
  Folderat e rinj mund të krijohen automatikisht çdo muaj ose çdo ditë
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm
  (2) Rivendosja Automatike

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  4 funksione të përshtatura me butonat e personalizueshëm të regjistrimit dhe obturatorit
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacione për të drejtat e autorit (Emri i autorit, Detaje të të drejtave të autorit)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po, me rrotullim imazhi
 • Zmadhimi i rishikimit
  2x - 10x aktivizuar në 10 hapa plus zmadhimi i butë me gishta
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh tek me informacion (ndryshim midis 8 opsioneve)
  (2) Imazh i vetëm
  (3) Shfaqje indeksi (6/12/42/110 imazhe)
  (4) Kalim i shikimit (imazh 1/10/100, sipas datës së shkrepjes, sipas vlerësimit)
 • Panorama
  Koha e shikimit: 3/4/5/6/7/8/9/10/15/30 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Efektet e kalimit: Off, Zbehje
 • Histogrami
  Ndriçimi/ RGB
 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit
  Fshi: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet
  Mbrojtja: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet Hiq mbrojtjen e të gjitha imazheve
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menuja e shkrepjes (x8)
  (2) Menuja e luajtjes (x5)
  (3) Menyja e konfigurimit (x4)
  (4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar
 • Gjuhët e Menysë
  25 gjuhë
  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësim i firmuerit i mundshëm nga përdoruesi.
 • Materialet e Trupit
  Polikarbonat

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Hi-Speed USB (Mini-B kompatibël)
 • Tjetër
  LAN pa tela (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz, 1-11 kanale), me mbështetjen për NFC-në dinamike 8
  Bluetooth® (Version specifikimi 4.1, Teknologji Bluetooth me energji të ulët) 9 10

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge
 • PictBridge
  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

Memoria

 • Tipi
  SD, SDHC, SDXC (UHS-I kompatibël)

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh
  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1 11
  Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11 / 10.12
  Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:
  Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1
  Mac OS X 10.9 / 10.10
  Për mjetin e transferimit të imazheve:
  Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1
  Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11 / 10.12

Programi kompjuterik

 • Përpunimi i imazhit
  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale
 • Tjetër
  Picture Style Editor, EOS Utility, Image Transfer Utility
  Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android 12

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  1 x Bateri e Ngarkueshme Li-ion LP-E12
 • Jeta e baterisë
  Rreth 295 poza (në 23°C, AE 50%, FE 50%) 13
  Modaliteti Eko: Përafër. 410 poza
  Regjistrimi i videos: Afro 125 min
  Koha e rileximit kur rilexoni një prezantim të imazheve: Afro 4 orë
 • Kursimi i Energjisë
  Ekrani i fikur (15, 30 sek ose 1, 3, 5, 10, 30 min)
  Fikja automatike (30 sek ose 1, 3, 5, 10 min, çaktivizo) në modalitetin ECO
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Karikuesi i baterisë LC-E12
  Adaptori kompakt i energjisë CA-PS700 fisha DC DR-E12

Aksesorët

 • Kasat / Rripat
  Këllëfi i pamjes EH31-FJ
  Rripi i qafës EM-E2 (kafe e lehtë)
  Rripi i qafës EM-E2(BW) (kafe e lehtë)
  Rripi i qafës EM-E2(BK) (i zi)
  Rripi i qafës EM-E2(WH) (i bardhë)
  Rripi i qafës EM-E2DB
 • Lentet
  Lente EF-M
  Të gjitha lentet EF dhe EF-S janë të pajtueshme me anë të adaptorit të montimit EF-EOS M
 • Tjetër
  Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU
  Adaptor montimi EF-EOSM

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 2. Numri maksimal i kuadros AF varet nga raporti i aspektit të imazhit të zgjedhur
 3. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 4. Indeksi i ekspozimit të rekomanduar
 5. Kur bateria është e karikuar plotësisht
 6. Shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme matet me EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM dhe kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1. Numri total i kuadrove të kapura dhe shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme mund të ndryshojë në varësi të konfigurimeve të kamerës për ekspozimin, llojin e lentes së përdorur, nivelin e baterisë, nivelin e dritës dhe kartën e memories të përdorur.
 7. Shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme matet me EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM dhe kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1. Në Fokusin automatik Servo AF, shpejtësia maksimale e regjistrimit të vazhdueshëm dhe numri total i kuadrove të regjistruara varet nga gjendja e subjektit, parametrat e kamerës dhe lentja e përdorur
 8. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 9. E pajisur me teknologjinë Bluetooth® me energji të ulët. Fjala dhe logot Bluetooth® janë marka tregtare të regjistruara që zotërohen nga Bluetooth SIG, Inc. dhe çdo përdorim i këtyre markave nga Canon Europe Ltd. bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.
 10. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajisur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 8.4 (ose të mëvonshëm) ose Android 5.0 (ose të mëvonshëm)
 11. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
 12. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajisur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 8.4 (ose të mëvonshëm) ose Android 5.0 (ose të mëvonshëm)
 13. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe