Kamera DSLR

Canon EOS 90D

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit
0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
Dimensionet (Gj x Th x L)
140,7×104,8×76,8mm
Pesha (vetëm trupi)
Afro 701g
EOS 90D

Specifikimet

 • Shkrepje të shpejta të vazhdueshme

  Shkrepni aksionin deri në 10 fps

 • Gjurmim fokusi iTR

  Mbajini në fokus edhe subjektet me lëvizje të shpejtë

 • Sensor 32,5-megapikselësh "APS-C CMOS"

  Për detaje emocionuese

 • Filmim në 4K dhe "Dual Pixel CMOS AF"

  Cilësi e jashtëzakonshme videoje dhe audioje

 • Inkuadrues inteligjent optik

  Komod në përdorim edhe për periudha të gjata

 • ISO maksimale 25 600

  Shkrepje duke e mbajtur në dorë dhe në ndriçim të ulët

 • 45 pika vetëfokusimi të tipit kryq me multikontrollues

  Fokusohuni shpejt dhe saktë edhe në ndriçim të ulët

 • "Wi-Fi" dhe "Bluetooth®"

  Për ndarje të figurës dhe telekomandim të kamerës*

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  CMOS 22,3×14,8 mm
 • Pikselët Efektive
  Afro 32,5 MP
 • Piksel Gjithsej
  Afro 34,4 MP
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 8

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  EF/EF-S
 • Gjatësia Vatrore
  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës
 • Stabilizim Imazhi
  Stabilizues optik figure në objektivat e mbështetur.
  Film: stabilizim elektronik figure për filma

FOKUSIMI

 • Tipi
  Përmes pamorit optik:
  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

  Përmes shikimit live në ekranin LCD:
  Sistem Dual Pixel CMOS AF. Pikselët e zbulimit të fazës të integruar në sensorin e imazhit 1
 • Sistemi AF/ Pikët
  45 pika AF të llojit të kryqëzuar
  (45 pika f/5.6 AF tipi kryq, 27 pika f/8 [9 tipi kryq], pika qendrore është f/2.8 dhe f/5.6 tipi kryq dysh) 2 3
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -3 - 18 (në 23°C & ISO100)
 • Modalitetet AF
  Fokusi AI
  Një Fotografi
  Servo AI
 • Zgjedhja e pikës AF
  Zgjedhje Automatike: AF me 45 pikë
  Zgjedhje manuale: AF me pikë të vetme
  Zgjedhje manuale: AF me Spot
  Zgjedhje manuale: AF me Zonë
  Zgjedhje manuale: Zonë e Madhe AF
  Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal
 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  I treguar nga një LCD transmetuese te kuadruesi dhe ekrani i Kontrollit të shpejtë
 • AF Parashikues
  Po, deri në 8 m
 • Bllokimi AF
  Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale
 • Fokusim Manual
  E përzgjedhur te lentja
 • Kllapat e Fokusimit
  Po
 • Mikroregullimi AF
  +/- 20 hapa (cilësimet e gjerë dhe tele për Zmadhimet)
  Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi
  Përshtat deri në 40 lente individualisht
  Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes
  Përmes pamorit optik:

  Sensor matës 220.000-pikselësh RGB+infrakuq
  Matja me zonën të ndarë në 216 segmente (18×12)
  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)
  (2) Matja e pjesshme (përafër. 6,5 % e pamorit)
  (3) Matja e vendit (përafër. 2,0% e inkuadruesit)
  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

  Përmes shikimit live në ekranin LCD:

  (1) Matje vlerësuese (384 zona)
  (2) Matja e pjesshme (përafër. 4,5% e ekranit LCD)
  (3) Matja e vendit (përafër. 2,6 % e ekranit LCD)
  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt
 • Sfera e Matjes
  Përmes pamorit optik:
  EV 1-20 (në 23 °C me 50 mm f/1,4 lentat ISO 100)

  Përmes shikimit live në ekranin LCD:
  EV -2-20 (në 23°C, ISO 100, matje vlerësuese)

  Film: EV 0-20 (në 23°C, ISO 100, matje vlerësuese)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.
  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).
 • AEB
  2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve
 • Ndjeshmëria ISO
  Auto (100-25600), 100-25600 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota)
  ISO mund të zgjerohet në H: 51200
  Gjatë regjistrimit të videos: Automatik (100-12800), 100-12800 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota) ISO mund të zgjerohet në H: 25 600

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht
 • Shpejtësia
  30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Diapazoni i mundshëm ndryshon sipas modalitetit të shkrepjes). Shkrehësi elektronik deri në 1/16000

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Cilësimet
  AWB (Përparësia e ambientit, Përparësia e të bardhës), Ndriçimi i ditës, Në hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë
  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.
  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Blue/Portokalli +/-9
  2. E purpurt/jeshile +/-9.
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet
 • Kllapat WB
  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit
  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.
  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

Treguesi i kuadrit

 • Tipi
  Prizmi penta
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Afro 100%
 • Magnification
  Afro 0,95-fish 4
 • Pika e syrit
  Afro 22mm (nga qendra e lentës së okularit)
 • Korrigjim i Dioptrisë
  -3 në +1 m-1 (dioptre)
 • Ekrani i Fokusimit
  Fikse (Ekran LCD transmetues
 • Pasqyrë
  Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  AF informacion: AF pika, konfirmim fokus, mënyra e selektimit të hapësirës AF
  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnjë), kyçja AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, rrethi i matjes së vendit, paralajmërimi i ekspozimit, AEB.
  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE, kompensimi i ekspozimit të blicit, drita e zvogëlimit të syrit të kuq.
  Informacion Imazhi: Informacion Kartele, maksimum flakje (ekran 2 shifror), prioritet i theksimit të tonit (D+).
  Informacionet e kompozimit: Rrjeta, Niveli elektronike, Raporti i pamjes
  Informacione të tjera: Kontrolli i baterisë, Simboli i sinjalizimit, Zbulimi i flakërimave
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

Monitori LCD

 • Tipi
  Ekrani me prekje me kënde të ndryshme 7,7 cm (3,0") 3:2 Clear View II TFT, afro 1040K pika
 • Mbulimi
  Afro 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Përafër 170°
 • Veshja
  Kundër njollës
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes
  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë
  (2) Cilësimet e Kamerës
  (3) Niveli Elektronik

Blici

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  12
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  deri në 17mm gjatësi e vatrës (e barasvlefshme 35mm: 27mm)
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Afro 3 sekonda
 • Modalitetet
  Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite
 • Sinkronizimi X
  1/250 sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me blicet Speedlite të serisë EX, mbështetja për shumë blice optike pa tela
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  përmes ekranit të menusë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet
  Scene Intelligent Auto (foto dhe filma), Creative Auto, SCN (Portrait, Landscape, Close-up, Sports, Night Portrait, Handheld Night Scene, HDR Backlight Control, Food, Kids, Candlelight, Group Photo, Panning), filtra krijues, Program AE, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual (foto dhe filma), Bulb, Custom1, Custom 2
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit

  Prioriteti i toneve të theksimit (normal dhe i përmirësuar)
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Optimizuesi dixhital i lentes
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza
  Korrigjim automatik i iluminacionit të lentave periferiale dhe korrigjim të shmangieve kromatike
  Ndihma krijuese
  Filtra krijues (bardhezi me zhurmë, fokus i butë, efekti sypeshk, efekti bojëra uji, efekti fotoaparat lodër, efekti miniaturë, art HDR i ndezur, art HDR i përforcuar, art HDR i relievizuar, art HDR standard)
  Ekspozimi i shumëfishtë
  Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit
  Ndryshim madhësie në M ose S1, S2

 • Modalitetet e lëvizjes
  Single, Continuous L, Continuous H, vetëkronometër (i vazhduar, panoramizim i vazhduar, 2s+distancë, 10s+distancë), shkrepje njëshe e pazëshme, shkrepje e vazhduar e pazëshme 5
 • Continuous Shooting
  Maks. afro 10 kps. (shpejtësia ruhet për 58 JPEG dhe 25 RAW me kartë UHS-II)
  Pamje direkte maks. afro 11fps. me "One-Shot AF", 7 fps me "Servo AF" 6 7
 • Intervalometer
  I integruar, numri i pozave që mund të zgjidhen nga 1-99 ose pa kufi. Kohëmatës i llambës i mundur

Metoda Live View

 • Tipi
  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit
 • Mbulimi
  Afro 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)
 • Niveli i Kuadrove
  59,94 fps
 • FOKUSIMI
  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)
  Vetëfokusimi: Dual Pixel CMOS AF (pikasje e fytyrës dhe Tracking AF, Eye AF, FlexiZone-Multi, FlexiZone-Single), rregullimi i ndjeshmërisë së gjurmimit (-2 deri në +2), gjurmimi i përshpejtimit (-2 deri në +2) AF auto pt. ndërrimi (0 deri në +2)
 • Matja
  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi.
  Matje vlerësuese, matje e pjesshme, matje pikash, matje mesatare e vlerësuar e qendrës.
 • Opsionet e Shfaqjes
  Mbivendosja e rrjetës (x3), Histogrami, Niveli elektronik,

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: I përsosur, Normal (në përputhje me Exif 2.31) / Rregulli i dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës (2.0)
  RAW: RAW (CR3 14-bit), CRAW (Compact RAW)
  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, secili kombinim i mundshëm i RAW + JPEG.
 • Madhësia e Imazhit
  RAW: (3:2) 6960×4640, (4:3) 6160×4640, (16:9) 6960×3904, (1:1) 4640×4640

  JPEG 3:2 (L) 6960×4640, (M) 4800×3200, (S1) 3472×2320, (S2) 2400×1600
  JPEG 4:3 (L) 6160×4640, (M) 4256×3200 (S1) 3072×2320 (S2) 2112×1600
  JPEG 16:9 (L) 6960×3904, (M) 4800×2688 (S1) 3472×1952 (S2) 2400×1344
  JPEG (1:1) (L) 4640×4640, (M) 3200×3200, (S1) 2300×2300 (S2) 1600×1600

  Përpunimi dhe ndryshimi i madhësisë në kamerë për skedarët RAW të disponueshëm gjatë rileximit
 • Lloji i Filmit
  MP4 [Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: Linear PCM / AAC]
 • Madhësia e Filmit
  4K - 3840×2160 (29,97; 25 fps) 8
  Full HD - 1920×1080 (119,88, 100, 59,94, 50, 29,97, 25 fps)8
  HD - 1280 x 720 (59.94, 50 fps)
  HDR - 1920×1080 (29,97; 25 fps)
  Videointerval 4K - 3840×2160 (29,97; 25 fps)
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek, madhësia maksimale e skedarit 4 GB (nëse madhësia e skedarit tejkalon 4 GB, do të krijohet një skedar i ri automatikisht përveçse në modalitetin e Timelapse Movie. Kartat e formatuara me ExFat nuk kanë kufizim në madhësinë e skedarit)
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm
  (2) Rivendosja Automatike
  (3) Rivendosja Manuale

Veçori të tjera

 • Materialet e Trupit
  Aliazh alumini dhe rrëshirë polikarbonati me fibra xhami
 • Pesha (vetëm trupi)
  Afro 701 g (standard i testimit CIPA, me baterinë dhe kartën e memories)
 • Funksionet e Personalizuar
  29 funksione të personalizueshme
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
 • Ndriçimi / Paneli LCD
  Po/Po
 • Qëndresa ndaj Ujit/Pluhrit
  Po
 • Memo e Tingullit
  Jo
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhimi i rishikimit
  1,5x - 10x
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)
  (2) Imazh i vetëm
  (3) Indeks me 4 imazhe
  (4) Indeks me 9 imazhe
  (5) Indeks me 36 imazhe
  (6) Indeks me 100 imazhe
  (7) Kalo në ekran
  (8) Modifikim filmi
 • Panorama
  Zgjedhja e figurës: të gjitha figurat, sipas datës, sipas dosjes, filmat, fotografitë, mbrojtja
  Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Muzika në sfond: Ndezur/Fikur
  Efekt i kalimit: Fikur, Rrëshkitje 1, Rrëshkitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po
  RGB: Po
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit
  Shuarja: figurë njëshe, përzgjedhje, të gjitha figurat në dosje, të gjitha figurat në kartë
  Mbrojtja: figurë njëshe, përzgjedhje, të gjitha figurat në dosje, të gjitha figurat në kartë
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menyja e fotografimit (x6)
  (2) Menyja e luajtjes (x4)
  (3) Menyja e lidhjes me valë
  (4) Menyja e konfigurimit (x5)
  (5) Menyja e funksioneve të personalizuara
  (6) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  29 gjuhë
  Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, ukrainisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, vietnamisht, indisht, rumanisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezishte tradicionale, koreanisht, malajzisht, indonezisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  USB Micro-B
  Kablloja e ndërfaqes IFC-600PCU
 • Wi-Fi
  LAN me valë (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz, kanale 1-11)
 • Siguria e Wi-Fi
  Pika e aksesit të kamerës: WPA2-PSK me enkriptimin AES ose e hapur
  Infrastruktura: Çelësi i ndarë, me enkriptimin WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK me enkriptimin TKIP/AES ose e hapur
 • Bluetooth
  Bluetooth® (version specifikimi 4.1, teknologji Bluetooth me energji të ulët) 9
 • Tjetër
  Dalje mini HDMI
  Dalja e YCbCr 4:2:2, 8 bit me HDMI për videotransmetim mundësohet me ose pa informacion të shkrepjes.
  Opsionet e daljes përfshijnë [With info], [Clean / 4K output] dhe [Clean / FHD output]. Mbështetet dalje HDR e fotove drejt televizorëve të pajtueshëm
  Mikrofoni i jashtëm (minifole stereo 3,5 mm), fole kufjesh (minifole stereo)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerë fotografikë kompaktë "Canon" dhe printerë "PIXMA" që mbështesin "PictBridge" përmes LAN me valë
 • PictBridge
  Po (vetëm përmes LAN me valë)

Memoria

 • Tipi
  SD, SDHC, SDXC (i pajtueshëm me UHS-II)

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh
  Windows 10 / 8.1 / 7 SP1 10
  Mac OS X 10.14 / 10.13 / 10.12

Programi kompjuterik

 • Përpunimi i imazhit
  Digital Photo Professional 4
  DPP Express
 • Tjetër
  Picture Style Editor,
  EOS Utility,
  Mjeti i transferimit të imazheve
  Redaktor "Picture Style"
  Aplikacioni "Camera Connect" ofrohet në pajisje me "iOS" dhe "Android" me sisteme operative "iOS 11.4" (e lart) ose "Android 5.0" (e lart)

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  Bateri e karikueshme Li-ion LP-E6 (e përfshirë), e integruar për datën dhe parametrat
 • Jeta e baterisë
  Afro 1300 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)11
  Afro 1200 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)
 • Treguesi i Baterisë
  6 nivele + perqindja
 • Kursimi i Energjisë
  Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

Aksesorët

 • Treguesi i kuadrit
  Kupë syri Eb
  Kornizë gome Eb, objektiv rregullimi dioptrik i serisë E
  Eyepiece Extender EP-EX15
  Magnifier MG-Eb
  Gjetësi i këndit C
 • Kasë
  Kasa prej lëkure EH21-L
 • Transmetues skedash me valë
  Transmetimi Wi-Fi i integruar
  Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajisur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 11.4 (e lart) ose Android 5.0 (e lart)
 • Lentet
  Të gjitha lentet EF dhe EF-S
 • Blici
  Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, EL-100, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 470EX-AI, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)
 • Kapja e Baterisë
  BG-E14
 • Telekomanda/Çelësi
  "Remote Switch RS-60E3", "Remote Controller RC-6", "Remote Controller BR-E1", "Timer Remote Controller TC-80N3" vetëm kur përdoret me "Remote Controller Adapter RA-E3"
 • Tjetër
  Mikrofoni i drejtuar stereo DM-E1
  GPS Reciever GP-E2
  Rripi i Dorës E2

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Dual Pixel CMOS AF - Vetëfokusimi mund të realizohet në një zonë prej rreth 100% vertikalisht × 88% horizontalisht kornizës në varësi të objektivave të përdorura
 2. Pikat AF periferike të tipit të kryqëzuar nuk do të funksionojnë si pika AF të tipit të kryqëzuar me lentet e mëposhtme: EF 35-80mm f4-5.6 (II/III/USM), EF35-105mm f4.5-5.6 (USM). EF 80-200mm f4,5-5,6 (II)
 3. Numri i pikave me vetëfokusim, pikave tërthore me vetëfokusim dhe pikave tërthore dyshe me vetëfokusim varen nga objektivi i përdorur. Për një listë të plotë të pajtueshmërisë shih manualin e produktit në www.canon-europe.com/support
 4. Me lente 50mm në infinit, -1m-1 dpt
 5. Modaliteti i transmisionit të pazëshëm pakëson zhurmën e mekanizmit të pasqyrës, mundësohet modaliteti i shkrehësit elektronik në "Live View" për pozat njëshe të pazëshme
 6. Bazuar në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i fotografisë standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.
 7. Shpejtësia e qëndrueshme e regjistrimit të vazhdueshëm është testuar bazuar në standardin e testimit të Canon. Funksioni kërkon një kartë memorieje të përputhshme "UHS II", numri total i kuadrove të regjistruara ndryshon në varësi të subjektit të regjistrimit, parametrave dhe markës së kartës së memories
 8. Filmi në 4K ose 120 fps në "Full HD" kërkon "UHS-I Speed Class 3" e lart, "Full HD" kërkon "SD Speed class 10" e lart
 9. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajisur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 11.4 (e lart) ose Android 5.0 (e lart)
 10. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
 11. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe