Kamera DSLR

Canon EOS 850D

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit
0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
Dimensionet (GjxLxTh)
131,0×102,6×76,2 mm
Pesha (vetëm trupi)
Afro 515g (standard i testimit CIPA, me baterinë dhe kartën e memories)
EOS 850D

Specifikimet

 • 24,1 megapikselë

  18 megapikselë

 • DIGIC 8

  Përpunues imazhi

 • Video në 4K

  25fps

 • 5 akse

  Stabilizues elektronik figure për filma

 • 45

  pika vetëfokusimi tipi kryq

 • "Wi-Fi"

  dhe "Bluetooth®" *

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  22,3 mm x 14,9 mm CMOS
 • Pikselët Efektive
  Afro 24,10 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Afro 25,80 megapikselë
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 8

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  EF/EF-S
 • Gjatësia Vatrore
  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës
 • Stabilizim Imazhi
  Stabilizues optik imazhi në lente të pajtueshme

  Film: IS dixhital me 5 akse brenda kamerës i disponueshëm Përmirësime të mëtejshme të qëndrueshmërisë nga lentet në përputhje me Stabilizimin dinamik të imazhit 1

FOKUSIMI

 • Tipi
  Përmes pamorit optik:

  Sistem pikasjeje diference faze figurëformuese dytësore TTL me
  sensor të dedikuar vetëfokusimi

  Përmes shikimit live në ekranin LCD:

  Sistem Dual Pixel CMOS AF. Pikselët e zbulimit të fazës të integruar në sensorin e imazhit 2
 • Sistemi AF/ Pikët
  Përmes pamorit optik:

  45 pika AF të llojit të kryqëzuar
  (45 pika AF të tipit të kryqëzuar f/5.6, 27 pika f/8 (9 të tipit të kryqëzuar), pika qendrore është f/2.8 dhe f/5.6 e tipit të kryqëzuar të dyfishtë) 3

  Përmes shikimit live në ekranin LCD:

  143 pika vetëfokusimi gjithsej me përmes përzgjedhjes automatike të kamerës 4

  1 pikë AF me pozicion të lirë/ 1 zonë AF (9 pika, rrjeta 3x3) me anë të zgjedhjes manuale 5
 • Sfera e Funksionimit AF
  -4 - 18 EV
 • Zgjedhja e pikës AF
  Përmes pamorit optik:

  Përzgjedhje automatike: vetëfokusim me 45 pika (me "iTR Face Priority")
  Zgjedhje manuale: AF me pikë të vetme
  Zgjedhje manuale: AF me Zonë
  Zgjedhje manuale: Zonë e Madhe AF
 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  I treguar nga një LCD transmetuese te kuadruesi dhe ekrani i Kontrollit të shpejtë
 • AF Parashikues
  Po 6
 • Bllokimi AF
  I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  Gjuajtje e vazhdueshme e blicit të integruar (rrezja efektive deri në 4,0 m) ose i emetuar nga Speedlite opsional i dedikuar
 • Fokusim Manual
  E përzgjedhur te lentja

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes
  Përmes pamorit optik:
   
  Sensor matës 220.000-pikselësh RGB+infrakuq
  Matja me zonën të ndarë në 216 segmente (18×12)
  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)
  (2) Matja e pjesshme (përafër. 6,5 % e pamorit)
  (3) Matja e vendit (përafër. 2,0% e inkuadruesit)
  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt
   
  Përmes shikimit live në ekranin LCD:
   
  (1) Matje vlerësuese (384 zona)
  (2) Matja e pjesshme (përafër. 5,8% e ekranit LCD)
  (3) Matja e vendit (përafër. 2,9% e ekranit LCD)
  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt
 • Sfera e Matjes
  Përmes pamorit optik:
   
  EV 1-20 (në 23 °C me 50 mm f/1,4 lentat ISO 100)
   
  Përmes shikimit live në ekranin LCD:
   
  EV -2-20 (në 23°C, ISO 100, matje vlerësuese)
   
  Film: EV 0-20 (në 23°C, ISO 100, matje vlerësuese)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.
  Manual: Me buton Kyçi AE në metodat e zonës kreative.
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).
 • AEB
  3 fotografi +/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2
 • Ndjeshmëria ISO
  Auto (100-25600), 100-25600 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota) 
  ISO mund të zgjerohet në H: 51200
  Gjatë rregjistrimit të Filmit: Automatik (100-12800), 100-12800 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota) ISO mund të zgjerohet në H: 25600

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht
 • Shpejtësia
  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Cilësimet
  AWB (Përparësia e ambientit, Përparësia e të bardhës), Ndriçimi i ditës, Në hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë
  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.
  Kompensimi i balancimit të ngjyrave: 
  1. Gjykim Blu/Qelibar +/-9 nivele
  2. Gjykim Purpurt/ Jeshile +/-9 nivele
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet
 • Kllapat WB
  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit
  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.
  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

Treguesi i kuadrit

 • Tipi
  Pentamirror
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Afro 95 %
 • Magnification
  Afro 0,82x 7
 • Pika e syrit
  Afro 19 mm (nga qendra e lentave të pikës së syrit)
 • Korrigjim i Dioptrisë
  -3 në +1 m-1 (dioptre)
 • Ekrani i Fokusimit
  Fikse (Ekran LCD i tejdukshëm për mbivendosje informacioni)
 • Pasqyrë
  Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  AF informacion: AF pika, konfirmim fokus, mënyra e selektimit të hapësirës AF
   
  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnjë), kyçja AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, rrethi i matjes së vendit, paralajmërimi i ekspozimit, AEB.
   
  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, kyçje FE, kompensim ekspozimi të blicit, dritë pakësimi efekti syri të kuq, modalitet aktiv "AI Bounce"
   
  Informacionet e imazhit: Informacionet e kartës, shpërthimi maksimal (ekrani 1-shifror), Prioriteti i tonit të theksimit (D+).
   
  Informacionet e kompozimit: Rrjeta, Raporti i pamjes
  Informacionet e tjera: Ikona e paralajmërimit, zbulimi i flakërimit
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.
 • Mbyllësi i Okularit
  Nuk ofrohet

Monitori LCD

 • Tipi
  Ekran me prekje me kënd të ndryshueshëm 7,5 cm (3,0") 3:2 Clear View II TFT, rreth pika 1040 K sRGB
 • Mbulimi
  Afro 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Përafër 170°
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes
  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë
  (2) Cilësimet e Kamerës
  (3) Niveli Elektronik

Blici

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  12
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  deri në 17mm gjatësia vatrore (35mm ekuivalent: rreth 28mm)
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Afro 5 sekonda
 • Modalitetet
  Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite
 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq
  Po - me llambën e zvogëlimit të syrit të kuq
 • Sinkronizimi X
  1/200 sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 2 EV në rritje 1/2 ose 1/3
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me blicet Speedlite të serisë EX, mbështetja për shumë blice optike pa tela
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  përmes ekranit të menusë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet
  Scene Intelligent Auto (Stills and Movie), No Flash, Creative Auto, SCN(Portrait, Smooth Skin, Landscape, Close-up, Sports, Group Photo, Night Portrait, Handheld Night Scene, HDR Backlight Control, Food, Kids, Candlelight), Creative filters, Program AE, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual (Stills and Movie), Self Portrait
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit
  Përparësia e Theksimit të Tonit
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza
  Korrigjimi automatik i ndriçimit periferik të lentes, korrigjimi i shmangies kromatike, Korrigjimi i shformimit, Korrigjimi i zbërthimit
  Filtrat krijues (Bardhë e zi me kokrriza, Fokusi i butë, Efekti i syrit të peshkut, Efekti i bojërave të ujit, Efekti i kamerës lodër, Efekti i miniaturës, HDR artistike standarde, HDR artistike e gjallë, HDR artistike e spikatur, HDR artistike e stampuar)
   
  Ndryshimi i madhësisë, prerja e anëve (vetëm JPEG)
 • Modalitetet e lëvizjes
  Njësh, i vazhduar L, i vazhduar H, vetëkronometër (i vazhduar, panoramim i vazhduar, distancë 2+ sek, distancë 10+ sek)
 • Continuous Shooting
  Maks. afro 7 fps me inkuadrues.
  Maks. afro 7.5fps përmes Live View

Metoda Live View

 • Mbulimi
  Afro 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)
 • FOKUSIMI
  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)
  Fokusi automatik: Dual Pixel CMOS AF (Zbulimi i fytyrës dhe AF me gjurmim, FlexiZone-Multi, FlexiZone-Single),
  AF për një shkrepje dhe Servo AF mund të zgjidhen për fotografi dhe film
 • Matja
  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi.
  Matje vlerësuese, matje e pjesshme, matje pikash, matje mesatare e vlerësuar e qendrës.
 • Opsionet e Shfaqjes
  Mbivendosja e rrjetës (x3), Histogrami

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: I përsosur, Normal (në përputhje me Exif 2.31) / Rregulli i dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës (2.0)
  RAW: RAW (CR3 14-bit), CRAW (Compact RAW)
  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  RAW, RAW + L i mundshëm.
 • Madhësia e Imazhit
  JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 2400x1600, 
  JPEG 4:3: (L) 5328x4000, (M) 3552x2664, (S1) 2656x1992, (S2) 2112x1600, 
  JPEG 16:9: (L) 6000x3368, (M) 3984x2240, (S1) 2976x1680, (S2) 2400x1344, 
  JPEG 1:1: (L) 4000x4000, (M) 2656x2656, (S1) 1984x1984, (S2) 1600x1600, 
  RAW: (RAW) 6000x4000
 • Lloji i Filmit
  MP4 [Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: AAC]
 • Madhësia e Filmit
  4K UHD 3840×2160 (25, 23,98 fps) inter-kuadro*
  Regjistrim me intervale 4K 3840×2160 (29,97, 25 fps) ALL-I
  Full HD 1920×1080 (59,94, 50 fps) inter-kuadro**
  Full HD 1920×1080 (29,97, 25, 23,98 fps) inter-kuadro**
  Full HD 1920×1080 (29,97, 25) inter-kuadro e lehtë**
  HD 1280×720 (59,94, 50 fps) inter-kuadro**


  * Figura është prerë përreth qendrës së sensorit të figurës me 64%. Kur aktivizohet fotostabilizimi i filmimit elektronik, zona e fotostabilizuar është rreth 57% në rastin e filmimeve 4K. Kur fotostabilizimi i filmimit elektronik caktohet në opsion të përforcuar, zona e fotostabilizuar është rreth 44% në rastin e filmimeve 4K.
  ** Pamja pritet përreth mesit të sensorit të figurës, kur aktivizohet fotostabilizimi i filmimit elektronik. Zona e fotostabilizuar është rreth 90% në rastin e filmimeve "Full HD" ose "HD". Kur fotostabilizimi i filmimit elektronik caktohet në opsion të përforcuar, zona e fotostabilizuar është rreth 70% në rastin e filmimeve "Full HD" ose "HD".
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm
  (2) Rivendosja Automatike
  (3) Rivendosja Manuale

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  14 funksione të personalizuara
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
 • Zmadhimi i rishikimit
  1,5x - 10x
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele) 
  (2) Imazh i vetëm 
  (3) Indeks me 4 imazhe
  (4) Indeks me 9 imazhe
  (5) Indeks me 36 imazhe
  (6) Indeks me 100 imazhe
  (7) Kalo në ekran
 • Panorama
  Zgjidhni imazhet me Image Search (Kërkimi i imazheve)
  Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Muzika në sfond: Ndezur/Fikur
  Efekt i kalimit: Fikur, Rrëshkitje 1, Rrëshkitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po 
  RGB: Po 
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit
  Spastroni: Zgjidhni imazhin, zgjidhni diapazonin, të gjitha imazhet në dosje, të gjitha imazhet në një kartë, të gjitha imazhet e gjetura (gjatë kërkimit të imazheve)
  Mbrojtja: Një imazh i vetëm, zgjidhni diapazonin, të gjitha imazhet në dosje, të gjitha imazhet në një kartë, të gjitha imazhet e gjetura (gjatë kërkimit të imazheve)
 • Kategoritë e Menysë
  Ndërfaqja e menysë mund të rregullohet nga përdoruesit mes asaj standre dhe të orientuar
   
  (1) Menyja e fotografimit
  (2) Menyja e riluajtjes 
  (3) Menyja e lidhjes me valë
  (4) Menyja e konfigurimit 
  (5) Menyja e opsioneve të ekranit
  (6) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  29 gjuhë
  Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, ukrainisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, vietnamisht, indisht, rumanisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezishte tradicionale, koreanisht, malajzisht, indonezisht dhe japonisht
 • GPS
  Në përputhje me marrësin GP-E2 të GPS-së
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  USB me shpejtësi të lartë
 • Wi-Fi
  LAN me valë (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz, kanale 1-11)
 • Siguria e Wi-Fi
  Pika e aksesit të kamerës: WPA2-PSK me enkriptimin AES ose e hapur
  Infrastruktura: Çelësi i ndarë, me enkriptimin WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK me enkriptimin TKIP/AES ose e hapur
 • Bluetooth
  Bluetooth® (version specifikimi 4.1, teknologji Bluetooth me energji të ulët) 8
 • Tjetër
  Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5mm stereo)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge
 • PictBridge
  Po

Memoria

 • Tipi
  SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh
  Kompjuterë PC dhe "Mac", shihni faqet e mbështetjes për kërkesat e fundit softuerike

Programi kompjuterik

 • Përpunimi i imazhit
  Digital Photo Professional 4 (përpunimi i imazheve RAW)
 • Tjetër
  EOS Utility
  Mjeti i regjsitrimit të lentes EOS
  Mjeti i regjistrimit të shërbimit të uebit të EOS
  Muzika shembull e EOS
  Modifikuesi i Stilit të Fotografisë
   
  Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  1 x bateri e karikueshme Li-ion LP-E17
 • Jeta e baterisë
  Shkrepja me inkuadrues:
  Afro 800 (në 23°C, AE 50%, FE 50%) 9
  Afro 730 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)
  Shkrepja në "Live View":
  Afro 310 (në 23°C, AE 50%, FE 50%) 10
  Afro 290 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)
 • Treguesi i Baterisë
  5 nivele
 • Kursimi i Energjisë
  Energjia fiket pas 10/30 sek (10 sek inkuadruesi/30 sek pamja e drejtpërdrejtë, funksionet, rileximi i figurës etj.), 30 sek, 1, 2, 4, 8 ose 15 min. Mund të çaktivizohet.
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Adaptor AC AC-E6N, Bashkues DC: DR-E18, Karikues baterie LC-E17E

Aksesorët

 • Treguesi i kuadrit
  Kupë syri Ef
  Kuadri i gomës Ef
  Lente me rregullim dioptrik të serisë E
  Zgjatuesi i kupës së syrit EP-EX15II
  Zmadhuesi MG-Ef
  Gjetësi i këndit C
 • Kasë
  Kasë gjysmë e fortë EH26-L / EH27-L
 • Transmetues skedash me valë
  Transmetimi "Wi-Fi" i integruar11
  Lidhja me pajisjet inteligjente është e mundur me Android versioni 4.0-4.4/5.0-5.1 ose iOS 7.1/8-8.3.
  Zmadhimi në distancë me "Wi-Fi" dhe "EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM" përmes "Power Zoom Adapter PZ-E1" opsional mund të kryhet në "EOS 80D" vetëm duke përdorur një pajisje të pajtueshme inteligjente ose softuerin e dhënë "EOS utility"
 • Lentet
  Të gjitha lentet EF dhe EF-S
 • Blici
  Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT, EL100)
 • Telekomanda/Çelësi
  Remote Switch RS-60E3, TC-80N3 (kërkon "Remote Controller Adapter RA-E3") Remote Controller BR-E1
 • Tjetër
  Rripi i Dorës E2, GP-E2
 • Materialet e Trupit
  Struktura bazë: aliazh alumini dhe rrëshirë polikarbonati me fibra xhami
  Struktura e jashtme: rrëshirë polikarbonati me fibra xhami dhe fibra speciale përcjellëse

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Objektivat e mëposhtëm nuk mbështesin stabilizim dixhital nga brenda kamerës: EF50mm f/1.0L USM, EF300mm f/2.8L IS II USM, EF600mm f/4L USM, EF50mm f/1.2L USM, EF400mm f/2.8L USM, EF600mm f/4L IS USM, EF85mm f/1.2L USM, EF400mm f/2.8L II USM, EF600mm f/4L IS II USM, EF85mm f/1.2L II USM, EF400mm f/2.8L IS USM, EF800mm f/5.6L IS USM, EF200mm f/1.8L USM, EF400mm f/2.8L IS II USM, EF1200mm f/5.6L USM, EF200mm f/2L IS USM, EF500mm f/4L IS USM, EF28-80mm f/2.8-4L USM, EF300mm f/2.8L USM, EF500mm f/4L IS II USM, EF200-400mm f/4L IS USM Extender, EF300mm f/2.8L IS USM, EF500mm f/4.5L USM 1.4x
 2. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 3. Pikat AF periferike të tipit të kryqëzuar nuk do të funksionojnë si pika AF të tipit të kryqëzuar me lentet e mëposhtme: EF 35-80mm f4-5.6 (II/III/USM), EF35-105mm f4.5-5.6 (USM). EF 80-200mm f4,5-5,6 (II)
 4. Numri maksimal i kuadros AF varet nga raporti i aspektit të imazhit të zgjedhur
 5. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 6. Me EF300mm f/2.8L IS USM në 50 km/orë
 7. me lente 50mm në infinit, -1m-1 dpt
 8. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajsiur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 11.4 (e lart) ose Android 5.0 (e lart)
 9. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe
 10. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe
 11. "Wi-Fi®" është markë e regjistruar tregtare e "Wi-Fi Alliance". Stemat, marka dhe fjala "Bluetooth®" janë marka të regjistruara tregtare në pronësi të "Bluetooth SIG, Inc." dhe çdo përdorim i këtyre markave nga "Canon Inc." kryhet nën licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.