Kamera DSLR

Canon EOS 4000D

Specifikimet

Përmasat (L x Gje x Th)
129,0 x 101,6 x 77,1 mm
Bateri
1 Bateri Li-ion e Ngarkueshme LP-E10
Jeta e baterisë
Rreth 500 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)

Specifikimet

 • Sensori APS-C

  18 megapikselë

 • Skena inteligjente automatike

  Drejtimi dhe regjistrimi me thjeshtësi

 • Inkuadruesi optik

  Me fokusin automatik me 9 pika

 • Filtra krijues

  Zbatoni efekte unike

 • Filma EOS

  kinematografikë 1080p

 • Ekrani LCD

  i tipit 2,7"

 • Lidhja pa tel

  'Wi-Fi' connectivity

 • Udhëzuesi i veçorive

  Këshilla të lehta për t'u ndjekur

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  Rreth 22,3 mm x 14,9 mm
 • Pikselët Efektive
  Rreth 18,0 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Rreth 18,7 megapiksel
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Pastrimi manual dhe marrja e të Dhënave të Fshirjes së Pluhurit
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyrat kryesore RGB

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 4+

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  EF/EF-S
 • Gjatësia Vatrore
  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës
 • Stabilizim Imazhi
  Stabilizuesi optik i imazhit ofrohet në lente të përputhshme

FOKUSIMI

 • Tipi

  Përmes pamorit optik: 


  Sistemi i zbulimit të fazë-diferencës imazh-formuese TTL sekondare me sensor AF të dedikuar 


  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD: 


  AF me zbulimin e kontrastit

 • Sistemi AF/ Pikët

  Përmes pamorit optik: 


  9 pika AF (f/5,6 i llojit kryq në qendër)

 • Sfera e Funksionimit AF

  Përmes pamorit optik: 


  Pika qendrore AF: EV 0 -18 (në temperaturën e dhomës dhe ISO100)
  Pika të tjera AF: EV 1 -18 (në temperaturën e dhomës dhe ISO100) 


  Nëpërmjet ekranit LCD me pamjen e drejtpërdrejtë: 


  EV 1 -18 (në temperaturën e dhomës dhe ISO100)

 • Modalitetet AF

  Përmes pamorit optik: 


  Fokusi AI (ndërron automatikisht mes AF me një shkrepje dhe AI SERVO AF) 

  AF me një shkrepje
  Servo AI
  Manual 


  Nëpërmjet ekranit LCD me pamjen e drejtpërdrejtë: 


  AF me një shkrepje (AF me zbulimin e kontrastit)
  Modaliteti i shpejtë (nëpërmjet sensorit AF me zbulimin e fazës)
  Manual

 • Zgjedhja e pikës AF

  Përmes pamorit optik: 


  Zgjedhja automatike nga deri në 9 pika
  Zgjedhja manuale 


  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD: 


  FlexiZone - poziciononi lirisht 1 pikë AF nëpërmjet zgjedhjes manuale
  Modaliteti i drejtpërdrejtë - zgjedhja automatike me zbulimin e fytyrës

 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  Tregohet nga pamja e mbivendosur në pamor dhe në monitorin LCD
 • AF Parashikues
  Po
 • Bllokimi AF
  I kyçur kur butoni i shkrepjes është gjysëm i shtypur në modalitetin AF me Një Shkrepje. Mund të përshtatet me butonin e bllokimit AE Lock
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  Shkrepja sporadike e blicit të integruar ose me emetim nga blici opsional i posaçëm Speedlite (efektiv deri në 4 m)
 • Fokusim Manual
  E përzgjedhur te lentja

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes

  Përmes pamorit optik: 


  Me vlerësim nëpërmjet sensorit të matjes me dy shtresa me 63 zona (i lidhur me të gjitha pikat AF)
  I pjesshëm (në qendër, afro 10% e gjetësit të figurës)
  Mesatarja qendrore e disponueshme

   
  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD: 


  Matja vlerësuese (315 zona)

 • Sfera e Matjes

  Përmes pamorit optik: 


  EV 1-20 (në temperaturën e dhomës, ISO 100, matje vlerësuese) 


  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD: 


  EV 0-20 (në temperaturën e dhomës, ISO 100, matje vlerësuese)

 • Bllokimi AE

  Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi. 


  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).
 • AEB
  3 poza +/-2 EV 1/2 ose 1/3 rritje me ndalesa
 • Ndjeshmëria ISO

  AUTO(100-6400), 100-6400 në rritje me 1 ndalesë, ISO mund të zgjerohet në H: 12800 1 


  Gjatë shkrepjes të Filmit: Auto (100-6400), 100-6400 (Rritje të plota me ndalesa)

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehësi i kontrolluar në mënyrë elektronike në planin e fokusit, me perden e parë elektronike
 • Shpejtësia
  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Cilësimet

  AWB (përparësia e ambientit/përparësia e të bardhës), ndriçimi i ditës, hije, me re, tungsten, drita e bardhë fluoreshente, blici, e përshtatur (afro 2000 K - 10000 K). 


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  I kaltër/Portokall +/-9
  I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet
 • Kllapat WB
  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit
  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.
  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

Treguesi i kuadrit

 • Tipi
  Pentamirror
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Rreth 95%
 • Magnification
  Rreth 0,80x 2
 • Pika e syrit
  Rreth 21mm (nga qendra e lentës të pikës së syrit)
 • Korrigjim i Dioptrisë
  Fikse në -1,0 m-1 (dpt)
  - Lentet me rregullimin dioptrik të serisë E mund të përdoren për të bërë rregullime dioptrike.
 • Ekrani i Fokusimit
  I fiksuar
 • Pasqyrë
  Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, caktuar te butoni i caktimit
 • Mbyllësi i Okularit
  Me rrip

Monitori LCD

 • Tipi
  LCD TFT 6,8 cm (2,7"), afro 230 K pika
 • Mbulimi
  Rreth 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Rreth 120° vertikalisht
  Rreth 130° horizontalisht
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes
  Ekrani i kontrollit të shpejtë
  Cilësimet e Kamerës

Blici

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  9.2
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  deri në 17mm gjatësia vatrore (35mm ekuivalent: 28mm)
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Rreth 2 sekonda
 • Modalitetet
  Blici Automatik, Manual Ndezur / Fikur
 • Sinkronizimi X
  Nuk është pajisur me kontaktin X, maksimumi i shpejtësisë së sinkronizimit të blicit: 1/200 sek. me blice të përputhshme Speedlite
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 2 EV me rritje 1/2 ose 1/3
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me blicet Speedlite të serisë EX 3
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  Me anë të ekranit të menysë së kamerës, përveçse për parametrat e regjistrimit me blic me radio pa kabllo

Shkrepja

 • Modalitetet
  Skena inteligjente automatike, Automatik krijues, Portret, Peizazh, Nga afër, Sporte, Ushqime, Portret natën, Programi AE, Përparësia e obturatorit AE, Përparësia e hapjes AE, Manual, Modaliteti i videos
 • Stilet e Fotografisë
  Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit

  Përparësia e Theksimit të Tonit
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)
  Korrigjimi automatik i Ndriçimit periferik të lebntes (deri në 20 profile të lentes mund të regjistrohen në kamerë) 


  Filtra krijues (Bardhë e Zi me Grimca, Fokusi i butë, Aparati fotografik lodër, efekti Miniaturë, Syri i peshkut) - vetëm gjatë Shikimit të imazhit

 • Modalitetet e lëvizjes
  I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatësi automatik (2s, 10s, 10s + fotografime të vazhdueshme 2-10)
 • Continuous Shooting
  Nr. maks. Rreth 3 fps në JPEG deri sa karta e memories të mbushet plot 4, 6 imazhe RAW 5 6

Metoda Live View

 • Mbulimi
  Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)
 • Niveli i Kuadrove
  29.97 fps
 • FOKUSIMI
  Modaliteti i drejtpërdrejtë: AF me një shkrepje (AF me zbulimin e kontrastit)
  Modaliteti i shpejtë: AF me një shkrepje (sensori AF i zbulimit të fazës)
  Manual (zmadhimi 5x ose 10x në dispozicion)
 • Matja
  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi
  Koha aktive e matjes mund të ndryshohet
 • Opsionet e Shfaqjes
  Mbulim rrjete (x2), Histogram

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0),
  RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),
  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, RAW + Vetëm JPEG i madh
 • Madhësia e Imazhit

  JPEG 3:2: (L) 5184 x 3456, (M) 3456 x 2304, (S1) 2592 x 1728, (S2) 1920 x 1280, (S3) 720 x 480
  JPEG 4:3: (L) 4608 x 3456, (M) 3072 x 2304, (S1) 2304 x 1728, (S2) 1696 x 1280, (S3) 640 x 480
  JPEG 16:9: (L) 5184 x 2912, (M) 3456 x 1944, (S1) 2592 x 1456 (S2) 1920 x 1080, (S3) 720 x 400
  JPEG 1:1: (L) 3456 x 3456, (M) 2304 x 2304, (S1) 1728 x 1728, (S2) 1280 x 1280, (S3) 480 x 480 


  RAW: (RAW) 5184 x 3456

 • Lloji i Filmit
  MOV (Video: H.264 inter kuadro (IPB), Tingulli: Linear PCM, niveli i regjistrimit mund të rregullohet manualisht nga përdoruesi)
 • Madhësia e Filmit
  1920 x 1080 (30, 25, 24 fps)
  1280 x 720 (60, 50 fps)
  640 x 480 (30, 25 kns)
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4 GB
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë
 • Numërimi i Skedarëve
  Numërim i njëpasnjëshëm
  Rivendosje automatike
  Rivendosje manuale

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  10 funksione të përshtatura
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhimi i rishikimit
  1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)
  (2) Imazh i vetëm
  (3) Paraqitja e indeksit (4/9 imazhe)
  (4) Paraqitja me kërcim (1/10/100 imazhe, sipas datës, sipas dosjes, vetëm filma, vetëm imazhe të palëvizshme, sipas vlerësimit)
 • Panorama
  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi
  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Efekti i kalimit: Joaktiv, Rrëshqitje 1, Rrëshqitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3
  Muzika në sfond: Ndezur, Fikur
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po
  RGB: Po
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit
  Spastrimi: Një imazh i vetëm, imazhet e zgjedhura, të gjitha imazhet në dosje ose të gjitha imazhet në kartë
  Mbrojtja: Mbrojtja nga spastrimi për një imazh të vetëm, të gjitha imazhet në një dosje ose të gjitha imazhet në kartë
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menyja e fotografimit (x4)
  (2) Menyja e rishikimit (x2)
  (3) Menyja e konfigurimit (x3)
  (4) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  25 gjuhë
  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Vetëm USB me shpejtësi të lartë
 • Wi-Fi

  Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz) 7 


  Lidhja me pajisjet inteligjente është e mundur nëpërmjet aplikacionit Canon Camera Connect 8

 • Siguria e Wi-Fi

  Pika e aksesit të kamerës: WPA2-PSK me enkriptimin AES ose e hapur 


  Infrastruktura: Çelësi i ndarë, me enkriptimin WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK me enkriptimin TKIP/AES ose e hapur

 • Tjetër
  Dalja HDMI mini (tipi C)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge
 • PictBridge
  Po

Memoria

 • Tipi
  Karta SD, karta SDHC ose karta SDXC

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh
  Windows 10 / 8.1 / 7 SP1 9
  Mac OS X 10.10 - 10.13

Programi kompjuterik

 • Përpunimi i imazhit
  Digital Photo Professional (përpunimi i imazheve RAW)
 • Tjetër

  EOS Utility
  Mjeti i regjsitrimit të lentes EOS
  Mjeti i regjistrimit të shërbimit të uebit të EOS
  Muzika shembull e EOS
  Modifikuesi i Stilit të Fotografisë 


  Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android 10

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  1 Bateri Li-ion e Ngarkueshme LP-E10
 • Jeta e baterisë
  Rreth 500 (në 23°C, AE 50%, FE 50%) 11
  Rreth 410 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)
 • Treguesi i Baterisë
  4 nivelë
 • Kursimi i Energjisë
  Energjia fiket pas 30 sekondash ose 1, 2, 4, 8 ose 15 min.
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Karikuesi i baterisë LC-E10E

Aksesorët

 • Treguesi i kuadrit
  Kupë syri Ef
  Kuadri i gomës Ef
  Lente me rregullim dioptrik të serisë E
  Zgjatuesi i kupës së syrit EP-EX15II
  Gjetësi i këndit C
  Zmadhuesi MG-Ef
 • Kasë
  Çanta gjysmë e fortë EH26-L, EH27-L
  Qese mbrojtëse PC-E1, PC-E2
  Çanta e supit SB10, SB100
  Çanta e shpi9nës BP10, BP12, BP100
  Çantë dore MS10, MS11
  Çanta e shpinës me një rrip SL100
  Çanta e mesit HL100
 • Lentet
  Të gjitha lentet EF dhe EF-S
 • Blici
  Blicet Canon Speedlite (270EX II, 430EX III-RT, 600EX II-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-26EX-RT, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT) 12
 • Tjetër
  Rripi i dorës E2, kabllo HDMI HTC-100, kablloja e ndërfaqes IFC400PCU

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Indeksi i ekspozimit të rekomanduar
 2. Me lente 50mm në infinit, -1m-1 dpt
 3. Nuk mund të përdoren blicet Speedlite të ndryshme nga seria EX ose blice jo nga Canon. Jo të gjitha funksionet e bliceve të serisë EX të Canon mbështeten.
 4. Rezolucioni i madh/i mirë (Cilësia 8)
 5. Bazuar në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i fotografisë standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.
 6. Shpejtësia e qëndrueshme e regjistrimit të vazhdueshëm është testuar bazuar në standardin e testimit të Canon. Funksioni kërkon një kartë memorieje të përputhshme SDHC/SDXC UHS kategoria e shpejtësisë 1, numri total i kuadrove të regjistruara ndryshon në varësi të subjektit të regjistrimit, parametrave dhe markës së kartës së memories
 7. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 8. Aplikacioni Canon Camera Connect është i disponueshëm vetëm për pajisjet Apple iOS dhe Andriod. Referojuni Google PlayStore® dhe Apple AppStore® për versione të përputhshme të Android OS dhe Apple iOS.
 9. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
 10. Aplikacioni Canon Camera Connect është i disponueshëm vetëm për pajisjet Apple iOS dhe Andriod. Referojuni Google PlayStore® dhe Apple AppStore® për versione të përputhshme të Android OS dhe Apple iOS.
 11. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe
 12. Nuk mund të përdoren blicet Speedlite të ndryshme nga seria EX ose blice jo nga Canon. Jo të gjitha funksionet e bliceve të serisë EX të Canon mbështeten.