Kamera DSLR

Canon EOS 250D

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit
0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
Dimensionet (Gj x Th x L)
122,4 x 92,6 x 69,8 mm
Pesha (vetëm trupi)
E zezë/argjend: afro 449 g
E bardhë: Afro 451 g
(standardi i testimit CIPA, me baterinë dhe kartën e memories)

Specifikimet

 • Sensori APS-C

  Foto me rezolucion të lartë

 • Inkuadruesi optik

  Shikojini gjërat siç janë vërtet

 • Video 4K

  Për qartësi maksimale

 • Dual Pixel CMOS AF

  Vetëfokusim fantastik gjatë përdorimit të "LiveView"

 • Ekran lëvizës

  Shkrepni autoportrete dhe çlironi krijimtarinë me këndet

 • Meny orientuese

  Mësoni më shumë për kamerën tuaj gjatë shkrepjes

 • Wi-Fi dhe Bluetooth®**

  Lidhje me valë me pajisjet inteligjente

 • Ndihma krijuese

  Provoni pamje të reja dhe përmirësoni fotot tuaja

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  22.3 mm x 14.9 mm CMOS
 • Pikselët Efektive
  Afro 24,10 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Afro 25,80 megapikselë
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 8

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  Mbërthyese EF dhe EF-S
 • Gjatësia Vatrore
  Afro Sa 1,6 e gjatësisë fokale të objektivit
 • Stabilizim Imazhi
  Stabilizues optik figure në objektivat e mbështetur

FOKUSIMI

 • Tipi
  Përmes inkuadruesit optik: Sistem figurimi dytësor evidentimi të diferencës së fazës TTL me sensor të dedikuar vetëfokusimi.
  Përmes "LiveView" në ekranin LCD: Sistem vetëfokusimi "Dual Pixel CMOS". Piksela të zbulimit të fazës të integruara në sensorin e imazhit1
 • Sistemi AF/ Pikët
  Përmes inkuadruesit optik: Pika qendrore e vetëfokusimit 9-pikësh është i tipit të kombinuar me mbështetje për f/5.6. Pika qendrore AF është e ndjeshme ndaj vijës vertikale që mbështet f/2.8. Pikat e tjera të vetëfokusimit janë të ndjeshme ndaj vijës vertikale ose horizontale me mbështetje për f/5.6. 2
  Përmes "LiveView" në ekranin LCD: Maksimumi 143 pika vetëfokusimi me zgjedhje automatike nga kamera 3 Pozicionim i lirë i 1 pike vetëfokusimi / 1 zonë vetëfokusimi me maks. 3975 pikë me anë të zgjedhjes manuale 1
 • Sfera e Funksionimit AF
  Përmes inkuadruesit optik: EV -0,5 – 18 (pikë qendrore vetëfokusimi)4 EV 0,5 – 18 (pika të tjera vetëfokusimi) 4
  Përmes "LiveView" në ekranin LCD: EV -4 – 18 (f/1.2 në 23°C dhe ISO 100) me vetëfokusim njëpozësh
 • Modalitetet AF
  Fokus inteligjent, një pozë, AI Servo (algoritmi "AI Servo II")
 • Zgjedhja e pikës AF
  Përmes pamorit optik:

  Zgjedhje Automatike: AF me 9 pikë
  Zgjedhje manuale: AF me pikë të vetme
 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  I treguar nga një LCD transmetuese te kuadruesi dhe ekrani i Kontrollit të shpejtë
 • Bllokimi AF
  Fikson subjektin kur butoni i shkrehësit shtypet përgjysmë në modalitet vetëfokusimi njëpozësh ose kur shtypet butoni AF-ON.
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  E emetuar nga një shpejtësi opsionale e përkushtuar
 • Fokusim Manual
  E përzgjedhur te lentja

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes
  Përmes pamorit optik:

  Sensor matës me dy shtresa, me 63 zona, me opsionet: vlerësues, i pjesshëm, pikë (vetëm qendra) dhe mesatare e vlerësuar sipas qendrës

  Përmes "LiveView" në ekranin LCD:

  (1) Matje vlerësuese (384 zona)
  (2) Matja e pjesshme (përafër. 5,5% e ekranit LCD)
  (3) Matja e vendit (përafër. 3,7 % e ekranit LCD)
  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt
 • Sfera e Matjes
  Përmes inkuadruesit optik: EV 1—20 (në 23°C me objektiv 50 mm, f/1.4, ISO 100) Përmes "LiveView" në ekranin LCD: EV -2—20 (në 23°C, ISO 100, matje vlerësuese)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.
  Manual: Me buton Kyçi AE në metodat e zonës kreative.
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).
 • AEB
  3 fotografi +/-2 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2
 • Ndjeshmëria ISO
  Auto (100-25600), 100-25600 (në rritje me ndalesa të plota)
  ISO mund të zgjerohet në H: 51200
  Gjatë filmimit: Auto (100-12800), 100-12800 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota) ISO mund të zgjerohet në H:25600. Film 4K maks. 6400

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht
 • Shpejtësia
  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancim automatik i bardhësisë me sensor imazhi
 • Cilësimet
  AWB (prioritet ambienti/prioritet së bardhës), dritë dielli, hije, me re, dritë tungsteni, e bardhë, dritë fluoreshente, blic, e posaçme, konfigurim i temperaturës të ngjyrave. Kompensim balancimi të së bardhës: 1. Blu/qelibar me anim +/-9 nivele. 2. Gjykim Purpurt/ Jeshile +/-9 nivele
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet
 • Kllapat WB
  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit
  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.
  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

Treguesi i kuadrit

 • Tipi
  Pentamirror
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Afro 95 %
 • Magnification
  Afro 0,87-fish 5
 • Korrigjim i Dioptrisë
  -3 në +1 m-1 (dioptre)
 • Ekrani i Fokusimit
  Fikse (Ekran LCD i tejdukshëm për mbivendosje informacioni)
 • Pasqyrë
  Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  Informacioni i vetëfokusimit: pika AF, konfirmim fokusi, modalitet zgjedhjeje të vetëfokusimit. Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnjë), kyçja AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, rrethi i matjes së vendit, paralajmërimi i ekspozimit, AEB. Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, bllokim FE, kompensim ekspozimi blici.
  Informacionet e imazhit: Informacionet e kartës, shpërthimi maksimal (ekrani 1-shifror), Prioriteti i tonit të theksimit (D+). Informacioni i kompozimit: rrjetë, format kuadri. Informacion tjetër: ikonë paralajmërimi.
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, me shqyrtimin e thellësisë së pamjes të caktuar në një buton përmes funksioneve të posaçme.
 • Mbyllësi i Okularit
  Me rrip

Monitori LCD

 • Tipi
  Ekran këndndryshueshëm me prekje, madhësie 7,7 cm (3,0 in), 3:2 Clear View II TFT, pika 1040 K sRGB
 • Mbulimi
  Afro 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Afro 170°
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes
  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë
  (2) Cilësimet e Kamerës

Blici

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  9,8
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  deri në afro 18 mm gjatësi fokale (e barasvlershme me 35 mm: afro 29mm)
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Afro 3 sekonda
 • Modalitetet
  Automatik, Jashtëm të udhëzues
 • Sinkronizimi X
  "X-Contact" nuk është e pajisur. 1/200 sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 2 EV në rritje 1/2 ose 1/3
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me blicet Speedlite të serisë EX, mbështetja për shumë blice optike pa tela
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  përmes ekranit të menusë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet
  Inteligjencë automatike për skenat (fotografi dhe video), krijimtari automatike, SCN (portret, peizazh, nga afër, sporte, foto në grup, portret natën, lëkurë e lëmuar, foto në grup, skenë dore natën, kontrolli dritës sfondi HDR, ushqime, fëmijë, dritë qiriri), filtra krijimtarie, program vetekspozimi, përparësi shkrehësi vetekspozimi, përparësi aperture vetekspozimi, manuale (fotografi dhe video)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit
  Përparësi tonaliteti theksimi (3 cilësime), optimizues automatik ndriçimi (4 cilësime), pakësim zhurme për ekspozime të gjata, pakësim zhurme shpejtësie në ISO të larta (4 cilësime), pakësim zhurme në shumëpozëshe, vetëkorrigjim i ndriçimit periferik të objektivit, korrigjim i aberracionit kromatik, korrigjim distorsioni, korrigjim shpërhapjeje, filtra krijimtarie optimizimi dixhital të objektivit (bardhezi e granuluar, zbutje fokusi, efekt këndi ultra të gjerë, efekt akuareli, efekt kamere lodër, efekt miniature, artistike HDR standarde, artistike HDR dinamike, artistike HDR e theksuar, artistike HDR me reliev),

  ekspozim shumëfish, ripërmasim, prerje (vetëm për JPEG)
 • Modalitetet e lëvizjes
  I vetëm, I vazhdueshëm L, I vazhdueshëm H, Kohëmatësi automatik (2s+telekomandë, 10s +telekomandë)
 • Continuous Shooting
  Maks. afro 5 fps.

Metoda Live View

 • Mbulimi
  Afro 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)
 • Niveli i Kuadrove
  29.97 fps
 • FOKUSIMI
  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)
  Fokusi automatik: Dual Pixel CMOS AF (Zbulimi i fytyrës dhe AF me gjurmim, FlexiZone-Multi, FlexiZone-Single),
  AF për një shkrepje dhe Servo AF mund të zgjidhen për fotografi dhe film
 • Matja
  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi.
  Matje vlerësuese, matje e pjesshme, matje pikash, matje mesatare e vlerësuar e qendrës.
 • Opsionet e Shfaqjes
  Mbivendosje rrjete (x3), histogram,

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: i lartë, normal (mbështet Exif 2.31 [Exif Print]) / rregull dizajni për sistemin e skedarëve të kamerës (2.0)

  RAW: 14 bit, edicioni 3 i formatit RAW origjinal të "Canon", mbështet versionin 1.1 të formatit të porositjes së printimit dixhital [DPOF]
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  RAW, RAW + JPEG (për çdo kombinim).
 • Madhësia e Imazhit
  JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 2400x1600,
  JPEG 4:3: (L) 5328x4000, (M) 3552x2664, (S1) 2656x1992, (S2) 2112x1600,
  JPEG 16:9: (L) 6000x3368, (M) 3984x2240, (S1) 2976x1680, (S2) 2400x1344,
  JPEG 1:1: (L) 4000x4000, (M) 2656x2656, (S1) 1984x1984, (S2) 1600x1600,
  RAW: (RAW) 6000x4000
 • Lloji i Filmit
  MP4 (Video: H.264 me ndërthurje kuadrosh, Audio: AAC, niveli i regjistrimit mund të rregullohet manualisht nga përdoruesi) MOV (Video: H.264 All-I HD e plotë, pa zë) - vetëm filmime me interval
 • Madhësia e Filmit
  3840×2160 (23,98, 25 kuadro/sek) me ndërthurje kuadrosh
  1920 x 1080 (59,94, 50 kuadro/sek) inter-kuadro
  1920×1080 (29,97, 25 kuadro/sek) me ndërthurje kuadrosh
  1920 x 1080 (29.97, 25) inter-kuadro të lehta
  1280 x 720 (59.94, 50 fps)  inter-kuadro
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm
  (2) Rivendosja Automatike
  (3) Rivendosja Manuale

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  11 funksione të përshtatura
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhimi i rishikimit
  1,5x - 10x
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)
  (2) Imazh i vetëm
  (3) Indeks me 4 imazhe
  (4) Indeks me 9 imazhe
  (5) Indeks me 36 imazhe
  (6) Indeks me 100 imazhe
  (7) Kalo në ekran
 • Panorama
  Zgjidhni imazhet me Image Search (Kërkimi i imazheve)
  Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Muzika në sfond: Ndezur/Fikur
  Efekt i kalimit: Fikur, Rrëshkitje 1, Rrëshkitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po
  RGB: Po
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit
  Spastroni: Zgjidhni imazhin, zgjidhni diapazonin, të gjitha imazhet në dosje, të gjitha imazhet në një kartë, të gjitha imazhet e gjetura (gjatë kërkimit të imazheve)
  Mbrojtja: Një imazh i vetëm, zgjidhni diapazonin, të gjitha imazhet në dosje, të gjitha imazhet në një kartë, të gjitha imazhet e gjetura (gjatë kërkimit të imazheve)
 • Kategoritë e Menysë
  Ndërfaqja e menysë mund të rregullohet nga përdoruesit mes asaj standre dhe të orientuar

  (1) Menyja e fotografimit
  (2) Menyja e riluajtjes
  (3) Menyja e cilësimeve
  (4) Menyja e opsioneve të ekranit
  (5) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  29 gjuhë
  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumanisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezishte tradicionale, koreanisht, japonisht, vietnamisht, indisht, malajzisht, indonezisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.
 • Materialet e Trupit
  Kasa: aliazh alumini dhe rrëshirë polikarbonati me fibra xhami
  Jashtë: rrëshirë polikarbonati me fibra xhami dhe fibra speciale përçuese

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  USB me shpejtësi të lartë
 • Wi-Fi
  Wi-Fi (2,4 GHz) Kanalet: IEEE802.11b, IEEE802.11g, IEEE802.11n
 • Siguria e Wi-Fi
  Pika e aksesit të kamerës: WPA2-PSK me enkriptimin AES ose e hapur
  Infrastruktura: Çelësi i ndarë, me enkriptimin WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK me enkriptimin TKIP/AES ose e hapur
 • Bluetooth
  BLE (Teknologjia Bluetooth me nivel të ulët të energjisë)
 • Tjetër
  Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5 mm stereo)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge
 • PictBridge
  Po

Memoria

 • Tipi
  SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh
  Shiko softuerin përkatës

Programi kompjuterik

 • Përpunimi i imazhit
  Digital Photo Professional 4 (përpunimi i imazheve RAW)
 • Tjetër
  EOS Utility
  Mjeti i regjsitrimit të lentes EOS
  Mjeti i regjistrimit të shërbimit të uebit të EOS
  Muzika shembull e EOS
  Modifikuesi i Stilit të Fotografisë

  Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  1 x bateri e karikueshme Li-ion LP-E17
 • Jeta e baterisë
  Inkuadruesi: Afro 1070 (në 23°C, AE 50%, FE 50%) (5)
  Inkuadruesi: Afro 1020 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)
  LiveView: afro 320 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)
  LiveView: afro 300 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)
 • Treguesi i Baterisë
  4 nivelë
 • Kursimi i Energjisë
  Energjia fiket pas 10/30 sek (10 sek inkuadruesi/30 sek pamja e drejtpërdrejtë, funksionet, rileximi i imazhit etj), 30 sek, 1, 2, 4, 8 ose 15 mins.
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Karikues baterie LC-E17E

Aksesorët

 • Treguesi i kuadrit
  Kupë syri Ef
  Kuadri i gomës Ef
  Lente me rregullim dioptrik të serisë E
  Zgjatuesi i kupës së syrit EP-EX15II
  Zmadhuesi MG-Ef
  Gjetësi i këndit C
 • Lentet
  Të gjitha lentet EF dhe EF-S
 • Blici
  Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT) 4
 • Telekomanda/Çelësi
  Çelësi në largësi RS-60E3, Telekomanda BR-E1, Telekomanda TC-80N3, Telekomanda me kohëmatës TC-80N3 {foot}
 • Tjetër
  Rrip dore E2, marrës GPS GP-E2, mikrofon i drejtuar stereo DM-E1, pecetë mbrojtëse PC-E1, PC-E2, kabllo HDMI HTC-100, kabllo ndërfaqeje Canon IFC-600PCU

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikal × 80% horizontal të kuadrit ose 100% vertikal × 88% horizontal, në varësi të objektivit të përdorur
 2. Pikat AF periferike të tipit të kryqëzuar nuk do të funksionojnë si pika AF të tipit të kryqëzuar me lentet e mëposhtme: EF 35-80mm f4-5.6 (II/III/USM), EF35-105mm f4.5-5.6 (USM). EF 80-200mm f4,5-5,6 (II)
 3. Numri maksimal i kuadros AF varet nga raporti i aspektit të imazhit të zgjedhur
 4. Me fokusin automatik AF me një shkrepje, në 23°C/73°F, ISO 100, bazuar në ambientin dhe standardet e testimit të Canon)
 5. Me lente 50mm në infinit, -1m-1 dpt