Kamera DSLR

Canon EOS 200D

Specifikimet

Dimensionet (GjxLxTh)
122,4 x 92,6 x 69,8 mm
Pesha (me bateri dhe kartë)
E zezë: Afro 453 g
Argjendi: Afro 454 g
E bardhë: Afro 456 g

Specifikimet

 • 24,2 megapikselë

  Rezolucioni

 • 5 fps

  Regjistrimi i vazhdueshëm

 • ISO maksimale 25 600

  Zgjerohet deri në ISO 51 200

 • Filma EOS

  Full HD me 30p

 • Inkuadruesi optik

  Me fokusin automatik me 9 pika

 • DIGIC 7

  Procesor imazhi

 • Pamja e drejtpërdrejtë

  Me Dual Pixel CMOS AF

 • Lidhja pa tel

  Bluetooth®, NFC dhe Wi-Fi

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  22,3 mm x 14,9 mm CMOS
 • Pikselët Efektive
  Rreth 24,20 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Rreth 25,80 megapikselë
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 7

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  EF/EF-S
 • Gjatësia Vatrore
  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës
 • Stabilizim Imazhi
  Stabilizues optik imazhi në lente të pajtueshme

FOKUSIMI

 • Tipi
  Përmes pamorit optik:
  Sistemi i zbulimit të fazë-diferencës imazh-formuese TTL sekondare me sensor AF të dedikuar
  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD:
  Sistem Dual Pixel CMOS AF. Piksela të zbulimit të fazës të integruara në sensorin e imazhit1
 • Sistemi AF/ Pikët
  Përmes pamorit optik:
  9 pika
  Pika qendrore AF është e tipit të kryqëzuar AF që mbështet f/5.6.
  Pika qendrore AF është e ndjeshme ndaj vijës vertikale që mbështet f/2.8.
  Pikat e tjera AF janë AF të ndjeshme ndaj vijës vertikale ose vijës horizontale që mbështetin f/5.6.2
  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD:
  Maksimumi 49 pika AF (Vend i fiksuar në rrjetë 7x7) me anë të zgjedhjes automatike të kamerës3
  Pozicion i lirë 1 pikë AF/ 1 zonë AF (9 pika, rrjetë 3x3) me anë të zgjedhjes manuale4
 • Sfera e Funksionimit AF
  Përmes pamorit optik:
  EV -0.5 - 18 (pika qendrore AF)5
  EV 0.5 - 18 (pika të tjera AF)6
  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD:
  EV -2 - 18 (në 23 °C & ISO 100) me One-Shot AF
 • Modalitetet AF
  Fokusi AI
  Një Fotografi
  AI Servo (algoritëm AI Servo II)
 • Zgjedhja e pikës AF
  Përmes pamorit optik:
  Zgjedhje Automatike: AF me 9 pikë
  Zgjedhje manuale: AF me pikë të vetme
 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  I treguar nga një LCD transmetuese te kuadruesi dhe ekrani i Kontrollit të shpejtë
 • AF Parashikues
  Po7
 • Bllokimi AF
  I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  Gjuajtje e vazhdueshme e blicit të integruar (rrezja efektive deri në 4,0 m) ose i emetuar nga Speedlite opsional i dedikuar
 • Fokusim Manual
  E përzgjedhur te lentja

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes
  Përmes pamorit optik:
  Sensori i matjes me dy shtresa me 63 zona me opsionet vlerësuese, të pjesshme, pika (vetëm qendra) dhe mesatarja e vlerësuar sipas qendrës
  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD:
  (1) Matje vlerësuese (315 zona)
  (2) Matja e pjesshme (përafër. 6,0 % e ekranit LCD)
  (3) Matja e vendit (përafër. 2,6 % e ekranit LCD)
  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt
 • Sfera e Matjes
  Përmes pamorit optik:
  EV 1-20 (në 23 °C me 50 mm f/1,4 lentat ISO 100)
  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD:
  EV 1-20 (në 23 °C, ISO 100, matje vlerësuese)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.
  Manual: Me buton Kyçi AE në metodat e zonës kreative.
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).
 • AEB
  3 fotografi +/-2 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2
 • Ndjeshmëria ISO
  Auto (100-25600), 100-25600 (në rritje me ndalesa të plota) ISO mund të zgjerohet në H: 51200
  Gjatë regjistrimit të videos: Auto (100-12800), 100-12800 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota) ISO mund të zgjerohet në H: 256008

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht
 • Shpejtësia
  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancim automatik i bardhësisë me sensor imazhi
 • Cilësimet
  AWB (Përparësia e ambientit, Përparësia e të bardhës), Ndriçimi i ditës, Në hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë
  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.
  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Gjykim Blu/Qelibar +/-9 nivele
  2. Gjykim Purpurt/ Jeshile +/-9 nivele
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet
 • Kllapat WB
  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit
  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.
  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

Treguesi i kuadrit

 • Tipi
  Pentamirror
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Rreth 95 %
 • Magnification
  Rreth 0,87x9
 • Pika e syrit
  Rreth 19 mm (nga qendra e lentave të pikës së syrit)
 • Korrigjim i Dioptrisë
  -3 në +1 m-1 (dioptre)
 • Ekrani i Fokusimit
  Fikse (Ekran LCD i tejdukshëm për mbivendosje informacioni)
 • Pasqyrë
  Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  AF informacion: AF pika, konfirmim fokus, mënyra e selektimit të hapësirës AF
  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnjë), kyçja AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, rrethi i matjes së vendit, paralajmërimi i ekspozimit, AEB.
  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE, kompensimi i ekspozimit të blicit, drita e zvogëlimit të syrit të kuq.
  Informacionet e imazhit: Informacionet e kartës, shpërthimi maksimal (ekrani 1-shifror), Prioriteti i tonit të theksimit (D+).
  Informacionet e tjera: Ikona e paralajmërimit, zbulimi i flakërimit
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.
 • Mbyllësi i Okularit
  Me rrip

Monitori LCD

 • Tipi
  Ekran me prekje me kënd të lëvizshëm 7,7 cm (3.0") 3:2 Clear View II TFT, rreth pika 1040 K sRGB
 • Mbulimi
  Rreth 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Rreth 170°
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes
  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë
  (2) Cilësimet e Kamerës

Blici

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  9,8
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  deri në 18mm gjatësia vatrore (e barasvlefshme me 35mm: rreth 29mm)
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Rreth 3 sekonda
 • Modalitetet
  Automatik, Jashtëm të udhëzues
 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq
  Po - me llambën e zvogëlimit të syrit të kuq
 • Sinkronizimi X
  1/200 sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 2 EV në rritje 1/2 ose 1/3
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me blicet Speedlite të serisë EX, mbështetja për shumë blice optike pa tela
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  përmes ekranit të menusë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet
  Skenë inteligjente automatike (fotografi dhe video), Pa blic, Automatike krijuese, SCN (Portret, Peizazh, Në afërsi, Sporte, Fotografi grupi, Portret natën, Skenën natën në duar, Kontrolli i dritës së sfondit HDR, ushqime, Fëmijët, Dritë qiriri), Filtrat krijues, Programi AE, Përparësia e obturatorit AE, Përparësia e hapjes AE, Manual (fotografi dhe video), Autoportret
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit
  Përparësia e Theksimit të Tonit
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza
  Korrigjimi automatik i ndriçimit periferik të lentes, korrigjimi i shmangies kromatike, Korrigjimi i shformimit, Korrigjimi i zbërthimit
  Filtrat krijues (Bardhë e zi me kokrriza, Fokusi i butë, Efekti i syrit të peshkut, Efekti i bojërave të ujit, Efekti i kamerës lodër, Efekti i miniaturës, HDR artistike standarde, HDR artistike e gjallë, HDR artistike e spikatur, HDR artistike e stampuar)
  Ekspozimi i shumëfishtë
  Ndryshimi i madhësisë, prerja e anëve (vetëm JPEG)
 • Modalitetet e lëvizjes
  I vetëm, I vazhdueshëm L, I vazhdueshëm H, Kohëmatësi automatik (2s+telekomandë, 10s +telekomandë)
 • Continuous Shooting
  Diametri dhe gjatësia Rreth 5kns.

Metoda Live View

 • Mbulimi
  Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)
 • Niveli i Kuadrove
  29.97 fps
 • FOKUSIMI
  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)
  Fokusi automatik: Dual Pixel CMOS AF (Zbulimi i fytyrës dhe AF me gjurmim, FlexiZone-Multi, FlexiZone-Single),
  AF për një shkrepje dhe Servo AF mund të zgjidhen për fotografi dhe film
 • Matja
  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi.
  Matje vlerësuese, matje e pjesshme, matje pikash, matje mesatare e vlerësuar e qendrës.
 • Opsionet e Shfaqjes
  Mbivendosja e rrjetës (x3), Histogrami

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: I mirë, Normal (Exif 2.30 [Printim Exif] i përshtatur) / Rregulli i konstruktit për sistemin e Skedarit të Kamerës (2.0)
  RAW: 14 bitë, RAW origjinal i Canon versioni i 2-të
  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  RAW, RAW + L i mundshëm.
 • Madhësia e Imazhit
  JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 2400x1600,
  JPEG 4:3: (L) 5328x4000, (M) 3552x2664, (S1) 2656x1992, (S2) 2112x1600,
  JPEG 16:9: (L) 6000x3368, (M) 3984x2240, (S1) 2976x1680, (S2) 2400x1344,
  JPEG 1:1: (L) 4000x4000, (M) 2656x2656, (S1) 1984x1984, (S2) 1600x1600,
  RAW: (RAW) 6000x4000
 • Lloji i Filmit
  MP4 (Video: H.264 inter-kuadro, Tingulli: PCM linear / AAC, niveli i regjistrimit mund të rregullohet manualisht nga përdoruesi)
  MOV (Video: H.264 All-I Full HD, pa zërin) - vetëm video me regjistrim me interval
 • Madhësia e Filmit
  1920 x 1080 (59,94, 50 kuadro/sek) inter-kuadro
  1920 x 1080 (29,97, 25, 23,98 fps) inter-kuadro
  1920 x 1080 (29.97, 25) inter-kuadro të lehta
  1280 x 720 (59,94, 50 kuadro/sek) inter-kuadro
  1280 x 720 (29,97, 25) inter-kuadro të lehta
  640 x 480 (29,97, 25) inter-kuadro
  640 x 480 (29,97, 25) inter-kuadro të lehta
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm
  (2) Rivendosja Automatike
  (3) Rivendosja Manuale

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  11 funksione të përshtatura
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
 • Ndriçimi / Paneli LCD
  Po/Po
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhimi i rishikimit
  1,5x - 10x
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)
  (2) Imazh i vetëm
  (3) Indeks me 4 imazhe
  (4) Indeks me 9 imazhe
  (5) Indeks me 36 imazhe
  (6) Indeks me 100 imazhe
  (7) Kalo në ekran
 • Panorama
  Zgjidhni imazhet me Image Search (Kërkimi i imazheve)
  Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Muzika në sfond: Ndezur/Fikur
  Efekt i kalimit: Fikur, Rrëshkitje 1, Rrëshkitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po
  RGB: Po
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit
  Spastroni: Zgjidhni imazhin, zgjidhni diapazonin, të gjitha imazhet në dosje, të gjitha imazhet në një kartë, të gjitha imazhet e gjetura (gjatë kërkimit të imazheve)
  Mbrojtja: Një imazh i vetëm, zgjidhni diapazonin, të gjitha imazhet në dosje, të gjitha imazhet në një kartë, të gjitha imazhet e gjetura (gjatë kërkimit të imazheve)
 • Kategoritë e Menysë
  Ndërfaqja e menysë mund të rregullohet nga përdoruesit mes asaj standre dhe të orientuar
  (1) Menyja e fotografimit
  (2) Menyja e riluajtjes
  (3) Menyja e cilësimeve
  (4) Menyja e opsioneve të ekranit
  (5) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  25 gjuhë
  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  USB me shpejtësi të lartë
 • Wi-Fi
  Wi-Fi (2,4 GHz) Kanalet: IEEE802.11b, IEEE802.11g, IEEE802.11n
 • Siguria e Wi-Fi
  Pika e aksesit të kamerës: WPA2-PSK me enkriptimin AES ose e hapur
  Infrastruktura: Çelësi i ndarë, me enkriptimin WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK me enkriptimin TKIP/AES ose e hapur
 • Bluetooth
  BLE (Teknologjia Bluetooth me nivel të ulët të energjisë)
 • NFC
  Përfshirë
 • Tjetër
  Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5mm stereo)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge
 • PictBridge
  Vetëm me valë ose WIFI Pictbridge

Memoria

 • Tipi
  SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh
  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 (me Microsoft .NET Framework 4.5 të instaluar)10
  Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11 / 10.12

Programi kompjuterik

 • Përpunimi i imazhit
  Digital Photo Professional 4 (përpunimi i imazheve RAW)
 • Tjetër
  EOS Utility
  Mjeti i regjsitrimit të lentes EOS
  Mjeti i regjistrimit të shërbimit të uebit të EOS
  Muzika shembull e EOS
  Modifikuesi i Stilit të Fotografisë
  Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  1 x bateri e karikueshme Li-ion LP-E17
 • Jeta e baterisë
  Inkuadruesi: Afro 600 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)11
  Inkuadruesi: Afro 620 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)
  Live View: Rreth 260 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)
  Live View: Rreth 240 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)
 • Treguesi i Baterisë
  4 nivelë
 • Kursimi i Energjisë
  Energjia fiket pas 10/30 sek (10 sek inkuadruesi/30 sek Pamja e drejtpërdrejtë, funksionet, rileximi i imazhit etj.), 30 sek, 1, 2, 4, 8 ose 15 min.
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Adaptor AC AC-E6(N), Bashkues DC: DR-E18, Karikues baterie LC-E17

Aksesorët

 • Treguesi i kuadrit
  Kupë syri Ef
  Kuadri i gomës Ef
  Lente me rregullim dioptrik të serisë E
  Zgjatuesi i kupës së syrit EP-EX15II
  Zmadhuesi MG-Ef
  Gjetësi i këndit C
 • Transmetues skedash me valë
  Transmetimi i integruar Wi-Fi me Bluetooth dhe NFC
  Lidhja me pajisjet inteligjente është e mundur me Android versioni 4.0-4.4/5.0-5.1 ose iOS 7.1/8-8.3.
  Lidhja me NFC është e mundur vetëm me pajisjet e përputhshme Android
 • Lentet
  Të gjitha lentet EF dhe EF-S
 • Blici
  Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)
 • Telekomanda/Çelësi
  Çelësi në largësi RS-60E3, Telekomanda BR-E1, Telekomanda TC-80N3, Telekomanda me kohëmatës TC-80N3 {foot}
 • Tjetër
  Rripi i dorës E2, GP-E2, Mikrofoni stereo me drejtim DM-E1, Peceta mbrojtëse PC-E1, PC-E2, Kablloja HDMI HTC-100, Kablloja e ndërfaqes IFC400PCU, IFC-200U/500U

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 2. Pikat AF periferike të tipit të kryqëzuar nuk do të funksionojnë si pika AF të tipit të kryqëzuar me lentet e mëposhtme: EF 35-80mm f4-5.6 (II/III/USM), EF35-105mm f4.5-5.6 (USM). EF 80-200mm f4,5-5,6 (II)
 3. Numri maksimal i kuadros AF varet nga raporti i aspektit të imazhit të zgjedhur
 4. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 5. Me fokusin automatik AF me një shkrepje, në 23°C/73°F, ISO 100, bazuar në ambientin dhe standardet e testimit të Canon)
 6. Me fokusin automatik AF me një shkrepje, në 23°C/73°F, ISO 100, bazuar në ambientin dhe standardet e testimit të Canon)
 7. Me EF300mm f/2.8L IS USM në 50 km/orë
 8. Indeksi i ekspozimit të rekomanduar
 9. Me lente 50mm në infinit, -1m-1 dpt
 10. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
 11. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe