Kamera DSLR

Canon EOS 2000D

Specifikimet

Dimensionet (GjxLxTh)
129,0 x 101,3 x 77,6mm
Bateri
1 Bateri Li-ion e Ngarkueshme LP-E10
Jeta e baterisë
Afro 500 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)

Specifikimet

 • 24,1 megapikselë

  Sensor APS-C

 • Skena inteligjente automatike

  Drejtim dhe shkrepje pa mundim

 • Inkuadruesi optik

  Me vetëfokusin me 9 pika

 • Filtra Krijues

  Zbatoni efekte unike

 • Film EOS

  1080p kinematografike

 • Tipi 3.0 (7.5 cm)

  Ekran LCD

 • Udhëzuesi i funksioneve

  Udhëzime të lehta për t'u ndjekur

 • Lidhshmëria

  Wi-Fi/ NFC

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  Afro 22.3 mm x 14.9 mm CMOS
 • Pikselët Efektive
  Afro 24,1 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Afro 24,7 megapikselë
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Pastrimi manual dhe marrja e të Dhënave të Fshirjes së Pluhurit
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyrat kryesore RGB

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 4+

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  EF/EF-S
 • Gjatësia Vatrore
  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës
 • Stabilizim Imazhi
  Stabilizuesi optik i imazhit ofrohet në lente të përputhshme

FOKUSIMI

 • Tipi
  Përmes pamorit optik:
  Sistemi i zbulimit të fazë-diferencës imazh-formuese TTL sekondare me sensor AF të dedikuar
  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD:
  AF me zbulimin e kontrastit
 • Sistemi AF/ Pikët
  Përmes pamorit optik:
  9 pika AF (f/5,6 i llojit kryq në qendër)
 • Sfera e Funksionimit AF
  Përmes pamorit optik:
  Pika qendrore AF: EV 0 -18 (në temperaturën e dhomës dhe ISO100)
  Pika të tjera AF: EV 1 -18 (në temperaturën e dhomës dhe ISO100)
  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD:
  EV 1 -18 (në temperaturën e dhomës dhe ISO100)
 • Modalitetet AF
  Përmes pamorit optik:
  Fokusi AI (ndërron automatikisht mes AF me një shkrepje dhe AI SERVO AF)
  AF me një shkrepje
  Servo AI
  Manual
  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD:
  AF me një shkrepje (AF me zbulimin e kontrastit)
  Modaliteti i shpejtë (nëpërmjet sensorit AF me zbulimin e fazës)
  Manual
 • Zgjedhja e pikës AF
  Përmes pamorit optik:
  Zgjedhja automatike nga deri në 9 pika
  Zgjedhja manuale
  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD:
  FlexiZone - poziciononi lirisht 1 pikë AF nëpërmjet zgjedhjes manuale
  Modaliteti i drejtpërdrejtë - zgjedhja automatike me zbulimin e fytyrës
 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  Tregohet nga pamja e mbivendosur në pamor dhe në monitorin LCD
 • AF Parashikues
  Po
 • Bllokimi AF
  I kyçur kur butoni i shkrepjes është gjysëm i shtypur në modalitetin AF me Një Shkrepje. Mund të përshtatet me butonin e bllokimit AE Lock
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  Shkrepja sporadike e blicit të integruar ose me emetim nga blici opsional i posaçëm Speedlite (efektiv deri në 4 m)
 • Fokusim Manual
  E përzgjedhur te lentja

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes
  Përmes pamorit optik:
  Me vlerësim nëpërmjet sensorit të matjes me dy shtresa me 63 zona (i lidhur me të gjitha pikat AF)
  I pjesshëm (në qendër, afro 10% e gjetësit të figurës)
  Mesatarja qendrore e disponueshme
  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD:
  Matja vlerësuese (315 zona)
 • Sfera e Matjes
  Përmes pamorit optik:
  EV 1-20 (në temperaturën e dhomës, ISO 100, matje vlerësuese)
  Nëpërmjet Pamjes së drejtpërdrejtë në ekranin LCD:
  EV 0-20 (në temperaturën e dhomës, ISO 100, matje vlerësuese)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.
  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).
 • AEB
  3 poza +/-2 EV 1/2 ose 1/3 rritje me ndalesa
 • Ndjeshmëria ISO
  AUTO(100-6400), 100-6400 në rritje me ndalesa 1
  ISO mund të zgjerohet në H: 256001
  Gjatë shkrepjes të Filmit: Auto (100-6400), 100-6400 (Rritje të plota me ndalesa)

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehësi i kontrolluar në mënyrë elektronike në planin e fokusit, me perden e parë elektronike
 • Shpejtësia
  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Cilësimet
  AWB (përparësia e ambientit/përparësia e të bardhës), ndriçimi i ditës, hije, me re, tungsten, drita e bardhë fluoreshente, blici, e përshtatur (afro 2000 K - 10000 K).
  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  I kaltër/Portokall +/-9
  I purpurtë/Jeshile +/-9.
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet
 • Kllapat WB
  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit
  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.
  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

Treguesi i kuadrit

 • Tipi
  Pentamirror
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Afro 95%
 • Magnification
  Afro 0,80x2
 • Pika e syrit
  Afro 21mm (nga qendra e lentës të pikës së syrit)
 • Korrigjim i Dioptrisë
  -2,5 në +0,5 m-1 (dioptrik)
 • Ekrani i Fokusimit
  I fiksuar
 • Pasqyrë
  Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, caktuar te butoni i caktimit
 • Mbyllësi i Okularit
  Me rrip

Monitori LCD

 • Tipi
  LCD TFT 7,5 cm (3,0"), afro 920 000 pika
 • Mbulimi
  Afro 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Afro 170°
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes
  Ekrani i kontrollit të shpejtë
  Cilësimet e Kamerës

Blici

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  9.2
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  deri në 17mm gjatësia vatrore (35mm ekuivalent: 28mm)
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Afro 2 sekonda
 • Modalitetet
  Blici Automatik, Manual Ndezur / Fikur
 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq
  Po - me llampën e zvogëlimit të syrit të kuq
 • Sinkronizimi X
  Kamerat e prodhuara përpara shtatorit 2020 nuk janë të pajisura me X-contact3, Max. i shpejtësisë së sinkronizimit të blicit: 1/200 sek. me blice të përputhshme Speedlite
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 2 EV me rritje 1/2 ose 1/3
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me blicet Speedlite të serisë EX3
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  Me anë të ekranit të menysë së kamerës, përveçse për parametrat e regjistrimit me blic me radio pa kabllo

Shkrepja

 • Modalitetet
  Skena inteligjente automatike, Pa blic, Automatik krijues, Portret, Peizazh, Nga afër, Sporte, Ushqime, Portret natën, Video, Programi AE, Përparësia e obturatorit AE, Përparësia e hapjes AE, Manual
 • Stilet e Fotografisë
  Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit
  Përparësia e Theksimit të Tonit
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)
  Korrigjimi automatik i Ndriçimit periferik të lebntes (deri në 36 profile të lentes mund të regjistrohen në kamerë)
  Filtra krijues (Bardhë e Zi me Grimca, Fokusi i butë, Aparati fotografik lodër, efekti Miniaturë, Syri i peshkut) - vetëm gjatë Shikimit të imazhit
 • Modalitetet e lëvizjes
  I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatësi automatik (2s, 10s, 10s + fotografime të vazhdueshme 2-10)
 • Continuous Shooting
  Nr. maks. Afro 3 fps për rreth 150 imazhe JPEG4, 11 imazhe RAW5 6

Metoda Live View

 • Mbulimi
  Afro 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)
 • Niveli i Kuadrove
  29.97 fps
 • FOKUSIMI
  Modaliteti i drejtpërdrejtë: AF me një shkrepje (AF me zbulimin e kontrastit)
  Modaliteti i shpejtë: AF me një shkrepje (sensori AF i zbulimit të fazës)
  Manual (zmadhimi 5x ose 10x në dispozicion)
 • Matja
  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi
  Koha aktive e matjes mund të ndryshohet
 • Opsionet e Shfaqjes
  Mbulim rrjete (x2), Histogram

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0),
  RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),
  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, RAW + Vetëm JPEG i madh
 • Madhësia e Imazhit
  JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 1920 x 1280, (S3) 720 x 480
  JPEG 4:3: (L) 5328 x 4000, (M) 3552 x 2664, (S1) 2656 x 1992, (S2) 1696 x 1280, (S3) 640 x 480
  JPEG 16:9: (L) 6000 x 3368, (M) 3984 x 2240, (S1) 2976 x 1680 (S2) 1920 x 1080, (S3) 720 x 408
  JPEG 1:1: (L) 4000 x 4000, (M) 2656 x 2656, (S1) 1984 x 1984, (S2) 1280 x 1280, (S3) 480 x 480
  RAW: (RAW) 6000 x 4000
 • Lloji i Filmit
  MOV (Video: H.264 inter kuadro (IPB), Tingulli: Linear PCM, niveli i regjistrimit mund të rregullohet manualisht nga përdoruesi)
 • Madhësia e Filmit
  1920 x 1080 (30, 25, 24 fps)
  1280 x 720 (60, 50 fps)
  640 x 480 (30, 25 kns)
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4 GB
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë
 • Numërimi i Skedarëve
  Numërim i njëpasnjëshëm
  Rivendosje automatike
  Rivendosje manuale

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  11 funksione të përshtatura
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhimi i rishikimit
  1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)
  (2) Imazh i vetëm
  (3) Paraqitja e indeksit (4/9 imazhe)
  (4) Paraqitja me kërcim (1/10/100 imazhe, sipas datës, sipas dosjes, vetëm filma, vetëm imazhe të palëvizshme, sipas vlerësimit)
 • Panorama
  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi
  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Efekti i kalimit: Joaktiv, Rrëshqitje 1, Rrëshqitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3
  Muzika në sfond: Ndezur, Fikur
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po
  RGB: Po
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit
  Spastrimi: Një imazh i vetëm, imazhet e zgjedhura, të gjitha imazhet në dosje ose të gjitha imazhet në kartë
  Mbrojtja: Mbrojtja nga spastrimi për një imazh të vetëm, të gjitha imazhet në një dosje ose të gjitha imazhet në kartë
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menyja e fotografimit (x4)
  (2) Menyja e rishikimit (x2)
  (3) Menyja e konfigurimit (x3)
  (4) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  25 gjuhë
  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht
 • GPS
  Në përputhje me marrësin GP-E2 të GPS-së
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Vetëm USB me shpejtësi të lartë
 • Wi-Fi
  Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz)7
  Lidhja me pajisjet inteligjente është e mundur nëpërmjet aplikacionit Canon Camera Connect8
 • Siguria e Wi-Fi
  Pika e aksesit të kamerës: WPA2-PSK me enkriptimin AES ose e hapur
  Infrastruktura: Çelësi i ndarë, me enkriptimin WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK me enkriptimin TKIP/AES ose e hapur
 • NFC
  Lidhja me NFC është e mundur vetëm me pajisjet e përputhshme Canon ose Android.
 • Tjetër
  Dalja HDMI mini (tipi C)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge
 • PictBridge
  Po

Memoria

 • Tipi
  Karta SD, karta SDHC ose karta SDXC

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh
  Windows 10 / 8.1 / 7 SP19
  Mac OS X 10.10 - 10.13

Programi kompjuterik

 • Përpunimi i imazhit
  Digital Photo Professional (përpunimi i imazheve RAW)
 • Tjetër
  EOS Utility
  Mjeti i regjsitrimit të lentes EOS
  Mjeti i regjistrimit të shërbimit të uebit të EOS
  Muzika shembull e EOS
  Modifikuesi i Stilit të Fotografisë
  Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android10

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  1 Bateri Li-ion e Ngarkueshme LP-E10
 • Jeta e baterisë
  Afro 500 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)11
  Afro 410 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)
 • Treguesi i Baterisë
  4 nivelë
 • Kursimi i Energjisë
  Energjia fiket pas 30 sekondash ose 1, 2, 4, 8 ose 15 min.
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Karikuesi i baterisë LC-E10E
  Adaptori kompakt i energjisë CA-PS700, fisha DC DR-E10

Aksesorët

 • Treguesi i kuadrit
  Kupë syri Ef
  Kuadri i gomës Ef
  Lente me rregullim dioptrik të serisë E
  Zgjatuesi i kupës së syrit EP-EX15II
  Gjetësi i këndit C
  Zmadhuesi MG-Ef
 • Kasë
  Çanta gjysmë e fortë EH26-L, EH27-L
  Qese mbrojtëse PC-E1, PC-E2
  Çanta e supit SB10, SB100
  Çanta e shpi9nës BP10, BP12, BP100
  Çantë dore MS10, MS11
  Çanta e shpinës me një rrip SL100
  Çanta e mesit HL100
 • Lentet
  Të gjitha lentet EF dhe EF-S
 • Blici
  Blicet Canon Speedlite (270EX II, 430EX III-RT, 600EX II-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-26EX-RT, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)12
 • Telekomanda/Çelësi
  Çelësi në largësi RS-60E3,
  Kontrolluesi në largësi i kohëmatësit TC-80N3 me Adaptorin e kontrolluesit në largësi RA-E3
 • Tjetër
  Rripi i dorës E2, marrësi GPS GP-E2, kabllo HDMI HTC-100, kablloja e ndërfaqes IFC400PCU

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Indeksi i ekspozimit të rekomanduar
 2. Me lente 50mm në infinit, -1m-1 dpt
 3. Për kamerat pa X-contact: nuk mund të përdoren modele Speedlite të ndyshme nga seria EX ose blice jo nga Canon. Jo të gjitha funksionet e bliceve të serisë EX të Canon mbështeten.
 4. Rezolucioni i madh/i mirë (Cilësia 8)
 5. Bazuar në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i fotografisë standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.
 6. Shpejtësia e qëndrueshme e regjistrimit të vazhdueshëm është testuar bazuar në standardin e testimit të Canon. Funksioni kërkon një kartë memorieje të përputhshme SDHC/SDXC UHS kategoria e shpejtësisë 1, numri total i kuadrove të regjistruara ndryshon në varësi të subjektit të regjistrimit, parametrave dhe markës së kartës së memories
 7. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 8. Aplikacioni Canon Camera Connect është i disponueshëm vetëm për pajisjet Apple iOS dhe Andriod. Referojuni Google PlayStore® dhe Apple AppStore® për versione të përputhshme të Android OS dhe Apple iOS.
 9. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
 10. Aplikacioni Canon Camera Connect është i disponueshëm vetëm për pajisjet Apple iOS dhe Andriod. Referojuni Google PlayStore® dhe Apple AppStore® për versione të përputhshme të Android OS dhe Apple iOS.
 11. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe
 12. Nuk mund të përdoren blicet Speedlite të ndryshme nga seria EX ose blice jo nga Canon. Jo të gjitha funksionet e bliceve të serisë EX të Canon mbështeten.