Seria Canon i-SENSYS X 1238i
Specifikimet

Specifikimet në detaje

Lloji i pajisjes

Pajisje të-gjitha-në-një me laser mono

Funksionet e disponueshëm

i-SENSYS X 1238iF: Printim, fotokopjim, skanim dhe faks
i-SENSYS X 1238i: Printim, fotokopjim, skanim

Printer

Shpejtësia e printimit

Njëanëshe: deri në 38 fq/min (A4)
Deri në 63,1 fq/min (A5-horizontal)
Dyanëshe: deri në 31,9 in/min (A4)

Metoda e printimit

Printim monokromatik me rreze lazer

Rezolucioni i printimit

Deri në 1200×1200 dpi

Koha e ngrohjes

Afro 14 sekonda ose më pak nga ndezja

Koha e nxjerrjes së printimit të parë

Rreth: 5,5 sekonda ose më pak

Gjuhët e printerit

UFRII, PCL 5e*, PCL6, Adobe® PostScript3

* Nuk ofrohet drejtues softuerik Canon PCL5e, por mbështeten komandat PCL5e në pajisje.

Gërmat

93 fonte PCL
136 fonte PostScript

Kufijtë e printimit

5 mm sipër, poshtë, majtas dhe djathtas
10 mm sipër, poshtë, majtas dhe djathtas (zarf)

Modaliteti i ruajtjes së bojës

Po

Veçori të avancuara të printimit

Printimi i sigurt
Printoni nga njësia e memories USB (JPEG/TIFF/PDF)
Printimi i barkodeve*
Gati për Google Cloud Print
iOS: AirPrint, aplikacioni Canon PRINT Business
Android; i certifikuar për "Mopria", aplikacion "Canon PRINT Business", modul "Canon Print Service"

*Aksesor - nevojitet Barcode Printing Kit-E1E

Fotokopjues

Shpejtësia e kopjimit

Në një anë (A4): Deri në 38 faqe/min
Në dy anë (A4): Deri në 30,3 ipm

Koha e nxjerrjes së kopjes së parë (FCOT)

ADF (A4): Afro 6,6 sekonda ose më pak
Pllaka e shtypjes (A4): afro 6,4 sekonda ose më pak

Rezolucioni i kopjimit

Deri në 600 x 600 dpi

Modalitetet e kopjimit

Tekst, tekst/fotografi (parazgjedhja), tekst/fotografi (cilësi e lartë), fotografi

Kopjim nga të dy anët

2-anësh në 2-anësh (automatik)

Kopjimi i shumëfishtë

Deri në 999 kopje

Zvogëlimi/Zmadhimi

25-400% me rritje 1%

Karakteristika të tjera

Spastrimi i kornizës, sistemimi, 2 në 1, 4 në 1, kopjimi i kartës së identifikimit

Skaner

Tipi

Ngjyra

Rezolucioni i skanimit

Optike: Deri në 600 x 600 dpi
E përmirësuar: Deri në 9600 x 9600 dpi

Shpejtësia e skanimit

Në një anë mono: 38ipm (300x600dpi)
Në një anë me ngjyra: 13ipm (300x600dpi)
Në dy anë mono: 70ipm (300x600dpi)
Në dy anë me ngjyra: 26ipm (300x600dpi)

Thellësia e skanimit me ngjyra

24 bitë/24 bitë (hyrje/dalje)

Shkallë gri

256 nivele

Pajtueshmëria

TWAIN , WIA, ICA

Maks. Gjerësia e skanimit

216 mm

Skanim në Email

TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim/PDF e enkriptuar*/PDF (me nënshkrim elektronik)*

* Aksesor - Nevojitet Send PDF Security Feature Set-E1.

Skanimi në renë kompjuterike

TIFF/JPEG/PDF/PNG*

*Skanim me MF Scan Utility ose programin Canon PRINT Business

iFAX

ITU-T.37

i-SENSYS X 1238iF only

Shpejtësia e modemit

33,6 kbps (deri në 3 sekonda/faqe)*

*Bazuar në nr. e grafikut të standardit ITU-T 1

Modaliteti i marrjes

Vetëm faks, Ndërrimi automatik faks/tel, Modaliteti i përgjigjes, Manual

Rezolucioni i faksit

Standard: 200 x 100 dpi
E mirë: 200 x 200 dpi
E shkëlqyeshme: 200 x 400 dpi
Jashtëzakonisht e mirë: 400 x 400 dpi

Kujtesa e FAX-it

Deri në 512 faqe*

*Bazuar në nr. e grafikut të standardit ITU-T 1

Numrat e shpejtë

Deri në 281 numra të shpejtë

Thirrjet në grup/destinacionet

Maks. 299 numra të shpejtë / maks. 299 destinacione

Transmetimi me Sekuencë

Maks. 310 destinacione

Kopje rezervë e kujtesës

Rezervimi i memories së përhershme të faksit (rezervimi me memorien flash)

Faks dyanësh

Po (transmetimi dhe marrja)

Karakteristika të tjera

Transferimi në numër faksi, Aksesi i dyfishtë, Marrja në largësi, Faksi në kompjuter (vetëm tekst), DRPD, ECM, Ritelefonimi automatik, Raportet e aktivitetit të faksit, Raportet e rezultatit të aktivitetit të faksit, Raportet e menaxhimit të aktivitetit të faksit

Mbajtja e medias

Lloji i skanerit

Platen, ADF me 2 anë (një kalim i vetëm)

Futja e letrës (Standarde)

Kasetë me 250 fletë
Sirtar me shumë funksione me 100 - fletë
ADF me 50 fletë

Futja e Letrës (Opsion)

Kasetë me 550 fletë

Dalja e letrës

150 fletë

Llojet e mediave

Letër e thjeshtë, letër e ricikluar, letër e rëndë, letër e hollë, etiketë, kartolinë, zarf

Madhësia e mediave

Kaseta (standarde dhe opsionale):
A4, A5, A5 (horizontale), B5, ligjore, letër, ekzekutive, deklaratë, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, Foolscap, 16K, madhësi e personalizuar: min. 105 x 148 mm Maks. 216,0×355,6 mm.

Sirtari shumëfunksional:
A4, A5, A5 (horizontale), A6, B5, ligjore, letër, ekzekutive, deklaratë, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, Foolscap, 16K, letër indeksi, zarf (COM10, Monarch, C5, DL), madhësi e personalizuar: min 76,2 x 127 mm maks. 216,0×355,6 mm.

ADF:
A4, A5, A6, B5, ligjore, letër, deklaratë, madhësi të personalizuara: Min. 105 x 128 mm maks. 215,9 x 355,6 mm

Peshat e mediave

Kaseta (standarde dhe opsionale): 60 deri në 120 g/m²
Sirtari me shumë qëllime: 60 deri në 163 g/m²
ADF: 50 deri në 105 g/m²

Printimi dyanësh

A4, ligjore, letër, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLGL, Foolscap
Madhësi e personalizuar - Min. 210 x 279,4 mm Maks. 216,0×355,6 mm
60 deri në 120 g/m2

Ndërfaqja dhe Programi kompjuterik

Lloji i ndërfaqes

USB 2.0 me shpejtësi të lartë, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, 802.11b/g/n pa tel, Lidhja e drejtpërdrejtë pa tel

Pajtueshmëria e Sistemit të Funksionimit

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008
Mac OS X versioni 10.9.5 e lart / Mac OS 10.15 e lart
Linux

*Shpërndarja vetëm në internet. Printimi i mbështetur vetëm për Linux.

Network Protocol

Printimi:
LPD, RAW, Port9100, IPP, IPPS, WSD (IPv4,IPv6)
Skanimi:
Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6), FTP-Scan, iFAX
Shërbimet e aplikacioneve TCP/IP:
Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP para SMTP (IPv4,IPv6)
DHCP, ARP+PING, Auto IP, WINS (IPv4)
DHCPv6 (IPv6)
Menaxhimi:
SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)
Siguria (me tel):
Filtrimi i adresave IP/Mac, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
Siguria (pa tel):
WEP(64/128 bitë), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(AES)
Modaliteti i infrastrukturës:
WEP(64/128 bit), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
Modaliteti i pikëhyrjes:
WPA2-PSK(AES)

Administrimi i programit kompjuterik dhe printerit

Shërbimi i skanimit MF,
Ndërfaqja e përdoruesit në largësi (RUI),
Menaxhimi i ID-së së departamentit,
Mjeti i statusit të tonerit,
iW Enterprise Management Console: program me bazë serveri për menaxhimin e centralizuar të një flote pajisjesh
eMaintenance: RDS e integruar lejon shërbimet eMaintenance në distancë si për shembull kapjen e matjeve, menaxhimin automatik të pjesëve të konsumueshme dhe diagnostikimin në distancë.
Mbështetje për "Universal Log-in Manager / uniFLOW online / uniFLOW online Express / uniFLOW"
Katalogu i aplikacioneve

Veçori të përgjithshme

Volumi mujor i rekomanduar i printimit

750 - 4000 faqe në muaj

Cikli i punës

Maks. 80,000 faqe në muaj*

*Cikli i punës përcaktohet si numri maksimal i faqeve të printuara për një muaj të vetëm me ngarkesë të lartë. Çdo përdorim mbi ciklin e rekomanduar të punës mund të shkurtojë jetën e produktit

Shpejtësia e procesorit

800 MHz x 2

Kujtesa

1 GB

Paneli i kontrollit

Ekrani LCD me ngjyra dhe me prekje 12,7 cm

Dimensionet me sirtaret (Gj x Th x L)

453 mm x 464 mm x 392 mm

Hapësira e instalimit (Gj x Th x L)

682 mm x 1.083 mm x 895 mm

Pesha

Afro 16,2 Kg

Mjedisi i përdorimit

Temperatura: 10 deri në 30ºC (50 deri në 86ºF)
Lagështira: 20 deri në 80 % RH (pa kondensim)

Burimi i Energjisë

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Konsumi i energjisë

Maksimumi: afro 1370 W
Në gatishmëri: afro 9,4 W
Modaliteti i fjetjes: Afërsisht. 0,9 W
Konsumi tipik i elektricitetit (TEC): 0,33 kWh/javë 11
Për informacione të detajuara në lidhje me rregulloren Lot26, vizitoni: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

*Sipas US ENERGY STAR® versioni 3.0.

Nivelet e zhurmës

Presioni i tingullit*:
Aktiv: 53 dB
Pasiv: i padëgjueshëm*

Fuqia e tingullit*
Aktiv: 72,2 dB
Pasiv: i padëgjueshëm*

*Emetimi i zhurmës i deklaruar në përputhje me ISO 9296

* I padëgjueshëm do të thotë se niveli i fuqisë së emetimit të zërit për një person në afërsi është më i ulët se standardi absolut për zhurmën në sfond sipas ISO 7779

Pjesët e konsumueshme

Fishekë boje

TONER T08 (11,000 faqe*)

*Bazuar në ISO/IEC 19752

Pajisje shtesë / opsione

Artikuj

i-SENSYS X 1238iF:
CST.Feeding Module-AH1 (kaseta me 550 fletë)
Kordon i gjatë TEL 6 Kit (receptori)
Grup printimi barkodi -E1E
MiCard Multi (lexues karte për identifikimin me RFID ose kartat magnetike me uniFLOW)
Micard Plus (lexues karte për identifikimin me RFID ose kartat magnetike me uniFLOW)
MiCard Attachment Kit-B1
Paketa e veçorisë së sigurisë së dërgimit të PDF-së-E1

i-SENSYS X 1238i:
CST.Feeding Module-AH1 (kaseta me 550 fletë)
Grup printimi barkodi -E1E
MiCard Multi (lexues karte për identifikimin me RFID ose kartat magnetike me uniFLOW)
Micard Plus (lexues karte për identifikimin me RFID ose kartat magnetike me uniFLOW)
MiCard Attachment Kit-B1
Paketa e veçorisë së sigurisë së dërgimit të PDF-së-E1