Technical Glossary for Binoculars

FJALORI TEKNIK PËR DYLBITË

D

  • Rrafshues fushe i dyfishtë
Një grup i dyfishtë lentesh që kompenson për harkimin e fushës duke siguruar sheshim dhe qartësi të shkëlqyer të imazhit.

l

  • Lehtësim syri
Lejon përdoruesit që mbajnë syze të shikojnë të gjithë imazhin.

O

  • Stabilizuesi i Imazhit Optik
Një prizëm Vari-Angle i kontrolluar me kompjuter ose sistem i lëvizjes së lentes i cili kompenson në mënyrë optike lëvizjet tuaja dhe siguron një shikim shumë më të detajuar dhe më të qartë.

P

  • Prizmi Porro
Një kombinim prizmash këndi të duhur që siguron që imazhi të jetë në drejtimin e duhur për shikim. Përdorimi i prizmave shkurton gjithashtu distancën midis objektivit dhe lenteve të syrit duke zvogëluar madhësinë dhe peshën e dylbive.

R

  • Prizëm çati

Bën një funksion të ngjashëm me prizmin Porro por mund të futet në një cilindër të drejtë për një pamje të bukur.


  • Veshja e gomës

Zbut goditjet e dylbive dhe i bën më të lehta për t'i kapur.

S

  • Multiveshje Super Spektra
Shtresa jashtëzakonisht të holla lëndësh kimike të aplikuara në sipërfaqet e lenteve dhe prizmave për të pakësuar reflektimet e padëshiruara. Kjo përmirëson qartësinë e imazhit, kontrastin dhe balancën e ngjyrave.

W

  • Të papërshkueshme nga uji

I mbijetojnë zhytjes së përkohshme në ujë deri në një metër nën ujë për 5 minuta. Nuk janë të përshtatshme për përdorim nën ujë.


  • Të mbrojtura nga kushtet e motit

Dylbitë mund të përdoren në shi ose borë dhe të shpëlahen me ujë të rrjedhshëm për të hequr baltën dhe papastërtitë.


  • Fushëpamje e gjerë

Dylbitë me fushë të dukshme shikimi më shumë se 65º janë të pranueshme përgjithësisht pasi kanë fushëpamje më të gjerë dhe ofrojnë një perspektiv më të gjerë.