Canon XF705
Specifikimet

Specifikimet

4K-UHD-Icon

4K UHD/50P

Deri në 160 Mbps

XF-HEVC

HEVC/H.265

4K UHD/50P 4:2:2 10 bitë

HDR-Icon

HLG/PQ

Regjistrimi i brendshëm HDR dhe dalja

12G-SDI-Icon

Terminali 12G-SDI

Transmetimi 4K UHD me një kabllo

Dual-Pixel-CMOS-AF-Icon

Fokusi automatik

Fokusi automatik i saktë dhe i besueshëm

OPTICAL-WIDE-ANGLE-LENS

25,5 - 382,5 mm

Zmadhim 15x me kënd të gjerë i serisë L

1.0-type-CMOS

Sensori CMOS

Tipi 1.0

canon_XF705_8_XLR_TERMINALS

Terminalet XLR

Audioja dixhitale AES/EBU

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Sensor

CMOS i tipit 1,0 inç

Piksel Gjithsej

13,4 MP

Effective pixels per sensor

8,29 MP

Ndriçimi minimal (modaliteti PAL/50,00 Hz)

Rreth 1,3 lux (në 1/25 sek. shpejtësia e obturatorit)

Lentja

Raporti i zmadhimit

15 x Optik (Modaliteti UHD) 30 x Modaliteti i zmadhimit të përparuar (vetëm FHD)

Gjatësia Vatrore

8,3 deri në 124,5 mm.
E barasvlershme me 35mm:
Rreth 25,5 - 382,5 mm
Modaliteti IS dinamik: Afro 28,3 - 424,6 mm

Distanca minimale e fokusit

10 mm në skajin e gjerë, 60 cm në të gjithë diapazonin e zmadhimit

Filtri ND

3 dendësi: gypi i aktivizuar, motori në veprim. ND 1/4, ND 1/16 dhe ND 1/64.

Kontrolli i zmadhimit

Me çelësin e zmadhimit me dy pozicione, unazën e kontrollit të lentes ose telekomandën

Shpejtësia e zmadhimit

Mund të zgjidhet. Shpejtësi konstante ose e ndryshueshme. Shpejtësi e lartë, normale ose e ulët.

Kontrolli i fokusit

Dual Pixel CMOS AF, Vetëm fytyra, Prioriteti i fytyrës, AF një shkrepje, MF me përmirësimin me AF, Veçoria e asistentit të fokusit, Manuale me unazën e lentes,

Kontroll Iris

Manual me unazën e kontrollit të iridës, Automatik, Irida automatike me shtytje

Aperturë

Irida me 9 fletë, Maks. f/2.8 - 4.5

Diametri i filtrit

58 mm

Elementet e lentës/grupet

14 grupe me 18 elemente (lentet Hi-UD njëshe dhe lentet dyshe josferike)

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Sistemi optik + Stabilizimi elektronik
IS elektrik/Dinamik/Modaliteti standard/IS joaktiv

Zmadhimi dixhital/telekonvertuesi

Po 300 X Zmadhimi dixhital, 1.5/3.0/6.0 X Telekonvertuesi dixhital.

Përpunues imazhi

Tipi

Dual DIGIC DV6

Sfera dinamike

800% në Canon Log3 / Wide DR Gamma

Parametrat e Personalizuara të Figurës

Paracaktimi:
Normal 1 : BT.709 (Normal 1 (STANDARD) / BT.709 / Video)
Normal 1 : BT.2020 (Normal 1 (STANDARD) / BT.2020 / Video)
WideDR : BT.709 (Wide DR / BT.709 / Video)
WideDR : BT.2020 (Wide DR / BT.2020 / Video)
PQ : BT.2020 (PQ / BT.2020 / Video)
HLG : BT.2020 (HLG / BT.2020 / Video)
Canon Log 3 : BT.709 (Canon Log 3 / BT.709 / Neutral)
Canon Log 3 : BT.2020 (Canon Log 3 / BT.2020 / Neutral)
Gamma: PQ/HLG/CANON LOG3/WIDE DR/NORMAL 1(STANDARD/NORMAL2 (x4.0)/NORMAL3 (BT.709)/NORMAL 4 (x5.0)
Hapësira e ngjyrave: BT.2020/BT.709

Parametrat e personalizuar të figurës

E zezë: Master Pedestal 0 ± 50/Master Black Red 0 ± 50/Master Black Blue 0 ± 50
Gama e zezë: Niveli 0 ± 50/Diapazoni -20 - 0 - +50/Pika -20 - 0 - +50
Ngopja e nivelit të ulët: Aktivizoni aktive / joaktive/niveli 0 ± 50
Gjuri: Aktivizoni aktive / joaktive/automatike aktive / joaktive/pjerrësi -35 - 0 - +50/Pika +50- 95 - +109/Ngopja 0 - ±10
Mprehtësia: Niveli -10 - 0 - +50/Frekuenca e detajeve 0 - ±8/Niveli i bërthamës -30 - 0 - +50/Balanca e detajeve HV. 0 - ±8/Limiti 0 - ±50
Zvogëlimi i zhurmës: Niveli joaktive / Automatik / 1 - 12
Detajet e lëkurës: Niveli i efektit joaktiv / i ulët / mesatar / i lartë / nuanca 0 - ±16/Chroma 0 - 16 - +31/Zona 0 - 16 - +31/Y Niveli 0 - 16 - +31
Balanca e së bardhës: Shtimi R 0 - +50/Shtimi B 0 - +50
Sintonizimi i matricës së ngjyrës: Shtimi 0 - ±50/Faza 0 - ±18
(R-G) / (R-B) / (G-R) / (G-B) / (B-R) /(B-G) 0 - ±50
Korrigjimi i ngjyrës
Zgjidhni zonën te zona A / zona B / zona A dhe B / joaktive
Zona (A/B) parmetri i fazës (0 - 31)/Zona (A/B) parametri Chroma (0 - 16 - 31)/Zona (A/B) parametri zona (0 - 16 - 31)/Zona (A/B) parametri
Niveli Y (0 - 16 - 31)
Zona (A/B) niveli i rishikimit (0 - ±50)
Zona (A/B) faza e rishikimit (0 - ±18)
Funksione të tjera
Mbi 100 % nëpërmjet / klip / shtypje

Regjistrim i diapazonit të lartë dinamik

Mbështetet HLG / PQ

Media e regjistrimit

Karta SD/SDHC/SDXC (2 fole kartash)
Rekomandohet klasa U3 për regjistrimin 160/110 Mbps

Koha e regjistrimit (karta 64 GB, afërsisht)

Koha e regjistrimit (XF-HEVC , afro)

Karta 64GB
45 Mbps : 185 min.
60 Mbps : 140 min.
110 Mbps : 75 min.
160 Mbps : 50 min.

Karta 128GB
45 Mbps : 375 min.
60 Mbps : 280 min.
110 Mbps : 150 min.
160 Mbps : 105 min.

Karta 256GB
45 Mbps : 755 min.
60 Mbps : 565 min.
110 Mbps : 305 min.
160 Mbps : 210 min.

Sistemi i skedarit të regjistrimit

FAT32/exFAT

Formati i skedarit të regjistrimit

MXF

Regjistrimi i brendshëm

XF-HEVC: H.265/HEVC
Rezolucioni 3840 x 2160 / 1920 x 1080
Kampionimi i ngjyrës YCC 4:2:2 10 bitë
Shpejtësia e bitëve: 3840 x 2160: 160 Mbps /110 Mbps (Long GOP)
1920 x 1080: 60 Mbps /45 Mbps(Long GOP)
XF-AVC: MPEG-4 AVC/H.264
Rezolucioni 1920 x 1200
Kampionimi i ngjyrës YCC 4:2:0 8 bitë
Shpejtësia e bitëve 45 Mbps (Long GOP)

Dalja e regjistrimit të jashtëm

(Ndryshon sipas opsionit të zgjedhur të regjistrimit)

XF-HEVC: Modaliteti i kamerës
3840 x 2160: 59.94P/50.00P/29.97P/25.00P
1920 x1080: 59.94P/50.00P/29.97P/25.00P
PsF:1920 x1080: 59.94i/50.00i
1920 x1080 (12G-SDI) 29.97PsF/25.00PsF
1920 x1080 (HDMI) 59.94i/50.00i
23.98P
1920x1080 (23.98P)
PsF --- 1920x1080 (59.94i)

Opsionet e regjistrimit njëkohësh

1. Karta SD + karta SD: Regjistrimi me transmetim ose i njëkohshëm
2. Karta SD + pajisja e jashtme: 4K (e brendshme) 2K (e jashtme)/HDR (e brendshme), SDR (e jashtme)

Shpejtësia e kuadrove të regjistrimit (modeli PAL)

50.00P/25.00P

Slow/Fast motion (PAL/50.00Hz Mode)

Po
1920 x 1080: 50.00P: x0.5/25.00P: x0.25. Shpejtësia maksimale e bitëve 180 Mbps

Regjistrim në interval

Jo

Regjistrim kuadrosh

Jo

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

Po 3 sekonda

Skanim në të kundërt

Jo

Cilësia e imazhit të palëvizshëm

1920 x1080 JPEG DCF Exif. Ver 2.3

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta SD. (Funksioni i fotografive caktuar te butoni i caktueshëm)

Audio

Regjistrimi

Linear PCM: 24 bitë / 48 kHz / 4 kanale (4,5 Mbps). Standardi EBU/AES3; 48kHz/24 bitë/2 kanale

Kontroll

Manual ose automatik

Toni referencë

1 KHz, -12 dB / -18 dB / -20 dB / Joaktiv

Matësi i nivelit të mikrofonit

Po

Panel

Tipi

Paneli me prekje me kapacitet LCD

Madhësia

4 inç (10,1 cm)

Pika

Rreth 1.23 milion pika

I rregullueshëm

Po

Zgjedhja e pikëfokusimit në ekranin me prekje

Po Zgjedhja e pikës AF, zgjedhja e subjektit AF të fytyrës. Fokusi manual: Zgjedhja e pikës së referencës për asistentin e fokusit

Ndihmues fokusimi

Po Funksioni i udhëzuesit të fokusit në MF

Ngritje

Po Ngjyra e zgjedhshme e kulmit: e kuqe / blu / e verdhë

Zebra

Po 70%, 100%

Shënuesit

Po Horizontal (gri) / Horizontal (e bardhë) / Rrjeta (gri) / Rrjeta (e bardhë)

CVF

Tipi

Ekrani organik EL me ekran të gjerë

Madhësia

0,46 inç

Pika

afro 1.77 milion pika

I rregullueshëm

Po

Këndi i shikimit

100%

Lentet e korrigjimit

+ 2.0 deri në -5 dioptër

Hyrjet/Daljet

Hyrje audio

Fishat XLR me 3 kunja (x2), të balancuara në njësinë e dorezës. Fisha stereo 3,5 mm (e pabalancuar) në trupin e kamerës

Dalja e kufjes

Po 3,5 mm

Dalja e monitorit video

Jo

HDMI

Po

USB

Po Mbështeten Min-B dhe Hi-Speed USB

Dalja SDI

Po Lidhësi BNC.
[HD]: SMPTE ST 292
[3G]: SMPTE ST 424, 425
[6G]: SMPTE ST 2081
[12G]: SMPTE ST 2082
Audio: SMPTE ST 299
R3ezistenca e daljes: 75 Ω
Niveli i sinjalit të daljes: 0,8 Vp-p

Kod kohor

Po BNC. (HYRJE/DALJE)

Genlock/Sync

Po BNC. Funksioni i zgjedhur nëpërmjet menysë

LAN

Po Bashkuesi ethernet (RJ45) (mbështet 1000 BASE-T)

Terminal AV

Jo

Hyrje DC

Po Fisha 3,4 mm

Terminal i kontrollit në largësi

Po
REMOTE A: minifisha stereo 2,5 mm (vetëm hyrje)
REMOTE B fisha e rrumbullaktë me 8 gjilpëra (për RS-422)

Mundësia e transmetimit me IP

Po

Dalja e transmetimit me IP

MPEG2-TS, HEVC/H.265; 3840 x 2160, 16 Mbps/9Mbps/59.94P/29.97P/50.00P/25.00P
HEVC/H.265; 1920 x 1080, 9Mbps/4Mbps: 59.94P/29.97P/50.00P/25.00P
MPEG2-TS, AVC/H.264; 1920 x 1080, 9Mbps/4Mbps: 59.94i/50.00i

Ekspozimi

Matësi i ekspozimit

Standarde (matja me peshë qendrore), Në plan të parë dhe Drita e sfondit. Parametri standard përdoret në modalitetin AUTOMATIK TË PLOTË.

Kompensimi i Ekspozimit

±8 nivele në qendër (±2.0, ±1.75, ±1.5, ±1.25, ±1.0, ±0.75, ±0.5, ±0.25, ±0)
Funksioni i përgjigjes AE me menynë.

Wave Form Monitor

Po

Regjim Ekspozim automatik

Modaliteti automatik i plotë

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Po

Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

-6 dB - JOAKTIV / 33 dB (rritje 1 dB)

Cilësimi i përforcimit

Shtimi L/M/H

Frekuenca e sistemit

59,94kHz (NTSC)/50,00kHz (PAL). Mund të zgjidhet nga përdoruesi

Balancimi i të bardhës

Cilësimet

Automatik/Manual

I paravendosur

Drita natyrale:5600 K (Vlera fillestare: 5600 K / ±0 CC) Gama e rregullimit: 4300 K - 8000 K / -5 CC - +5 CC
Tungsten:3200 K (Vlera fillestare: 3200 K / ±0 CC) Gama e rregullimit: 2700 K - 3700 K / -5 CC - +5 CC
Parametri i temperaturës së ngjyrave: Gama e rregullueshme: 2000 K - 15000 K / -20 CC - +20 CC Vlera fillestare: 5600 K / ±0 CC
Seti A / Seti B

Shpejtësia e shkrehësit

Regjimet e kontrollit

Automatik, manual, Skanim i pastër, Ngadalë, Këndi, Joaktiv

Shpejtësia e obturatorit (PAL)

1/2 - 1/2000 sek. (në varësi të opsionit të zgjedhur të regjistrimit).

Këndi i shkrehësit

Po; 11.25° - 360.00° (në varësi të opsionit të zgjedhur të regjistrimit).

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

50.00P: Obturatori automatik i ngadaltë i aktivizuar: 1/25 deri në 1/500 sek. Obturatori automatik i ngadaltë joaktiv
1/50 deri në 1/500 sek
25.00P: Obturatori automatik i ngadaltë i aktivizuar: 1/12,5 deri në 1/500 sek. (*Pamja është 1/12.)
Obturatori automatik i ngadaltë joaktiv: 1/25 deri në 1/500 sek.

Skanim i pastër

Po

Infra të kuqe

Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

Po

Llambë e integruar IR

PO, në njësinë e dorezës

Misc.

Llambë shenje

Po

Shirita me ngjyra

EBU / SMPTE (PAL); SMPTE / ARIB (NTSC)

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

Mbështetësja mekanike

Caktimi i personalizuar i butonave

Po 14 butona të caktueshëm (Modaliteti i kamerës), 82 funksione të caktueshme nëpërmjet menysë.

Standardet e Wireless LAN

IEEE802.11b/g/n/a (2,4 GHz/5 GHz)

Funksionet e mbështetura Wi-Fi

Shfletuesi në largësi. (Modaliteti i kamerës) Transferimi i skedarëve në FTP (Modaliteti i medias)

Enkriptim

Enkodimi i hapur, WEP i hapur, Çelësi i ndarë/WEP, WPA, WPA2-PSK ose WPA2-PSK AES.

Shfletues i Mbështetur për Përdorimin nga Larg

Internet Explorer 8 ose më i ri, Safari (iOS 9 ose 10), Safari (MacOS), shfletuesi standard Android në Android 4.4 - 6.0

Veçoritë e Kontrollit të Përdorimit nga Larg

Hapja e diafragmës, Kontrolli ND, Fokusi, Rregullimi i fokusit, Balanca e së bardhës, Shpejtësia e obturatorit, Shtimi, Kompensimi i ekspozimit, Modaliteti i regjistrimit, Zmadhimi, Zgjedhja e folesë. Mund të kontrollohen memoria e lirë e mbetur në media, kodi kohor, niveli i mbetur i karikimit të baterisë etj. Pamja e drejtpërdrejtë.

Rezolucioni i imazhit të shikimit live

Modaliteti i parametrit të kamerës: 680 x 383
Modaliteti i parametrit të thjeshtuar: 284 x 160

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Vendndodhja (gjerësia, gjatësia dhe lartësia) si dhe informacionet e GPS-së
kur përdorni Orën universale të koordinuar (UTC) mund të shtohen te fotografitë dhe filmat në MP4. Po ashtu, bazuar në këto informacione, në modalitetin e kamerës mund të kontrollohet statusi i marrjes së të dhënave të satelitit.

Kodi kohor

Sistem numërimi

Ekzekutimi në regj. / Ekzekutimi i lirë

Cilësimi i vlerës fillestare

00:00:00:00 - 23:59:59:29 (PAL 23:59:59:24)

Kuadri i hedhur

DF / NDF

Tipi i BITËVE të përdoruesit

Parametri (00 00 00 00 - FF FF FF FF) / Ora / Data

Furnizohen

Kapaku i lentes, Kapaku i dritës i lentes me barrierë, njësia e mbajtëses së mikrofonit (me vidha), rripi i supit (SS-1200), telekomanda, (WL-D6000),
Bateria e litiumit (CR2025), adaptori elektrik kompakt (CA-CP200L), kablloja AC, bateria BP-A30, karikuesi i baterisë (CG-A20)

Aksesorët opsionalë (përfshin artikuj që nuk janë aktualisht në shitje)

Batria Canon BP-A30/BP-A60
Karikuesi i baterisë Canon CG-A10/CG-A20
Adaptori elektrik kompakt Canon CA-CP200L
Kontrolluesi pa tel Canon WL-D6000
Njësia e telekomandës RC-V100
Telekonvertuesi Canon TL-U58
Aksesori i gjerë Canon WA-U58
Rripi i supit Canon SS-1200
Filtri Canon PROTECT 58 mm
Filtri Canon ND4-L 58 mm
Filtri Canon ND8-L 58 mm
Marrësi GPS Canon GP-E2
Telekomanda Canon RC-V100
Adaptori i trekëmbëshit TA-100
Kablloja e ndërfaqes Canon IFC-300PCU/S / IFC-400PCU

Ushqimi/bateria

Konsumi i energjisë

Rreth 20,8 W (regjistrimi 160 Mbps 3840x2160 XF-HEVC)

Paketa e baterisë

14,4 V DC, BP-A30 (përfshirë), BP-A60 (opsionale)

Koha e vazhdueshme e regjistrimit

Rreth 125 min me BP-A30 (regjistrimi 160 Mbps 3840x2160 XF-HEVC)
Rreth 255 min me BP-A60 (regjistrimi 160 Mbps 3840x2160 XF-HEVC)

Linja elektrike

24V DC (adaptori elektrik kompakt CA-CP200L, përfshirë)

Përmasat

Rreth 191 x 258 x 433 mm / 7,5 x 10,2 x 17,0 in. (duke përfshirë kapakun e lentes, kupën e okularit dhe njësinë majtëse të mikrofonit)

Pesha (vetëm kamera)

Rreth 2660g

Intervali i temperaturës së punës

Rreth 0 deri në 40 °C, 85% (lagështia relative), afro -5 deri në 45 °C, 60% (lagështia relative)

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim