Videokamerat profesionale

Canon XF605

Specifikimet

Specifikimet

 • Sensori CMOS tipi 1.0

  Cilësi mahnitëse figure

 • 4K 60P/50P 4:2:2 10-bit dhe FHD 120P

  Thellësi e lartë bitesh

 • Zmadhim optik këndgjerë 15x

  Objektiv i serisë L

 • Dual Pixel CMOS AF

  Eye Detection AF dhe gjurmim inteligjent i kokës

 • Canon Log 3 dhe HDR

  Kapacitet diapazoni dinamik

 • Lidhje I/O profesionale

  Wi-Fi, Ethernet, 12G-SDI dhe USB-C

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Sensor
  1.0 Inch-Type CMOS
 • Filtër
  Filtri kryesor i ngjyrës RGB
 • Piksel Gjithsej
  Afro 13,4 MP
 • Pikselët efikasë për sensor
  Afro 8,29 MP (3840×2160)
 • Funksion përforcimi
  Po, rrit përforcimin në 36dB, aktivizohet përmes një butoni të caktuar nga përdoruesi
 • Ndjeshmëria (PAL)
  f/13, 50.00P, 2000 lux, pasqyrimi 89.9%
 • Ndriçimi minimal (PAL)
  50.00P / 50.00i afro 2.5 lux (shpejtësi shkrehjeje 1/50 e sekondës)
  25.00P afro 1.3 lux (shpejtësi shkrehjeje 1/25 e sekondës)

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC DV7
 • Kampionimi i ngjyrës
  XF-AVC: 4:2:2
  MP4: 4:2:2 ose 4:2:0 H.265 / 4:2:0 H.264.
  Skedarë përfaqësues XF-AVC / MP4: 4:2:0
 • Thellësia e biteve
  XF-AVC / MP4 H.265: 10-bit
  MP4 H.264: 8-bit
  Skedarë përfaqësues XF-AVC / MP4: 8-bit

Unaza e kontrollit

 • Raporti i zmadhimit
  15x optik, (30x zmadhim i avancuar në Full HD)
 • Gjatësia fokale (ekuivalente e 35mm)
  Afro 25,5 deri në 382,5 mm IS standard/IS joaktiv
 • Distanca minimale e fokusimit
  10 mm në skajin e gjerë, 60 cm në të gjithë diapazonin e zmadhimit
 • Apertura maks.
  f/2.8
 • Fletët e aperturës
  9 fletë
 • Diametri i Filtrit
  58 mm
 • Sistemi i fotostabilizimit
  Sistem optik (lëvizje e objektivit) + stabilizim elektronik
  Dinamik, standard, fikur, joaktiv
 • Filtri ND
  3 dendësi: gypi i aktivizuar, motori në veprim.
  ND 1/4, ND 1/16 dhe ND 1/64.
 • Komanda e zmadhimit
  Lëkundës zmadhimi mbi trup dhe dorezë;
  Unazë manuale zmadhimi/fokursi mbi lente që mund të zgjidhet;
  Telekomandë me valë përmes Browser Remote.
  Nëpërmjet RC-IP100 Canon Camera Controller1
  Ka modalitet të zgjedhshëm të shpejtësisë së lartë.
 • Shpejtësia e zmadhimit
  Shpejtësi e ndryshueshme ose konstante Fast/Normal/Slow, 16 nivele shpejtësie
 • Kontrolli i Fokusit
  MANUAL: Përzgjedhje me unazën e objektivit dhe me pikë në ekranin me prekje (funksione udhëzuesi fokusimi dhe asistence korrigjimi), profile fokusimi.
  AUTOFOCUS: Zgjedhje e pikës së vetëfokusimit në ekranin me prekje, Face Detection dhe Tracking, Face Only AF, Face Priority AF.
  (Vetëfokusim i vazhduar, fokusim manual i përmirësuar me vetëfokusim, shpejtësi vetëfokusimi, përgjigje vetëfokusimi, përmasë skeleti vetëfokusimi)
 • Sistem fokusimi
  Dual Pixel CMOS AF, Contrast AF, Eye AF, EOS iTR AF X
 • Komanda e iridës
  Ekran me prekje, Auto, unazë objektivi
 • Zmadhimi digjital/telekonvertuesi
  300x zmadhim digjital, telekonvertues digjital (x1.5/x3/x6. Nuk ofrohet kur përdoret telekonvertuesi optik)

Regjistrimi

 • Mjetet e ruajtjes video
  Kartë SD/SDHC/SDXC (2 fole kartash)
 • Tipi
  Rekomandohen karta të kategorisë U3
 • Koha e regjistrimit
  Kartë 128GB, kohë të përafërta.
  XF-AVC: 410Mbps. 39 min. 310Mbps, 51 min. 260Mbps, 61 min.
  MP4 / H.265: 225 Mbps, 71 min. 170Mbps, 94 min. 135 Mbps, 118 min
  MP4 / H.264: 150 Mbps, 107 min. 35 Mbps, 458 min. 8Mbps, 2006 min
 • Sistemi i skedarit të regjistrimit
  FAT32/exFAT
 • Formati i brendshëm i regjistrimit (PAL)
  XF-AVC (MXF): ALL-I/Long GOP.
  Skedarë delegues: Long GOP
  MP4: Long GOP
 • Regjistrimi në të njëjtën kohë
  Po Regjistrim i njëkohshëm ose i njëpasnjëshëm.
  Ka opsione të ndryshme regjistrimi në secilën kartë memorieje.
 • Shpejtësia e kuadrove të regjistrimit (PAL)
  XF-AVC 422 10bit:
  (3840 x 2160)
  59.94P / 50.00P / 29.97P / 25.00P / 23.98P
  (1920x1080)
  59.94P / 59.94i / 50.00P / 50.00i / 29.97P / 25.00P / 23.98P

  MP4 (HEVC / H.264) 422 10bit:
  (3840 x 2160/1920x1080)
  59.94P / 50.00P / 29.97P / 25.00P / 23.98P

  MP4 (HEVC) 420 10bit:
  (3840 x 2160/1920x1080)
  59.94P / 50.00P / 29.97P / 25.00P / 23.98P
  (1280 x 720)
  59.94P / 50.00P

  MP4 (H.264) 420 8bit:
  (3840 x 2160/1920x1080)
  59.94P / 50.00P / 29.97P / 25.00P / 23.98P
  (1280 x 720)
  59.94P / 50.00P
 • Dalja e regjistrimit të jashtëm
  3840 x 2160: 59.94p / 50.00p / 29.97p / 25.00p / 23.98p
  1920 x 1080: 59.94p / 50.00p / 29.97p / 25.00p / 23.98p / 29.97PsF / 25.00PsF / 59.94i / 50.00i
  1280 x 720: 59.94p / 50.00p
  720 x 480: 59.94i (SDI Only)
  720 x 576: 50.00i (SDI Only)
 • Monitorim i jashtëm
  Po, 12G-SDI ose HDMI. Ka dalje të njëkohshme
 • Shpejtësi e lartë e kuadrove
  Po, deri në 120P (FHD, 4:2:2/8-bit ose 10-bit) duke përfshirë modalitetin 50.00Hz. Regjistrim i njëkohshëm i zërit
 • Funksion pararegjistrimi
  Po 3 sekonda
 • Funksione të posaçme regjistrimi
  Regjistrim kuadrosh, regjistrim intervalesh
 • Foto
  JPEG deri në 3840×2160
  (Rezolucioni i imazheve të palëvizshme varet nga rezolucioni i videos)
 • Njësitë ruajtëse të fotove
  Kartë SD (foleja B)

Sistem

 • Tipi i ekranit
  Panel me prekje elektrostatike LCD.
 • Madhësia
  Tipi 3.5-in, afro 2.76 milionë pika
 • Monitori i formës së valës
  Po
 • Ndihmues fokusimi
  Udhëzues fokusimi Dual Pixel (mdodaliteti MF) / Kulminim / Zmadhim
 • Ngritje
  Ngjyra e zgjedhshme e kulminimit: e kuqe / blu / e verdhë / e bardhë
 • Ekran me ngjyrë artificiale
  Po, edhe përmes daljes EVF, SDI dhe HDMI
 • Zebra
  Niveli i referimit 70% ose 100%, i zgjedhshëm
 • Shënuesit
  Mes, horizontal, rrjetë, formati i kuadrit, zona e sigurisë dhe shenja e përdoruesit.
  Secili element mund të shfaqet në të verdhë, blu, të gjelbër, të kuqe, të zezë, gri ose të bardhë.

EVF

 • Madhësia
  Tip 0.36 in, afro 1.77 milion pika
 • EVF Auto - joaktive
  Po, funksioni aktivizohet/çaktivizohet nëpërmjet menysë
 • Lentja korrigjuese
  +2,0 në -5,5 dioptër

Hyrjet/Daljet

 • Audio Input
  Fole XLR 3-kunjëshe (x2) me rrymë artificiale 48V, Line dhe Mic,
  Hyrje të mëtejshme përmes aksesori pale të tretë që vendoset në mbërthyese.
  Fole hyrjeje mikrofoni 3.5mm (tensioni i ushqimit 2.4V DC), mikrofon i integruar.
 • Dalja e kufjes
  Minifishë 3,5 mm stereo
 • Altoparlanti
  Po, i integruar
 • Dalje HDMI
  HDMITM Type A
 • USB
  1 tip A. Dalje energjie tipi A 5V/900mA
  1 tip C. Pajtohet me Type C me PTP dhe UVC
 • Dalja SDI
  12G-SDI, fole BNC
 • Kodi i kohës
  Po, fole BNC
 • Genlock
  Po
 • LAN
  Po
 • Hyrja DC
  Fole 3,4 mm
 • Terminal i kontrollit në largësi
  Tip A (fole 2.5mm), tip B (fole 8-kunjëshe, tip RS422)

Të ndryshme

 • Llambë shenje
  Po
 • Shirita ngjyrash (PAL)
  Po SMPTE, ARIB ose EBU, me ton 1KHz
 • Mbërthyese aksesorësh
  Po, aksesor dhe mbërthyese pasive
 • Butonat e caktueshëm
  11 butona të konfigurueshëm gjithsej mbi 100 funksione të konfigurueshme
 • Rrotullim me përshtatje
  Tv / Av / M / Kufiri AGC / Kompensimi i ekspozimit / Joaktiv

Ekspozimi

 • Matja e ekspozimit
  Mesatarja e peshuar e qendrës ose segmenti vlerësues (i përcaktuar nga modaliteti i rregjistrimit)
  Ekspozimi fiks (1/50 sek)
 • Kompensimi i Ekspozimit
  AE me theksim, Kyçja e ekspozimit, Kompensimi automatik i dritës së sfondit, Sasia e kompensimit të ekspozimit shfaqet si ±3 kur kyçet ose si ±2 në AUTO (rritje ±8).
 • Bllokimi i Ekspozimit
  Po
 • Cilësimi/Diapazoni i ISO
  ISO200 - ISO12,800. Rritje 1 ose 1/3 nivele
 • Cilësimi i diapazonit të përforcimit
  -6.0dB - 21.0dB. Cilësim Normal ose Fine. Cilësimi Fine në hapa 0.5dB.
 • Auto ISO / Cilësimi i komandës së përforcimit automatik
  Auto / Manual. Auto Gain caktohet kur shkrepet në modalitet IR
 • Limiti i komandimit automatik të përforcimit
  Po, zgjidhet nga -6dB deri 21db, rritje me nga 1dB

Shpejtësia e shkrehësit

 • Regjimet e kontrollit
  Auto, P, Tv, Manual
 • Shpejtësia e shkrehësit (PAL)
  Maks. 1/2000 sek.
 • Këndi i shkrehësit
  Po, 360° deri 11.25°
 • Shkrehës i ngadaltë (SLS)
  50.00i/50.00P: 1/3, 1/6, 1/12, 1/25 sek
  25.00P: 1/3, 1/6, 1/12 sek
 • Skanim i pastër (PAL)
  Po, 24.00Hz deri 2003.17Hz

Specifikimet e transmetimit, Wi-Fi dhe GPS

 • Mbështetje për protokollet e transmetimit
  SRT / RTSP+RTP / RTP+FEC / RTP / UDP2
 • Metadatat e lajmeve
  Po, në pajtim me standardin NewsML-G2
 • Mbështetje për aplikacione smartfoni
  Content Transfer Mobile / Canon Multi-Camera Control / Browser Remote Control
 • Kontroll në largësi nga shfletuesi
  Po
 • Mbështet
  Po, i integruar
 • Mbështetje për Wi-Fi
  IEEE 802.11b/g/n (2.4GHz)
  IEEE 802.11a/n/ac (5GHz)3
 • Informacion GPS (Aksesor Opsional)
  Vendndodhja (gjerësia/gjatësia/lartësia gjeografike), ora e bashkërenduar botërore (UTC), marrja satelitore (kërkon GPS Receiver GP-E2 opsional)

Balancimi i të bardhës

 • Auto
  Po Shockless WB, AWB Response, AWB Hold (përmes butonit të konfigurueshëm)
 • I paravendosur
  Ndriçimi i ditës (afro 5600 K), tungsten (afro 3200 K)
 • Cilësim manual
  Diapazoni i temperaturës së ngjyrës: 2000–15 000 K
  Vlera standarde për kompletin 1 dhe kompletin 2: 5600 K

Regjimet e regjistrimit

 • Kontroll i Ekspozimit
  Modaliteti AUTO
  Modaliteti manual: P, Tv, Av, M (ekspozimi manual)
 • Menyja e personalizuar e figurës
  C1: BT.709 Normal
  C2: BT.709 Wide DR
  C3: BT.709 Standard
  C4: Canon Log 3
  C5: PQ
  C6: HLG
  C7: EOS Standard
  C8: EOS Neutral
  C9: Canon 709
  C10 - C20: User Defined
 • Kërkim skedari
  Përcaktuar nga përdoruesi. Skedar Look formati Cube. Krijuar në programe të palëve të treta
 • Parametrat e matricës së ngjyrave
  Neutral, Video, Production Camera
 • Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe
  Po
 • Llamba e integruar IR
  Po, në njësinë e dorezës.
  Gjatësi vale: 850 nm (thuajse infrakuqe)

Kodi i kohës

 • Sistemi i numërimit ngjitës
  Regen / Rec Run / Free Run / Preset. Zgjedhje për Drop frame / Non Drop Frame
 • Cilësimi i vlerës fillestare
  Po, përmes BNC ose HDMI

Audio

 • Formati i Regjistrimit
  MP4: MPEG-2 AAC-LC (16-bitësh, 2-kanalësh) / LPCM (16-bitësh, 4-kanalësh)
  XF-AVC: LPCM (24-bitësh, 4-kanalësh)
 • Komandim zëri
  Manual ose automatik
  Linjë e pavarur 2ch/Mik/Mik+ hyrje 48V;
  Kontroll niveli i pavarur për kanal (-∞ to +18 dB);
  Kufizues të pavarur zëri (2-kan.);
  Zvogëlim i hyrjes të mik
 • Toni referencë
  1 KHz, -12 dB / -18 dB / -20 dB / Joaktiv
 • Fikatja e mikrofonit
  Aktiv/joaktiv (20dB)
 • Matësi i nivelit të mikrofonit
  Po

Aksesorët

 • I përfshirë
  Qafore objektivi me pengesë, kapak objektivi, njësi mbajtëse mikrofoni, kupë okulari, kabllo AC
  Compact Power Adapter (CA-200L) Battery Charger (CG-A20), Battery Pack BP-A30
 • Opsionale
  Canon Battery Pack BP-A30 / BP-A60
  Canon Battery Charger CG-A10 / CG-A20
  Adaptori elektrik kompakt Canon CA-CP200L
  Canon 8 Pin Remote Cable RR-10 / RR-100
  Canon Teleconverter TL-U58
  Aksesori i gjerë Canon WA-U58
  Filtër Canon PROTECT 58mm
  Filtër Canon ND4L 58mm
  Filtër Canon ND8L 58mm
  Marrësi GPS Canon GP-E2
  Telekomanda Canon RC-V100
  Canon Remote Camera Controller RC-IP100
  Canon Interface Cable IFC-150AB III

Energjia

 • Ushqimi (bateria)
  Paketë baterie Canon BP-A30 (e përfshirë), BP-A60 (opsionale)
 • Ushqimi (linja elektrike)
  Bateria: 14.4V, DC në: 24V
 • Konsumi i energjisë
  Afro 13.6W (50.00P UHD, Long GoP 260 Mbps)
  Afro 12.1W (25.00P UHD Intra 410 Mbps)
 • Koha e regjistrimit
  Me BP-A30 që jepet
  Afro 185 min (50.00P UHD, Long GoP 260 Mbps)
  Afro 210 min (25.00P UHD Intra 410 Mbps)

Speficikimet fizike

 • Përmasat (vetëm trupi kryesor)
  Afro 168 x 173 x 333 mm (vetëm trupi)
  Afro 200 x 219 x 385 mm (duke përfshirë qaforen e objektivit, kupën e okularit, njësinë mbajtëse të mikrofonit)
 • Pesha (Vetëm Trupi)
  2010g (afër.)
 • Pesha (aksesorët)
  2460g (afër.)
 • Intervali i temperaturës së punës
  Afro 0 deri në 40 °C, 85 % (lagështia relative)
  Afro -5 deri në 45 °C, 60 % (lagështia relative)
 1. Mund të nevojitet përditësim i programit të integruar
 2. Mund të nevojitet përditësim i programit të integruar
 3. 5 GHz Wi-Fi mund të mos ofrohet në të gjitha rajonet