Canon XF405/XF400
Specifikimet

4K UHD/50P në MP4

Sensori CMOS tipi 1.0

Zmadhimi 15x

Specifikimet

4K UHD/50P to MP4 at 150Mbps

4K UHD/50P në MP4 me 150 Mbps

1.0-Type CMOS sensor

Sensori CMOS tipi 1.0

25.5 – 382.5mm wide angle 4K 15x zoom lens

Lente zmadhimi 4K 15x me kënd të gjerë 25,5 - 382,5 mm

Continuous 100P high frame rate in Full HD

Shpejtësia e lartë e vazhduar e kuadrit 100P në Full HD

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF

Built-in Wi-Fi and Ethernet port

Porta e integruar e Wi-Fi dhe ethernet

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Sensor

CMOS tipi 1.0

Filtër

Filtri kryesor i ngjyrës RGB

Piksel Gjithsej

13,4 MP

Pikëzat efektive për sensor

8,29 MP

Diapazoni i ndriçimit të subjektit

Rreth 0.1 lx deri 100,000 lx, në varësi të cilësimeve

Ndriçimi minimal (PAL/50,00 Hz)

Rreth 1.4 lx, P Mode (shpejtësia e shkrehjes 1/25 sec.) (50.00P; me vetëngadalësimin e shkrehjes aktiv), Low Light Mode: afro 0,1 lux (shpejtësia e obturatorit 1/2 sek.)

Lentja

Raporti i zmadhimit

Optik 15x (Zmadhimi i përparuar 30x në Full HD)

Gjatësia fokale (ekuivalente e 35 mm)

Rreth 25,5 deri në 382,5 mm

Distanca minimale e fokusit

10 mm në skajin e gjerë, 60 cm në të gjithë diapazonin e zmadhimit

Filtri ND

3 dendësi: gypi i aktivizuar, motori në veprim.
ND 1/4, ND 1/16 dhe ND 1/64.

Kontrolli i zmadhimit

Me çelësin e zmadhimit me dy pozicione, unazën e kontrollit të lentes ose telekomandën

Shpejtësia e zmadhimit

Mund të zgjidhet. Shpejtësi konstante ose e ndryshueshme. Shpejtësi e lartë, normale ose e ulët.

Kontrolli i fokusit

Manual me unazën e lentes, Dual Pixel CMOS AF, Vetëm fytyra, Prioriteti i fytyrës

Kontroll Iris

Manual me butonin e kontrollit të iridës, Automatik

Intervali i hapjes

f/2.8 - f/11 (Prioriteti AV dhe Modalitetet manuale)

Diametri i filtrit

58 mm

Elementet e lentës/grupet

14 grupe me 18 elemente (lentet Hi-UD njëshe dhe lentet dyshe josferike)

Thikat e aperturës

9 fletë

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Sistem optik (lëvizje e objektivit) + stabilizim elektronik
Dynamic, Powered IS, Standard

Zmadhimi dixhital/telekonvertuesi

Po Zmadhimi dixhital 300 X, Telekonvertuesi dixhital 2 X.

Përpunues imazhi

Tipi

Dual DIGIC DV6

Sfera dinamike

12 ndalesa (800%) në Modalitetin DR të gjerë

Saktësia e kampionimit

YCC 4:2:0

Thellësia e biteve

8 bitë

Parametrat e pamjeve

Standarde, DR e gjerë, Monokrom

Regjistrimi

Mjetet e ruajtjes video

Karta SD / SDHC / SDXC

Tipi

Klasa U3 rekomandohet për regjistrimin në 150 Mbps

Koha e regjistrimit (karta 64 GB, afërsisht)

Regjistrimi në MP4: 150 Mbps: 55 minuta. 35 Mbps: 240 minuta
Regjistrimi në XF-AVC: 160 Mbps: 50 minuta. 45 Mbps: 185 minuta

Sistemi i skedarit të regjistrimit

FAT32/exFAT

Regjistrimi i brendshëm

MP4:
3840x2160 (150 Mbps) / 1920x1080 (35/17 Mbps) / 1280x720 (8/4 Mbps)
NTSC*: 59.94P / 29.97P / 23.98P
PAL: 50.00P/25.00P në varësi të rezolucionit të zgjedhur të regjistrimit

XF-AVC:1
NTSC:
3840 x 2160: 59.94P/ 29.97P/ 23.98P
1920 x 1080: 59.94P/ 59.94i/29.97P/23.98P/120P
1280 X 720: 59.94P/29.97P
PAL:
3840×2160: 50.00P/25.00P
1920×1080: 50.00P/50.00i/25.00P
1280×720: 50.00P/25.00P

Dalja e regjistrimit të jashtëm

SDI: Vetëm XF405
NTSC*:
1920x1080 59.94P YCC422 10bit /1920x1080 29.97P YCC422 10bit
PAL:
1920x1080 50.00P YCC422 10bit / 1920x1080 25.00P YCC422 10bit

HDMI: XF405 dhe XF400
NTSC*:
3840x2160 59.94P YCC420 8bit / 1920x1080 59.94P YCC422 10bit
3840x2160 29.97P YCC422 8bit / 1920x1080 29.97P YCC422 10bit
PAL:
3840x2160 50.00P YCC420 8bit / 1920x1080 50.00P YCC422 10bit
3840x2160 25.00P YCC422 8bit / 1920x1080 25.00P YCC422 10bit

Shpejtësia e kuadrove të regjistrimit (PAL)

50.00P/25.00P

Lëvizje e shpejtë/ngadaltë (PAL/50,00 Hz)*

Po
3840 x 2160: 50.00P: x2, x4, x10, x20, x60, x120, x600, x1200
25.00P: x0.5
1920 x 1080: 50.00P: x0.5, x2, x4, x10, x20, x60, x120, x600, x1200
25.00P: x0.25, x0.5
1280 x 720: 50.00P/8Mbps: x2, x4, x10, x20, x60, x120, x600, x1200
25.00P/4Mbps: x0.5

Regjistrim në interval

Jo

Regjistrim kuadrosh

Jo

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

Po 3 sekonda

Skanim në të kundërt

Jo

Cilësia e pozës

3840x2160 / 1920x1080 / 1280x720
(Rezolucioni i imazheve të palëvizshme varet nga rezolucioni i videos)

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta SD

Audio

Regjistrimi

MPEG-4 AAC-LC (16 bitë 2 kanale) / LPCM (16 bitë 4 kanale)

Kontroll

Manual ose automatik

Toni referencë

1 KHz, -12 dB / -18 dB / -20 dB / Joaktiv

Matësi i nivelit të mikrofonit

Po

Panel

Tipi

Paneli me prekje me kapacitet LCD

Madhësia

3,5 inç (8,9 cm)

Pika

(afro 1,56 milionë pika)

I rregullueshëm

Po

Monitori i formës së valës

Jo

Ndihmues fokusimi

Po Funksioni i udhëzuesit të fokusit në MF

Ngritje

Po Ngjyra e zgjedhshme e kulmit: e kuqe / blu / e verdhë

Zebra

Po 70%, 100%

Shënuesit

Po Horizontal (gri) / Horizontal (e bardhë) / Rrjeta (gri) / Rrjeta (e bardhë)

CVF

Madhësia

0,24 inç

Pika

afro 1,56 milion pika

I rregullueshëm

Po

Këndi i shikimit

100%

Lentet e korrigjimit

Dioptria +2,0 deri në -5

Hyrjet/Daljet

Hyrje audio

Fishat XLR me 3 kunja (x2), të balancuara në njësinë e dorezës. Fishë stereo 3.5mm
(e pabalancuar) në trupin e kamerës

Dalja e kufjes

Po 3,5 mm

Dalja e monitorit video

Jo

HDMI

Po

USB

Po Mini-B dhe Hi-Speed USB të mbështetura

Dalja SDI

Po Nivel i zgjedhshëm A dhe B i 3G-SDI. Lidhësi BNC (vetëm XF405)

Kod kohor

Nr. Dalja e kodit kohor i mundshëm nëpërmjet HDMI

Genlock

Jo

LAN

Po Bashkuesi ethernet (RJ45) (mbështet 1000 BASE-T)

Terminal AV

Jo

Hyrje DC

Po Fisha 3,4 mm

Terminal i kontrollit në largësi

Po Mini-fishë stereo 2,5 mm

Mundësia e transmetimit me IP

Po me zgjidhje dekodimi si aparaturë/program pale të tretë

Dalja e transmetimit me IP

Dalja e videos: MPEG-4 AVC / H.264
PAL: 9Mbps / 4Mbps: 1920x1080 50.00i
Dalja e audios: MPEG-2 AAC-LC, 256 Kbps, 2 kanale
Kanalet dalëse: CH1/CH2 / CH3/CH4

Protokolli i transmetimit me IP

UDP / RTP / RTP+FEC

Ekspozimi

Matësi i ekspozimit

Matja mesatare e ponderuar në qendër: në AUTO, P, Av, Tv, Portrait, Sports, Low Light
Matja vlerësuese e segmentit në modalitet infrakuq: Snow, Beach, Sunset, Spotlight, Night mode
Pa matje: Fishekzjarrë, Ekspozim i fiksuar [1/60 sek. (PAL: 1/50 sec.)]
M (ekspozim manual)

Kompensimi i Ekspozimit

AE me theksim, Kyçja e ekspozimit, Kompensimi automatik i dritës së sfondit, Sasia e kompensimit të ekspozimit shfaqet si ±3 kur kyçet ose si ±2 në AUTO (rritje ±8).

Menyja e personalizuar e figurës

Skedarët CP:
C1: Normal / C2: Wide DR / C3: Canon Log3
C4: EOS Std. / C5: USER 05 / C6: USER 06

Gama / Hapësira e ngjyrave:
BT.709 Wide DR / BT.709
CanonLog 3 / BT.709
EOS Std. / BT.709
BT.709 Normal / BT.709
BT.709 Standard / BT.709

Matrica e ngjyrave:
Neutral / Production Camera / EOS Std. / Video

Regjim Ekspozim automatik

P, Tv, Av, SCN (Portret, Sporte, Borë, Plazh, Perëndim, Natë, Ndriçim i ulët, Në qendër, Fishekzjarrë)

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Po

Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

Në ekspozim manual (modalitetet P, Av dhe Tv): 0-29 dB (në rritje 1 dB)
Modaliteti DR jo i gjerë, jo S&F x 1/4: 0-29 dB (në rritje 1 dB)
Modaliteti DR jo i gjerë, S&F x 1/4: 9-29 dB (në rritje 1 dB)
Modaliteti DR i gjerë, jo S&F x 1/4: 9-29 dB (në rritje 1 dB)
Modaliteti DR i gjerë, S&F x 1/4: 18-29 dB (në rritje 1 dB)

Cilësimi i përforcimit

Regjistrimi M (Manual),
DR jo i gjerë: 0-39 dB (rritje 1 dB)
DR i gjerë: 9 - 39 dB (rritje 1 dB)

Balancimi i të bardhës

Cilësimet

Automatik/Manual

I paravendosur

Dritë natyrale: 5600 K, Tungsten: 3200, Vlera e parazgjedhur për setin 1,
seti 2: 5600 K Parametri i temperaturës së ngjyrës (kelvin) varion nga 2 000 000 deri në 15 000 000.

Shpejtësia e shkrehësit

Regjimet e kontrollit

Modaliteti Manual, Tv, Auto, P

Shpejtësia e obturatorit (PAL)

1/2 - 1/2000 sek

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

50.00P: Obturatori automatik i ngadaltë i aktivizuar: 1/25 deri në 1/500 sek.
Vetëngadalësimi i shkrehjes joaktiv: 1/50 deri 1/500 sek
25.00P: Vetëngadalësimi i shkrehjes aktiv: 1/12.5 deri 1/500 sek. (Ekrani është 1/12.)
Obturatori automatik i ngadaltë joaktiv: 1/25 deri në 1/500 sek.

Skanim i pastër

Jo

Infra të kuqe

Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

Po

Llambë e integruar IR

PO, në njësinë e dorezës

Misc.

Llambë shenje

Po

Shirita me ngjyra

EBU / SMPTE (PAL); SMPTE / ARIB (NTSC*)

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

Mbështetësja mekanike

Caktimi i personalizuar i butonave

Po 5 butona të caktueshëm
Push Auto Iris / Zebra 70% / Zebra 100% / BLC Always On / Face Only AF / AF Frame/ Peaking/ Focus Guide / WB/ Set WB / WB Priority / Digital Tele Converter / IR Light / Slow and Fast Motion / Monitor Channels / Marker / Menu / Custom Picture / AF / MF / Powered IS / Pre Rec / Rec Review / Magnification / Photo / Off

Rrotullim me përshtatje

Po [Av / Tv / M] / Kompensimi i ekspozimit / Kufiri AGC / Joaktiv

Standardet e Wireless LAN

IEEE802.11b/g/n/a (2,4 GHz/5 GHz)

Funksionet e mbështetura Wi-Fi

Browser Remote (Modaliteti i kamerës)/transferimi i skedarëve në FTP (Modaliteti i medias)

Shfletues i Mbështetur për Përdorimin nga Larg

Internet Explorer 8 ose më i ri, Safari (iOS 9 ose 10), Safari (MacOS), shfletuesi standard Android në Android 4.4 - 6.0

Veçoritë e Kontrollit të Përdorimit nga Larg

(1) Apertura (duke përfshirë komandën ND)
(2) Fokusi - Sa drejtohet fokusi drejt pikës PRANË dhe LARG mund të kontrollohet secila në 3 hapa.
(3) Balancimi i së bardhës
(4) Shpejtësia e shkrehësit 
(5) Përforcimi
(6) Kompensimi i ekspozimit
(7) Modaliteti i shkrepjes
(8) Mund të përdoren zmadhimi dhe komanda SLOT SELECT. Mund të kontrollohen memoria e lirë e mbetur në media, kodi kohor, niveli i mbetur i karikimit të baterisë etj. Pamja e drejtpërdrejtë.

Rezolucioni i imazhit të shikimit live

Modaliteti i parametrit të kamerës: 680 x 383
Modaliteti i parametrit të thjeshtuar: 284 x 160

Enkriptim

Kur Wi-Fi të jetë caktuar manualisht në kamerën XF405/XF400, zgjidhni
"Enkodimi i hapur,” “WEP i hapur,” “Çelësi i ndarë/WEP”, “WPA, WPA2-PSK” ose “WPA2-PSK AES".
(*) Në fazën e parametrit WPS, parametrat përcaktohen automatikisht sipas sistemeve të enkriptimit dhe vërtetimit të caktuara në pikën e aksesit.

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Vendndodhja (gjerësia, gjatësia dhe lartësia) si dhe informacionet e GPS-së
kur përdorni Orën universale të koordinuar (UTC) mund të shtohen te fotografitë dhe filmat në MP4. Po ashtu, bazuar në këto informacione, në modalitetin e kamerës mund të kontrollohet statusi i marrjes së të dhënave të satelitit.

Kodi kohor

Sistem numërimi

Ekzekutimi në regj. / Ekzekutimi i lirë

Cilësimi i vlerës fillestare

00:00:00:00 - 23:59:59:29 (PAL 23:59:59:24)

Kuadri i hedhur

DF / NDF

Tipi i BITËVE të përdoruesit

Parametri (00 00 00 00 - FF FF FF FF) / Ora / Data

Aksesorët

Furnizohen

Kapaku i dritës së lentes me barrierë, njësia e mbajtëses së mikrofonit (me vidhë), njësia e dorezës, telekomanda pa tel (WL-D89), bateria e litiumit (CR2025), adaptori AC (CA-946), bateria BP-828, kablloja AC, kapaku i lentes

Aksesorët opsionalë (përfshin artikuj që nuk janë aktualisht në shitje)

Paketë Baterie Canon BP-820/BP-828
Adaptori AC Canon CA-946 (përfshirë me XF405/XF400)
Karikues baterie Canon CG-800/CG-800E, kabllo HDMI me shpejtësi të lartë Canon HTC-100, kabllo HDMI me shpejtësi të lartë Canon HTC-100/ kabllo HDMI me shpejtësi të lartë HTC-100/S, telekomanda pa tel Canon WL-D89, * telekonvertuesi Canon TL-U58 * aksesori i gjerë Canon WA-U58
Çanta e butë e transportit Canon SC-1000, SC-2000
Rripi i dorës Canon WS-20, rripi i krahut Canon SS-600/650
Filtri Canon PROTECT 58 mm, Filtri Canon ND4-L 58 mm
Filtri Canon ND8-L 58 mm, Marrësi Canon GPS GP-E2
Telekomanda Canon RC-V100, Drita e videos së baterisë Canon VL-10Li/VL-10LiII, Bateria e serisë Canon BP-900 (për VL-10Li/VL-10LiII), Adaptori kompakt Canon CA910/920/930 (karikon bateri të serisë BP-900), Adaptori i baterisë në makinë Canon CB-910/920 (për karikimin e serisë BP-900), Kablloja e ndërfaqes Canon IFC-300PCU/S / IFC-400PCU

Bateria

Konsumi i energjisë

8,4 W (MP4, 3840 x 2160, 50.00P, paneli në përdorim)

Paketa e baterisë

Bateria Canon BP-828 (e përfshirë) BP-820 (opsionale)

Koha e regjistrimit të vazhduar (afro)

BP-828: 125 minuta (MP4, 3840 x 2160, 50.00P, paneli në përdorim)

Të ndryshme

Përmasat

Rreth 150 x 216 x 267 mm (rreth 5,9 x 8,5 x 10,5 in.)
[Përfshirë kapakun e dritës së lentes, njësinë e mbajtëses së mikrofonit dhe dorezës]

Pesha (vetëm kamera)

XF405: 1150 g (2,5 lb) XF400: 1145v g (2,5 lb)

Pesha (me të gjitha pajisjet)

XF405:1670 g (3,7 lb) XF400: 1665 g (3,7 lb)
Kamera, kapaku i dritës së lentes, njësia e dorezës, bateria BP-828, 1 kartë SD

Intervali i temperaturës së punës

Rreth 0 deri në 40 °C, 85 % (lagështia relative)
Rreth -5 deri në 45 °C, 60 % (lagështia relative)

* Versioni PAL shitet vetëm në rajonin Evropë-Lindje e Mesme-Afrikë. Por klientët mund ta aktivizojnë opsionin NTSC përmes një përditësimi me pagesë në pikat e autorizuara të servisit të "Canon"

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

  1. MUND TË KËRKOJË PËRDITËSIM TË FIRMUERIT