Canon XA55/XA50
Specifikimet

Specifikimet

4K UHD / 25P

4K UHD / 25P

XF-AVC deri në 160 Mbps / MP4 deri në 150 Mbps

1.0-type

Sensor CMOS

Tipi 1.0

25.5 – 382.5mm

25,5 - 382,5 mm

Zmadhim 4k, këndi ultra të gjerë

5-Axis IS

Stabilizues inteligjent me 5 akse

Stabilizim i avancuar optik dhe dinamik i figurës

Autofocus

Fokusi automatik

Saktë dhe besueshëm, me diktim të fytyrës

High quality Full HD

Rezultat me cilësi të lartë në HD të plotë

Përdor sensorin 4K UHD për të nxjerrë pamje superiore në HD të plotë

Professional codec

Kodek profesional

Për regjistrimin efikas të filmimeve të cilësisë së lartë 4K dhe HD të plotë

Infrared mode

Modalitet infrakuq

Filmoni në cilësi të lartë edhe në kushte me pak apo aspak ndriçim të ambientit

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Sensor

CMOS tipi 1.0

Filtër

Filtri kryesor i ngjyrës RGB

Piksel Gjithsej

Rreth 13,4 MP

Effective pixels per sensor

Rreth 8,29 MP (3840×2160)

Diapazoni i ndriçimit të subjektit

Rreth 0., lx deri në 100 000 lx

Ndriçimi minimal (PAL)

Modaliteti P: afro 1,4 lx (shpejtësia e shkrehësit 1/25 sek, 50,00P; me vetëshkrehës të ngadaltë aktiv)
Modaliteti i ndriçimit të ulët: afro 0,1 lux (shpejtësia e obturatorit 1/2 sek.)

Lentja

Raporti i zmadhimit

15-fish optik

Gjatësia fokale (ekuivalente e 35 mm)

Rreth 25,5 deri në 382,5 mm IS standard/IS joaktiv

Distanca minimale e fokusit

10 mm në skajin e gjerë, 60 cm në të gjithë diapazonin e zmadhimit

Aperturë

f/2.8 - f/11 (Prioriteti AV dhe Modalitetet manuale)

Thikat e aperturës

9 fletë

Diametri i filtrit

58 mm

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Sistem optik (lëvizje e objektivit) + stabilizim elektronik
Dinamik, standard, fikur, joaktiv

Filtri ND

3 dendësi: gypi i aktivizuar, motori në veprim.
ND 1/4, ND 1/16 dhe ND 1/64.

Kontrolli i zmadhimit

Lëkundës zmadhimi mbi trup dhe dorezë;
Unazë manuale zmadhimi/fokursi mbi lente që mund të zgjidhet;
Telekomandë;
Ka modalitet të zgjedhshëm të shpejtësisë së lartë.

Shpejtësia e zmadhimit

Shpejtësi të ndryshueshme (vetëm me mekanizëm rrotullues në trup) ose konstante (me mekanizëm rrotullues në trup dhe dorezë, dhe telekomandë; shpejt/normal/ngadalë, 16 cilësime niveli shpejtësie në secilën)

Kontrolli i fokusit

MANUAL: Përzgjedhje me unazën e objektivit dhe me pikë në ekranin me prekje (funksione udhëzuesi fokusimi dhe asistence korrigjimi), profile fokusimi.
VETËFOKUSIM: Përzgjedhje pike vetëfokusimi në ekranin me prekje, pikasje dhe gjurmim i fytyrës, vetëfokusim vetëm te fytyra.
(Vetëfokusim i vazhduar, fokusim manual i përmirësuar me vetëfokusim, shpejtësi vetëfokusimi, përgjigje vetëfokusimi, përmasë skeleti vetëfokusimi)

Sistem fokusimi

Dual Pixel CMOS AF, AF e kontrastit

Kontroll Iris

Ekran me prekje, auto

Zmadhimi dixhital/telekonvertuesi

Zmadhim dixhital 300-fish, telekonvertues dixhital 2-fish

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC DV 6

Sfera dinamike

800% në modalitetin e gjerë DR

Kampionimi i ngjyrës

YCC 4:2:0

Thellësia e biteve

8 bitë

Regjistrimi

Mjetet e ruajtjes video

Karta SD/SDHC/SDXC (2 fole kartash)

Tipi

Rekomandohen karta të kategorisë U3

Koha e regjistrimit (karta 64 GB, afërsisht)

MP4: 150 Mbps: 55 min / 35 Mbps: 220 min
XF-AVC: 160 Mbps: 50 min / 45 Mbps: 185 min

Sistemi i skedarit të regjistrimit

FAT32/exFAT

Formai i brendshëm i regjistrimit (PAL)

XF-AVC: 3840 x 2160 (160Mbps) / 1920 x 1080 (45 Mbps)
MP4:  3840×2160 (150 Mbps) / 1920×1080 (35/17 Mbps)

Dalje e jashtme regjistrimi (PAL)

SDI* / dalje HDMI (modaliteti i kamerës)
Modalitet regjistrimi UHD: 1920×1080 25,00P YCC4:2:2 8-bitëshe
Modalitet regjistrimi në HD të plotë: 1920×1080 50,00P/25,00P; 1280×720 50,00P YCC4:2:2 10-bitëshe
* Dalje SDI vetëm me XA55

Monitorim i jashtëm

SDI* / HDMI (50.00i)
* Dalje SDI vetëm me XA55

Shpejtësia e kuadrove të regjistrimit (PAL)

MP4: 25,00P (UHD), 50,00P/25,00P (HD e plotë)
XF-AVC: 25,00P (UHD), 50,00P/50,00i/25,00P (HD e plotë)

Lëvizje e shpejtë/ngadaltë (PAL)*

3840×2160 / 25,00P: x2, x4, x10, x20, x60, x120, x600, x1200
1920×1080 / 50,00P: x2, x4, x10, x20, x60, x120, x600, x1200
1920×1080 / 25,00P: x0,5

Funksion pararegjistrimi

Po 3 sekonda

Foto statike

JPEG deri në 3840×2160
(Rezolucioni i imazheve të palëvizshme varet nga rezolucioni i videos)

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta SD

Audio

Regjistrimi

MP4: MPEG-2 AAC-LC (16-bitësh, 2-kanalësh) / LPCM (16-bitësh, 4-kanalësh)
XF-AVC: LPCM (24-bitësh, 4-kanalësh)

Komandim zëri

Manual ose automatik
Linjë e pavarur 2ch/Mik/Mik+ hyrje 48V;
Kontroll niveli i pavarur për kanal (-∞ to +18 dB);
Kufizues audioje të avarur (2 ch);
Zvogëlim i hyrjes të mik

Toni referencë

1 KHz, -12 dB / -18 dB / -20 dB / Joaktiv

Zbutja e mikrofonit

Aktiv/joaktiv (20 dB)

Matësi i nivelit të mikrofonit

Po

Paneli i Monitorimit

Tipi

Panel me prekje LCD kapacitiv

Madhësia

3.0 inç (7,5 cm, afro 460 000 pika)

Monitori i formës së valës

Jo

Ndihmues fokusimi

Udhëzues fokusimi "Dual Pixel" / korrigjim / zmadhim

Ngritje

Ngjyra e zgjedhshme e kulmit: e kuqe / blu / e verdhë

Zebra

Niveli i referimit 70% ose 100%

Shënuesit

Rrjeta (e bardhë/gri) dhe niveli (i bardhë/gri)

Treguesi i kuadrit

Madhësia

0,24-inçësh, afro 1,56 milion pika

Lentet e korrigjimit

+2,0 në -5 dioptër

Hyrjet/Daljet

Audio Input

Fole 3-kunjëshe XLR (x2) me rrymë artificiale 48 V, opsione linje dhe mikrofoni në dorezë të heqshme, fole hyrëse mikrofoni 3,5 mm (tension ushqimi 2,4 V DC), mikrofon i integruar

Dalja e kufjes

Minifishë 3,5 mm stereo

Dalje HDMI

Minikonektor HDMITM

USB

Mbështeten Min-B, Hi-Speed USB, klasi PTP

Dalja SDI

XA55: 3G-SDI me fishë BNC
XA50: Jo

Kod kohor

Mbivendosur në sinjal dalës HDMI (vetëm modaliteti i kamerës)

Genlock

Jo

LAN

Jo

Terminal AV

Jo

Hyrje DC

Fole 3,4 mm

Terminal i kontrollit në largësi

Mini-fishë stereo 2,5 mm

Ekspozimi

Matësi i ekspozimit

Mesatarja e peshuar e qendrës ose segmenti vlerësues (i përcaktuar nga modaliteti i rregjistrimit)
Pa matje: Medtoë Fishekzjarre, Ekspozim i fiksuar (1/50 sek.)

Kompensimi i Ekspozimit

AE me theksim, Kyçja e ekspozimit, Kompensimi automatik i dritës së sfondit, Sasia e kompensimit të ekspozimit shfaqet si ±3 kur kyçet ose si ±2 në AUTO (rritje ±8).

Bllokimi i Ekspozimit

Po

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Automatike / Manuale

Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

Modaliteti i gjerë DR i zgjedhur: 9 - 38dB (rritje me 1 dB)
Modaliteti i gjerë DR joaktiv: 0 -38 dB (rritje me 1 dB)

Shpejtësia e shkrehësit

Regjimet e kontrollit

Auto, P, Tv, Manual

Shpejtësia e obturatorit (PAL)

1/6 - 1/2000 sek
(1/2 - 1/500 sek në modalitet ndriçimi të ulët)

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

50,00P:
Shkrehësi automatik i ngadaltë aktiv: 1/25 deri në 1/500 sek.
Shkrehësi automatik i ngadaltë joaktiv: 1/50 deri në 1/500 sek.

25,00P:
Shkrehësi automatik i ngadaltë aktiv: 1/12,5* deri në 1/500 sek. (*Pamja është 1/12)
Obturatori automatik i ngadaltë joaktiv: 1/25 deri në 1/500 sek.

Skanim i pastër

Jo

Balancimi i të bardhës

Auto

Po

I paravendosur

Ndriçimi i ditës (afro 5600 K), tungsten (afro 3200 K)

Cilësim manual

Diapazoni i temperaturës së ngjyrës: 2000–15 000 K
Vlera standarde për kompletin 1 dhe kompletin 2: 5600 K

Regjimet e regjistrimit

Programi AE

Modaliteti AUTO
Modaliteti manual: P, Tv, Av, M (ekspozimi manual), SCN (portret, sport, dëborë, plazh, perëndim dielli, natë, ndriçim i ulët, dritë skene, fishekzjarrë);

Menyja e personalizuar e figurës

Skedarët CP:
C1: Normal / C2:Wide DR / C3: Canon Log3
C4: EOS Std. / C5: USER05 /C6: USER06

Gama / Hapësira e ngjyrave:
BT.709 Wide DR / BT.709
Canon Log 3 / BT.709
EOS Std. / BT.709
BT.709 Normal / BT.709
BT.709 Standard / BT.709

Matrica e ngjyrave:
Neutral / Production Camera / EOS Std. / Video

Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

Po (i gjelbër ose i bardhë)

Llambë e integruar IR

Po, në njësi të heqshme doreze.
Gjatësi vale: 850 nm (thuajse infrakuqe)

Parametrat e pamjeve

Standard, Neutral, DR i gjerë, Monokrom
(Rregullimi: mprehtësia, kontrasti, thellësia e ngjyrave)

Të Dhënat e Wi-Fi & GPS

Wi-Fi

Jo

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Vendndodhja (gjerësia/gjatësia/lartësia gjeografike), ora e bashkërenduar botërore (UTC), marrja satelitore.
(kërkon marrësin opsional GPS GP-E2)

Të ndryshme

Llambë shenje

Po, në njësinë e heqshme të dorezës

Shirita ngjyrash (PAL)

Po SMPTE ose EBU, me ton 1 KHz

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

Po (mbështetëse mekanike)

Butonat e caktueshëm

5 butona të caktueshëm: Mund të caktohet te: Digital Tele converter / AF / MF/ AF Frame / Face Only AF / Magnification / Peaking / Push Auto Iris / Zebra 70% / Zebra 100% / Focus Guide / BLC Always On / Powered IS / White Balance / Set WB / WB Priority / IR Light / Pre REC / Slow and Fast Motion / Review Recording / Photo / Monitor Channel / Marker / Menu / Custom Picture / Off

Rrotullim me përshtatje

Tv / Av / M / Kufiri AGC / Kompensimi i ekspozimit / Joaktiv

Kodi kohor

Sistem numërimi

Regen / Rec Run / Free Run / Profile (pa shmangie kuadrosh)

Kod kohe

Përmes daljes HDMI. Mbivendosur në dalje, vetëm modaliteti i kamerës

Aksesorët

Furnizohen

Kapak objektivi me penguese, njësi për mbajtjen e mikrofonit, njësi doreze HDU-3, telekomandë WL-D89, bateri litiumi (CR2025), ushqyes kompakt CA-570, paketë bateria BP-820, kabllo AC, kapak objektivi

Opsionale (përfshin artikuj që nuk janë aktualisht në shitje)

Paketë Baterie Canon BP-820/BP-828
Ushqyes Canon CA-570 (vjen me kamerën)
Karikues baterie Canon CG-800/CG-800E
Kabllo HDMI Canon, HTC-100/HTS-100S
Telekomandë Canon WL-D89
Telekonvertuesi Canon TL-U58
Aksesori i gjerë Canon WA-U58
Çantë e butë transporti Canon SC-1000/SC-2000
Rrip dore Canon WS-20
Rrip supi Canon SS-600/SS-650
Filtër Canon PROTECT 58mm
Filtër Canon ND4-L 58mm
Filtër Canon ND8-L 58mm
Marrësi GPS Canon GP-E2
Telekomanda Canon RC-V100
Drita e videos e baterisë Canon VL-10Li/VL-10LiII
Paketë Baterie Canon seria BP-900 (për VL-10Li/VL-10LiII)
Ushqyes kompakt Canon CA910/920/930 (karikon vetëm bateri të serisë BP-900)
Adaptor baterie për makinë Canon CB-910/920 (për karikimin e serisë BP-900)
Kablloja e ndërfaqes Canon IFC-300PCU/S / IFC-400PCU

Bateria

Paketa e baterisë

Paketë baterie Canon BP-820 (e përfshirë), BP-828 (opsionale)

Konsumi i energjisë (regjistrim)

UHD / (150Mbps / 160Mbps) / 25.00P:
XA55: afro 5 W
XA50: afro 4,8W

Koha e regjistrimit të vazhduar (afro)


UHD: (150Mbps / 160Mbps) 25.00p
XA55: 145 min (BP-820) / 220 min (BP-828)
XA50: 150 min (BP-820) / 230 min (BP-828)

FHD: (35Mbps / 45Mbps) 50.00p
XA55: 135 min (BP-820) / 210 min (BP-828)
XA50: 140 min (BP-820) / 215 min (BP-828)

Madhësia dhe peshat

Përmasat

Rreth 109×91×214 mm (vetëm trupi kryesor)
Rreth 140×216×265 mm
(Përfshihet kapaku i objektivit, BP-820, njësia mbajtëse e mikrofonit dhe njësia e dorezës)

Pesha (vetëm kamera)

XA55: afro 970 g
XA50: afro 960 g

Pesha (me të gjitha pajisjet)

XA55: afro 1445 g
XA50: afro 1435 g
(Përfshihet kapaku i objektivit, BP-820, njësia mbajtëse e mikrofonit, njësia e dorezës dhe një kartë memorieje)

Intervali i temperaturës së punës

Rreth 0 deri në 40 °C, 85 % (lagështia relative)
Rreth -5 deri në 45 °C, 60 % (lagështia relative)

* Mund të nevojitet përditësim i firmuerit për të aktivizuar të gjitha funksionet

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim