Canon EOS C700
Specifikimet

Canon EOS C700

Veçoritë kryesore

icon 4.5K

4,5K

Regjistrimi RAW 10 ose 12 bitë në njësinë CODEX

icon XF-AVC

XF-AVC

Regjistrimi i brendshëm 810 Mbps, deri në 4K

icon High frame rate

Shpejtësi e lartë e kuadrove

RAW 4K deri në 120 fps, me prerje 2K 240 fps

icon Wide DR

Wide DR

Diapazoni dinamik me 12 ndalesa pa pasur nevojë për gradim

icon Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF

Fokusi automatik i saktë, i qëndrueshëm dhe i butë

icon 15-Stops Dynamic Range

Diapazoni dinamik me 15 ndalesa

Log 2 bën të mundur diapazonin dinamik maksimal

icon ProRes

ProRes

Integrimi me lehtësi me flukset e përcaktuara të punës

icon CFast 2.0TM

CFast 2.0™

Media e qëndrueshme për regjistrimin e të dhënave me shpejtësi të lartë

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Kamera

Sensor imazhi

Sensor

Tipi Super 35mm CMOS

Sistem

Filtri RGB i ngjyrës parësore (seria Beyer)

Pikselat totale për sensor

Rreth 11,54 megapikselë (4622 x 2496)

Pikëzat efektive për sensor

4096 x 2160/2048 x 1080: Afro 8,85 Mp
3840 x 2160/1920 x 1080: Afro 8,29 Mp

Sfera dinamike

Canon Log 2/Canon Log 3: 1600% (ISO 800 ose më shumë)
Me Canon Log/Wide DR: 800% (ISO 400 ose më shumë)

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC DV 5 i trefishtë

Lentja

Vendosja e Lentës

Montimi Canon EF me kyçin kinematografik/montimi PL (në përputhje me teknologjinë Cooke/i)
në varësi të versionit
Lentja me montim B4 me aksesorin e adaptorit (EF ose PL)

Faktori i zmadhimit të lentes (për lentet me montimin EF, përfshirë lentet prime kinematografike)

4096 x 2160 or 2048 x 1080: gjatësia fokale x afro 1460
3840 x 2160 or 1920 x 1080: gjatësia fokale x afro 1534
Adaptori B4 i lidhur: gjatësia fokale x afro 1,3 (12947) (Full HD/1920 x 1080)
Versioni i montimit PL: Pa faktor zmadhimi për Zmadhimet kinematografike Canon

Montimi i lentes së ndërrueshme

Po, nëpërmjet Qendrës së shërbimit. Opsionet Ef në PL ose PL në EF.1

Korrigjimi periferik i ndriçimit

PO (varet nga lentat e përdorura)

Filtri ND

Deri në 10 ndalesa me sistemin e filtrit ND integruar

Kontrolli i fokusit

Montimi EF: Me lenten, kontrollin pa tela ose kontrollit në largësi me kabllo (në varësi të lentes së përdorur)
Montimi PL: Vetëm lentet Cine Servo

Kontroll Iris

Përmes trupit, kapjes, kontrollit me valë ose kontrollit me kabllo
Ndalesa 1/2, ndalesa 1/3 ose kontrolli I IMET
E mundshme të ruhet numri konstant i F-së gjatë zmadhimit

Mbështetja për teknologjinë Cooke/I

PO (vetëm montimi PL)

Mbështetja për lenten anamorfike

Po

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Varet nga lenta e përdorura

Regjistrimi

Opsionet e regjistrimit në RAW

1. Njësia e regjistrimit, CDX-36150: 4096 x 2160, 12bit/10bit, Canon Log 2 i vlefshëm
                                                4.5K deri në 100fps, 4.5K kinoskop deri në 120FPS,
                                                Prerja 2K maks. 240 fps
ProRes 422HQ, 4K /QFHD 10 bitë. 2K / FHD: ProRes 422 HQ 10 bitë 120 fps, ProRes 4444 XQ 12 bitë 60 fps, ProRes 4444 12 bitë 60 fps
2. Pajisja e jashtme me 3G-SDI: 4096 x 2160, 12bit/10bit, Canon Log 2 i vlefshëm

Regjistrimi i brendshëm

Karta CFast 2.0™ x 2 për regjistrimin XF-AVC ose Pro Res, karta SD për regjistrimin XF-AVC Proxy, karta SD mund të përdoret edhe për ruajtjen e fotografive (1920 x 1080) dhe përditësimin e firmuerit, duke përfshirë përditësimet e firmuerit për CODEX CDX-36150

Koha e regjistrimit (karta CFast 2.0™ 64Gb)

XF-AVC - Intra: 810 Mbps, 10 min 160 Mbps, 50 min.
XF-AVC Long GOP 50Mbps: 165 min
ProRes: 4K, ProRes4322HQ 10 min. 2K ProRes4444 25 min (25.00P)

Formatet e regjistrimit

Canon RAW .RMF, XF-AVC Intra, XF-AVC Long GOP. XF-AVC Proxy
Formati i skedarit ProRes, Apple Quick File Format 4444XQ/4444/422HQ/422

Shpejtësia e kuadrove për regjistrimin

4K RAW: deri në 60P (deri në 120P në CDX-361502). Maks. 240P (2K me anë të prera)

Shpejtësia e bitëve e regjistrimit XF-AVC / kampionimi (modaliteti 50Hz) në kartën CFast 2.0™

4096x2160/3840x2160: YCC422 10 bitë,
2048x1080/1920x1080: RGB444 12 bitë RGB444 10 bitë , YCC422 10 bitë,
1920x1080: YCC422 10 bitë 50 Mbps Long GOP

4096 x2160/3840x2160: YCC422 10 bitë
2048 x1080/1920x1080: RGB444 12 bitë, RGB444 10 bitë , YCC422 10 bitë
          
Shpejtësitë e bitëve (në varësi të modalitetit të regjistrimit):
810/440/410/310/225/210/170/160/ 90Mbps Intra-frame
50 Mbps Long GOP

Shpejtësia e bitëve e regjistrimit ProRes / kampionimi (modaliteti 50Hz)

CODEX CDX-36150: 4K/QFHD: ProRes 422 HQ 10 bitë 60 fps
                                 2K/FHD: ProRes 422 HQ 10 bitë 120 fps,
                                               ProRes 4444 XQ 12 bitë 60 fps,
                                               ProRes 4444 12 bitë 60 fps,  
                                 Prerja 2K/FHD: ProRes 422 HQ 10 bitë 240 fps

Karta CFast 2.0™: 4096x2160 YCC422 10 bitë/3840x2160 YCC422 10 bitë
                             2048x1080 YCC422 10 bitë/1920x1080 YCC422 10 bitë
                             2048x1080 RGB444 12 bitë/1920x1080 RGB444 12 bitë
Shpejtësitë e bitëve: ProRes4444/ ProRes422HQ /ProRes422

Shpejtësia e bitëve e regjistrimit XF-AVC Proxy / kampionimi (modaliteti 50Hz) në kartën SD

2048x1080 YCC420 8 bitë/1920x1080 YCC420 8 bitë
Shpejtësitë e bitëve: 24/35 Mbps Long GOP

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

Po 1 - 240 kuadro/sek në varësi të parametrit

Regjistrim në interval

Jo

Regjistrim kuadrosh

Jo

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

Jo

Rregjistrimi stafetë

Po

Rregjistrimi me fole dyshe (i njëkohshëm)

Po

Skanim në të kundërt

Po

Konvertimi HD->SD

Jo

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta e kujtesës SD/SDHC

Madhësia e regjistrimit të fotografive

Rreth 930 KB në 2048x1080; afro 880 KB në 1920x1080

Sistem

Monitori i formës së valës

Po Me MON.1/2, terminalet VIDEO ose HDMI (jo të disponueshme nga dalja SDI 1 - 4)
Pamja e rreshtit/Rreshti dhe pika/Zgjedhja e rreshtit/|Pamja e fushës/Pamja RGB/YPrPb

Paraqitja e ngjyrave false (treguesi i ekspozimit)

Po Me MON.1/2, terminalet VIDEO ose HDMI (jo të disponueshme nga dalja SDI 1 - 4)

Shirita me ngjyra

Shiritat e ngjyrave SMPTE, EBU dhe ARIB të disponueshëm. Shikoni menunë.

Ngritje

Kulmi 1, Kulmi 2 (Ngjyra, Shtimi, Frekuenca e personalizueshme)

Zebra

Niveli 1; Niveli 2; Të dyja
Dalje përmes HD-SDI ose HDMI

Shënuesit

Ndezur/Fikur (Raporti i pamjes, Shënuesi i pamjes, Fusha e zonës së sigurisë, Zona e sigurisë, Rrjeta, Horizontal, Qendër)

EVF

EVF i integruar

Jo

Aksesori opsional EVF

Po Kuadruesi elektronik OLED, EVF-V70

Paneli i ekranit

Ekrani i kontrollit

3,0" (7,66 cm diagonalisht) me kristale të lëngshme me ngjyra, afro 1,036 milionë pika

Hyrjet/Daljet

Hyrje audio

Bashkuesi XLR me 3 gjilpëra x2 , minifisha stereo 3,5 mm (vetëm hyrje)

Dalja e kufjes

Minifisha stereo 3,5 mm (vetëm dalje)

Dalja e monitorit video

MON.1/MON.2: Fisha BNCm, vetëm dalje

HDMI

Bashkuesi HDMI (tipi A) (vetëm dalje)

USB

Jo

Dalja SDI

Fisha BNC (4 linja, vetëm dalje)

Kod kohor

Fisha BNC (hyrje/dalje)

Genlock

Fisha BNC (vetëm hyrje/shërben edhe si bashkuesi i daljes së sinkronizimit SYNC OUT)

Synch

Fisha BNC (vetëm dalje/shërben edhe si bashkues GENLOCK)

Dalje Component

Jo

Terminal AV

Jo

Dalja DC

Fisha DC 24V 2A, fisha Fisher me 3 gjilpëra (vetëm dalje),
Fisha DC 12V 2A fisha LEMO me 2 gjilpëra (vetëm dalje)

Hyrje DC

Fisha XLR me 4 gjilpëra

Terminal i kontrollit në largësi

Bashkuesi në largësi REMOTE A minifisha stereo 2,5 mm (vetëm hyrje)
Bashkuesi në largësi REMOTE B fisha e rrumbullaktë me 8 gjilpëra (për RS-422)

Terminali i kontrollit me valë

Po, për WFT-E6B.WFT-E8

Terminali i lentes

Fisha me 12 gjilpëra

Terminali ethernet

Bashkuesi ethernet (RJ45) (mbështet 1000 BASE-T)

Terminali CTRL

Specifikimet ekskluzive të Canon, fisha LEMO me 7 gjilpëra

Bashkuesi i videos (për EVF)

Specifikimet ekskluzive të Canon (fisha speciale me 13 gjilpëra, vetëm dalje)

Të ndryshme

Llambë shenje

Po

Rrotullim me përshtatje

Po

Funksione pozimi

Ekspozimi

Matësi i ekspozimit

Ekspozimi manual përcaktohet nga parametri i obturatorit, parametri i iridës, parametri i shtimit/ISO dhe parametri i filtrit ND, Irida automatike me shtypje, Irida automatike

Kompensimi i Ekspozimit

Po

Regjim Ekspozim automatik

Irida automatike

Iris me shtytje automatike

Po, modeli EF për të gjitha lentet e përputhshme, vetëm për lentet Canon Cine Servo në përputhje me versionin PL

Bllokimi i Ekspozimit

Jo

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Po

Ndjeshmëria ISO

Pamja me 1 ndalesë: [100], 160(*), 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, [51200,102400]
[---] Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV.
(*) Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është JOAKTIV
Pamja me 1/3 ndalesë: [100,125], 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500,
3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600,
[32000,40000,51200,64000, 80000,102400]
[---] Kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV.

Sistemi i fokusit automatik (vetëm versioni EF)

Dual Pixel CMOS AF, AF e kontrastit

Madhësitë e kuadrit të AF (vetëm versioni EF)

E madhe; e baravlershme me afro 20% (vertikale) x 25% (horizontale) të diapazonit të pamjes së imazhit
E vogël; e baravlershme me afro 20% (vertikale) x 8% (horizontale) të diapazonit të pamjes së imazhit
Pika e zgjedhshme e AF mbi 80% (afërsisht) të sensorit

Modalitetet e fokusit automatik (vetëm versioni EF)

Modalitetet e disponueshme janë AF në një shkrepje, AF i vazhdueshëm dhe fokusi manual MF me mbështetjen e AF. Të gjitha këto modalitete zbatohen kur çelësi AF/MF i lentes EF është në parametrin AF.
AF me një shkrepje
AF i vazhduar
MF me përmirësimin e AF

AF me zbulimin e fytyrës (vetëm versioni EF)

Prioriteti i fytyrës ose vetëm fytyra.

Udhëzuesi i fokusit

Versioni EF: Të gjitha lentet e përputhshme Canon EF, lentet Canon Cine Servo
Versioni PL: Lentet e përputhshme Canon Cine Servo

Cilësimi i përforcimit

[-6dB,-3dB], -2dB(*), 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB, 27dB, 30dB, 33dB, 36dB, 39dB, 42dB, [45dB,48dB,51dB,54dB]
[---] Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV. 

(*) Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është JOAKTIV.
Kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO-s është AKTIV: mes -2 dB dhe 54 dB
Kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO-s është JOAKTIV: Mund të caktohet çdo vlerë nga -2 dB deri në 42 dB në rritje 0,5 dB.

Shpejtësia e shkrehësit

Regjimet e kontrollit

Fikur; Shpejtësi; Kënd; Skanimi i qartë (CS); Shkrehësi i ngadaltë (SLS)

Shpejtësia e shkrehësit

1/1 deri në 1/2000 në varësi të shpejtësisë së kuadrove dhe Modalitetit të kontrollit të obturatorit, 39 opsione të parametrave

Këndi i shkrehësit

11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 në varësi nga niveli i kuadrove

Skanim i pastër

24,00 Hz* deri në 250,40 Hz
(*) Frekuenca do të ndryshojë në varësi të parametrit të shpejtësisë së kuadrit.

Figurë e përshtatur

Konfigurimet e ruajtura

Paracaktimi:
Canon Log 3 : C.Gamut (Canon Log 3/ Spektri kinematografik/Neutral)
Canon Log 3 : BT.2020 (Canon Log 3/ Spektri BT.2020/Neutral)
Canon Log 3 : DCI-P3 (Canon Log 3/ Spektri DCI-P3/Neutral)
Canon Log 3 : BT.709 (Canon Log 3/ Spektri BT.709/Neutral)
Canon Log 2 : C.Gamut (Canon Log 2/ Spektri kinematografik/Neutral)
Canon Log 2 : BT.2020 (Canon Log 2/ Spektri BT.2020/Neutral)
Canon Log 2 : DCI-P3 (Canon Log 2/ Spektri DCI-P3/Neutral)
Canon Log 2 : BT.709 (Canon Log 2/ Spektri BT.709/Neutral)
Canon Log (Canon Log / Spektri BT.709/EOS kinematografike origjinale)
BT.2020 (DR e gjerë/Spektri BT.2020/Neutral)
BT.709 (DR e gjerë/ Spektri BT.709/Neutral)
Parametrat kryesorë: Canon Log 3,Canon Log 2, Canon Log, DR e gjerë, Normal 1(Standard),
Normal 2 (x4.0),Normal 3 (BT.709), Normal 4 (x5.0)
Hapësira e ngjyrave: Spektri BT.709, Spektri BT.2020, Spektri DCI-P3, Spektri kinematografik
Matrica e ngjyrave: Neutrale, Kamera e prodhimit, EOS kinematografike origjinale, Video, Joaktive

Mediumi i hapësirës ruajtëse

Karta e kujtesës SD/SDHC (të gjitha të dhënat e personalizuara dhe të dhënat meta), deri në 20 fotografi të personalizuara për kartë

Bazamenti kryesor

-50 deri në +50

Kryesor i zi

-50 deri në +50 për çdo kanal, R,G, B

Gama e zezë

Nivel, Sferë dhe Pikë e rregullueshme

Ngopje e ulët

-50 deri në +50 rregullon nivelin e ngjyrës në zonat me shkëlqim të dobët

Pjerrësi

Rregullohet përmes karakteristikës së ekspozimit, fillimi, pjerrësia, ngopja

Mprehtësia

Rregullim për Nivel, Shpeshtësia e Hollësisë H., Marrja e mostrave, Ekuilibri i hollësisë HV, Kufiri, Zgjidh, Hapja e brrylit dhe mprehtësia e varësisë së nivelit

Reduktimi i zhurmës

Fikur, Ndezur (1 deri në 12)

Detaji i veshjes

Joaktiv, I ulët, Mesatar, I lartë / Tonaliteti, Kromatike, Zona, Shkëlqimi. 32 hapa

Reduktimi zgjedhës i zhurmës

Joaktiv, I ulët, Mesatar, I lartë / Tonaliteti, Kromatike, Zona, Shkëlqimi.

Matrica e ngjyrave

Faza, Marrja dhe rregullimi RGB, në përputhje me përzgjedhjen e gamës

Balancimi i së bardhës

-50 deri në +50 për ngjyrat R dhe B

Korrigjim ngjyre

Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

Niveli i konfigurimit

-50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

Ekstrakt 100% IRE

E kufizon daljen në 100% mbas rregullimit të konfigurimit

Të Dhënat e Wi-Fi & GPS

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Gjerësi/gjatësi/lartësi, ora universale e koordinuar (UTC)

Balancimi i së bardhës

Auto

Po

I paravendosur

Drita e ditës (5400K), Tungsten (3200K), Kelvin (intervalet 2000K-15000K, 100K), Grupi A, Grupi B

Zhvendosja e balancimit të së bardhës

PO. -9 deri në +9 (vetëm Dritë e ditës dhe Tungsten)

Balancimi i të zezës

Rregullimi i balancimit të së zezës

Po

Kod kohor

Sistem numërimi

Regen, RecRun, FreeRun, I jashtëm, Bllokim (Heqja e kuadrit e disponueshme për disa norma të kuadrove)

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Audio

Regjistrimi

Regjistrimi i brendshëm dhe me njësinë e regjistrimit: PCM lineare 48 KHz, 24 bitë, 4 kanale
RAW (dalja SDI OUT): PCM lineare 48 KHz, 16 bitë, 2 kanale
Hyrja dixhitale e disponueshme pas dy kanaleve (XLR), hyrja analoge, standarde AES3 (48 kHz/24 bitë/2 kanale).

Aksesorët

Furnizohen

Njësia e mbajtëses së mikrofonit, baza kapëse, njësia e dorezës, lidhjet e aksesorit të njësisë zgjatuese, këmbët e bazës x4
Çelësi heksagonal (1/4"), çelësi heksagonal (M4), pllaka përforcuese, grepi i matjes x2, bateria e litiumit (CR2025)

Opsional

(duke përfshirë ato që nuk janë aktualisht në shitje)
Telekomanda Canon RC-V100, Transmetuesi pa tela Canon WFT-E6 / WFT-E8, Marrësi GPS Canon GP-E1, Kablloja e njësisë Canon UN-5/UN-10, Kablloja në largësi me 8 gjilpëra Canon RR-10 / RR-100
Adaptori i montimit Canon B4 MO-4E / MO-4P, Kuadruesi elektronik OLED Canon EVF-V70, Njësia e përdorimit në largësi Canon OU-700, Njësia mbështetëse e supit Canon SU-15, Njësia e kapjes së supit Canon SG-1, Kablloja e njësisë së përdorimit në largësi Canon UC-V75/UC-V1000

Aksesorët e palëve të treta

Kodeku CDX-36150 (Regjistruesi i kodekut për EOS C700)
Bateria V-Mount

Të ndryshme

Intervali i temperaturës së punës

Rreth 0°C deri në 40°C, 85% (lagështia relative)
Rreth -5°C deri në 45°C, 60% (lagështia relative)

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

  1. Ndërrimi i montimit të lentes është një opsion me pagesë dhe duhet të kryhet nga një Qendër shërbimi e Canon ose një Qendër shërbimi e autorizuar. Përdoruesit që ndryshojnë opsionin e montimit nga PL në EF mund të kenë po ashtu fokusin automatik Dual Pixel AF të aktivizuar në të njëjtën kohë. Ndryshimi i montimit nga EF në PL do të sjellë humbjen e aftësisë së fokusit automatik Dual Pixel AF.
  2. Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.