Canon EOS C700 FF
Specifikimet

Specifikimet

5.9K/60P RAW

5.9K/60P RAW

Regjistrimi RAW 10 ose 12 bitë në njësinë CODEX

XF-AVC

XF-AVC

Regjistrimi i brendshëm 810 Mbps deri në 4K

High Dyanmic Range

Diapazoni i lartë dinamik

Mbështetet monitorimi PQ dhe HLG

Built-in ND filters

Filtrat ND të integruar

Filtrat optikë ND me 10 ndalesa

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF

Fokusi automatik i saktë, i qëndrueshëm dhe i butë

15-Stops Dynamic Range

Diapazoni dinamik me 15 ndalesa

Log 2 bën të mundur diapazonin dinamik maksimal

ProRes

ProRes

Integrimi me lehtësi me flukset e përcaktuara të punës

CFast 2.0TM

CFast 2.0™

Media e qëndrueshme për regjistrimin e të dhënave me shpejtësi të lartë

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Sensor

Sensori CMOS me kuadro të plotë

Sistem

Filtri RGB i ngjyrës parësore (seria Bayer)

Modalitetet e sensorit

Kuadri i plotë / Super 35 mm (i prerë) / Super 16 mm (i prerë)

Pikselët efektivë (modaliteti i kuadrit të plotë)

Rreth 18,69 megapikselë (5952 x 3140): Kur zgjidhet 4096 x 2160 ose 2048 x
1080 si rezolucion
Rreth 17,52 megapikselë (5580 x 3140): Kur zgjidhet 3840 x 2160 ose 1920 x
1080 si rezolucion

Madhësia efektive e ekranit të sensorit

38,1 x 20,1 mm (43,1 mm në diagonale): Kur zgjidhet 4096 x 2160 ose
2048 x 1080 si rezolucion
35,7 x 20,1 mm (41,0 mm në diagonale): Kur zgjidhet 3840 x 2160 ose
1920 x 1080 si rezolucion

Sfera dinamike

Canon Log 2 me mbi 15 ndalesa (për t'u konfirmuar) /Canon Log 3: 1600% (ISO 800 ose më shumë)
Me Canon Log/Wide DR: 800% (ISO 400 ose më shumë)

Blloku i ndërrueshëm i sensorit

Po, nëpërmjet Qendrës së shërbimit

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC DV 5 i trefishtë

Lentja

Vendosja e Lentës

Montimi Canon EF me Cinema Lock/montimin PL (në përputhje me teknologjinë Cooke/i)
në varësi të versionit
Lentja me montim B4 me aksesorin e adaptorit (EF ose PL)

Faktori i zmadhimit të lentes (për lentet me montimin EF, përfshirë lentet prime kinematografike)

Kuadri i plotë:
4096 x 2160/2048 x 1080: Nil
3840 x 2160/1920 x 1080: X 1,06
Super 35MM (i prerë):
4096 x 2160/2048 x 1080: X 1,46
3840 x 2160/1920 x 1080: X1,53
Super 16mm (i prerë):
4096 x 2160/2048 x 1080: X 2,92
3840 x 2160/1920 x 1080: X 3,07

Montimi i lentes së ndërrueshme

Po, nëpërmjet Qendrës së shërbimit. Opsionet EF në PL ose PL në EF. 1

Korrigjimi periferik i ndriçimit

PO (varet nga lentat e përdorura)

Filtri ND

Deri në 10 ndalesa me sistemin e filtrit ND integruar

Kontrolli i fokusit

Montimi EF: Me lenten, kontrollin pa tela ose kontrollit në largësi me kabllo (në varësi të lentes së përdorur)
Montimi PL: Vetëm lentet Cine Servo

Kontroll Iris

Përmes trupit, kapjes, kontrollit me valë ose kontrollit me kabllo
Ndalesa 1/2, ndalesa 1/3 ose kontrolli I IMET
E mundshme të ruhet numri konstant i F-së gjatë zmadhimit

Mbështetja për teknologjinë Cooke/I

Po (vetëm montimi PL)

Mbështetja për lenten anamorfike

Po

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Varet nga lentja e përdorur

Regjistrimi

Opsionet e regjistrimit në RAW

Mekanizmi i kodekut:
59,94P/50,00P.
5952x3140/5952x2532:10 bitë
4096x2160/2048x1080:12 bitë
29,97P/23,98P/25,00P/24,00P.
5952x3140/5952x2532/4096x2160/2048x1080:12 bitë
Regjistruesi i jashtëm nëpërmjet SDI:
59,94P/29,97P/23,98P/50,00P/25,00P/24,00P
4096x2160:10 bitë

Regjistrimi i brendshëm

Karta CFast 2.0™ x 2 për regjistrimin XF-AVC ose Pro Res, karta SD për regjistrimin XF-AVC Proxy
Karta SD përdoret po ashtu për Hapësirën ruajtëse të fotografive (1920 x 1080) dhe përditësimin e firmuerit, duke përfshirë përditësimet e firmuerit për CODEX CDX-36150

Koha e regjistrimit (karta CFast 2.0™ 64Gb)

XF-AVC - Intra: 810 Mbps, 10 min 160 Mbps, 50 min.
XF-AVC Long GOP 50Mbps: 165 min
ProRes: 4K, ProRes4322HQ 10 min. 2K ProRes4444 25 min (25.00P)

Formatet e regjistrimit

Canon RAW .RMF, XF-AVC Intra, XF-AVC Long GOP. XF-AVC Proxy
Formati i skedarit ProRes, Apple Quick File Format 4444XQ/4444/422HQ/422

Shpejtësia e kuadrove për regjistrimin

Në varësi të modalitetit të regjistrimit

Shpejtësia e bitëve e regjistrimit XF-AVC / kampionimi (modaliteti 50Hz) në kartën CFast 2.0™

4096x2160 YCC422 10 bitë/3840x2160 YCC422 10 bitë
2048x1080 YCC422 10 bitë/1920x1080 YCC422 10 bitë
2048x1080 RGB444 12 bitë/1920x1080 RGB444 12 bitë
2048x1080 RGB444 10 bitë/1920x1080 RGB444 10 bitë
 Shpejtësitë e bitëve: 810/440/410/310/225/210/170/160/ 90 Mbps intrakuadro
Long GOP 50 Mbps në varësi të Modaltietit të regjistrimit

Njësia e regjistrimit me shpejtësinë e bitëve të regjistrimit ProRes / njësia e regjistrimit me shpejtësi maksimale të kampionimit (modaliteti 50 Hz) ose me kartën CFast

CFast 2.0™ ose CDX-36150:
Kuadri i plotë Super 35mm (i prerë) 4K/UHD ProRes 422HQ 10 bitë 30 FPS
2K/FHD ProRes 422HQ 10 bitë 60 FPS, ProRes 4444 12 bitë 60 FPS
Super 16mm (i prerë) 2K/FHD ProRes 422HQ/ ProRes 422 10 bitë 168 FPS
CDX-36150
Kuadri i plotë Super 35mm (i prerë) 4K/UHD ProRes 422HQ 10 bitë 60 FPS
2K/FHD ProRes 4444XQ 12 bitë 60 FPS
Super 35mm (i prerë) 2K/FHD ProRes 422HQ 10 bitë 72 FPS

Shpejtësia e bitëve e regjistrimit XF-AVC Proxy / kampionimi (modaliteti 50Hz) në kartën SD

2048x1080 YCC420 8 bitë/1920x1080 YCC420 8 bitë
Shpejtësitë e bitëve: 24/35 Mbps Long GOP

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

Po 1 -168 FPS, në varësi të modalietit të regjistrimit/rezolucionit.168 FPS në dispozicion

Regjistrim në interval

Jo

Regjistrim kuadrosh

Jo

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

Jo

Rregjistrimi stafetë

Po

Rregjistrimi me fole dyshe (i njëkohshëm)

Po

Skanim në të kundërt

Po

Konvertimi HD->SD

Jo

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta e kujtesës SD/SDHC

Madhësia e regjistrimit të fotografive

Rreth 930 KB në 2048x1080; afro 880 KB në 1920x1080

Sistem

Wave Form Monitor

Po Me MON.1/2, terminalet VIDEO ose HDMI (jo të disponueshme nga dalja SDI 1 - 4)
Pamja e rreshtit/Rreshti dhe pika/Zgjedhja e rreshtit/|Pamja e fushës/Pamja RGB/YPrPb

Paraqitja e ngjyrave false (treguesi i ekspozimit)

Po Me MON.1/2, terminalet VIDEO ose HDMI (jo të disponueshme nga dalja SDI 1 - 4)

Shirita me ngjyra

Shiritat e ngjyrave SMPTE, EBU dhe ARIB të disponueshëm. Shikoni menunë.

Ngritje

Kulmi 1, Kulmi 2 (Ngjyra, Shtimi, Frekuenca e personalizueshme)

Zebra

Niveli 1; Niveli 2; Të dyja
Dalje përmes HD-SDI ose HDMI

Shënuesit

Ndezur/Fikur (Raporti i pamjes, Shënuesi i pamjes, Fusha e zonës së sigurisë, Zona e sigurisë, Rrjeta, Horizontal, Qendër)

EVF

EVF i integruar

Jo

Aksesori opsional EVF

Po Kuadruesi elektronik OLED, EVF-V70

Paneli i ekranit

Ekrani i kontrollit

3,0" (7,66 cm diagonalisht) me kristale të lëngshme me ngjyra, afro 1,036 milionë pika

Hyrjet/Daljet

Hyrje audio

Bashkuesi XLR me 3 gjilpëra x2 , minifisha stereo 3,5 mm (vetëm hyrje)

Dalja e kufjes

Minifisha stereo 3,5 mm (vetëm dalje)

Dalja e monitorit video

MON.1/MON.2: Fisha BNCm, vetëm dalje

HDMI

Bashkuesi HDMI (tipi A) (vetëm dalje)

USB

Jo

Dalja SDI

Fisha BNC (4 linja, vetëm dalje)

Kod kohor

Fisha BNC (hyrje/dalje)

Genlock

Fisha BNC (vetëm hyrje/shërben edhe si bashkuesi i daljes së sinkronizimit SYNC OUT)

Synch

Fisha BNC (vetëm dalje/shërben edhe si bashkues GENLOCK)

Dalje Component

Jo

Terminal AV

Jo

Dalja DC

Fisha DC 24V 2A, fisha Fisher me 3 gjilpëra (vetëm dalje),
Fisha DC 12V 2A fisha LEMO me 2 gjilpëra (vetëm dalje)

Hyrje DC

Fisha XLR me 4 gjilpëra

Terminal i kontrollit në largësi

Bashkuesi në largësi REMOTE A minifisha stereo 2,5 mm (vetëm hyrje)
Bashkuesi në largësi REMOTE B fisha e rrumbullaktë me 8 gjilpëra (për RS-422)

Terminali i kontrollit me valë

Po, për WFT-E6B.WFT-E8

Terminali i lentes

Fisha me 12 gjilpëra

Terminali ethernet

Bashkuesi ethernet (RJ45) (mbështet 1000 BASE-T)

Terminali CTRL

Specifikimet ekskluzive të Canon, fisha LEMO me 7 gjilpëra

Hyrja LUT e shikimit për përdoruesin

PO

Bashkuesi i videos (për EVF)

Specifikimet ekskluzive të Canon (fisha speciale me 13 gjilpëra, vetëm dalje)

Misc.

Llambë shenje

Po

Rrotullim me përshtatje

Po

Ekspozimi

Matësi i ekspozimit

Ekspozimi manual përcaktohet nga parametri i obturatorit, parametri i iridës, parametri i shtimit/ISO dhe parametri i filtrit ND, Irida automatike me shtypje, Irida automatike

Kompensimi i Ekspozimit

Po

Regjim Ekspozim automatik

Irida automatike

Iris me shtytje automatike

Po, modeli EF për të gjitha lentet e përputhshme, vetëm për lentet Canon Cine Servo në përputhje me versionin PL

Bllokimi i Ekspozimit

Jo

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Po

Ndjeshmëria ISO

Pamja me 1 ndalesë: [100], 160(*), 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, [51200,102400]
[---] Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV. (*) Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO-s
është JOAKTIV
Pamja me 1/3 ndalesë: [100,125], 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500,
3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600,
[32000,40000,51200,64000, 80000,102400]
[---] Kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV.

Sistemi i fokusit automatik (vetëm versioni EF)

Dual Pixel CMOS AF, AF e kontrastit

Madhësitë e kuadrit të AF (vetëm versioni EF)

E madhe; e baravlershme me afro 20% (vertikal) x 25% (horizontal) të
diapazonit të paraqitjes së imazhit
E vogël; e baravlershme me afro 20% (vertikale) x 8% (horizontale) të diapazonit të pamjes së imazhit
Pika e zgjedhshme e AF mbi 80% (afërsisht) të sensorit

Modalitetet e fokusit automatik (vetëm versioni EF)

Fokusi automatik AF me një shkrepje, AF i vazhdueshëm dhe fokusi manual MF me përmirësimin e AF. Të gjitha modalitetet zbatohen kur çelësi AF/MF i lentes EF është në parametrin AF.
AF me një shkrepje
AF i vazhduar
MF me përmirësimin e AF

AF me zbulimin e fytyrës

Prioriteti i fytyrës ose vetëm fytyra.

Udhëzuesi i fokusit

Versioni EF: Të gjitha lentet e përputhshme Canon EF, lentet Canon Cine Servo
Versioni PL: Lentet e përputhshme Canon Cine Servo

Cilësimi i përforcimit

[-6dB,-3dB], -2dB(*), 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB, 27dB,
30dB, 33dB, 36dB, 39dB, 42dB, [45dB,48dB,51dB,54dB]
[---] Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV. (*) Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO-s
është JOAKTIV.
Kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO-s është AKTIV: mes -2 dB dhe 54 dB
Kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO-s është JOAKTIV: Çdo vlerë nga -2 dB deri në 42 dB në rritje me 0,5 dB
mund të caktohet.

Shpejtësia e shkrehësit

Regjimet e kontrollit

Fikur; Shpejtësi; Kënd; Skanimi i qartë (CS); Shkrehësi i ngadaltë (SLS)

Shpejtësia e shkrehësit

1/1 deri në 1/2000 në varësi të shpejtësisë së kuadrove dhe Modalitetit të kontrollit të obturatorit, 39 opsione të parametrave

Këndi i shkrehësit

11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 në varësi nga niveli i kuadrove

Skanim i pastër

24,00 Hz* deri në 250,40 Hz
(*) Frekuenca do të ndryshojë në varësi të parametrit të shpejtësisë së kuadrit.

Figurë e përshtatur

Konfigurimet e ruajtura

Paracaktimi:
Canon Log 3 : C.Gamut (Canon Log 3/ Spektri kinematografik/Neutral)
Canon Log 3 : BT.2020 (Canon Log 3/ Spektri BT.2020/Neutral)
Canon Log 3 : DCI-P3 (Canon Log 3/ Spektri DCI-P3/Neutral)
Canon Log 3 : BT.709 (Canon Log 3/ Spektri BT.709/Neutral)
Canon Log 2 : C.Gamut (Canon Log 2/ Spektri kinematografik/Neutral)
Canon Log 2 : BT.2020 (Canon Log 2/ Spektri BT.2020/Neutral)
Canon Log 2 : DCI-P3 (Canon Log 2/ Spektri DCI-P3/Neutral)
Canon Log 2 : BT.709 (Canon Log 2/ Spektri BT.709/Neutral)
Canon Log (Canon Log / Spektri BT.709/EOS kinematografike origjinale)
BT.2020 (DR e gjerë/Spektri BT.2020/Neutral)
BT.709 (DR e gjerë/ Spektri BT.709/Neutral)
Parametrat kryesorë: Canon Log 3,Canon Log 2, Canon Log, DR e gjerë, Normal 1(Standard),
Normal 2 (x4.0),Normal 3 (BT.709), Normal 4 (x5.0)
Hapësira e ngjyrave: Spektri BT.709, Spektri BT.2020, Spektri DCI-P3, Spektri kinematografik
Matrica e ngjyrave: Neutrale, Kamera e prodhimit, EOS kinematografike origjinale, Video, Joaktive
Mbështetja për HLG

Mediumi i hapësirës ruajtëse

Bashkuesi HDMI (tipi A) (vetëm dalje)

Bazamenti kryesor

-50 deri në +50

Kryesor i zi

-50 deri në +50 për çdo kanal, R,G, B

Gama e zezë

Nivel, Sferë dhe Pikë e rregullueshme

Ngopje e ulët

-50 deri në +50 rregullon nivelin e ngjyrës në zonat me shkëlqim të dobët

Pjerrësi

Rregullohet përmes karakteristikës së ekspozimit, fillimi, pjerrësia, ngopja

Mprehtësia

Rregullim për Nivel, Shpeshtësia e Hollësisë H., Marrja e mostrave, Ekuilibri i hollësisë HV, Kufiri, Zgjidh, Hapja e brrylit dhe mprehtësia e varësisë së nivelit

Reduktimi i zhurmës

Fikur, Ndezur (1 deri në 12)

Detaji i veshjes

Joaktiv, I ulët, Mesatar, I lartë / Tonaliteti, Kromatike, Zona, Shkëlqimi. 32 hapa

Reduktimi zgjedhës i zhurmës

Joaktiv, I ulët, Mesatar, I lartë / Tonaliteti, Kromatike, Zona, Shkëlqimi.

Matrica e ngjyrave

Faza, Marrja dhe rregullimi RGB, në përputhje me përzgjedhjen e gamës

Balancimi i së bardhës

AWB, Parametri i përdoruesit 01 (diapazoni i parametrit: 2000K deri në 15000K/ -20CC deri në
+20CC), dritë natyrale, tungsten, parametrat (A/B)

Korrigjim ngjyre

Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

Niveli i konfigurimit

-50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

Ekstrakt 100% IRE

E kufizon daljen në 100% mbas rregullimit të konfigurimit

Të Dhënat e Wi-Fi & GPS

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

Balancimi i të bardhës

Auto

PO

I paravendosur

Drita e ditës (5400K), Tungsten (3200K), Kelvin (intervalet 2000K-15000K, 100K), Grupi A, Grupi B

Përputhja e balancimit të së bardhës

Po, për modelet e mëparshme

Zhvendosja e balancimit të së bardhës

PO. -9 deri në +9 (vetëm Dritë e ditës dhe Tungsten)

Balancimi i të zezës

Rregullimi i balancimit të së zezës

PO

Kodi kohor

Sistem numërimi

Regen, RecRun, FreeRun, I jashtëm, Bllokim (Heqja e kuadrit e disponueshme për disa norma të kuadrove)

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Audio

Regjistrimi

Regjistrimi i brendshëm dhe me njësinë e regjistrimit: PCM lineare 48 KHz, 24 bitë, 4 kanale
RAW (dalja SDI OUT): PCM lineare 48 KHz, 16 bitë, 2 kanale
Hyrja dixhitale e disponueshme pas dy kanaleve (XLR), hyrja analoge, standardet AES3 (48
kHz/24 bitë/2 kanale).

Aksesorët

Furnizohen

Njësia e mbajtëses së mikrofonit, baza kapëse, njësia e dorezës, lidhjet e aksesorit të njësisë zgjatuese, këmbët e bazës x4
Çelësi heksagonal (1/4"), çelësi heksagonal (M4), pllaka përforcuese, grepi i matjes x2 bateri litiumi (CR2025)

Opsional

(duke përfshirë ato që nuk janë aktualisht në shitje)
Telekomanda Canon RC-V100, Transmetuesi pa tela Canon WFT-E6 / WFT-E8, Marrësi GPS Canon GP-E1, Kablloja e njësisë Canon UN-5/UN-10, Kablloja në largësi me 8 gjilpëra Canon RR-10 / RR-100
Adaptori i montimit Canon B4 MO-4E / MO-4P, Inkuadruesi elektronik Canon OLED EVF-V70
Njësia e përdorimit në largësi Canon OU-700, Njësia mbështetëse e shpatullës Canon SU-15
Njësia e kapjes në shpatull Canon SG-1, Kablloja e njësisë së përdorimit në largësi Canon UC-V75/UC-V1000

Aksesorët e palëve të treta

Kodeku CDX-36150
Bateria IDX V-Mount

Të ndryshme

Përmasat (vetëm trupi kryesor)

(gjerësia x lartësia x thellësia)
Modeli EF
Rreth 167 x 154 x 327 mm (6,6 x 6,1 x 1,1 in)
Modeli PL
Rreth 167 x 154 x 336 mm (6,6 x 6,1 x 1,1 in)

Pesha (vetëm trupi)

EOS C700 FF EF: Afro 3440 g (7,6 lb)
EOS C700 FF PL: Afro 3615 g (8,0 lb) të dyja STC

Pesha (aksesorët)

Njësia mbajtëse e mikrofonit: Afro 80 g (2,8 oz.)/Baza e kapjes: Afro 120 g (4,2 oz.)/
Njësia e dorezës: Afro 260 g (9,2 oz.)/Kllapa e aksesorit të njësisë zgjatuese afro 9 g (0,32oz.)/Pllaka përforcuese. Rreth 56 g (2,0 oz.)/EVF-V70: Afro 830 g (1,8 lb)/SG-1: Afro 565 g (1,2 lb)/SU-15: Afro 930 g (2,1 lb)/ OU-700: Afro 375 g (13,2 oz.)/
UC-V75: Afro 50 g (1,8 oz.)/ UC-V1000: Afro 450 g (15,9 oz.)/kablloja e njësisë UN-5, Afro 80 g (2,8 oz.)

Intervali i temperaturës së punës

Rreth 0 deri në 40°C (lagështia relative 85%)
Rreth -5 deri në 45°C (lagështia relative 60%)

* Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa njoftim paraprak

* Canon është një licencues i autorizuar i markës tregtare CFast 2.0™, e cila mund të regjistrohet në juridiksione të ndryshme.

  1. Ndërrimi i montimit të lentes është një opsion me pagesë dhe duhet të kryhet nga një Qendër shërbimi e Canon ose një Qendër shërbimi e autorizuar. Përdoruesit që ndryshojnë opsionin e montimit nga PL në EF mund të kenë po ashtu fokusin automatik Dual Pixel AF të aktivizuar në të njëjtën kohë. Fokusi automatik AF nuk ofrohet në modelin GS edhe pas ndryshimit të montimit në EF. Ndryshimi i montimit nga EF në PL do të sjellë humbjen e aftësisë së fokusit automatik Dual Pixel AF.