Canon EOS C300 Mark III
Specifikimet

Canon EOS C300 Mark III

Specifikimet

4K

4K/120 fps

Sensor "Super 35mm CMOS" me zhurmë të ulët

DIGIC DV7 Image Processor

Dalje me përforcim dysh

Mbi 16 gradacione diapazoni dinamik

Internal 5.9K Cinema RAW Light recording

Regjistrim i brendshëm "Cinema RAW Light" në 4K

Skedar efikas RAW në "CFexpress"

4K 4:2:2 10-bit

4K 4:2:2 10-bit

Regjistrim i brendshëm deri në 810 Mbps, me mbështetje për formatet ALL-I dhe Long GOP

Dual CFexpress slots

Dy fole "CFexpress"

Regjistrim i njëkohshëm ose i njëpasnjëshëm

High Dynamic Range support

Mbështetje për diapazon të lartë dinamik

"SMPTE ST 2084" dhe "ITU-R BT.2100 (HLG)"

Pioneering Autofocus Technology

Teknologji avangardë vetëfokusimi

Saktësi dhe qëndrueshmëri, me komandim nga ekrani me prekje

12G-SDI terminal

Terminali 12G-SDI

Dalja në 4K përmes një kablloje njëshe

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Sensor

Sensor "Super 35mm CMOS"

Sistem

Filtri RGB i ngjyrës parësore (seria Bayer)

Modalitetet e sensorit

Super 35 mm / Super 16 mm (i prerë)

Piksel Gjithsej

Afro 9,6 megapikselë (4206×2280)

Pikselët Efektive

Afro 8,85 megapikselë (4096 x 2160): Kur rezolucioni zgjidhet si 4096 x 2160 ose 2048 x 1080
Afro 8,29 megapikselë (3840 x 2160): Kur rezolucioni zgjidhet si 3840 x 2160 ose 1920 x 1080

Madhësia efektive e ekranit të sensorit

Super 35 mm;
26,2×13,8 mm (29,6 mm diagonalisht): Kur zgjidhet 4096×2160 ose 2048×1080 si rezolucion
24,6×13,8 mm (28,2 mm diagonalisht): Kur zgjidhet 3840×2160 ose 1920×1080 si rezolucion

Sfera dinamike

Canon Log 2: 1600% / 16+ shkallë**
Canon Log 3: 1600% / 14 shkallë**
DR e gjerë: 800% (në ISO 400)
** Në dalje ISO800/Dual Gain: aktive

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC DV7

Lentja

Vendosja e Lentës

Montimi EF i Canon
Mbërthyese PL përmes aksesori PM-V1.
Mbërthyese B4 përmes adaptorëve MO-4E/MO-4P.

Faktori i zmadhimit të lentes (për lentet me montimin EF, përfshirë lentet prime kinematografike)

Super 35 mm;
Rezolucioni 4096×2160 (RAW), 4096×2160 ose 2048×1080: Gjatësia fokale aktuale × afro 1.460
Rezolucioni 3840 x 2160 or 1920 x 1080: Gjatësia fokale aktuale x afro 1.534

Super 16 mm (i prerë);
rezolucion 2048×1080: Gjatësia fokale aktuale x afro 2,920
rezolucion 1920×1080: Gjatësia fokale aktuale x afro 3,069

Montimi i lentes së ndërrueshme

Po, i ndërrueshëm nga përdoruesi në EF me "Cinema Lock" ose "PL Mount"

Korrigjimi periferik i ndriçimit

Po (varet nga objektivi i përdorur)

Filtri ND

Deri në 10 ndalesa me sistemin e filtrit të integruar ND (në modalitet të zgjeruar)

Kontrolli i fokusit

Mbërthyesja EF: përmes objektivit, komandimit me valë apo telekomandës me kabllo (në varësi të objektivit të përdorur)
Montimi PL: Vetëm lentet Cine Servo

Kontrolli i iridës (objektiva me mbërthyese EF)

Përmes trupit, kapjes, kontrollit me valë ose kontrollit me kabllo
Ndalesa 1/2, ndalesa 1/3 ose kontrolli I IMET
E mundshme të ruhet numri konstant i F-së gjatë zmadhimit

Mbështetja për teknologjinë Cooke/I

Po, me mbështetje për Frame Sync (vetëm PL Mount)

Mbështetja për lenten anamorfike

Po, 2x / 1.8x / 1.3x

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Optike, në varësi të objektivit të përdorur, fotostabilizues elektronik me 5 akse për objektivat pa stabilizues. Kombinim i stabilizuesit optik dhe elektronik për të dhënë një stabilizim të kombinuar me 5 akse

Regjistrimi

Regjistrimi i brendshëm

2 karta CFexpress për Cinema RAW Light ose XF-AVC/MXF, kartë SD për regjistrim me XF-AVC Proxy.
Karta SD përdoret dhe për ruajtje fotosh (deri në 4096×2160), transferim të konfigurimit të CP dhe përditësim të firmuerit.

Koha e regjistrimit (karta Cfexpress, 512GB) afro


Dritë "Cinema RAW": 4096×2160: 1 Gbps: 64 min

2048×1080: 250 Mbps 256 min
XF-AVC/MXF: 4096×2160: 810 Mbps 79 min/410 Mbps 156 min

2048×2160: 310 Mbps 207 min/160 Mbps 401 min

Formatet e regjistrimit

Cinema RAW Light (CRM), XF-AVC (MXF) ALL-I ose Long GOP

Frekuenca/shpejtësia e kuadrove e sistemit

Modalitet 59,94 Hz (59,94P / 59,94i / 29,97P / 23,98P)
Modalitet 50,00 Hz (50,00P / 50,00i / 25,00P)
Modalitet 24,00 Hz (24.00P)

Shpejtësia e bitëve në "Cinema RAW Light"/Thellësia e bitëve (PAL)

4096×2160: 50,00P, 1 Gbps 10-bit/25,00P, 1 Gbps 12-bit
2048×1080: 50,00P, 250 Mbps 10-bit/25,00P 250 Mbps 12-bit

Shpejtësia e bitëve e regjistrimi XF-AVC/Modulimi (PAL)

4096×2160/3840×2160: 50,00P YCC 4:2:2 10-BIT 810 Mbps/25,00P YCC 4:2:2 10-bit 410 Mbps
2048×1080/1920×1080: 50,00P YCC 4:2:2 10-BIT 310 Mbps/25,00P YCC 4:2:2 10-bit 160 Mbps

Shpejtësia e bitëve e regjistrimit me delegues XF-AVC/Modulimi (PAL) drejt kartës SD

2048×1080: 50,00P, YCC 4:2:0 8-bit 35 Mbps/25,00P, YCC 4:2:0 8-bit 24 Mbps Long GOP

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

Po
Cinema RAW Light 4096×2160: 12–120 FPS/2048×1080: 12–120 FPS
XF-AVC: 4096×2160: 12–120 FPS/2048×1080/1920×10890 (2K/Super 16mm): 12–180 FPS
Skedarët ndërmjetës: Të regjistruar në të njëjtën shpejtësi kuadrosh

Regjistrim në interval

Jo

Regjistrim kuadrosh

Jo

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

Po, 3 sekonda

Rregjistrimi stafetë

Po

Rregjistrimi me fole dyshe (i njëkohshëm)

Po

Skanim në të kundërt

Po

Konvertimi HD->SD

Jo

Telekonvertuesi dixhital

1.5x, 2x, 2.5x, 3x, Off

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta e kujtesës SD/SDHC

Madhësia e regjistrimit të fotografive

4096×2160/3840×2160/2048×1080/1920×1080

Sistem

Wave Form Monitor

Po Përmes terminaleve MON, SDI OUT, VIDEO ose HDMI
Pamje rreshti/rresht dhe zonë/zgjedhje rreshti/paraqitje fushe/ekran RGB/YPrPb Mbështetet dalje HDR PQ/HLG.

Paraqitja e ngjyrave false (treguesi i ekspozimit)

Po Përmes terminaleve MON, SDI OUT, VIDEO ose HDMI

Shirita me ngjyra

Ofrohen shirita me ngjyra SMPTE, EBU dhe ARIB. Shikoni menunë.

Ngritje

Kulmi 1, Kulmi 2 (Ngjyra, Shtimi, Frekuenca e personalizueshme)

Zebra

Niveli 1; Niveli 2; Të dyja
Dalje përmes SDI ose HDMI

Shënuesit

Zgjedhje për aktiv/joaktiv: mes, horizontale, rrjetë, formati i kuadrit, zona e sigurisë dhe shenja drejtkëndore. Zgjedhje për ngjyrën: e verdhë, e kaltër, e gjelbër, e kuqe, e zezë, e hirtë ose e bardhë.

EVF

EVF i integruar

Jo

Aksesori opsional EVF

Po Inkuadrues elektronik OLED, EVF-V50 ose EVF-V70

Hyrjet/Daljet

Hyrje audio

2 hyrje XLR 3-kunjëshe, 1 minifole 3.5 mm stereo (vetëm hyrje, me korrent)
Hyrja 1/2 XLR në trupin e kamerës. Hyrja 2/3 XLR përmes njësisë opsionale Expansion Unit EU-V2

Dalja e kufjes

Minifishë stereo 3,5 mm (vetëm dalje, trupi i kamerës).

Dalja e monitorit video

MON: 1fole 3G-SDI BNC (vetëm dalje, trupi i kamerës).

HDMI

Fole HDMI (tipi A) (vetëm dalje, trupi i kamerës).

USB

Po, vetëm hyrje, trupi i kamerës. (lidhje GP-E2)

Dalja SDI

1 fole 12G-SDI BNC, ofrohet konvertim 4K deri 2K/FHD (vetëm dalje, trupi i kamerës)

Kod kohor

Fole BNC (hyrje/dalje, trupi i kamerës).

Genlock

Po, me njësi opsionale "Expansion Unit EU-V1" dhe "EU-V2". Fisha BNC (vetëm hyrje/shërben edhe si bashkuesi i daljes së sinkronizimit SYNC OUT)

Sync

Fole BNC (vetëm dalje/shërben edhe si bashkues GENLOCK)

Dalje Component

Jo

Terminal AV

Jo

Dalja DC

Po, kërkon aksesorë opsionalë EU-V2 ose EU-V3.
EU-V2: 24V/2A përmes daljes me 3 kunja Fischer/ daljes 50W D-Tap
EU-V3: 12V/2A përmes daljes Hirose me 4 kunja

Hyrje DC

Fole XLR 4-kunjëshe, 11.5 -20V

Terminal i kontrollit në largësi

Fole stereo 2.5 mm fishe REMOTE A (vetëm hyrje)
Fole REMOTE B rrethore me 8 kunja (për RS-422) me modul opsional EU-V1 / EU-V2 / EU-V3

Terminali i kontrollit me valë

Po

Terminali i lentes

Po, me njësi opsionale EU-V2. Fisha me 12 gjilpëra

Terminali ethernet

Po, me njësi opsionale EU-V1 dhe EU-V2. Bashkuesi ethernet (RJ45) (mbështet 1000 BASE-T)

Transmetim dhe komandim me IP

Po, përmes lidhjes Ethernet/Wi-Fi.
9 Mbps/4 Mbps:1920 X 1080 (59.94p/59.94i/ 50.00p/50.00i) nevojitet EU-V1 ose EU-V2 opsionale.
Mbështetet Canon XC Protocol.
Mbështetet Canon Browser Remote.

Hyrje LUT

Po, ofrohet për monitorim ose zbatohet drejtpërdrejt te regjistrimet. Mbështet skedarë .CUBE LUT

Fisha e videos

Specifikim i patentuar i "Canon" (fole e posaçme 13-kunjëshe) për monitor LM-V2 ose inkuadrues opsional EVF-V70 ose monitor LM-V1

Sinjali Tally

Po, kërkon modul opsional EU-V3.
Dalje REC Tally / hyrje REC Trigger përmes folesë Hirose me 4 kunja

Hyrja e sinjalit të kthimit

Po, kërkon modul opsional EU-V3.
1 fole hyrjeje BNC (me mbështetje për sinjale 3G/HD-SDI)
Destinacione daljeje kthimi: VIDEO / EVF-V50 / MON / HDMI / SDI OUT

Misc.

Llambë shenje

Po

Rrotullim me përshtatje

Po

Mbështetje për aplikacione smartfoni

Canon Multi-Camera Control / Browser Remote Control

Ekspozimi

Matësi i ekspozimit

Ekspozimi manual përcaktohet nga parametri i obturatorit, parametri i iridës, parametri i shtimit/ISO dhe parametri i filtrit ND, Irida automatike me shtypje, Irida automatike

Kompensimi i Ekspozimit

Po

Regjim Ekspozim automatik

Iridë automatike me objektivat e përshtatshëm

Iris me shtytje automatike

Po, modeli EF për të gjithë objektivat e pajtueshëm, objektivat Canon Cine Servo të pajtueshëm me versionin PL me lidhje 12-kunjëshe në modulin opsional EU-V2 / EU-V3

Bllokimi i Ekspozimit

Jo

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Po

Ndjeshmëria ISO

Pamja me 1 ndalesë: [100], 160(*), 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, [51200,102400]
[---] Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV. (*) Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është JOAKTIV
Ekran me 1/3 nivele: [100,125], 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500,3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600, [32000, 40000, 51200, 64000, 80000, 102400]
[---] Kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV.

Sistemi i vetëfokusmit (mbërthyese EF)

Dual Pixel CMOS AF, AF e kontrastit

Përmasat e kuadrove të vetëfokusimit (mbërthyese EF)

E madhe; e baravlershme me afro 20% (vertikale) x 25% (horizontale) të diapazonit të pamjes së imazhit
E vogël; e baravlershme me afro 20% (vertikale) x 8% (horizontale) të diapazonit të pamjes së imazhit
Pikë e zgjedhshme e AF mbi 80% horizontal/80% vertikal (afërsisht) të sensorit

Modalitetet e fokusit automatik (mbërthyese EF)

Vetëfokusimi AF me një shkrepje, AF i vazhdueshëm dhe fokusi manual MF me përmirësimin e AF. Të gjitha modalitetet zbatohen kur çelësi AF/MF i lentes EF është në parametrin AF.
Vetëfokusim me një shkrepje, Vetëfokusim i vazhduar, MF i përforcuar me vetëfokusim

AF me zbulimin e fytyrës (vetëm versioni EF)

Po, mbështet shpejtësi kuadrosh deri në 120p.
Ofrohet modalitetet Face Priority ose Face Only.

Udhëzuesi i fokusit

Versioni EF: Të gjitha lentet e përputhshme Canon EF, lentet Canon Cine Servo

Cilësimi i përforcimit

[-6dB, -3dB], -2dB(*), 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB, 27dB,
30dB, 33dB, 36dB, 39dB, 42dB, [45dB,48dB,51dB,54dB]
[---] Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV. (*) Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është JOAKTIV.
Kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO-s është AKTIV: mes -2 dB dhe 54 dB
Kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO-s është JOAKTIV: Mund të caktohet çdo vlerë nga -2 dB deri në 42 dB në rritje 0,5 dB.

Shkrehësi

Regjimet e kontrollit

Fikur; Shpejtësi; Kënd; Skanimi i qartë (CS); Shkrehësi i ngadaltë (SLS)

Shpejtësia e shkrehësit

1/3 nivele: 1/12 deri 1/1600, 1/2000 (24 cilësime)
1/4 nivele: 1/12 deri 1/1700. 1/2000 (31 cilësime)

Këndi i shkrehësit

11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

1/12, 1/15 ose 1/30 në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Skanim i pastër

24,00 Hz*  deri në 250,40 Hz
(*) Frekuenca do të ndryshojë në varësi të parametrit të shpejtësisë së kuadrit.

Figurë e përshtatur

Konfigurimet e ruajtura

C1: BT.709 Wide DR
C2: Canon Log 2
C3: Canon Log 3
C4: PQ
C5: HLG
C6: BT.709 Standard
C7: EOS Standard
C8: EOS Neutral
C9: Canon 709
C10 - C20: User Defined

Matrica e ngjyrave

Neutral: Riprodhim i saktë i ngjyrave
Kamera e produksionit: Riprodhim ngjyrash për përdorim në produksion filmash
Video: Riprodhim ngjyrash ekuivalent me C300/500 CP-OFF (për kamera komerciale)

Bazamenti kryesor

-50 deri në +50

Kryesor i zi

I rregullueshëm për çdo kanal RGB -50 deri në +50 plus "Master Black" -50 deri në +50

Gama e zezë

"Adjustable Level" -50 deri në +50, "Range" -20 deri në +50 dhe "Point" -20 deri në +50

Ngopje e ulët

Adjustable: -50 deri në +50

Pjerrësi

"Point" -50 deri në +109, "Slope" -35 deri në +50, "Saturation" -10 deri në +10

Mprehtësia

Rregullim për Nivel, Shpeshtësia e Hollësisë H., Marrja e mostrave, Ekuilibri i hollësisë HV, Kufiri, Zgjidh, Hapja e brrylit dhe mprehtësia e varësisë së nivelit

Reduktimi i zhurmës

Fikur, Ndezur (1 deri në 12)

Detaji i veshjes

Joaktiv, I ulët, Mesatar, I lartë / Tonaliteti, Kromatike, Zona, Shkëlqimi. 32 hapa

Reduktimi zgjedhës i zhurmës

Joaktiv, I ulët, Mesatar, I lartë / Tonaliteti, Kromatike, Zona, Shkëlqimi.

Matrica e ngjyrave

Faza, Marrja dhe rregullimi RGB, në përputhje me përzgjedhjen e gamës

Balancimi i së bardhës

AWB, Parametri i PËRDORUESIT (diapazoni i parametrit: 2000K deri në 15000K / -20CC deri në
+20CC), dritë natyrale, tungsten, parametrat (A/B)

Korrigjim ngjyre

Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

Niveli i konfigurimit

-50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

Të Dhënat e Wi-Fi & GPS

Wi-Fi (aksesor opsional)

(1) WPS [konfigurim i mbrojtur i "Wi-Fi"] (sistem me shtypje butoni, sistem me kod PIN)
(2) Konfigurim manual
(3) Kërkim për pikëhyrje
Sistem i hapur, WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP-64, WEP-128, TKIP, AES, automatik/manual

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Gjerësi/gjatësi/lartësi, ora universale e koordinuar (UTC)

Balancimi i të bardhës

Auto

Po

I paravendosur

Drita e ditës (5400K), Tungsten (3200K), Kelvin (intervalet 2000K-15000K, 100K), Grupi A, Grupi B

Përputhja e balancimit të së bardhës

Po, për modelet e mëparshme

Zhvendosja e balancimit të së bardhës

Po -9 deri në +9 (vetëm Dritë e ditës dhe Tungsten)

Balancimi i të zezës

Rregullimi i balancimit të së zezës

Po

Kodi kohor

Sistem numërimi

Regen, RecRun, Free Run, External, Hold (ofrohet anashkalim kuadrosh për disa shpejtësi kuadrosh)

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Audio

Regjistrimi

Linear PCM (24-bit / 48kHz), 4 kanale

Aksesorët

Furnizohen

"Camera Grip GR-V1", mbajtëse gishti, njësi mbajtëse mikrofoni [me vidë M4], "LCD Monitor LM-V2",
"LCD Attachment Unit LA-V2", njësi doreze, "Shoulder strap SS-1200", "Battery Charger CG-A20",
"Compact power adapter CA-CP200B", kordon AC, njësi baterie (BP-A60),
Kllapë aksesori e sistemit të moduleve, "Unit Cable UN-5",
Tjetër: Ndalues, çelësa L (për M4 dhe M3), bulon me kokë me fole gjashtëkëndore (1/4 in),
Bulon me kokë me fole gjashtëkëndore (për M3)

Opsional

Canon Battery Pack BP-A30/BP-A60 (vjen me kamerën)
Canon Battery Charger CG-A10/CG-A20 (vjen me kamerën)
Telekomanda Canon RC-V100
Canon RC-IP100 PTZ Controller
Canon Compact Power Adapter CA-CP200B (vjen me kamerën)
Canon Shoulder Strap SS-1200 (vjen me kamerën)
Baza e trekëmbëshit Canon TB-1
Canon Wireless Transmitter WFT- E9*
Marrësi GPS Canon GP-E2
Canon Unit Cable UN-5 (jepet)/UN-10 (blihet veçmas)
Canon OLED Electronic View Finder EVF-V50/EVF-V70
Canon Extension unit 1: EU-V1
Canon Extension unit 2: EU-V2
Canon Extension unit 3: EU-V3
Canon EF Cinema Lock Mount Kit CM-V1
Canon PL Mount Kit PM-V1
Canon B4 Mount Adapter MO-4E / MO-4P
Canon LCD Monitor LM-V2 (përfshihet) / LM-V1
Canon LCD Attachment Unit LA-V2 (përfshihet) / LA-V1
Canon Camera Grip GR-V1 (përfshihet)
Njësia mbështetëse e supit Canon SU-15
Canon Shoulder Style Grip Unit SG-1
Baza e kllapës Canon CL-V2
Shufra kapëse Canon RD-1
Njësia e dorezës Canon HDU-2
Kabllo distance me 8 kunja Canon RR-10 / RR-100
Grupi i kinoobjektivave Canon EF/EF,
Grupi i kinoobjektivave Canon PL dhe aksesorët e dizajnuar për këta objektiva

Aksesorët e palëve të treta

Bateria me siguresë V

Të ndryshme

Përmasat (vetëm trupi kryesor)

153 x 148 x 168 mm (gj-l-th)

Pesha (vetëm trupi)

Afro 1750 g

Pesha (aksesorët)

Extension unit 1 EU-V1: Afro 114g
Extension unit 2 EU-V2: Afro 652 g
Extension unit 3 EU-V3: Afro 1,06kg
OLED Electronic View Finder: EVF-V50: Approx.170 g
EF Cinema Lock Mount Kit CM-V1: Afro 170 g *Pa mbulesën
PL Mount Kit PM-V1: Afro 345 g *Pa mbulesën
MO-4E: afro 230 g MO-4P: afro 248 g
Kartë "CFexpress": Afro 8 g (0.28 oz.) bazë kapëse: CL-V2: Afro 120 g (4,2 oz)

Intervali i temperaturës së punës

Afro 0 deri në 40°C (lagështia relative 85%)
Afro -5 deri në 45°C (lagështia relative 60%)

Ushqimi me energji

BP-A60 (ofrohet), BP-A30 (opsionale) siguresë V me EU-V2 / EU-V3, 11,5V - 20V, linja elektrike 4-kunjëshe XLR

Konsumi i energjisë

RAW: (4096×2160)
Super 35 mm 1 Gbps, 31,0 W
Super 16 mm 250 Mbps, 28,7 W

XF-AVC: (4096×2160)
Super 35 mm 810 Mbps, 31,0 W
Super 16 mm 310 Mbps, 28,7 W

Koha e regjistrimit

RAW/XF-AVC:
Super 35 mm: 130 minuta
Super 16 mm: 140 minuta
përmes baterisë së dhënë BP-A60

* Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa njoftim paraprak

"Canon" është një licencues i autorizuar i markës tregtare "CFexpress Ver.2.0™", pronësi e "CompactFlash Association", e cila mund të jetë e regjistruar në juridiksione të ndryshme.