Canon EOS C200
Specifikimet

4K-50P/120P Full HD

Reg. i brend. Cinema RAW Light

Diapazoni dinamik me 15 nd.

Veçoritë kryesore

4K/50P

4K/50P

Me Cinema RAW Light

Autofocus

Fokusi automatik

Fokusi automatik i saktë, i qëndrueshëm dhe i butë

UHD/50P

UHD/50P

Në MP4 ose XF-AVC

Touch screen

Ekrani me prekje

Fokusi në ekranin me prekje

Internal RAW

Regjistrimi i brendshëm në RAW

Madhësi më e vogël e skedarit

Dual DIGIC DV6

Dual DIGIC DV6

Cilësi e lartë e imazheve dhe rendiment i lartë

MP4 files

Skedarët MP4

Flukset efikase dhe të thjeshta të punës

Built-in WiFi

WiFi i integruar

Kontrolli në largësi i shfletuesit

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Kamera

Sensor imazhi

Sensor

Tipi Super 35mm CMOS

Sistem

Filtri RGB i ngjyrës parësore (seria Beyer)

Pikselat totale për sensor

Rreth 9.84 megapiksel (4206 x 2340)

Pikëzat efektive për sensor

Rreth 8,85 megapikselë (4096 x 2160): Kur rezolucioni zgjidhet si 4096 x 2160 ose 2048 x 1080
Rreth 8,29 megapikselë (3840 x 2160): Kur rezolucioni zgjidhet si 3840 x 2160 ose 1920 x 1080

Raporti i sinjalit me zhurmën

Modaliteti 50,00 Hz: 53 dB (tipik)
[3840x2160/25.00P, ndjeshmëria bazë e Canon Log 3 ISO800 (diapazoni dinamik 1600%), Dalja HDMI]

Sfera dinamike

15 ndalesa (Cinema RAW Light1), 13 ndalesa (MP4/Canon Log3)

Përpunues imazhi

Tipi

Dual DIGIC DV6

Lentja

Vendosja e Lentës

Vendosja EF e Canon

Faktori i zmadhimit të lentes (për lentet me montimin EF, përfshirë lentet prime kinematografike)

Me rezolucionin 4096 x 2160 or 2048 x 1080: Gjatësia fokale aktuale x afro 1.460
Me rezolucionin 3840 x 2160 or 1920 x 1080: Gjatësia fokale aktuale x afro 1.534

Montimi i lentes së ndërrueshme

Po, ndryshimi i montimit në montimin PL i mundshëm nëpërmjet qendrës së shërbimit të Canon (shërbim me pagesë)

Korrigjimi periferik i ndriçimit

Po, me lente të përputhshme

Filtri ND

I pastër,2,4,6,8,10 ndalesa

Kontrolli i fokusit

Manual nëpërmjet lentes, manual nëpërmjet RC-V100 Fokusi automatik (Dual Pixel AF Afro 80% (vert.), 80% (horiz.))

Kontroll Iris

Manual nëpërmjet trupit të kamerës ose RC-V100, rritje e imët, 1/2 ose 1/3 hapi, Automatik (me lente të përputhshme), Irida automatike me shtytje

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Varet nga lentja e përdorur

Regjistrimi

Opsionet e regjistrimit në RAW

RAW (Cinema RAW Light 2, 3)

Regjistrimi i brendshëm

Cinema RAW Light 4, 5, MP4, XF-AVC6

Koha e regjistrimit (karta CFast 2.0™)

Karta 128 GB 15 min (4K Cinema RAW Light 1 Gbps VBR)

Koha e regjistrimit (karta SD)

Karta 128 GB 110 min (MP4, 150 Mbps), 485 min (MP4, 35 Mbps)
Karta 128GB 105 min (XF-AVC7, 160Mbps), 375 min (XF-AVC8, 45Mbps)

Formatet e regjistrimit

Cinema RAW Light 9, 10 (CFast 2.0™), MP4 / XF-AVC11 (karta SD)

Shpejtësia e kuadrove për regjistrimin

(1) Modaliteti 59,94 Hz (59.94P/29.97P/23.98P)
(2) Modaliteti 50,00 Hz (50.00P/25.00P)
(3) Modaliteti 24,00 Hz (24.00P)

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

PO

Regjistrim në interval

PO

Regjistrim kuadrosh

PO

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

PO, 3 sekonda

Rregjistrimi stafetë

PO, vetëm regjistrimi në kartën SD

Rregjistrimi me fole dyshe (i njëkohshëm)

PO, vetëm regjistrimi në kartën SD

Skanim në të kundërt

JO

Konvertimi HD->SD

JO

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta SD

Madhësia e regjistrimit të fotografive

2048x1080 (kur rezolucioni i imazhit të videos është 4096x2160/2048x1080)
3840x2160 (kur rezolucioni i imazhit të videos është 3840x2160)
1920x1080 (kur rezolucioni i imazhit të videos është 1920x1080)

Sistem

Wave Form Monitor

PO

Shirita me ngjyra

PO, SMPTE / EBU / ARIB

Ngritje

PO

Zebra

PO. Zebra niveli 1: 5 ±5% deri në 95 ±5% në intervale pike 5 përqind (70 ±5%) 

Zebra niveli 2: 0% deri në 100% në intervale pike 5 përqind (100%)

Shënuesit

PO, qendër, horizontale, raporti i pamjes së rrjetës (4:3 / 13:9 / 14:9 / 16:9 / 1,375:1 / 1,66:1 / 1,75:1/1,85:1 / 1,90:1 / 2,35:1 / 2,39:1 / i përshtatur), Zona e sigurt (80% / 90% / 92,5% / 95%)

EVF

EVF i integruar

PO. 1,77 milionë pika

Aksesori opsional EVF

Canon EVF-V70 (kërkohet edhe kllapa CL-V2)

Paneli i ekranit

Paneli i ekranit

Monitori LCD diagonal 4 inç/10,1 cm. Paneli me prekje. Afro 1,23 milionë pika

Hyrjet/Daljet

Hyrje audio

XLR x2, audio 3,5 mm, AES/EBU dixhitale ose hyrja analoge e audios, linja, mikrofoni, mbështetet Phantom Power +48V

Dalja e kufjes

PO

HDMI

PO, HDMI 2.0, vetëm dalje. Diametri dhe gjatësia për rezolucioni në dalje 3840 x 2160. Në përputhje me daljen e kodit të kohës

USB

PO. USB Mini-B me shpejtësi të lartë

Dalja 3G/HD-SDI

PO x 1 fishë BNC
Video [HD]:SMPTE 292. [3G]:SMPTE 424, SMPTE 425
Audio [HD]:SMPTE ST 299-1. [3G]:SMPTE ST 299-2, rezistenca në dalje 75 Ω, niveli i sinjalit në dalje 0,8 Vp-p

Kod kohor

JO

Genlock

JO

Synch

JO

Dalje Component

JO

Terminal AV

JO

Dalja DC

JO

Hyrje DC

PO, 14,4 V DC (bateria), 16,7 V DC (hyrja DC)

Konsumi i energjisë

50.00P: Cinema RAW Light/MP4; 18,5 W (afro)

Koha e regjistrimit të vazhdueshëm (bateria)

BP-A30 (3100 mAh) 130 min (afro) BP-A60 (6200mAh) 280 min (afro)
Regjistrimi Cinema Raw Light/4096 x 2160 ose MP4/3840 x 2160

Terminal i kontrollit në largësi

PO, bashkuesi ekskluziv 2,5 mm

Terminali i kontrollit me valë

Wi-Fi e integruar. FTP dhe shfletuesi në largësi/pamja paraprake

Terminali i lentes

JO

Terminali ethernet

PO. Aftësia për FTP, vetëm skedarët MP4

Bashkuesi i videos (për monitorin ose EVF)

PO, lidhja ekskluzive e Canon

Misc.

Llambë shenje

PO

Rrotullim me përshtatje

PO

Funksione pozimi

Ekspozimi

Matësi i ekspozimit

(a) Standarde (matja me peshë qendrore)
(b) Pika e ndriçimit
(c) Ndriçimi i pasmë (kompensimi)

Kompensimi i Ekspozimit

Funksioni i zhvendosjes AE. Vlera e synuar (±8 hapa nga qendra) për ndriçimin mund të caktohet. Tregohen si vlera të ekspozimit (EV). (±2.0, ±1.75, ±1.5, ±1.25, ±1.0, ±0.75, ±0.5, ±0.25 dhe ±0) shfaqen në ekran si AE [vlera numerike]

Iris me shtytje automatike

PO

Bllokimi i Ekspozimit

JO

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

JO

Ndjeshmëria ISO

Pamja me 1 ndalesë: [100], 160(*), 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, [51200,102400]
[---] Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV. (*) Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është JOAKTIV.Pamja me 1/3 ndalesa: [100,125], 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600, [32000, 40000, 51200, 64000, 80000, 102400] [---] Kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO është AKTIV.

Cilësimi i përforcimit

[-6dB,-3dB], -2dB(*), 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB, 27dB, 30dB, 33dB, 36dB, 39dB, 42dB, [45dB, 48dB, 51dB, 54dB]
[---] Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV. (*) Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është JOAKTIV.
Kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO-s është AKTIV: mes -2 dB dhe 54 dB
Kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO-s është JOAKTIV: Mund të caktohet çdo vlerë nga -2 dB deri në 42 dB në rritje 0,5 dB.

Sistemi i fokusit automatik

Mbështetet Dual Pixel CMOS AF
Fokusi manual, AF me një shkrepje, AF i vazhdueshëm, MF i përmirësuar me AF, AF me zbulimin e fytyrës (vetëm lentet që mbështesin funksionet e fokusit AF mund të përdoren në secilin prej këtyre modaliteteve), udhëzuesi i fokusit

Madhësitë e kuadrit AF

E madhe; e baravlershme me afro 20% (vertikale) x 25% (horizontale) të diapazonit të pamjes së imazhit; i vogël; madhësia e barasvlershme me afro 20% (vertikale) x 8% (horizontale) të diapazonit të pamjes së imazhit

Modalitetet e fokusit automatik

Modalitetet e disponueshme janë AF në një shkrepje, AF i vazhdueshëm dhe fokusi manual MF me mbështetjen e AF. Të gjitha këto modalitete zbatohen kur çelësi AF/MF i lentes EF është në parametrin AF.
AF me një shkrepje: Fokusi automatik AF kryhet vetëm kur mbani shtypur butonin për një shkrepje që është caktuar. Pas fokusimit nuk lejohet lëvizje tjetër.
Fokusi AF i vazhdueshëm: Kontrolli i fokusit AF kryhet gjatë të gjithë kohës.
MF me përmirësimin e AF

AF me zbulimin e fytyrës

I disponueshëm; prioriteti i fytyrës ose vetëm fytyra.
Prioriteti i fytyrës: Fokusi AF caktohet te kuadri i fytyrës kur zbulohet një fytyrës, te kuadri i gjurmimit kur është në gjurmim dhe te kuadri AF kur nuk ka asnjë fytyrë ose gjurmim.
Vetëm fytyra: Kalon te kuadri i fytyrës kur zbulohet një fytyrës, te kuadri i gjurmimit kur është në gjurmim dhe te MF kur nuk ka asnjë fytyrë ose gjurmim.
Te Prioriteti i fytyrës dhe Vetëm fytyra, fytyra që do të zbuloni mund të zgjidhet me anë të levës.

Udhëzuesi i fokusit

I dispnueshëm; shfaq statusin e fokusimit ose të shfokusimit me sinjalin e fokusit AF.

Shpejtësia e shkrehësit

Regjimet e kontrollit

Vetëm manual

Shpejtësia e shkrehësit

Pamja me 1/3 ndalesë: 1/1, 1/1.26, 1/1.59, ---, 1/1600, 1/2000 (34 parametra në total)
Pamja me 1/4 ndalesë: 1/1, 1/1.19, 1/1.41, 1.68 ---, 1/1700, 1/2000 (45 parametra në total)).
Shpejtësia më e ulët do të ndryshojë në varësi të parametrit të shpejtësisë së kuadrit.

Këndi i shkrehësit

360.00, 240.00, 180.00, 120.00, 90.00, 60.00, 45.00, 30.00, 22.50, 15.00, 11.25
Po ashtu, këndet e barasvlershme me 1/120, 1/60, 1/40, 1/30, 1/100, 1/50, 3/100 dhe 1/25 mund të zgjidhen brenda diapazonit minimal të këndit nga 360°.

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

59.94(i/P) : 1/4, 1/8, 1/15, 1/30
Shpejtësia e kuadrit 29.97P është caktuar: 1/4, 1/8, 1/15
24.00P ose 23.98P: 1/3, 1/6, 1/12

Skanim i pastër

24,00 Hz* deri në 250,40 Hz
(*) Frekuenca do të ndryshojë në varësi të parametrit të shpejtësisë së kuadrit.

Figurë e përshtatur

Konfigurimet e ruajtura

PARACAKTIMI: Canon Log 3/Canon Log /BT.709/Joaktiv
GAMMA: Canon Log 3/Canon Log/Wide DR/Normal 1 (Standard)/Normal 2 (x4.0)/Normal 3 (BT.709)/Normal 4 (x5.0)
MATRICA E NGJYRAVE: Neutrale/Kamera e prodhimit/EOS kinematografike/Origjinale/Video/Joaktive

Mediumi i hapësirës ruajtëse

Karta e brendshme ose karta SD

Bazamenti kryesor

0 ± 50

Kryesore e zezë e kuqe

0 ± 50

Kryesore e zezë jeshile

0 ± 50

Kryesore e zezë blu

0 ± 50

Gama e zezë

0 ± 50

Ngopje e ulët

0 ± 50

Pika e kthesës

+ 50 - 95 - +109

Vija e pjerrët e pikës së kthesës

-35 - 0 - +50

Ngopja e pikës së kthesës

0 - ±10

Niveli i mprehtësisë

-10 - 0 - +50

Reduktimi i zhurmës

Joaktiv / 1 - 12

Shtimi i ngjyrës së kuqe/blu i balancës së të bardhës

0 - +50

Niveli i konfigurimit

(0 - ±50)

Të Dhënat e Wi-Fi & GPS

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Vendndodhja (gjerësia gjeografike, gjatësia gjeografike dhe lartësia) dhe informacionet e GPS-së me Orën universale të koordinuar (UTC) mund të shtohen te videot RAW, videot MP4 dhe fotografitë. Statusi i marrjes së të dhënave të satelitit mund të kontrollohet në modalitetin e kamerës.

Specifikimet e W-Fi

Standard: IEEE 802.11b/g/n (brezi 2,4 GHz), IEEE 802.11a/n (brezi 5 GHz) (nuk mbështetet në Katar, Indonezi ose Irak) IEEE 802.11b/g/n (brezi 2,4 GHz) IEEE 802.11n/11a (brezi 5 GHz): Ndryshon në varësi të destinacionit të modelit.
Vërtetimi: Sistem i hapur, WPA-PSK, WPA2-PSK
Sistemet e enkriptimit: WEP-64, WEP-128, TKIP, AES

Balancimi i së bardhës

Auto

PO. WB pa goditje në dispozicion

I paravendosur

Drita natyrale (5600K), Tungsten (3200K)

Cilësim manual

Paracaktimi A/B, Parametri i temperaturës së ngjyrës: 2000K - 15000K

Balancimi i të zezës

Rregullimi i balancimit të së zezës

Rregullimi i ekuilibrit automatik të së zezës

Kod kohor

Sistem numërimi

Regen, RecRun, FreeRun, TC Hold. Kuadri kohor /Kuadri jo kohor ( DF/NDF) vetëm në modalitetin 59.94P/29.97P

Audio

Regjistrimi

Cinema RAW Light: Linear PCM (24 bitë12 / 16 bitë / 48 kHz / 4 kanale)
XF-AVC13: Linear PCM (24 bitë / 48kHz / 4 kanale)
MP4: MPEG-2 AAC-LC (16 bitë / 48 kHz / 2 kanale), Linear PCM (16 bitë / 48 kHz / 4 kanale)

Aksesorët

Furnizohen

Monitori LCD LM-V1, njësia e bashkëngjitjes LCD LA-V1, njësia e dorezës HDU-2, njësia e mbajtëses së mikrofonit, mbështetësja e gishtit të madh, kupa e syrit, rripi i shpatullës (SS-1200), karikuesi i baterisë CG-A20, adaptori elektrik kompakt, CA-CP200B, adaptori AC CA-A10, kablloja AC x 2, bërthama ferrite, pakoja e baterisë (BP-A30), kablloja e njësisë UN-5 , çelësi heklsagonal, bulonat

Opsional

Bateria Canon BP-A30 (e përfshirë me kamerën) / BP-A60
Karikuesi i baterisë Canon CG-A10/ CG-A20
Monitori LCD Canon LM-V1
Njësia e bashkëngjitur LCD Canon LA-V1
Baza e kllapës Canon CL-V2
Doreza e kamerës Canon GR-V1
Njësia e dorezës Canon HDU-2
Inkuadruesi elektronik OLED Canon EVF-V70
Njësia mbështetëse e supit Canon SU-15
Shufra kapëse Canon RD-1
Adaptori elektrik Canon CA-A10
Adaptori elektrik kompakt Canon CA-CP200B
Kablloja e njësisë Canon UN-5/UN-10
Telekomanda Canon RC-V100
Marrësi GPS Canon GP-E2
Rripi i supit Canon SS-1200
Lentet Canon EF, lentet kinematografike EF (montimi EF)

Të ndryshme

Përmasat (vetëm trupi kryesor)

Rreth 144 x 153 x 179 mm (5,7 x 6,0 x 7,0 in)
Rreth 178 x 153 x 204 mm (7.0 x 6.0 x 8.0 in) [me dorezën e kamerës të lidhur]

Pesha (vetëm trupi)

Rreth 1430 g (3,2 lb)

Pesha (aksesorët e përfshirë)

Doreza e kamerës GR-V1: Afro 260 g (9,2 oz.)
Monitori LCD LM-V1: Afro 185 g (6,5 oz.)
Njësia e bashkëngjitjes LCD LA-V1: Afro 255 g (9,0 oz.) Njësia mbajtëse e mikrofonit: Afro 50 g (1,8 oz.)
Njësia e dorezës HDU-2: Afro 220 g (7,8 oz.)
Buloni me kokë dhe çelësi heksagonal: Afro 5 g (0,18 oz.)
BP-A30: Afërsisht. 225 g (7,9 oz.) Kablloja e njësisë
UN-5: Afro 80 g (2,8 oz.)
Mbështetësja e gishtit të madh: Afro 10 g (0,35 oz.)
Kupa e syrit: Afro 25 g (0,88 oz.)

Intervali i temperaturës së punës

Rreth 0 deri në 40°C, 85% (lagështia relative)
Rreth -5 deri në 45°C, 60% (lagështia relative)

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Canon është një licencues i autorizuar i markës tregtare CFast 2.0™, e cila mund të regjistrohet në juridiksione të ndryshme

 1. Kërkon përpunimin në softuerin e zhvillimit të RAW nga Canon ose një aplikacion të përputhshëm të palëve të treta
 2. Kur regjistroni filmime RAW rekomandohet që të përdoren vetëm karta CFast 2.0™ që mbështetin VPG-130 për të garantuar integritetin e regjistrimit.
 3. Kërkon përpunimin në softuerin e zhvillimit të RAW nga Canon ose një aplikacion të përputhshëm të palëve të treta
 4. Kur regjistroni filmime RAW rekomandohet që të përdoren vetëm karta CFast 2.0™ që mbështetin VPG-130 për të garantuar integritetin e regjistrimit.
 5. Kërkon përpunimin në softuerin e zhvillimit të RAW nga Canon ose një aplikacion të përputhshëm të palëve të treta
 6. Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.
 7. Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.
 8. Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.
 9. Kur regjistroni filmime RAW rekomandohet që të përdoren vetëm karta CFast 2.0™ që mbështetin VPG-130 për të garantuar integritetin e regjistrimit.
 10. Kërkon përpunimin në softuerin e zhvillimit të RAW nga Canon ose një aplikacion të përputhshëm të palëve të treta
 11. Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.
 12. Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.
 13. Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.