Videokamerat profesionale

Canon XF200

Specifikimet

Specifikimet

 • HD të plotë
 • Zmadhim optik 20 herë
 • Stabilizuesi Dinamik i Imazhit Optik
 • Kapje e Rrotullueshme
 • Wi-Fi remote e thjeshtë
 • MXF 50Mbps
 • 4:2:2
 • 35 Mbps MP4 regjistrimi

Specifikimet në detaje

Kamera

 • Sensor imazhi

 • Sensor

  1/2.84 lloji HD CMOS Pro

 • Filtër

  Filtri i Ngjyrës Parësore RGB (seria Bayer)

 • Piksel Gjithsej

  3.09 megapiksel (2208 x 1398)

 • Pikëzat efektive për sensor

  2.91 megapiksel (2136 x 1362)

Horizontal Resolution

 • Lentë

 • Raporti i zmadhimit

  20 x Optik

 • Gjatësia vatrore

  3.67 - 73.4mm (35mm ekuivalent: 28.8 - 576mm)¹

 • Distanca minimale e fokusit

  60cm (përmes diapazonit të zmadhimit);


  10mm (Cilësim Wide MACRO)

 • Filtri ND

  Filtër gradimi ND i integruar

 • Kontrolli i zmadhimit

  Lëkundës zmadhimi mbi trup dhe dorezë;


  Unazë manuale zmadhimi/fokursi mbi lente që mund të zgjidhet;


  Metoda të Shpejtësisë të Lartë dhe Zmadhimit të Butë të disponueshme.

 • Shpejtësia e zmadhimit

  Lëkundja e zmadhimit:


  Shpejtësi e ndryshueshme/shpejtësi fikse (shpejt/normal/ngadalë, disponohen 16 shkallë shpejtësie në secilin modalitet);


  Zmadhim me kapje:


  Shpejtësi fikse (shpejt/normal/ngadalë, disponohen 16 shkallë shpejtësie në secilin modalitet)


  Unaza e Zmadhimit: Sipas shpejtësisë të punimit

 • Kontrolli i fokusit

  Kontroll manual përmes unazës të fokusimit, automatik (Instant AF, Medium AF, TV AF, Face Detection AF, Face Only AF), Push AF

 • Kontroll Iris

  Kontroll me unazë; Kontroll me rrotullim sipas dëshirës; Auto e plotë

 • Intervali i hapjes

  f1.8 - f16

 • Diametri i filtrit

  58 mm

 • Elementet e lentës/grupet

  12/10

 • Thikat e aperturës

  Hapje Rrethore me 8 Tehe

 • Sistemi i stabilizimit të imazhit

  Dinamik IS dhe Motorizuar IS, stabilizim imazhi me 5 Akse

 • Zmadhim digital/Telekonverter

  1,5x; 3x; 6x

 • Procesor imazhi

 • Lloji

  DIGIC DV 4

Regjistrimi

 • Mjetet e ruajtjes video

  Karta memorieje Compact Flash të tipit 1 (2 fole për karta);


  Kartë SD x 1


  Regjistrim me Format të Dysh, slotë Dyshe (të njëkohësishme) regjistrim dhe Ritransmetues (i vazhdueshëm) i mundur.

 • Lloji

  UDMA4, 30MB/s ose më e shpejtë (40MB/s ose më e shpejtë për regjistrimin E shpejtë/E ngadaltë);


  Kartë SD Klasi 4 ose më i lartë, Klasi 6 & 10 rekomandohet për regjistrim MP4 35Mbps

 • Kapaciteti

 • Koha e regjistrimit

  Kartë CF 128GB: deri në 320 min (1080/50i @ 50 Mbps)


  Kartë SD 128GB: deri në 8 Orë (MP4/50P @35Mbps)

 • Formati i skedarit të regjistrimit

  Material eXchange Format (MXF) në kartë CF, MP4 në kartë SD

 • Formati i regjistrimit

  MPEG-2 Long GOP


  50Mbps CBR (4:2:2) MPEG-2 422P@HL;


  35Mbps VBR (4:2:0) MPEG-2 MP@HL;


  25Mbps CBR (4:2:0) MPEG-2 MP@H14


  MP4: MPEG-4/AVC/H.264


  35/24/17/9/3 Mbps;


  Të gjithë modalitetet bit-ritëm i ndryshueshëm, 4:2:0 mostra e ngjyrës

 • Ritmi i kuadros të regjistrimit (Metoda PAL)

  MXF


  50Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1280 x 720/50p, 25p;


  35Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1440 x 1080/50i; 1280 x 720/50p, 25p;


  25Mbps: 1440 x 1080/50i, 25p


  MP4:


  35/24Mbps 1920 x 1080: 50P/25P


  17Mbps 1280 x 720: 50P


  9 Mbps 1280 x 720: 25P


  3Mbps 640 x 360: 25P

 • Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

  PO (vetëm regjistrim MXF)


  720p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 32, 34, 37, 42, 45, 48, 50fps


  1080p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25fps

 • Regjistrim në interval

  Po vetëm regjistrim MXF. 2, 6 ose 12 kuadro, 25 intervale kohe

 • Regjistrim kuadrosh

  PO. 2, 6 ose 12 kuadro

 • Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

  PO (3 sekonda)

 • Skanim në të kundërt

  PO. Vertikal/Horizontal/të dyja

 • Mjetet e ruajtjes së fotove

  Kartë memorieje SD/SDHC/SDXC

 • Cilësia e pozës

  Gjatë regjistrimit të videos: 1920 x 1080 në metodën 1920 x 1080 ose 1440 x 1080,


  Metoda 1280 x 720; 1280 x 720


  Gjatë luajtjes: 1920x1080

Sistem

 • Panel

 • Lloji

  LED organik

 • Madhësia

  8.77cm (3.5") EL Organik (OLED)

 • Pika

  1.23m (rreth ekuivalent)

 • Përshtatjet e cilësisë së imazhit

  Ndriçimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia,

 • I rregullueshëm

  PO

 • Monitori i formës së valës

  Po, on/off që zgjidhet, Vijë, Vijë dhe Pikë, Fushë, RGB, YPbPr

 • Ndihmues fokusimi

  Ngritje; Zmadhim; Monitor anësor (duke përdorur ekranin e formës së valës)

 • Ngritje

  Ngritje 1, Ngritje 2 (Ngjyra, Përforcimi, Frekuenca e personalizueshme për secilën)

 • Zebra

  Niveli 1; Niveli 2; Të dyja


  Dalje përmes HDMI

 • Shënuesit

  Aktiv/Joaktiv (Raporti i pamjes, zona e sigurisë, rrjeta, horizontali, mesi)

 • EVF

 • Madhësia

  1.15cm (0.45 in)

 • Pika

  1.23m (rreth ekuivalent)

 • Përshtatjet e cilësisë së imazhit

  Ndriçimi, kontrasti, ngjyra, drita e pasme

 • I rregullueshëm

  Anim vertikal, deri në 68°

 • Këndi i Shikimit

  28.2º

 • Lenta korrigjimi

  Dioptri + 2,0 deri në -5,5

 • Hyrjet/Daljet

 • Hyrje audio

  Futjet XLR me energji fantazëm 48V (x2), priza e futjes së mikrofonit 3,5mm

 • Dalja e kufjes

  Fishë stereo 3,5 mm

 • Dalja e monitorit video

  JO

 • HDMI

  PO (mini konektor HDMI™, vetëm dalje, 1080/50p dalje e mundur)

 • IEEE 1394 (Firewire)

  JO

 • USB

  PO (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, vetëm dalje)

 • Dalje 3G-HD/SD-SDI

  JO

 • Kod kohor

  JO

 • Genlock

  JO

 • LAN

  PO, Ethernet (mbështetet 1000BASE-T)

 • Terminal AV

  Mini fishë 3,5 mm (vetëm dalje për video dhe audio)

 • Hyrje DC

  PO

 • Terminal i kontrollit në largësi

  Mini-fishë stereo 2,5 mm

 • Shirita me ngjyra

  PO (SMPTE ose EBU), me Ton 1KHz

 • Të ndryshme

 • Llambë shenje

  PO (x2)

 • Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

  PO (këmbëz e ftohtë)

 • Caktim i Personalizuar i Butonave

  PO (13 butona të caktueshëm; zgjidhni nga 28 funksione)

 • Kapje Anësore Rrotulluese

  Po Kënd rrotullimi 120° në shkallëzime 15º

 • Rrotullim me përshtatje

  JO

Funksione Shkrepjeje

 • Ekspozimi

 • Matësi i ekspozimit

  Standard (me peshë në qendër), Prozhektor, Dritë e pasme

Exposure range

 • Kompensimi i ekspozimit

  -2 to +2 EV

 • Regjim Ekspozim automatik

  Plotësisht automatike

 • Iris me shtytje automatike

  Jo

 • Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

  Auto e Plotë/AGC Limit/Manual

 • Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

  3dB, 0dB, 3dB, 6dB, 9dB,12dB,15dB,18dB, 21dB,24dB, 27dB,33dB

 • Cilësimi i përforcimit

  -6dB / -3dB / 0dB/ 3dB / 6dB/ 12dB / 18dB / 24dB / 27dB /33dB / TUNE (0.5 dB shkallëzime nga 0 në 27 dB) .27dB maksimumi në metodën Auto

 • Shpejtësia e shkrehësit

 • Regjimet e kontrollit

  Plotësisht automatik / kontroll manual me dorezë (Auto; Shpejtësi; Kënd; Kërkim i pastër (CS); Diafragmë e ngadaltë (SLS); Diafragmë e ngadaltë IR)

 • Shpejtësia e shkrehësit

  1/18 deri në 1/2000 në varësi të shpejtësisë së kuadrove

 • Këndi i shkrehësit

  11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

 • Shkrehës i ngadaltë (SLS)

  1/3, 1/6, 1/12, 1/25 (sipas raportit të kuadrove)

 • Skanim i pastër

  50i/p: 50 deri në 250.51Hz;


  25p: 25 deri në 250.51Hz

 • Infra të kuqe

 • Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

  PO (i gjelbër ose i bardhë)

 • Llambë e integruar IR

  PO

 • Figurë e përshtatur

 • Konfigurimet e ruajtura

  9 (Përfshirë Wide DR)

 • Mjeti i ruajtjes

  Karta e kujtesës SD/SDHC

 • Gama

  6 profile të paracaktuara

 • Bazamenti kryesor

  -50 deri në +50

 • Kryesor i zi

  -50 deri në +50 për secilën nga R,G,B

 • Gama e zezë

  Lartësi, gjerësi dhe kulm i caktueshëm

 • Ngopje e ulët

  -50 deri në +50 rregullon ngopjen e ngjyrës në zonat me shkëlqim të dobët

 • Pjerrësi

  Rregullon karakteristikën e mbiekspozimit (automatik, pjerrët, pikë, ngopje)

 • Mprehtësia

  Rregullim për shkallën e hollësisë, frekuencën e hollësisë, marrjen e mostrave, balancimin HV, kufirin e hollësisë, hapjen e bërrylit, varësinë e nivelit, raportin e përbërësve

 • Reduktimi i zhurmës

  Joaktiv, Automatik, Aktiv (1 deri në 12)

 • Detaji i veshjes

  Shkalla e efektit (e ulët, e mesme, e lartë), ngjyrimi, kroma, zonimi, niveli Y

 • Reduktimi zgjedhës i zhurmës

  Shkalla e efektit (e ulët, e mesme, e lartë), ngjyrimi, kroma, zonimi, niveli Y

 • Matrica e ngjyrave

  Normal 1 -4, Cine 1 - 2, Wide DR Matrix dhe Hue -18 - +18, Fitim i Ngjyrave -50 - +50

 • Balancimi i së bardhës

  -50 deri në +50 zhvendosje e balancimit të së bardhës për R,G,B

 • Korrigjim ngjyre

  Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

 • Niveli i konfigurimit

  -50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

 • Ekstrakt 100% IRE

  E kufizon daljen në 100% mbas rregullimit të konfigurimit

 • Standardet e Wireless LAN

  IEEE 802.11b/g/n (bandë 2.4GHz) / IEEE 802.11a/n (bandë 5GHz)¹

 • Funksionet e mbështetura Wi-Fi

  Fillim/Ndalim i Regj, kontroll fokusi me 3 shpejtësi, kontroll zmadhimi me 3 shpejtësi, metodë/rregullim WB,


  Iris, Shkrehës, Temperaturë Ngjyre, Buton Caktimi, ND Auto/Off

 • Shfletues i Mbështetur për Përdorimin nga Larg

  Internet Explorer 8 ose më i ri, Safari (iOS), Safari (MacOS), shfletues standard Android

 • Veçoritë e Kontrollit të Përdorimit nga Larg

  Aperturë, Fokus, WB, Shpejtësi grile, Përforcim, Kompensim Ekspozimi, Metodë Shkrepjeje, zgjedhje Slote, Fillim/Ndalim i Regjistrimit

 • Rezolucioni i imazhit të shikimit live

  Metoda e cilësimit të kamerës: 680 x 383; Cilësim i thjeshtuar: 284 x 160

 • Sisteme Autentifikimi

  Hapur/WPA-PSK/WPA2-PSK

 • Enkriptim

  WEP64, WEP128, TKIP, AES

 • Informacion GPS (Aksesor Opsional)

  Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

 • Balancimi i së bardhës

 • Auto

  Po në Metodën Auto të Plotë

 • I paravendosur

  A, B, Paracaktim (ditën, Tungsten), temperatura e ngjyrës

 • Sistem numërimi

  Regen, RecRun, FreeRun, I jashtëm, Bllokim

 • Cilësimi i vlerës fillestare

  “00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

 • Audio

 • Regjistrimi

  16-bit 4ch ose 2ch (48 kHz) PCM linear

 • Kontroll

  Kufizues audio, cilësime automatike/manuale përmes rrotullave të kontrollit në dorezë

 • Zbutja e mikrofonit

  PO

 • Matësi i nivelit të mikrofonit

  PO

Pajisjet shtesë

 • Furnizohen

  Utilitet për Importim të Dhënash, Paketë baterie BP-955, kabëll DC DC-930, Përshtatës energjie kompakt CA-930, Kontrollues wireless WL-D6000, Kupë syri, Lentë me Kapuç dhe Barrierë, Mikrofon Njësi Mbajtëse, Kabëll Energjie.

 • Opsional

  Konvertues i Gjerë WA-H58, Telekonverter TL-H58, , BP-975, Përshtatës Tripodi TA-100, Kontroll në Distancë i Zmadhimit ZR-2000, Bazë Tripodi TB-1, Marrës GPS GP-E2, Telekomandë RC-V100, Filtër (58mm) Protect/ND8xL/ND4xL.

 • Bateria

Backup power supply

 • Konsumi i energjisë

  MAX 8.2 W (afërsisht)

 • Koha e vazhdueshme e regjistrimit

  260 min (regjistrim MXF) 270 min (regjistrim MP4) me BP-955 të pajisur

Të ndryshme

 • Përmasat

  Rreth 160 x 201 x 353mm (përfshirë kapuçin e lentës me barrierë, Kupën e Syrit


  dhe mbajtësin e mikrofonit)7

 • Pesha (vetëm kamera)

  1510g (3.3 lb)

 • Pesha (me të gjitha pajisjet)

  1910g (4.2 lb)

 • Intervali i temperaturës së punës

  -5ºC deri në +45ºC, 60% lagështi relative

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

 1. ¹ Wi-Fi standard do të varet nga disponueshmëria dhe vendi i blerjes

 2. ¹ 26.8mm - 576mm kur është zgjedhur opsioni i këndit për shikim të gjerë.

 3. ¹ Wi-Fi standard do të varet nga disponueshmëria dhe vendi i blerjes

 4. ¹ 26.8mm - 576mm kur është zgjedhur opsioni i këndit për shikim të gjerë.