Canon XC15
Specifikimet

Canon XC15

Tiparet kryesore

icon

Rezolucioni UHD (3840 x 2160)

icon

Full HD

icon

Përpunimi i mbikampionimit në HD për imazhe më të qarta

icon

Mund të kapë detajet në hije dhe të theksuara për t'i shkallëzuar sipas nevojës

icon

Mund të kapë detajet e theksuara dhe në hije pa pasur nevojë për shkallëzim

icon

Mund të kapë një diapazon të gjerë dinamik për detaje në hije dhe të theksuara

icon

Regjistron me shpejtësi kuadri në 24,00P

icon

XF-AVC 4:2:2

icon

Monitori i integruar i formës së valëve për një vlerësim të detajuar të ekspozimit

icon

Gjurmon dhe fokusohet automatikisht te fytyrat

icon

Manovrimi i lehtë nga pozicione të ndryshme

icon

Përpunimi i imazheve dhe rendimenti i përparuar i kamerës

icon

WiFi i integruar për kontrollin me lehtësi në largësi

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Kamera

Sensor imazhi

Sensor

CMOS tipi 1.0

Sistem

Filtër model Bayer

Pikselat totale për sensor

13,36MP (4224 x 3164)

Pikëzat efektive për sensor

Modaliteti i videos: afro 8,29MP (3840 x 2160); Modaliteti i imazhit: afro 12MP (4000 x 3000)

Ndriçim minimal

MODALITETI AUTOMATIK: PAL
50,00i: Afro 5,32 lux (në 1/50 sek. shpejtësia e obturatorit)
25,00P: Afro 2,68 lux (në 1/25 sek. shpejtësia e obturatorit)
Modaliteti manual PAL
50,00i/25,00P: Afro 0,05 lux (shpejtësia e obturatorit 1/2 sek.)

Rezolucioni horizontal

1700 linja ose më shumë (regjistrimi 4K), 900 linja ose më shumë (regjistrimi Full HD)

Lentja

Raporti i zmadhimit

Optik 10x

Gjatësia Vatrore

Modaliteti i videos: 8,9 - 89mm (27,3-273mm ekuivalenti 35mm)
Modaliteti i imazhit: 4:3 - 24.1 -241mm,/ 3:2 - 25 - 250mm, /16:9 - 27.3 - 273mm (afërsisht)

Distanca minimale e fokusit

50cm në të gjithë diapazonin e zmadhimit; afro 8cm në parametrin makro të gjerë

Filtri ND

Po, densiteti njësh i integruar. ekuivalenti 1/8 (3 hapa)

Kontrolli i zmadhimit

Manual. shënuesit e konvertimit 35mm të përfshirë

Kontrolli i fokusit

AF, Zbulimi i fytyrës dhe gjurmimi, Push AF, AiAF (modaliteti i fotografisë) Unaza e fokusimit manual
Funksioni i fokusimit me prekje.

Kontroll Iris

Automatik, manual me rrotën e kontrollit

Intervali i hapjes

f/2.8 - f/5.6 (W-T)

Diametri i filtrit

58 mm

Elementet e lentës/grupet

12 grupe me 14 elemente

Thikat e aperturës

Diafragma me 8 thika. Obturatori mekanik i integruar.

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Optik (zhvendosja e lentes) + stabilizimi elektronik.
Opsionet e stabilizimit të imazhit (IS) në modalitetin e video: IS dinamik1, IS standard, IS elektrik

Zmadhim digital

Nuk ka zmadhim dixhital. 2 x telekonvertues dixhitalë me butonin e përcaktueshëm

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC DV 5

Saktësia e kampionimit

YCC 4:2:2 (4K ose Full HD, XF-AVC/MXF)

Thellësia e biteve

8 bitë

Regjistrimi

Mjetet e ruajtjes video

4K: karta CFast 2.0™, mbështetet VPG130; Full HD/Fotografi: karta SD (rekomandohet Klasa 10 për 50Mbps)

Kapaciteti

Në varësi të kartës së përdorur

Koha e regjistrimit

Në varësi të kapacitetit të kartës. 4K: CFast 2.0TM 64GB afërsisht 25 min @305Mbps.
Full HD 64GB karta SD afro 170 min @50Mbps

Formati i skedarit të regjistrimit

Material eXchange Format (MXF)

Formati i regjistrimit

Formati i videos: XF-AVC. Formati i ngjeshjes: MPEG-4 AVC/H.264

Shpejtësia e kuadrove të regjistrimit (modeli PAL)

Karta CFast 2.0TM:
Regjistrimi 4K (3840 x 2160); 25,00P/24,00P (305Mbps ose 205Mbps)
Regjistrimi Full HD (1920 x 1080) 50Mbps: 50,00P; 35Mbps në 50,00i/25,00P/24,00P
Dalja HDMI:
Regjistrimi 4K (3840 x 2160); 25,00P/24,00P (305Mbps ose 205Mbps)
Regjistrimi Full HD (1920 x 1080) 50Mbps: 50,00P; 35Mbps në 50,00i/25,00P/24,00P
1280 x 720: 50/35 Mbps; 100P

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

Po: shpejtësia 1/4x - 1200x2. Shpejtësia e kuadrove 25,.00P

Regjistrim në interval

Po, vetëm në modalitetin e fotografisë

Regjistrim kuadrosh

Nr.

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

Po, vetëm në modalitetin Full HD në kartën SD. Koha e regjistrimit paraprak 5 sekonda

Skanim në të kundërt

Jo

Konvertimi HD->SD

Jo

Transferim i Brendshëm i të Dhënave

Jo

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta SD

Cilësia e imazhit të palëvizshëm

8,29 - 12MP në varësi të formatit

Sistem

Paneli i monitorit

Tipi i panelit të monitorit

Ekrani LCD me prekje me kapacitet

Madhësia

3 inç /7,66cm

Pika

afro 1.030.000

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Ndriçimi, drita e sfondit

I rregullueshëm

Po Mekanizmi i menteshës paralele me 2 boshte

Monitori i formës së valës

Po

Funksioni i ndihmës për pamjen

Po, kur zgjidhet Prioriteti i ndriçimit të lartë në menunë CP

Ndihmues fokusimi

Zmadhimi. Zona mund të zgjidhet me ekranin me prekje

Ngritje

Po, mund të zgjidhet e kuqe, blu ose e verdhë

Zebra

Po 70% ose 100%, mund të zgjidhet

Shënuesit

Po Shënuesit horizontalë ose të rrjetës, në të bardhë ose gri

EVF

Madhësia

Nuk ka EVF. Aksesori i okularit lupë optike i përfshirë për ekranin LCD

Hyrjet/Daljet

Hyrje audio

Mikrofoni stereo i integruar, mikrofoni i jashtëm me minifishë stereo 3,5mm,
2 x XLR me adaptorin e mikrofonit MA-400

Lidhja e audios

Bashkuesi me 13 gjilpëra Canon për adaptorin e mikrofonit MA-400

Dalja e kufjes

Minifisha 3,5mm stereo

Dalja e monitorit video

Jo

HDMI

Po Vetëm dalje

Dalja e videos HDMI (modaliteti i rileximit)

PAL
Rileximi i videos 4K: 3840x2160/25.00P; 1920x1080/50.00P/50.00i; 720x576/50.00P
Rileximi i videos HD: 1920x1080/50.00P/50.00i; 720x576/50.00P

USB

Po, mini-B, Hi-speed, vetëm dalja

Dalje HD/SD-SDI

Jo

Kod kohor

Po, nëpërmjet HDMI

Genlock

Jo

Dalje Component

Jo

Terminal AV

Jo

Hyrje DC

Po

Terminal i kontrollit në largësi

Jo

Shirita me ngjyra

Po Modeli PAL: EBU/SMPTE. Mund të realizohet dalja me HDMI

Të ndryshme

Llambë shenje

Po

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

Po, kllapa e kapjes

Çelësi i personalizimit

Jo

Rrotullim me përshtatje

Jo

Funksione pozimi

Ekspozimi

Matësi i ekspozimit

Modaliteti i filmit: standard, pika e objektivit, drita e sfondit
Modaliteti i fotografisë: me vlerësim, me peshë qendrore, me pikë

Kompensimi i Ekspozimit

-2,0 - +2,0 ndalesa me rritje 1/3 e ndalesës (fotografitë) dhe rritje 1/4 e ndalesës (filma)

Parametrat e Personalizuara të Figurës

Modaliteti i videos: Standard, EOS kinematografike standarde, Neutral, Prodhimi
Kamera, Matrica e ngjyrave, Canon Log, EOS Standard, DR e gjerë, EOS kinematografike
Standard, Prioriteti i ndriçimit të lartë, parametrat e përdoruesit (1/2)
Modaliteti i fotografisë: Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Parametri i besnikërisë,
Sepia, Monokrom, I qartë, Gjethe vjeshte, parametrat e përdoruesit (1/2)

Regjim Ekspozim automatik

AUTOMATIK/AE e programuar (P)/Prioriteti i obturatorit AE (Tv)/Prioriteti i hapjes së diafragmës (Av) / Ekspozimi manual (M)/SCN (Portret /Sporte /Skenë natën /Dëborë /Plazh /Perëndim /Ndriçim i ulët / Pika e objektivit / Fishekzjarrë)

Bllokimi i Ekspozimit

Po (në modalitetet e përputhshme)

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Po

Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

28,5dB

Ndjeshmëria ISO

Filmi / fotografia: ISO 160 - 20000
Modaliteti i filmit me Canon Log ose Wide DR të zgjeruar: 500 deri në 20000

Cilësimi i përforcimit

0,0 - 42,0dB
Në parametrin e shtimit të përsosur: çdo parametër në rritje 0,5 nga 0,0 dB deri në 42,0 dB
Modaliteti i filmit me Canon Log ose Wide DR të zgjedhur: 9,0 dB (8,5 dB në parametrin e shtimit të përsosur) deri në 42,0 dB

Shpejtësia e shkrehësit

Regjimet e kontrollit

Manual, Prioriteti i obturatorit AE (Tv), obturatori automatik i ngadaltë aktiv/joaktiv

Shpejtësia e shkrehësit

Modaliteti i filmit: 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 to 1/2000 sek. (në rritje me hapa 1/4)
Modaliteti i fotografisë: 0,5 sek., 0,4 sek., 0,3 sek., 1/4 - 1/2000 sek. (në rritje me hapa 1/3)

Këndi i shkrehësit

Po

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

Po

Skanim i pastër

Jo

Infra të kuqe

Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

Jo

Llambë e integruar IR

Jo

Të Dhënat e Wi-Fi & GPS

Standardet e Wireless LAN

IEEE 802.11b/g/n (banda 2,4GHz) / IEEE 802.11a/n (banda 5GHz* )
*Banda 5GHz nuk është e disponueshme në Katar

Funksionet e mbështetura Wi-Fi

Modaliteti i fotografisë: rileximi (në shfletues) nga karta SD; Shkarkoni dhe ruani imazhet te pajisja terminal e përdoruesit me shfletuesin e uebit.

Shfletues i Mbështetur për Përdorimin nga Larg

Internet Explorer, Safari (iOS), Safari (Mac OS),
shfletuesi standard në Android

Veçoritë e Kontrollit të Përdorimit nga Larg

Hapja e diafragmës, fokusi, balanca e të bardhës (WB), shpejtësia e obturatorit, ISO/shtimi, modaliteti i regjistrimit, nisja/ndalimi i regjistrimit

Rezolucioni i imazhit të shikimit live

Metoda e cilësimit të kamerës: 680 x 383; Cilësim i thjeshtuar: 284 x 160

Sisteme Autentifikimi

Hapur/WPA-PSK/WPA2-PSK

Enkriptim

WEP64, WEP128, TKIP, AES

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Gjerësi/gjatësi/lartësi, ora universale e koordinuar (UTC)

Balancimi i së bardhës

Auto

Po

I paravendosur

6 parazgjedhje: Drita natyrale, hije, me re, tungsten (llamba inkandeshente ose llamba halogjene), fluoreshente H (fluoreshente e llojit me 3 gjatësi vale), fluoreshente (fluoreshente e bardhë)

WB pa goditje

Po

Cilësim manual

Paketa 1, Paketa 2 (parazgjedhja 5,500K)

Kod kohor

Sistem numërimi

Regen/Rec Run/Free Run/Preset (Non-Drop Frame)

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Audio

Regjistrimi

Linear PCM (2 kanale, 16 bitë, 48 kHz)

Parametrat e audios (modaliteti i filmit)

Mbrojtësja e erës e mikrofonit e integruar: automatike e lartë/automatike e ulët/joaktive
Zbutësi i brendshëm i mikrofonit: automatik / aktiv / joaktiv
Frekuenca e mikrofonit të integruar: Reagimi: Normal, përmirësimi i diapazonit të ulët, prerja e diapazonit të ulët, përmirësimi i diapazonit mesatar, përmirësimi i diapazonit të ulët dhe të lartë
Drejtimi i mikrofonit të integruar: Monaural/Normal/I gjerë/Zmadhimi: Ulja e nivelit të mikrofonit Automatike/aktive/joaktive: Prerja e ulët e mikrofonit. Aktive/joaktive: Kufizuesi i audios, aktiv/joaktiv: Ngjeshja e audios: e lartë/e ulët/joaktive

Aksesorët

Furnizohen

Kapaku i dritës i lentes, njësia e kuadruesit (lupë), adaptori i mikrofonit MA-400, paketa e baterisë LP-E6N, kablloja HDMI me shpejtësi të lartë (HTC100/S), Njësia kompakte e energjisë CA-945, kablloja e njësisë UN5, kablloja elektrike AC, kablloja e ndërfaqes (IFC-300PCU/S), rripi i supit

Opsional

Karikuesi i baterisë Canon LC-E6/LC-E6E, telekomanda (RC-6)
Marrësi GPS GP-E2, Mikrofoni Canon DM-E1, kablloja e njësisë UN-5/UN-10
Filtri Canon PROTECT 58 mm, filtri Canon ND4-L 58 mm, filtri Canon ND8-L 58 mm, Compact Power Adapter CA-946

Bateria

Tipi i baterisë

LP-E6N (7,2v,1865 mAh) e përfshirë

Konsumi i energjisë

Approx. Maks. Regjistrimi: 6,0W3/Rileximi: 4,1W

Koha e vazhdueshme e regjistrimit

Afro: 110 min (maksimumi) / 75 min(tipike)

Të ndryshme

Përmasat

Approx. 128 x 102 x122mm (vetëm trupi)
Approx. 132 x 221 x 238mm (me njësinë e kuadruesit, MA400 dhe kapaku i dritës i lentes)

Pesha (vetëm kamera)

Approx. 955g vetëm trupi, afro 1590g me të gjitha pajisjet

Pesha (me të gjitha pajisjet)

Approx. 1040g (me mbrojtësen e lentes, baterinë, kartën CFast 2.0™ dhe kartën SD)

Intervali i temperaturës së punës

Approx. 0°C deri në 40°C, 85% (lagështia relative)
Approx. -5°C deri në 45°C, 60% (lagështia relative)

Specifikimet janë të dhëna për versionin PAL kamerës. Versioni NTSC është i disponueshëm në rajonet e përshtatshme

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

  1. Stabilizuesi dinamik i imazhit nuk është i disponueshëm në regjistrimin në 4K ose në modalitetin e Lëvizjes së ngadaltë dhe të shpejtë
  2. Në regjistrimin 4K shpejtësia 1/4x dhe 1/2x nuk është e mundur në kartën CFast 2.0™. Full HD në kartën SD, formati i regjistrimit 1/4x është 1280 x 720.
  3. Në varësi të aftësive të pajisjes së jashtme të regjistrimit.