Informacionet për kukit

Çfarë janë cookies?

Cookies janë skedarë të vegjël teksti që vendosen në kompjuterin tuaj kur vizitoni disa faqe në internet. Ne në canon.com.al përdorim skedarë personalizimi për të kuptuar për çfarë përmbajtjesh keni interes dhe për t’ju mbajtur mend nëse ktheheni në faqen tonë. Tabelat më poshtë tregojnë skedarët e personalizimit që mund të ruhen në kompjuterin tuaj kur vizitoni canon.com.al ose një nga nëndomenet e saj.

Ju lutemi vini re se cookies që përdorim nuk mund të dëmtojnë kompjuterin tuaj. Canon nuk vendos informacionin që identifikon personin, si hollësitë e kartës së kredisë në cookies që përdorim, por përdorim informacion të shifruar të mbledhur nga cookies për të na ndihmuar që të përmirësojmë përvojën tuaj të faqes tonë në internet. Për shembull, na ndihmojnë të identifikojnë dhe të ndreqim gabime ose të përcaktojmë produktet që kanë lidhje për t'ua shfaqur juve kur vizitoni faqet tona.

Për përdorim të plotë të përmbajtjes dhe funksione të personalizuara në canon.com.al, kompjuteri, tableta apo celulari juaj duhet të pranojnë skedarët e personalizimit (dhe shpesh e bëjnë këtë paraprakisht), pasi funksione të caktuara të personalizuara në këtë faqe mund t’jua ofrojmë vetëm nëse i përdorni.

Ndryshimi i parametrave të kukive ose zgjedhja e refuzimit

Cookies tona nuk ruajnë informacion të ndjeshëm, si emri, adresa ose hollësi të pagesës tuaj. Por nëse preferoni t’i kufizoni, bllokoni apo fshini skedarët e personalizimit nga canon.com.al, mund ta menaxhoni te cilësimet tuaja këtu për të ndryshuar preferencat për skedarët e personalizimit.

Cookies që përdorim:
Menaxhimi i pëlqimit për vendosjen e skedarëve të personalizimit

Emri

Përshkrimi

Skadimi (d.m.th. kur cookies fshihet nga pajisja juaj)

_evidon_consent_cookie

Ky skedar personalizimi menaxhon preferencat tuaja për skedarët e personalizimit. Kur caktohet menaxhon cilësimin e regjistrimit/çregjistrimit në gjurmimin dhe/ose shënjestrimin tuaj nga "Canon"

13 muajEmri

Përshkrimi

Skadimi (d.m.th. kur cookies fshihet nga pajisja juaj)

SupportCookietimer

Kjo cookie përdoret për të shfaqur një sondazh pas 90 sekondash veprimtarie brenda pjesës së Ndihmës.

Menjëherë

ASP.NET_SessionId, ASPSESSIONIDSACSRSTQ

Përdoret për të matur informacionin që ka lidhje me seancën tuaj të shfletimit në faqen tonë në internet. Krijohet automatikisht nga serveri ynë i internetit

Pasi seanca juaj e shfletimit ka përfunduar

NSC_tmpvhi-iuuq-wjq69 (ose e ngjashme)

Përdoret për të na ndihmuar të administrojmë burimet e dhënies së faqes në internet

0 orë

Supportsite

Përdoret për t'u shfaqur faqet e Ndihmës më të vizituara.

11 orë

SupportSurvey

Përdoret për të regjistruar nëse vizitorët tanë do të dëshirojnë të marrin pjesë në sondazhin tonë

Varet nga përgjigja: Zgjidhni ‘Jo falemnderit’ = 12 orë
Mos u përgjigj = 3 muaj
Bëni sondazhin = 3 muaj

WT_FPC

Përdoret për të matur sjelljen e vizitorëve duke përdoru Webtrends, paketën tona të analizës

10 vjet

RecentlyViewed

Përdorur për të shfaqur produktet e fundit të vizituara në pjesën e Ndihmës të faqes tonë.

50 vjet

id

Përdoret për të matur performancën e medias tonë online të reklamimit dhe vendoset nga Google Doubleclick për Reklamuesit

30 ditë

test_cookie

Përdoret për të matur performancën e medias tonë online të reklamimit dhe vendoset nga Google Doubleclick për Reklamuesit

30 ditëCookies të faqes së internetit për regjistrimin e klientit

Mund të përdorni faqen tonë të internetit për regjistrimin për të krijuar dhe për të menaxhuar llogarinë tuaj me Canon (llogaria e Canon). Kur përdorni këtë faqe interneti, do të krijohet cookie e mëposhtme.

Skedarët e personalizimit të faqes së internetit për regjistrimin e klientit që përdorim

Emri

Përshkrimi

Skadimi (d.m.th. kur cookies fshihet nga pajisja juaj)

NSC_tmpvhi-iuuqt-wjq102 ose e ngjashme

Përdoret për të na ndihmuar të administrojmë burimet e dhënies së faqes në internet

Pasi seanca juaj e shfletimit ka përfunduar

WT_FPC

Përdoret për të matur sjelljen e vizitorëve duke përdoru Webtrends, paketën tona të analizës

10 vjet

ASP.NET_SessionId

Përdoret për të matur informacionin që ka lidhje me seancën tuaj të shfletimit në faqen tonë në internet. Krijohet automatikisht nga serveri ynë i internetit

Pasi seanca juaj e shfletimit ka përfunduar

user_accepts_cookies

Përdoret për të regjistruar nëse vizitorit i është paraqitur njoftimi në lidhje me Politikën tonë të cookies.

30 ditëAkamai cookies

Akamai është pjesë e Content Delivery Network (CDN) tonë. Përdoret për t'u shërbyer faqe vizitorëve në faqet tona të internetit në EMEA më shpejt duke vendosur një kopje të materialit në vend (ose pranë vendit) të vizitorit.

Akamai cookies që përdorim

Emri

Përshkrimi

Skadimi (d.m.th. kur cookies fshihet nga pajisja juaj)

Akamai_AnalyticsMetrics_clientId

Ruan një ID unike përdoruesi

Pasi seanca juaj e shfletimit ka përfunduar

AkamaiAnalyticsDO_visitStartTime

Ruan kohën e fillimit të vizitës

Pasi seanca juaj e shfletimit ka përfunduar

AkamaiAnalytics_VisitCookie

Ruan informacionin rreth numrit të paneleve të hapura aktualisht

Pasi seanca juaj e shfletimit ka përfunduar

AkamaiAnalytics_VisitIsPlaying

Ruan informacionin për shkarkimet që luajnë në secilin panel

Pasi seanca juaj e shfletimit ka përfunduar

AkamaiAnalyticsDO_bitRateBucketsCsv

Ruan informacionin e kërkuar për të llogaritur të dhënat e bit-ritmit për vizitën

Pasi seanca juaj e shfletimit ka përfunduar

AkamaiAnalyticsDO_visitMetricsCsv

Ruan metrikat në lidhje me vizitën si CSV

Pasi seanca juaj e shfletimit ka përfunduar

AkamaiAnalytics_VisitLastCloseTime

Ruan kohën kur shfletuesi u mbyll për herë të fundit

Pasi seanca juaj e shfletimit ka përfunduar

AkamaiAnalytics_VisitUnqueTitles

Ruan emrat unikë të titullit që luhen në një shfletues

Pasi seanca juaj e shfletimit ka përfunduarCookies të dyqanit Canon Store (me Google Analytics)

Në këto shtete ne kemi një dyqan Canon Store, duke përdorur URL-në store.canon.[prapashtesa e shtetit], ne zbatojmë po ashtu cookies shtesë si më poshtë me Google Analytics

 • _dc_gtm_ UA-73032448-1
 • _ga
 • __utma
 • __utmb
 • __utmc
 • __utmz
 • __utmx
 • __utmxx

Google Analytics është një shërbim analitik i uebit i ofruar nga Google, Inc. Google Analytics vendos cookies për të na lejuar të vlerësojmë dhe të raportojmë përdorimin e sajtit tonë të uebit. Ai përdoret gjerësisht në ueb dhe të gjitha të dhënat janë të anonimizuara, që do të thotë se cookies nuk mbajnë informacione personalisht të identifikueshme. Këto cookies na ndihmojnë të kuptojmë sjelljen e vizitorit tonë dhe na lejojnë të bëjmë përmirësime për një eksperiencë më të mirë për përdoruesin tonë. Është një marrëdhënie ku fitojnë të gjithë.

Ne mund ta përdorim Google Analytics për qëllimet e mëposhtme:

 • Rimarketingu (shfaqja e reklamave tona në sajte uebi të palëve të treta). Canon dhe shitësit e palëve të treta, duke përfshirë Google, i përdorin cookies për të informuar, optimizuar dhe shërbyer reklama në bazë të vizitave të kaluara të dikujt në sajtin tonë të uebit.
 • Raportimi i shfaqjes së reklamave i Rrjetit të shfaqjes së Google. Canon dhe shitësit e palëve të treta i përdorin cookies për të raportuar se si lidhen me vizitat në sajtin tonë shfaqjet e reklamave, përdorimet e tjera të shërbimeve të reklamave dhe ndërveprimi me këto shfaqje dhe shërbimeve të reklamave.
 • Raportimi i demografisë dhe interesave të Google Analytics. Canon përdor të dhënat nga reklamimi i bazuar në interesat i Google ose nga të dhënat e audiencës së palëve të treta (si mosha, gjinia dhe interesat) me Google Analytics për të informuar për strategjinë tonë të marketingut.

Vizitorët mund të zgjedhin që ta refuzojnë Google Analytics për shfaqjen e reklamimit dhe t'i përshtatin reklamave e Rrjetit të shfaqjes së Google duke përdorur faqen e Parametrave të reklamave të Google.

Vizitorët mund të zgjedhin që ta refuzojnë Google Analytics duke përdorur këtë përbërës shtesë të shfletuesit.

Cookies e Clicktale:

Dyqani Canon Store dhe sajti i uebit i Canon përdorin Clicktale, një shërbim analitik i uebit që mund të regjistrojë klikimet e miut, lëvizjet dhe zhvendosjet e miut. Clicktale nuk mbledh informacione personalisht të identifikueshme (PII). Ne i përdorim informacionet e mbledhura nga Clicktale për të përmirësuar sajtin tonë të uebit, për ta bërë atë më të përshtatshëm për përdoruesin dhe për të monitoruar që po funksionon si duhet. Mund të zgjidhni që ta çaktivizoni shërbimin në http://www.Clicktale.net/disable.html

Emri

Qëllimi

Skadimi

WRUID

Ky cookie përdoret për të identifikuar në mënyrë anonime vizitor të sajtit të uebit për qëllimin e aktivizimit të softuerit të ClickTale për të monitoruar veprimet e vizitorëve të tillë në sajtin e uebit të klientit.

Një vit

WRIgnore

Përdoret për të treguar se sesioni i vizitorit do të injorohet.

10 minuta

__CT_Data

Ky cookie përdoret për të numëruar numrin e shikimeve të faqeve ose vizitave të një vizitori anonim për qëllimin e aktivizimit të softuerit të ClickTale për të monitoruar numrin e shikimeve të faqeve ose të vizitave të një vizitori në sajtin e uebit të klientit

Një vitCookies flash (gjithashtu të njohura si Objektet Vendase të Përbashkëta)

Ne në canon.com.al shfaqim ndonjëherë përmbajtje, shpeshherë janë video apo prezantime produktesh, duke përdorur Adobe Flash Player. Adobe përdor cookies flash (gjithashtu të njohura si Objektet Vendase të Përbashkëta) për të ndihmuar në përmirësimin e përvojës tuaj si një vizitor. Cookies flash vendosen në pajisjen tuaj në pak a shumë të njëjtën mënyrë si cookies të përshkruara më sipër, por administrohen në mënyrë të ndryshme nga shfletuesi juaj.

Nëse dëshironi të çaktivizoni ose fshihni një cookie flash, shihni Cilësimet e Sigurisë të Riprodhuesit Adobe Flash. Vini re se nëse i çaktivizoni skedarët e personalizimit të Flash për canon.com.al nuk do të keni mundësi të hapni lloje të caktuara përmbajtjeje në faqe, si p.sh. videot.

Cookies Eloqua

Ne përdorim Eloqua për të personalizuar mënyrën si komunikojmë me ju. Kur vizitoni për herë të parë një faqe interneti të Canon, një cookie e palës së tretë nga eloqua.com ruhet në shfletuesin tuaj. Kjo cookie përdoret pastaj për të gjurmuar faqet që vizitoni gjatë seancës tuaj. Për shkak se cookie mund të ndahet nëpër shumë site, informacionet e marra nga faqja e internetit të Canon janë të dukshme vetëm për Canon dhe nuk ndahen me asnjë palë të tretë përfshirë Eloqua ose përdorues të tjerë nga sistemi Eloqua.

Megjithëse kjo cookie nuk përmban informacione personale për ju në mënyrë specifike, nëse zgjidhni të plotësoni një formular në sitin tonë pastaj ne do të lidhim informacionet tuaja personale (përfshirë por jo vetëm çfarë sistemi operativ po përdorni, adresën IP, informacionet e cookie, stampën kohore, dhe informacionet e klikimeve) me informacionet e shfletimit të lidhura me Eloqua cookie në shfletuesin tuaj. Këto informacione grumbullohen vetëm ndërsa jeni në faqen e internetit të Canon por nuk mund dhe nuk do të grumbullohen informacione rreth siteve të palëve të treta që keni vizituar.

Ne i përdorim këto informacione për të përmirësuar shërbimet tona për ju si zgjedhja e mënyrës për të komunikuar me ju (subjekt i aprovimit tuaj) dhe përshtatja e materialeve të komunikimeve tona me ju për të përfshirë informacione që pasqyrojnë interesat që keni treguar në përmbajtjen e faqeve tona, ose duke zgjedhur oferta ose promocione të cilat mendojmë se mund t'ju interesojnë dhe të përmirësojnë mënyrën si i përgjigjemi nevojave tuaja.

Cookies Eloqua që përdorim

Emri

Qëllimi

Skadimi

WRUID

Ky cookie përdoret për të identifikuar në mënyrë anonime vizitor të sajtit të uebit për qëllimin e aktivizimit të softuerit të ClickTale për të monitoruar veprimet e vizitorëve të tillë në sajtin e uebit të klientit.

Një vit

WRIgnore

Përdoret për të treguar se sesioni i vizitorit do të injorohet.

10 minuta

__CT_Data

Ky cookie përdoret për të numëruar numrin e shikimeve të faqeve ose vizitave të një vizitori anonim për qëllimin e aktivizimit të softuerit të ClickTale për të monitoruar numrin e shikimeve të faqeve ose të vizitave të një vizitori në sajtin e uebit të klientit

Një vitSmartAssistant

SmartAssistant është një aplikacion që përdoret për t'i ndihmuar vizitorët të vendosin për produktin më të mirë për nevojat e tyre.

Cookies të SmartAssistant që përdorim

Emri

Përshkrimi

Skadimi (d.m.th. kur cookies fshihet nga pajisja juaj)

smrt42-qa*

Përmban përzgjedhjet e produkteve të përdoruesit

Cookie i seancës për një seancë të përdoruesit

smrt42-pg*

Treguesi id i faqes së këshilluesit aktualisht e dukshme

Cookie i seancës për një seancë të përdoruesit

smrt42-rp*

Përmban treguesin id të faqes së rezultatit

Cookie i seancës për një seancë të përdoruesit

smrt42-fin*

Flamuri që tregon faqen e rezultatit përfundimtar

Cookie i seancës për një seancë të përdoruesit

smrt42-co*

Flamuri që tregon se është bërë një klikim përzgjedhës nga përdoruesi

5 minutaTealium

TealiumiQ është një sistem për menaxhimin e etiketave i përdorur nga Canon për të menaxhuar teknologjinë e përdorur në sajtin tonë të uebit, si p.sh. mjetet tona analitike, mjetet e anketave, të marketingut, të testimit dhe të synimit.

Tealium AudienceStream është një mjet për veprimin dhe segmentimin e klientëve; ne regjistrojmë të gjitha veprimet që kryejnë përdoruesit brenda gjatë vizite në sajtin e uebit për të ndihmuar në pasurimin e njohurive tona mbi përdorimin e sajtit tonë të uebit. Ne i përdorim këto informacione për të përmirësuar eksperiencën tuaj me përmbajtje të personalizuara, të përshtatshme dhe të orientuara. Ne përdorim Tealium AudienceStream në platformat dhe në aplikacionet tona celulare; kjo na lejon të ndërthurim sjelljen tuaj në të gjitha këto platforma në mënyrë që eksperienca juaj të përshtatet për përdoruesit pavarësisht se cilin mjedis të Canon po shikoni. Ne mund ta personalizojmë eksperiencën tuaj në linjë me Canon edhe para regjistrimit të një llogarie në linjë me ne dhe eksperienca juaj e personalizuar në sajtin e uebit nuk do të humbasë nëse regjistroni një llogari në linjë me ne në një datë të mëvonshme.

Cookies të Tealium që përdorim

Emri

Përshkrimi

Skadimi (d.m.th. kur cookies fshihet nga pajisja juaj)

UTAG_MAIN

Cookie utag_main është një cookie e caktuar nga Tealium për të bërë të mundur që ne të përdorim zgjidhjen e tyre të menaxherit të etiketave.

Cookie utag_main është një cookie i një pale të parë e ofruar nga Tealium. Kjo cookie përdoret për të regjistruar një vulë kohore se kur ka filluar vizita juaj në sajtin tonë, numrin e faqeve që keni parë, numrin e vizitave që keni kryer në sajtin tonë dhe një ID unike.

Këto informacione përdoren brenda mjeteve tona të analitikës për të pasuruar të dhënat që mbledhim për vizitën tuaj në sajtin tonë të uebit për të na ndihmuar të kuptojmë përdorimin e sajtit nga vizitorët tanë për të ofruar një eksperiencë më të mirë për përdoruesit.

1 vit

tealium_segments

Kjo cookie ruan një vlerë që e caktojmë për ju në bazë të aktivitetit tuaj në sajtin e uebit; ky aktivitet është faqet që shikoni, shpeshtësia e shikimit të sajtit dhe veprimet e veçanta që kryeni kur shikoni sajtin tonë të uebit. Ne e përdorim këtë aktivitet për t'ju vendosur në një kriter të veçantë të audiencës, në mënyrë që të mund ta personalizojmë dhe ta përshtatim eksperiencën tuaj në sajtin tonë të uebit që të jetë më personale dhe më e përshtatur për ju për një eksperiencë të përgjithshme më të mirë në linjë me ne.

1 vitGoogle reCAPTCHA

Google reCAPTCHA është një shërbim sigurie për faqet e internetit që ndihmon në mbrojtjen e faqes sonë nga spami dhe abuzimi. Ai përdor teknika analize rreziku për të dalluar mes njerëzve dhe programeve të automatizuara. Vizitorëve në faqe mund t’u kërkohet të ndërveprojnë me Google reCAPTCHA për të konfirmuar nëse janë përdorues i mirëfilltë.

Emri

Përshkrimi

Skadimi (d.m.th. kur cookies fshihet nga pajisja juaj)

PREF

NID

HSID

APISID

SID

Këta janë skedarë thelbësorë personalizimi të përdorur nga Google reCAPTCHA. Këta skedarë personalizimi përdorin një identifikues unik për qëllime gjurmimi.

2 vjetFunksionet e shpërndarjes së canon.com.al

Nëse “shpërndani” përmbajtjen e canon.com.al me miqtë përmes rrjeteve sociale, si Facebook dhe Twitter, mund t'ju dërgohen skedarë personalizimi nga këto faqe interneti. Nuk kontrollojmë cilësimet e cookies nga ndonjë palë e tretë, kështu që sugjerojmë që të kontrolloni faqet në internet të palës së tretë për më shumë informacion në lidhje me cookies e tyre dhe sesi t'i administroni ato.

Lidhjet nga canon.com.al me faqet e palëve të treta

Canon nuk mban përgjegjësi për skedarët e personalizimit të përdorura nga ndonjë faqe interneti pale të tretë drejt së cilës vendoset lidhje apo referohet nga canon.com.al.

Cookies e palëve të treta

Kur vizitoni një nënfaqe në canon.com.al mund t’ju dërgohen skedarët personalizimi nga reklamues palë të treta. Këto përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në, Facebook, LinkedIn dhe Amazon. Ju gjithashtu mund të dërgoni cookies nga faqet e internetit që përmbajnë përmbajtje të ngulitur (p.sh. YouTube ose Maporama). Cilësimet e këtyre skedarëve të personalizimit mund t'i menaxhoni këtu ose mund të kontrolloni faqet përkatëse të internetit palë të treta për më shumë informacion rreth skedarëve të tyre të personalizimit dhe se si t'i menaxhoni.

Më shumë informacion në lidhje me cookies

Nëse do të dëshironi të mësoni më shumë në lidhje me cookies në përgjithësi dhe sesi t'i administroni ato, vizitoni http://www.aboutcookies.org/, ju lutem vini re se nuk mund të jemi përgjegjës për përmbajtjen e faqeve të jashtme në internet.