Blici Speedlite

Canon Speedlite EL-5

Specifikimet

Specifikimet

 • Notification Image

  Numri i udhëzuesit 60 m

  Ndriçoni subjekte të largëta dhe grupe të mëdha

 • Notification Image

  Kohë të shpejta riciklimi 0.1-1.2 sek

  Deri në afro 85* blice me fuqi të plotë në një shkrepur

  * Duke përdorur një bateri plotësisht të karikuar LP-EL nën kushtet e testimit të Canon. Numërim i vazhduar blicesh në volum të plotë deri në kufizim ndezjeje blici niveli 1.

 • Notification Image

  Ndërfaqe bazamenti shumëfunksional

  Komunikim i besueshëm dhe i shpejtë me funksion të shtuar

 • Notification Image

  Bateri e karikueshme me jone litiumi

  Deri në afro 350* poza në fuqi të plotë

  * Duke përdorur një bateri plotësisht të karikuar LP-EL nën kushtet e testimit të Canon. Numërim i vazhduar blicesh në volum të plotë deri në kufizim ndezjeje blici niveli 1.

 • Notification Image

  Tregues i gjerë i niveleve të fuqisë

  Nga e plotë deri në 1/1024* të fuqisë, për fleksibilitet maksimal

  * Volumi minimal i blicit është 1/128 për sinkronizim shpejtësie të lartë.

 • Notification Image

  Dritë e integruar modelimi LED

  Me 5 nivele ndriçimi

 • Notification Image

  Tregues i saktë i nivelit të baterisë

  Që të dini kur ta ndërroni apo zëvendësoni baterinë

 • Notification Image

  Konstrukt rezistent ndaj kushteve atmosferike

  Punoni me konfidencë edhe në kushte jo të mira

Specifikimet në detaje

Energjia

 • Numri i udhëzuesve (ISO100) metra
  60 (200mm)

Zmadhimi

 • Zmadhimi i kokës
  Automatik/Me Dorë
 • Mbulesa e gjatësisë fokale
  24-200mm
 • Mbulimi me panelin e gjerë
  14mm
 • Vetëzmadhimi për madhësinë e sensorit
  Po

Bazamenti mbërthyes

 • Lloji i bazamentit
  Bazament shumëfunksional (kontakte të lara me ar)1

Modalitetet e blicit

 • Kontrolli i vetekspozimit
  E-TTL II / E-TTL
 • Sinkronizimi me shpejtësi të lartë (FP)
  Po
 • Parametrat manualë/të rezultatit
  Po - 1/1 deri 1/1024 2
 • Hapat manualë
  1/3 nivele
 • Blice të vazhdueshme në seri
  Maksimumi në fuqi të plotë: afro 85 3
 • Parametrat stroboskopikë/të rezultatit
  Po - 1/4 - 1/1024
 • Frekuenca stroboskopike
  1 - 500 Hz

Funksioni në lidhje me blicin

 • Bllokimi FE
  Po
 • Memoria FE
  Po
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  ±3 nivele
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  ±3 nivele
 • Sinkronizimi i perdes së dytë të blicit
  Po (duke përfshirë lidhjen me valë)4
 • Blici i modelimit
  Jo (mbështetet vetëm si njësi marrëse jashtë kamere) 5
 • Llamba e modelimit
  Po, 2 llamba të bardha
  (kohëzgjatje e zgjedhshme nga përdoruesi dhe 5 nivele ndriçimi)
 • Komunikimi i informacionit të temperaturës së ngjyrës
  Po

Blici me valë

 • Transmetuesi
  Po
 • Lloji i transmetimit
  Vetëm radio
 • Rrezja e transmetuesit
  30m (afërsisht)6
 • Marrësi
  Po
 • Nr. maks. Numri i transmetueseve/marrësve
  15 / 15 (16 gjithsej në çfarëdo kombinimi)
 • Numri i grupeve
  5 (A/B/C/D/E)
 • Numri i kanaleve
  Auto, 1-15
 • Aktivizimi i obturatorit në largësi
  Po

Lëvizja e kokës së blicit

 • Lart
  45, 60, 75, 90, 120°
 • Poshtë
 • Majtas
  60, 75, 90, 120, 150 dhe 180°
 • Djathtas
  60, 75, 90, 120, 150 dhe 180°

Ndihma AF

 • Rrezja ndihmëse e vetëfokusimit
  Llambë LED dyshe e bardhë7
 • Numri i pikave të mbështetura të vetëfokusimit
  Jo i disponueshëm
 • Lloji i rrezes ndihmëse të vetëfokusimit
  Afro 0,6-10m

Energjia

 • Bateria
  Paketë baterie të karikueshme me jone litiumi LP-EL
 • Treguesi i nivelit të baterisë
  Po - 5 nivele / përqindje
 • Koha minimale e riciklimit
  Afro 0.1-1.2 sek8, 9
 • Numri i bliceve (bateri plotësisht e karikuar)
  Afro 350 (në fuqi të plotë)10
 • Ushqimi i jashtëm elektrik
  Jo

Ndërtimi

 • Rezistenca ndaj pluhurit dhe ujit
  Po
 • Ftohja aktive
  Jo - Projektim i përmirësuar i ftohjes pasive

Të ndryshme

 • Funksioni i personalizuar
  11 x C.Fn / 8 x P.Fn
  (plus 3 modalitete të personalizuara (C1, C2, C3))
 • Parametrat e blicit nga menytë e kamerës
  Po - Buton Menu Direct në blic11
 • Sensori i jashtëm i ekspozimit të blicit
  Jo
 • Terminali i kompjuterit
  Jo
 • Aksesorë (përfshihen)
  Pako baterie LP-EL
  Çanta e Speedlite
  Minimbështetësja
  Kapak bazamenti montimi
 • Aksesorë (opsionalë)
  Karikuesi i baterisë LC-E6E
  Karikues makine me bateri CBC-E6
  Speedlite Transmitter ST-E10 (bazament shumëfunksional)
  Speedlite Transmitter ST-E3-RT (Ver.2) (bazament standard 5-kunjësh)
  Speedlite të serisë EX me funksion radiomarrës

Speficikimet fizike

 • Dimensionet (Gj x Th x L)
  Afro 80,2 x 139,9 x 123.3mm
 • Pesha
  Afro 491g (vetëm trupi)
 1. Për përdorim me kamera të pajtueshme me mbërthyese shumëfunksionale të Canon, mund të nevojitet përditësim i programit të integruar. Shënim: jo të gjitha funksionet mund të mbështeten me të gjitha kamerat (mbështeten EOS R5 C dhe videokamerat me mbërthyese shumëfunksionale).
 2. Volumi minimal i blicit është 1/128 për sinkronizimin e shpejtësisë së lartë.
 3. Duke përdorur një bateri plotësisht të karikuar LP-EL nën kushtet e testimit të Canon. Numërim i vazhduar blicesh në volum të plotë deri në kufizim ndezjeje blici niveli 1.
 4. Me kamera/pajisje të pajtueshme dhe nuk ofrohet me shkrepje stroboskopike.
 5. Blici modelues ofrohet kur përdoret si marrës, si me blice të tjera Speedlite me funksion dërgimi, ashtu edhe me kamera që mbështesin blic modelimi dhe të pajisura me mbërthyese të zakonshme aksesorësh, si p.sh. EOS-1D X Mark III. Në këtë lloj konfigurimi, blici i modelimit mund të aktivizohet nga kamera (duke përdorur butonin e shqyrtimit DOF).
 6. Pa pengesa mes dërguesit dhe marrësit, dhe pa radiointerferencë të jashtme. Sistemimi i njësive dhe faktorëve të tjerë të jashtëm mund të ndikojë në rreze/rendiment.
 7. Me kamera të pajtueshme, Speedlite rregullon automatikisht intensitetin e LED në varësi të ndriçimit të skenës. Kalon vetiu në modalitetin ndërmjetës nëse temperatura e brendshme rritet gjatë shkrepjes së rrezes LED asistuese të vetëfokusimit.
 8. Duke përdorur një bateri plotësisht të karikuar LP-EL nën kushtet e testimit të Canon. Numërim i vazhduar blicesh në volum të plotë deri në kufizim ndezjeje blici niveli 1.
 9. Nevojitet kohë karikimi të fuqishëm 1/1024 deri në 1/1 për ndezjen.
 10. Duke përdorur një bateri plotësisht të karikuar LP-EL nën kushtet e testimit të Canon. Numërim i vazhduar blicesh në volum të plotë deri në kufizim ndezjeje blici niveli 1.
 11. Me kamera të pajtueshme.