Canon IXUS 190
Specifikimet

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Përmasat (Gj x Th x L)

95,3 x 56,8 x 23,6 mm

Pesha

Rreth 137 g (me baterinë dhe kartën e memories)

Specifikimet

24mm 10x zoom

Cilësi e Canon që zgjat kohë të gjatë

20x zoom plus

Zmadhim 20 herë cilësi të shkëlqyer

20.0 MP

20 Megapiksel

Wi Fi & NFC

Thjesht lidhuni ose ruajini me anë të valëve

Easy Auto

Kontroll i thjeshtë i kamerës, pa u shqetësuar

Smart Auto 32 scenes

Modaliteti automatik me zbulimin e 32 skenave

Date stamp

Shtojini daten e vulave imazheve tuaja

Creative Filter

Efekte të ndryshme për më shumë krijueshmëri

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Tipi

CCD lloji 1/2.3

Pikselët Efektive

Rreth 20.0M 1

Pikselët Efektive / Gjithësej

Rreth 20,5 M

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC 4+

Lentja

Gjatësia Vatrore

4,3 – 43,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 24 – 240 mm)

Zmadhimi

Optik 10 herë
ZoomPlus 20 herë
Dixhital afërsisht 4x
E kombinuar afërsisht 40x 2

f maksimale/numri

f/3,0 – f/6,9

Ndërtimi

9 elemente në 7 grupe (1 lente asferike në dy anë)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 2.5-stop 3. Intelligent IS plus Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Tipi

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE, Tracking AF 4

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

1 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentes në makro

Kontroll i Ekspozimit

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3
i-Contrast për serinë e korrigjimit automatik dinamik

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 100, 200, 400, 800, 1600
ISO automatike: 100 - 800

Shkrehësi

Shpejtësia

1 – 1/2000 s (Metoda Auto)
15 – 1/2000 s (diapazoni total - ndryshon sipas modalitetit të regjistrimit)

Balancimi i të bardhës

Tipi

TTL

Cilësimet

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Dritë llambe, Fluoreshent H, Personalizuar

Monitori LCD

Monitor

LCD (TFT) 6,8 cm (2,7"), afro 230 000 pika

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet.
LCD i shndritshëm shpejt i disponueshëm duke mbajtur shtypur butonin INFO

Blici

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 s

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

Zbulim Fytyre FE

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm - 4,0 m (Gj) / 1,0 - 2,0 m (L)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Shkrepja

Modalitetet

Automatik inteligjent (32 skena të zbuluara), P, Portreti, Kohëmatësi automatik i fytyrës, Ndriçimi i ulët (5,0 MP), Efekti i syrit të peshkut, Efekti i miniaturës, Efekti i kamerës lodër, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Fishekzjarrë, Obturatori i gjatë
Automatike e lehtë e aktivizuar si standarde

Modalitetet e lëvizjes

Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

Continuous Shooting

Rreth 0,8 shkrepje/s
Modaliteti i dritës së dobët (5,0 MP): Afro 2,2 shkrepje/s
(të gjitha shpejtësitë deri sa karta e memories të jetë plot) 5, 6

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 5152 x 3864, (M1) 3648 x 2736, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480
16:9/ W - (L) 5152 x 2896
Opsioni i ndryshimit të madhësisë i disponueshëm gjatë rileximit

Ngjeshja

E imët

Filma

(HD) 1280 x 720, 25 kns, (L) 640 x 480, 29,97 kn

Gjatësia e Filmit

(HD) Deri në 4 GB ose 29 min 59 s 7

(L) deri në 4 GB ose 1 orë 8

Llojet e Skedave

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MP4 [Video: MPEG4-AVC / H.264, Audio: MPEG4 AAC-LC (monaural)]

Veçori të tjera

GPS

GPS me celular (nëpërmjet aplikacionit Canon Camera Connect me pajisjet e përshtatshme inteligjente)

Korrigjimi i syrit të kuq

Po

Sensor Inteligjent Orientimi

Po, me Rrotullim Automatik

Histogrami

Po, gjatë rishikimit

Zmadhimi i rishikimit

Rreth 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2, 10 s ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

Ndërfaqja

Kompjuter

Bashkuesi i përbërë USB me shpejtësi të lartë (në përputhje me Mini-B)

Tjetër

Dalja A/V, bashkuesi i përbërë (PAL/NTSC)

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me suport Dynamic NFC 9

Karta e Kujtesës

Tipi

SD, SDHC, SDXC

Sistemi operativ i mbështetur

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1 10
Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11 / 10.12

Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:
Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1
Mac OS X 10.9 / 10.10

Për mjetin e transferimit të imazheve:
Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1
Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11 / 10.12

Programi kompjuterik

Tjetër

CameraWindow DC
Utilitet Harte
Mjeti i transferimit të imazheve

Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

Burimi i Energjisë

Bateri

Bateri e rikarikueshme Li-ion NB-11L/ NB-11LH (bateria NB-11L dhe karikuesi të përfshirë)

Jeta e baterisë

Rreth 190 shkrepje
Modaliteti Eko: Përafër. 245 shkrepje
Modaliteti i rileximit: Afro 240 min

Aksesorët

Kasat / Rripat

Kasë e butë DCC-1320
Kasa e butë DCC-1370

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Karikues Baterie CB-2LFE / CB-2LDE
Bateria e rikarikueshme Li-ion NB-11L/ NB-11LH

Tjetër

Kablli Canon AV AVC-DC400
Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

  1. Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.
  2. Në varësi të madhësisë së imazhit të zbuluar.
  3. Vlerat në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.
  4. Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë
  5. Në kushtet kur blici nuk ndizet
  6. Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memories.
  7. Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale regjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.
  8. Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memories.
  9. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts
  10. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi