Kamerat pa pasqyra

Canon EOS Ra

Specifikimet

Përmasat (L x Gje x Th)
135,8 x 98,3 x 84,4 mm
Pesha (vetëm trupi)
Rreth 580 g
(660 g me kartën dhe baterinë)

Specifikimet

 • Infrakuqi

  Filtër i optimizuar infrakuq

 • 30.3 Megapixel

  Sensor CMOS kuadërplotë

 • IS0 100-40000

  Ideal për shkrepje në ndriçim të ulët

 • Vetëfokusim -6 EV

  Fokusim në ndriçim të ulët

 • LCD me kënde të ndryshëm

  Me zmadhim 30-fish

 • Filma 4K dhe 10-bitësh

  Filma dhe videointervale

 • "Bluetooth" dhe "Wi-Fi"

  Gjithnjë aktiv, gjithnjë gati

 • Porta

  Lidhje e shpejtë

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  36 x 24mm CMOS
 • Pikselët Efektive
  Rreth 30,3 megapixel
 • Piksel Gjithsej
  Rreth 31,7 megapiksel
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra kryesore me shpejtësi të shtuar përçimi drite Hα

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 8

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  RF (objektivat EF dhe EF-S mund të montohet duke përdorur "EF to EOS R Adapter", "EF to EOS R Adapter with Control Ring", "EF to EOS R Drop in Filter Adapter"; objektivat EF-M nuk mbështeten)
 • Gjatësia Vatrore
  E barasvlershme me gjatësinë fokale 1,0x të lentes me RF dhe lentet EF 1,6x me EF-S

FOKUSIMI

 • Tipi
  Sistemi i zbulimit të diferencës së fazës me sensorin e imazhit (Dual Pixel CMOS AF)
 • Sistemi AF/ Pikët
  Me zonën 88% horizontale dhe 100% vertikale 1
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -6 - 18 (në 23°C dhe ISO100)
 • Modalitetet AF
  Një Fotografi
  Servo AF
 • Zgjedhja e pikës AF
  Zgjedhja automatike: Fytyra/syri + gjurmim. 143 zona të mundshme vetëfokusimi kur zgjidhet automatikisht
  Zgjedhja manuale: vetëfokusim 1-pikësh (madhësia e kuadrit të vetëfokusimit mund të ndryshohet) - Ka 5655 pozicione vetëfokusimi
  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 4 pikë (lart, poshtë, mjaftas, djathtas)
  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i ambientit rrethues me pikë AF
  Zgjedhja manuale: AF me zona (të gjitha pikat AF të ndara në 9 zona fokusimi)
  Zgjedhja manuale: AF me zonë të madhe (vertikale)
  Zgjedhja manuale: AF me zonë të madhe (horizontale)
 • Bllokimi AF
  I bllokuar kur butoni i obturatorit shtypet në gjysmë ose kur AF ON (Aktiv) shtypet në modalitetin AF me një shkrepje. Përdorim i butonit të personalizuar të vendosur në AF stop në AI servo
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  Emetuar nga drita LED e integruar ose blici opsional i posaçëm Speedlite (blici)
 • Fokusim Manual
  E përzgjedhur te lentja

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes
  Në kohë reale me sensorin e imazhit, matja me 384 zona.
  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)
  (2) Matja e pjesshme (përafër. 6,1% e pamorit në qendër)
  (3) Matja me pikë: Matja e pikës së qendrës (rreth 2,7% e inkuadruesit në qendër)
  Matja me pikë e lidhur me pikën AF nuk përfshihet
  (4) Matja mesatare e qendrës së peshuar
 • Gama e matjes të ndriçimit
  EV -3 - 20 (në 23°C, ISO100, me matje vlerësuese)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Kyçja AE aktivizohet kur realizohet fokusi
  Manual: Me butonin e kyçit AE në modalitetet P, Av, Fv, Tv dhe M
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).
 • AEB
  +/-3 EV në ndarje ndalesash 1/3 ose 1/2
 • Shkrepje anti-dridhje
  Po Dridhje të zbuluara në frekuencën 100 Hz ose 120 Hz. Shpejtësia maksimale e shkrepjes të vazhdueshme mund të bjerë
 • Ndjeshmëria ISO
  Automatik 100-40000 (në rritje me ndalesa 1/3 ose ndalesa të plota) 
  ISO mund të zgjerohet në L:50, H1:51200, H2:102400, 2

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht
 • Shpejtësia
  30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)
 • Lirimi i Shkrehësit
  Lëshues elektromagnetik me prekje të butë

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Cilësimet
  AWB (Prioritet ambienti/Prioritet bardhësie), Dritë dielli, Hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë, Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar, Konfigurim i temperaturës të ngjyrës
  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Blue/Portokalli +/-9
  2. E purpurt/Jeshile +/-9
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet
 • Kllapat WB
  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit
  3, 2, 5 ose 7 imazhe në parantezë për lëshim të shkrehësit.
  Mund të zgjidhet prirja blu/portokalli ose magenta/jeshile

Treguesi i kuadrit

 • Tipi
  EVF me ngjyra me OLED 0,5 inç
 • Numri i pikëve
  3,69 milionë pika (1280x960)
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Rreth 100%
 • Magnification
  Rreth 0,76x 3
 • Pika e syrit
  Rreth 23 mm (nga qendra e lentes së okulatorit)
 • Korrigjim i Dioptrisë
  -4 deri në +2 m-1 (dioptria)
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  Informacion për pikat e vetëfokusimit, tregues niveli të ekspozimit, numri i ekspozimeve të shumta të mbetura, kompensim ekspozimi, shkrepje HDR, përparësi tonaliteti theksimi, shkrepje me shumë ekspozime, shpejtësi e ISO, shkrepje në "Dual Pixel RAW", poza të mundshme, ulje e zhurmës në shumëpozëshe, shkrepje me numër vetëkronometri, optimizues elektronik objektivi, seri maksimale, mënyrë vetëfokusimi, nivel baterie, përdorim vetëfokusimi, simulim ekspozimi, modalitet motori, AEB, modalitet matjeje, FEB, regjistrim pa dridhje, prerje e fotografisë së palëvizshme, modalitet regjistrimi, raport pamjeje, ikona skene, vetoptimizues ndriçimi, stil fotografie me kyçje vetekspozimi, gati për blic, balanca e së bardhës, korrigjim balance së të bardhës me blic fikur, kyçje FE, cilësi figure, sinkronizim shpejtësie të lartë, funksion "Bluetooth", shpejtësi shkrehësi, funksion "Wi-Fi", paralajmërim kyçjeje shumëfunksionëshe, histogram, nivel elektronik aperture, informacion objektivi
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, me anë të butonit të personalizueshëm
 • Mbyllësi i Okularit
  N/A

Monitori LCD

 • Tipi
  Clear View LCD II 8,01 cm (3,2), rreth 2,1 milionë pika
 • Mbulimi
  Rreth 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Rreth 170° vertikalisht dhe horizontalisht
 • Veshja
  Anti-reflektim dhe anti-ndotje Xham i përforcuar i inkorporuar
 • Rregullim i Ndriçimit
  Manuale: E rregullueshme te një nga 7 nivelet
  Rregullimi i tonit të ngjyrave: 4 parametra
 • Punime me ekran me prekje
  Metodë kapacitive me funksione menuje, parametra të kontrollit të shpejtë, veprime luajtjeje dhe shfaqje e zmadhuar. Zgjedhja e pikës AF në fotografi dhe video, obturatori me prekje është i mundur në regjistrimin e fotografive.
 • Opsionet e Shfaqjes
  (1) Parametrat bazë të kamerës
  (2) Parametrat e përparuara të kamerës
  (3) Parametrat e kamerës dhe histogrami dhe ekrani me dy nivele
  (4) Nuk ka informacione
  (5) Ekrani i kontrollit të shpejtë

Blici

 • Modele
  Blic Automatik E-TTL II, Matje Manuale
 • Sinkronizimi X
  1/200 sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 3EV në rritje 1/3 me blicet Speedlite të serisë EX
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po, me Speedlite
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me blicet Speedlite të serisë EX, mbështetja për shumë blice pa tela
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  përmes ekranit të menusë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet
  Fotografitë e palëvizshme; skena inteligjente automatike, prioriteti elastik AE, programi AE, prioriteti i obturatorit AE, prioriteti i hapjes së diafragmës AE, manual, llamba dhe personalizimi (x3)
  Video; skena inteligjente automatike, programi AE, prioriteti i obturatorit AE, prioriteti i hapjes së diafragmës AE, manual, llamba dhe personalizimi (x3)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit
  Përparësia e Theksimit të Tonit
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Reduktimi i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra) (fotografi dhe video)
  Korrigjim optik i lentes:
  - Korrigjim i ndriçimit periferik, korrigjim i shmangies kromatike, korrigjim distorsioni (gjatë/pas shkrepjes së fotove, vetëm gjatë videos)
  - Korrigjimi i shpërhapjes, Optimizuesi dixhital i lentes (gjatë/pas regjistrimit të fotografisë)
  Ndryshimi i madhësisë në M, S1, S2 4
  Prerje: Imazhet JPEG mund të priten (Raporte aspekti 3:2, 4:3, 16:9, 1:1)
  - 45 madhësi prerjeje që mund të zgjidhen, nga 11% deri në 95% (diagonal)
  - Kalim midis orientimit të prerjes vertikale dhe horizontale
  - Drejtimi i imazhit
  - Kuadroja e prerjes mund të lëvizet duke përdorur ekranin me prekje
  Përpunimi i imazheve RAW 5
  Ekspozime të shumta
  HDR
 • Modalitetet e lëvizjes
  Regjistrim i vetëm, i vazhduar i lartë, i vazhduar i ulët, i vetëm në heshtje, kohëmatësi automatik (2s+telekomanda, 10s+telekomanda)
 • Continuous Shooting
  Diametri dhe gjatësia Rreth 8fps. shpejtësia ruhet për 100 foto JPEG ose 47 RAW 67 8
  Diametri dhe gjatësia 5 fps me gjurmimin e fokusit AF
 • Kohëmatësi i intervalit
  Me adaptor telekomande RA-E3

Metoda Live View

 • Tipi
  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit
 • Mbulimi
  Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)
 • Niveli i Kuadrove
  59,97 fps (e butë) / 29,97 fps (kursimi i energjisë)
 • FOKUSIMI
  Fokusim manual (zmadhojeni pamjen 5-fish, 10-fish ose 30-fish në cilëndo pikë të ekranit)
  Vetëfokusim: Dual Pixel CMOS AF (vetëfokusim me pikasje fytyre dhe gjurmim, vetëfokusim 1-pikësh, vetëfokusim me zgjerim, vetëfokusim zonal dhe shkrehje me prekje)
 • Matja
  Matja vlerësuese në kohë reale me sensorin e imazhit (384 zona)
  Matje e pjesshme (rreth 6,1% nga qendra e ekranit)
  Matje në pikë (rreth 2,7% nga qendra e ekranit)
  Matja e qendrës mesatare të përafërt
  Kohëmatësi i matjes aktive mund të ndryshohet
 • Opsionet e Shfaqjes
  3 nivele të disponueshme, informacione bazë shkrepjeje, informacione të avancuara shkrepjeje dhe informacione të avancuara shkrepjeje me histogramin

Tipi i skedarit - imazhe

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: 2 opsione ngjeshjeje
  RAW: RAW, C-RAW dhe Dual Pixel RAW (14 bitë, RAW origjinale të Canon edicioni i 3-të)
  Përputhet me Exif 2.31 dhe rregullin e dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës 2.0
  Përputhet me Digital Print Order Format [DPOF] Version 1.1
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, çdo kombinim i mundshëm RAW + JPEG, duke përfshirë Dual Pixel RAW +JPEG
 • Madhësia e Imazhit
  JPEG:
  Raporti 3:2 (L, RAW, C-RAW) 6720x4480, (M1) 4464x2976, (S1) 3360x2240, (S2) 1696x1280
  1,6x (prerje e anëve) (L) 4176x2784, (S2) 2400x1600
  Raporti 4:3 (L) 5952x4480, (M1) 3968x2976, (S1) 2976x2240, (S2) 2112x1600
  Raporti 16:9 (L) 6720x3776, (M1) 4464x2512, (S1) 3360x1888, (S2) 2400x1344
  Raporti 1:1 (L) 4480x4480, (M1) 2976x2976, (S1) 2240x2240, (S2) 1600x1600
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm
  (2) Rivendosja Automatike
  (3) Rivendosja Manuale

Film EOS

 • Lloji i Filmit
  Video MOV: 4K (16:9) 3840×2160, Full HD, HD
  Shpejtësi e ndryshueshme e bitëve MPEG4 AVC/H.264 (mesatare), audioja: PCM lineare
 • Madhësia e Filmit
  4K (16:9) 3840×2160 (29.97, 25, 24, 23.98 fps) kuadro intra ose inter 
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 (59,94, 50, 29,97, 25, 23,98 kuadro/sek) intra ose inter kuadro
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 HDR (29,97, 25 fps) interkuadro 
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 (29,97, 25) interkuadro e lehtë
  HD (16:9) 1280 x 720 (119.9, 100 fps) intra kuadro
 • Colour Sampling (Regjistrim i brendshëm)
  4K - YCbCr4:2:2 (8-bit)
  Full HD/HD - YCbCr4:2:0 (8 bitë)
 • Canon Log
  Po, Log 1
 • Gjatësia e Filmit
  4K dhe Full HD - Kohëzgjatja maks. 29min 59sek. (përjashtuar filmat High Frame Rate). Pa limit 4 GB për skedarët me kartë exFAT CF.
 • Film High Frame Rate
  MOV Video: HD - 1280 x 720 at 100fps ose 119.9fps
  Regjistruar si film me shpejtësi 1/4 me lëvizje të ngadaltë
  Regjistrim maksimal i skenës të vetme deri në 7min e 29sek.
 • 4K Frame Grab
  E mundshme kapja e imazhit të palëvizshëm JPEG 8,3 megapikselë nga filmi 4K
 • Bitrate / Mbps
  MOV:
  4K (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p): ALL-I Afro 480 Mbps
  4K (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p): IPB Afro 120 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p)/ALL-I: Rreth 180 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p)/IPB Rreth. 60 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p)/ALL-I: Rreth 90 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p)/IPB: afro 30 Mbps
  HD (119.9p/100.0p)/ALL-I: Rreth 160 Mbps
  MP4:
  Full HD (29.97p/25.00p)/IPB (Light): Rreth 12 Mbps
 • Mikrofoni
  Mikrofonat stereo të integruar (48 Khz, 16 bitë x 2 kanale)
 • Ekran HDMI
  Vetëm monitor i jashtëm, vetëm monitori i jashtëm pa shfaqje informacioni ose njëkohësisht në kamera dhe në monitor të jashtëm
 • Dalje HDMI
  Vetëm regjistrim 4K (UHD), YCbCr 4:2:2 pa ngjeshje, 8 bitë ose 10 bitë, dalja e zërit me HDMI po ashtu e mundur
 • FOKUSIMI
  Dual Pixel CMOS AF me Zbulim Fytyre dhe Gjurmim AF, Movie Servo AF
  Fokusim Manual
 • ISO
  4K - Auto: 100-12800, H: 25600, H: 32000, H1: 51200, H2: 102400,
  Full HD/HD - Automatike: 100-25600, H: 32000, H1: 51200, H2:102400

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  28 funksione të përshtatura
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
  Të dhëna IPTC (regjistruar me EOS Utility)
  Transferim i mazhi me diçiturë (Diçitura e regjistruar me EOS Utility)
 • Ndriçimi / Paneli LCD
  Po/Po
 • Qëndresa ndaj Ujit/Pluhrit
  Po
 • Përkujtues me zë
  Jo
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhimi i rishikimit
  1,5x - 10x në 15 hapa
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm
  (2) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)
  Informacione shkrepjeje bazë (shpejtësia e shkrehësit, apertura, ISO dhe cilësia e imazhit)
  Të detajuara - Informacionet e regjistrimit (shpejtësia e obturatorit, hapja e diafragmës, ISO, matja e imazhit, cilësia dhe madhësia e skedarit), informacionet e lentes, ndriçimi dhe histogrami RGB, ekuilibri i bardhësisë, stili i figurës, hapësira e ngjyrave dhe zvogëlimi i zhurmës, korrigjimi optik i lentes, informacione GPS, informacione IPTC
  (3) Indeks me 4 imazhe
  (4) Indeks me 9 imazhe
  (5) Indeks me 36 imazhe
  (6) Indeks me 100 imazhe
  (7) Kërcim ekrani (1, 10 ose 100 imazhe, Data, Folder, Filma, Fotografi, Imazhe të mbrojtura, Vlerësim)
  (8) Modifikim filmi
  (9) Përpunim RAW
  (10) Vlerësim
 • Panorama
  Zgjedhja e imazheve: Të gjitha imazhet, sipas datës, sipas folderit, filmat fotografitë, imazhet e mbrojtura ose vlerësimi
  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po
  RGB: Po
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja e Imazhit
  Imazh i vetëm, gama e zgjedhur, imazhet e zgjedhura, dosja, karta
 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit
  Mbrojtja e fshirjes për një imazh, dosjen ose kartën, të gjitha imazhet e gjetura (vetëm gjatë kërkimit të imazheve)
 • Kohëmatësi Automatik
  2 ose 10 sek.
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menyja e fotografimit
  (2) Menyja AF
  (3) Menyja e shikimit
  (4) Menyja e konfigurimit
  (5) Menyja e funksioneve të personalizuara
  (6) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  29 gjuhë
  Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, vietnamisht, hindisht, rumanisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezishte tradicionale, koreanisht, malajzisht, indonezisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Pëditësimi i mundshëm nga përdoruesi (kamera, lentja, WFT, blici i jashtëm Speedlite, telekomanda BLE, adaptori i lentes)

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Lidhësi SuperSpeed USB 3.1 USB C
 • Wi-Fi
  LAN me valë (IEEE802.11b/g/n) (vetëm 2,4 GHz), me mbështetje për "Bluetooth" 10 - Funksionet e mbështetura - "EOS Utility", smartfonë, ngarkim në internet, printim me valë
 • Tjetër
  Dalja HDMI mini (tipi C, në përputhje me HDMI-CEC), hyrje mikrofoni të jashtëm/hyrje linje (fishë ministereo), fishë kufjesh (fishë ministereo), terminali i tipit E3 (terminal telekomande)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • PictBridge
  Po (Vetëm nëpërmjet Wireless LAN)

Memoria

 • Tipi
  1x SD/SDHC/SDXC dhe UHS-II

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh
  "Windows 8.1" dhe "Windows 10" (nuk mbështetet modaliteti i tabletës)
  OS X v10.11, 10.12, 10.13 dhe 10.14

Programi kompjuterik

 • Përpunimi i imazhit
  "Digital Photo Professional 4.10" e lart (procesim i fotove RAW)
 • Tjetër
  "EOS Utility 3.10" e lart (me Remote Capture ), Picture Style Editor, Map Utility, EOS Lens Registration Tool, EOS Web Service Registration Tool, aplikacioni Canon Camera Connect (iOS/ Android)

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  Bateri e rikarikueshme Li-ion LP-E6N (e përfshirë)/LP-E6
 • Jeta e baterisë
  Rreth 370 shkrepje (në 23°C) 11
  Rreth 350 (në 0°C)
 • Treguesi i Baterisë
  6 nivele + perqindja
 • Kursimi i Energjisë
  Energjia fiket pas 30 sekondave, 1, 3, 5, 10 ose 30 min
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Karikues baterie LC-E6E (ofrohet), "AC Adapter AC-E6N" dhe "DC Coupler DR-E6", "AC Adapter Kit ACK-E6N/ACK-E6", "Car Battery Charger CBC-E6", ushqyes USB PD-E1

Aksesorët

 • Transmetues skedash me valë
  Transmetues skedash me valë WFT-E7B
 • Lentet
  Të gjitha lentet RF (EF dhe EF-S me adaptorët e lentes)
 • Përshtatës lente
  ADAPTOR EF—EOS R, ADAPTOR EF—EOS R ME UNAZË KOMANDIMI, ADAPTOR me filtër me lëshim EF—EOS R
 • Blici
  Canon Speedlite (EL-100, 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III 470EX-AI, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, 600EX-II-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Macro Twin Lite MT-26EX Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)
 • Telekomanda/Çelësi
  Telekomanda me fishën e tipit E3 dhe Speedlite 600EX-II-RT
 • Tjetër
  Dorezë baterie BG-E22, marrës GPS GP-E2

Dimensionet, pesha dhe materialet e trupit

 • Materialet e Trupit
  Trupi me aliazh magnezi dhe polikarbonati me pjesë me fibra xhami
 • Mjedisi i përdorimit
  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
 • Dimensionet (GjxLxTh)
  135,8 x 98,3 x 84,4 mm
 • Pesha (vetëm trupi)
  Rreth 580 g (660 g me kartën dhe baterinë)

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Zona e vetëfokusimit luhatet në varësi të objektivit të përdorur
 2. Indeksi i ekspozimit të rekomanduar
 3. me lente 50mm në infinit, -1m-1 dpt
 4. Imazheve të kapura nga filmat 4K dhe imazheve të shkrepura me cilësinë S2 nuk mund t'u ndryshohet madhësia
 5. Përpunimi i imazheve RAW vetëm gjatë rileximit të imazheve vetëm me RAW dhe Dual Pixel RAW
 6. Rezolucioni i madh/i përsosur
 7. Bazuar në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i fotografisë standarde. Fps maksimale dhe kapaciteti i amortizimit mund të pakësohen në varësi të parametrave të kamerës, nivelit të dritës, subjektit, kartës të memories dhe kapacitetit, cilësisë të regjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, metodës të mekanizimit, Stilit të Figurës, Funksioneve personale, etj.
 8. Shifrat e përmendura janë kur përdoret me kartë memorie USH-II SD
 9. Zona e vetëfokusimit luhatet në varësi të objektivit të përdorur
 10. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 11. Bazuar në Standardin CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet