Kamerat pa pasqyra

Canon EOS R7

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit
0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
Dimensionet (Gj x Th x L)
Afro 132.0 x 90.4 x 91.7mm
Pesha (Vetëm Trupi)
Afro 530g (612g me kartë dhe bateri, bazuar në udhëzimet CIPA.)

Specifikimet

 • Dual Pixel CMOS AF II

  AF që dallon dhe gjurmon njerëzit, kafshët dhe automjetet

 • Deri në 15fps shkrepje e vazhduar

  Plus seri 30fps me shkrehësin elektronik të kamerës4

 • Sensor 32,5-megapikselësh madhësie APS-C

  Balanca ideale e rezolucionit, shpejtësisë dhe rendimentit në dritë të ulët

 • Fokusim në dritë të ulët -5EV2

  Fokusim i saktë në kushte me dritë të ulët

 • ISO 32.000

  Ndjeshmëri maksimale standarde

 • Full HD deri në 120p

  Për lëvizje super të qetë9

 • IS bashkëpunues

  Stabilizimi i trupit dhe i objektivit bashkëpunon për deri në 7 nivele3 mbrojtjeje nga lëkundjet e kamerës

 • 4K/60p

  Xhirimet

 • 2.36 milion pikë EVF

  Me shpejtësi rifreskimi deri në 120fps10

 • Ekran me prekje, me kënd të ndryshëm 7.5 cm 1.62 milionë pika

  Nxirrni një pamje të ndryshme të subjektit tuaj

 • Procesor DIGIC X

  Komandim reagues dhe vonesë minimale EVF

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  Afro 22.3 × 14.8 mm (APS-C) CMOS
 • Pikselët Efektive
  32.5MP
 • Piksel Gjithsej
  34.4MP
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore
 • Shmangia-IS e sensorit
  Po, deri në 8 nivele avantazhi në varësi të objektivit të përdorur.1
  7 nivele me RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM3

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC X

Unaza e kontrollit

 • Vendosja e Lentës
  RF (mbështetje e brendshme për objektiva RF dhe RF-S)
  Objektivat EF dhe EF-S mund të montohen me anë të Mount Adapter EF-EOS R, EF-EOS R Control Ring Mount Adapter, Drop-in Filter Mount Adapter EF-EOS R
  Objektivat EF-M nuk janë të përputhshme5
 • Gjatësia vatrore
  Ekuivalente me 1.6x gjatësinë fokale të objektivave me objektivat RF/RF-S dhe EF/EF-S
 • Stabilizim Imazhi
  Mbështetet, me kombinimin e Sensor Shift-IS

FOKUSIMI

 • Tipi
  Dual Pixel CMOS AF II
 • Sistemi AF / Pikët
  Me zonën 100% horizontale dhe 100% vertikale (zgjedhje automatike)
  90% horizontale dhe 100% vertikale (zgjedhje manuale)6
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -5 – 20 (në 23°C dhe ISO100)7
 • Modalitetet AF
  Një Fotografi
  Servo AF
  Auto Switch (vetëm në modalitetin A+)
 • Zgjedhja e Pikës AF
  Zgjedhje automatike: 651 zona të mundshme vetëfokusimi kur zgjidhet automatikisht
  Zgjedhja manuale: vetëfokusim 1-pikësh (madhësia e kuadrit të vetëfokusimit mund të ndryshohet) 5915 pozicione vetëfokusimi për foto (4823 për filma)
  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës së vetëfokusimit 4 pikë (lart, poshtë, majtas, djathtas)
  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i ambientit rrethues me pikë vetëfokusimi
  Zgjedhja manuale: Flexible Zone AF 1-3 (të gjitha pikat AF ndahet në minimumi 9 deri 567 maksimumi zona fokusimi)
  Zgjedhja manuale: Whole Area AF (e gjithë zona e fokusimit me 651 zona maksimale fokusimi)
 • Gjurmim AF
  Njerëz (sytë/fytyra/koka/trupi), kafshë (qen, mace dhe shpendë) ose automjete (makina ose motorë garash)
 • Bllokimi AF
  I bllokuar kur butoni i obturatorit shtypet në gjysmë ose kur AF ON (Aktiv) shtypet në modalitetin AF me një shkrepje. Përdorim i butonit të personalizuar të vendosur në AF stop në AI servo
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  Emetuar nga drita LED e integruar ose blici opsional i posaçëm Speedlite (blici)
 • Fokusim Manual
  Zgjedhur në objektiv/kamerë8

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes
  Në kohë reale me sensorin e imazhit, matja me 384 zona.
  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)
  (2) Matje e pjesshme (afro 6% e gjetësit të kuadrit në qendër)
  (3) Matja pike: Matja e pikës së qendrës (rreth 3% e inkuadruesit në qendër) Matja me pikëlidhje AF nuk ofrohet
  (4) Matja mesatare e qendrës së peshuar
 • Gama e matjes të ndriçimit
  EV -2 – 20 (në 23°C, ISO100, me matje vlerësuese)
 • Bllokimi AE
  Auto: Bllokimi AE hyn në fuqi kur arrihet fokusimi (AE kyçet sapo subjektet të jenë në fokus duke përdorur One-Shot AF kur caktohet në [C.Fn 2: AE lock meter. mode after focus].)
  Manual: Me butonin e kyçit AE në modalitetet P, Av, Fv, Tv dhe M
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB)
 • AEB
  +/-3 EV në ndarje ndalesash 1/3 ose 1/2
 • Shkrepje antidridhje
  Po Dridhje të pikasura në frekuencën 100 Hz ose 120 Hz.11
 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  Auto 100-32000 (në ndarje ndalesash 1/3-stop ose ndalesa të plota)
  ISO mund të zgjerohet në H: 5120012

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehës rrafshi fokal me komandim elektronik dhe funksion shkrehësi elektronik në sensor
 • Shpejtësia
  Mekanik: 30-1/8000 sek (rritje 1/2 ose 1/3 nivele), Llambë elektronike: 30-1/16000 (rritje 1/2 ose 1/3 nivele deri në 1/8000, pastaj 1 ndalesë deri në 1/16000) (Diapazoni gjithsej i shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)
 • Lirimi i Shkrehësit
  Lëshues elektromagnetik me prekje të butë

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
  AWB (Prioritet ambienti/Prioritet bardhësie), Dritë dielli, Hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë, Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar, Konfigurim i temperaturës të ngjyrës
 • Parametrat
  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Blue/Portokalli +/-9
  2. E purpurt/Jeshile +/-9
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 5 cilësim mund të rregjistrohet
  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit
 • Kllapat WB
  3, 2, 5 ose 7 imazhe në parantezë për lëshim të shkrehësit.
  Mund të zgjidhet prirja blu/portokalli ose magenta/jeshile

optik

 • Tipi
  EVF me ngjyra me OLED 0,39 inç
 • Numri i pikave
  2.36 milionë pika (1024x768)
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Afro 100%
 • Zmadhimi
  Afro 1.15x13
 • Pika e syrit
  Afro 22mm (në -1 m-1 nga fundi i objektivit të okularit)
 • Korrigjim i Dioptrisë
  -4 deri në +2 m-1 M (dioptria)
 • Rendimenti i ekrani
  Kursimi i energjisë: 59.94 fps i shtruar 119.98 fps10
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  Treguesi i lidhjes së aksesorit, kyçja AE, AEB, zona AF, metoda AF, funksionimi AF, pika AF (AF me 1 pikë), informacioni i pikës AF, Regjistrimi kundër dridhjeve, Vlera e aperturës, Raporti i pamjes, Niveli i regjistrimit të audios (manual), Audio treguesi i nivelit të regjistrimit (manual), Optimizuesi automatik i ndriçimit, Niveli i baterisë, funksioni Bluetooth, Canon Log, Karta për regjistrim/riprodhim, Filtra krijues, kohëmatës i llambës, Digital Lens Optimizer, Zmadhimi digjital, modaliteti i makinës, Niveli elektronik, Shkrehës elektronik, Kompensimi i ekspozimit , Treguesi i nivelit të ekspozimit, Simulimi i ekspozimit, Kyçja FE, FEB, Blici i fikur, Mbështetje për blicin, Inkuadrimi i fokusit, shkalla e distancës së fokusit, GPS, rrjet, HDR PQ, xhirimi HDR, Volumi i kufjeve, Përparësia e theksimit të tonit, Sinkronizimi me shpejtësi të lartë, Histogrami (Ndriçimi/RGB), Cilësia e imazhit, Stabilizuesi i imazhit (modaliteti IS), Kohëmatësi i intervalit, shpejtësia ISO, Informacioni i objektibit, Butoni i zmadhimit, Seria maksimale, Modaliteti i matjes, Regjistrimi i filmit në vazhdim, Madhësia e regjistrimit të filmit, Koha e disponueshme e regjistrimit të filmit, Regjistrimi i filmit koha e disponueshme/Regjistrimi i kaluar Koha e zërit, Kohëmatësi i filmit, Movie Servo AF, Multi Shot Noise Reduction, Multi Shot Noise Reduction, Paralajmërimi i kyçjes shumëfunksionale, Regjistrimi me ekspozim të shumëfishtë, Nr. i shkrepjeve të mbetura për inkuadrim fokusi, Numri i shkrepjeve të disponueshme/sek. deri në shkrepjen me kohëmatës, Numri i ekspozimeve të shumëfishta të mbetura, Numri i shkrepjes me kohëmatës, Kontrolli i mbinxehjes, Picture Style, Butoni Quick Control, Modaliteti i shkrepjes, Shpejtësia e shkrehësit, Prerja e fotove, Subjekti për t'u zbuluar, Dosja Touch Shutter/Create, shkalla e ekspozimit vertikal, Ndihma e shikimit, Balanca e së bardhës, Korrigjimi i balancës së të bardhës, Funksioni Wi-Fi, Fuqia e sinjalit Wi-Fi
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, me anë të butonit të personalizueshëm

Monitori LCD

 • Tipi
  Monitor LCD me ngjyra, 7.5 cm (2.95"), afro 1,62 milion pika
 • Mbulimi
  Afro 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Afro 170° vertikalisht dhe horizontalisht
 • Veshja
  Kundër turbullimit.
 • Rregullim i Ndriçimit
  Manuale: E rregullueshme te një nga 7 nivelet
  Rregullimi i tonit të ngjyrave: 4 parametra
 • Veprimet e ekranit me prekje
  Metodë kapacitive me funksione menuje, parametra të kontrollit të shpejtë, veprime luajtjeje dhe shfaqje e zmadhuar. Zgjedhja e pikës AF në fotografi dhe video, obturatori me prekje është i mundur në regjistrimin e fotografive.
 • Opsionet e Shfaqjes
  (1) Parametrat bazë të kamerës
  (2) Parametrat e përparuara të kamerës
  (3) Parametrat e kamerës dhe histogrami dhe ekrani me dy nivele
  (4) Nuk ka informacione
  (5) Ekrani i kontrollit të shpejtë
  (6) Ekrani fikur

me përplasje

 • Modalitetet
  Blic Automatik E-TTL II, Matje Manuale
 • Sinkronizimi X
  1/250 sek. shkrehës mekanik
  1/320 sek. perdja 1 elektronike
  Fotografia me blic nuk ofrohet me shkrehës elektronik.
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 3EV në rritje 1/3 me blicet Speedlite të serisë EX
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Po, me blic të jashtëm të përputhshëm (+/- 3EV në rritje 1/3- ose 1/2 nivel me blice Speedlite të serisë EX/EL)
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po, me Speedlite
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me Speedlite të serisë EX/EL, mbësht për shumëb blice përmes lidhjes me valë
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  përmes ekranit të menusë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet
  Foto: Scene Inteligent Auto, 13 modalitete Special Scene (duke përfshirë Panning/Panoramic Shot), Creative Filters, Flexible priority AE, Program AE, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual, Bulb dhe Custom (x3)
  Filmi: filma Scene Inteligent Auto, filma HDR, Creative Filters, Movie Auto Exposure, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual dhe Custom (x3)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB / Fikse në HDR PQ
  Highlight Tone Priority (3 cilësime)
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave në ekspozim të gjatë (3 cilësime)
  Reduktimi i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra) (fotografi dhe video)
  Qartësia (+/- 4)
  Korrigjim optik i lentes:
  - Korrigjimi i ndriçimit periferik, korrigjimi i shmangies kromatike, korrigjimi i shformimit (gjatë/pas shkrepjes të fotografisë, vetëm gjatë videos)
  - Korrigjimi i shpërhapjes, Optimizuesi dixhital i lentes (gjatë/pas regjistrimit të fotografisë)
 • Përpunimi i imazhit
  Ripërmasim i imazheve JPEG / HEIF në M, S1, S2
  Prerja: Imazhet JPEG/HEIF mund të priten (formate kuadri 3:2, 4:3, 16:9, 1:1)
  Prerje e imazheve
  - Kalim midis orientimit të prerjes vertikale dhe horizontale
  - Drejtimi i imazhit
  - Kuadroja e prerjes mund të lëvizet duke përdorur ekranin me prekje
  Procesim fotoje RAW
  Procesim imazhi RAW në re kompjuterike
  Ekspozime të shumta
  HDR
  Konvertim HEIF-Jpeg
 • Modalitetet e Shtypjes
  Single, Continuous High+, Continuous High, Continuous Low, Self-timer (2s+remote, 10s+remote, continous)
 • Regjistrimi i vazhdueshëm
  Maks. afro 15 FPS me shkrehës mekanik/shkrehës elektronik të perdes 114 shpejtësia e ruajtur për 224 imazhe JPEG ose 51 RAW15
  Maks. afro 30 FPS4 me shkrehës elektronik shpejtësia e ruajtur për 126 imazhe JPEG ose 42 RAW16
 • Kohëmatës intervali
  I integruar

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  RAW 14 bit: RAW dhe C-RAW (Canon original RAW 3rd edition)
  JPEG 8 bit: 2 opsione kompresimi
  HEIF 10 bit: 2 opsione kompresimi
  Përputhet me Exif 2.31 dhe rregullin e dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës 2.0
  Përputhet me Digital Print Order Format [DPOF] Version 1.1
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, çfarëdo kombinimi mes RAW + JPEG + HEIF
 • Madhësia e Imazhit
  RAW/ C-RAW:
  3:2 ratio 6960x4640
  JPEG/ HEIF:
  Raport 3:2 (L) 6960x4640, (M) 4800x3200, (S1) 3472x2320, (S2) 2400x1600
  Raport 4:3 (L) 6160x4640, (M) 4256x3200, (S1) 3072x2320, (S2) 2112x1600
  Raport 16:9 (L) 6960x3904, (M) 4800x2688, (S1) 3472x1952, (S2) 2400x1344
  Raport 1:1 (L) 4640x4640, (M) 3200x3200, (S1) 2320x2320, (S2) 1600x1600
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen, emërtohen e zgjidhen manualisht
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numërim i njëpansjëshëm
  (2) Rivendosja Automatike
  (3) Rivendosja Manuale
 • Emërtimi i skedarëve
  2 presete përdoruesish

Film EOS

 • Lloji i Filmit
  Video MP4:
  4K UHD, Full HD (16:9)
  4K/ Full HD: H.265 / HEVC, Audio: AAC / Linear PCM
  4K/ Full HD: H.264 / MPEG-4 AVC, Audio: AAC / Linear PCM
 • Madhësia e Filmit
  4K UHD Fine (16:9) 3840 x 2160 (29.97, 25, 23.98 fps) inter frame / light inter frame17
  4K UHD (16:9) 3840 x 2160 (59.94, 50, 29.97, 25, 23.98 fps) inter frame / light inter frame
  4K UHD Crop (16:9) 3840 x 2160 (59.94, 50 fps) inter frame / light inter frame
  4K / Full HD Time-lapse (16:9) 3840 x 2160 / 1920 x 1080 (29.97, 25 fps) intra frame18
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 (59.94, 50, 29.97, 25, 23.98 fps) inter frame / light inter frame
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 HDR (29,97, 25 fps) interkuadro

  * Kompresimi i audios është i kufizuar në [AAC] në modalitetet e Basic Zone.
  * Vetëm [AAC] disponohet për kompresimin audio të IPB (Light).
 • Modulim ngjyrash (regjistrim i brendshëm)
  4K UHD / Full HD - YCbCr4:2:0 8-bit ose YCbCr4:2:2 10bit (kur HDR PQ ose CLOG3 është ON)
 • Canon Log
  Po, Canon Log 3
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maks. 6 orë (duke përjashtuar filmat High Frame Rate). Pa limit 4 GB për kartë të formatuar në exFAT.19
 • Film High Frame Rate
  Full HD 1920 x 1080 në 100 fps ose 119.9 fps
  Regjistruar si film me shpejtësi 1/4 me lëvizje të ngadaltë9
 • Kapje kuadrosh 4K
  Shkrepje kuadrosh fotosh 8.3-megapikselëshe nga film 4K UHD
  (HEIF mundësohet vetëm kur caktohet HDR PQ)20
 • Bitrate / Mbps
  MOV: MP4 Canon Log: Off, HDR PQ: Off:
  4K UHD / 4K UHD(Fine) (29.97p/25.00p/23.98p): IPB Approx. 120 Mbps
  4K UHD / 4K UHD(Fine) (29.97p/25.00p/23.98p): IPB Light Approx. 60 Mbps
  4K UHD / 4K UHD(crop) (59.94p/50.00p): IPB Approx. 230 Mbps
  4K UHD / 4K UHD(crop) (59.94p/50.00p): IPB Light Approx. 120 Mbps
  4K UHD Time-lapse (29.97p/25.00p): ALL-I afro 470 Mbps
  Full HD (119.9p / 100p): IPB afro 120 Mbps
  Full HD (119.9p / 100p): IPB Light afro 70 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Afro 60 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p): IPB light rreth 35 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/23.98p): IPB afro 30 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/23.98p): IPB Light afro 12 Mbps
  Full HD Time-lapse (29.97p/25.00p):ALL-I afro 90 Mbps
  MOV: MP4 Canon Log: On, ose HDR PQ: On
  4K UHD / 4K UHD(Fine) (29.97p/25.00p/23.98p): IPB Approx. 170 Mbps
  4K UHD / 4K UHD(Fine) (29.97p/25.00p/23.98p): IPB Light Approx. 85 Mbps
  4K UHD / 4K UHD(crop) (59.94p/50.00p): IPB Approx. 340 Mbps
  4K UHD / 4K UHD(crop) (59.94p/50.00p): IPB Light Approx. 170 Mbps
  4K UHD Time-lapse (29.97p/25.00p): ALL-I afro 470 Mbps
  Full HD (119.9p / 100p): IPB afro 180 Mbps
  Full HD (119.9p / 100p): IPB Light afro 100 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Afro 90 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p): IPB light rreth 50 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/23.98p): IPB afro 45 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/23.98p): IPB Light afro 28 Mbps
  Full HD Time-lapse (29.97p/25.00p):ALL-I afro 135 Mbps
 • Regjistrim dykartësh
  Po
 • Mikrofon
  Mikrofonat stereo të integruar (48 Khz, 16 bitë në 2 kanale)
 • Ekran HDMI
  Dalja vetëm në monitor të jashtëm (dalja e fotove dhe e informacionit të shkrepjes, fotot/videoja regjistrohen në kartë)
  Ekrani i kamerës dhe dalja e monitorit të jashtëm (Regjistrimi në kamerë nuk është i mundur, përdoret me regjistrues të jashtëm, ekrani i kamerës shfaq imazhe me informacionin e shkrepjes)
 • Dalje HDMI
  Auto:
  - 4K (UHD) 59.94p / 50.00p/29.97p /25.00p/23.98p,
  - 1080 59.94p / 59.94i, 50.00p / 50.00i
  - 480 59.94p
  - 576 50p
  1080p:
  - 1080 59.94p / 59.94i, 50.00p / 50.00i
  - 480 59.94p
  - 576 50p
  Uncompressed YCbCr 4:2:0, 8-bit ose kur HDR PQ ose CLOG3 aktivizohet mundësohet edhe YCbCr 4:2:2, 10-bit, dalje zëri nga HDMI
 • FOKUSIMI
  Dual Pixel CMOS AF II me Eye/Face Detection dhe Tracking AF (njerëz, kafshë dhe automjete), Movie Servo AF, Manual Focus
 • ISO
  Auto: 100-12800, H: 25600
  Manual: 100-12800, H: 16000-2560021

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  19 funksione të personalizuara + personalizime të butonave dhe numrit
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)
 • Ndriçimi / Paneli LCD
  Jo
 • Rezistenca ndaj ujit/pluhurit
  Po 22
 • Përkujtues me zë
  Jo
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhim i Rishikimit
  1,5x - 10x në 15 hapa
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm
  (2) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)
  Informacione shkrepjeje bazë (shpejtësia e shkrehësit, apertura, ISO dhe cilësia e imazhit)
  Informacione shkrepjeje të detajuara (shpejtësia e shkrehësit, apertura, ISO, matja e imazhit, cilësia dhe madhësia e skedës), informacione të objektivit, ndriçimi dhe histogrami RGB, bilanci i bardhësisë, stili i figurës, hapësira e ngjyrave dhe reduktimi i zhurmës, korrigjimi optik i objektivit, informacione GPS
  (3) Indeks me 4 imazhe
  (4) Indeks me 9 imazhe
  (5) Indeks me 36 imazhe
  (6) Indeks me 100 imazhe
  (7) Kërcim ekrani (1, 10 ose Custom(30) imazhe, nisja e sekuencës së shkrepjes në seri, Data, Dosja, Filma, Fotografi, Imazhe të mbrojtura, Vlerësim)
  (8) Modifikim filmi
  (9) Përpunim RAW
  (10) Vlerësim
 • Fotoseri
  Zgjedhja e imazheve: Të gjitha imazhet, sipas datës, sipas folderit, filmat fotografitë, imazhet e mbrojtura ose vlerësimi
  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po
  RGB: Po
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja e Imazhit
  Imazh i vetëm, gama e zgjedhur, imazhet e zgjedhura, dosja, karta
 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit
  Mbrojtja e fshirjes për një imazh, dosjen ose kartën, të gjitha imazhet e gjetura (vetëm gjatë kërkimit të imazheve)
 • Kohëmatësi Automatik
  2 ose 10 sek.
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menyja e fotografimit
  (2) Menyja AF
  (3) Menyja e shikimit
  (4) Rrjeti
  (5) Menyja e konfigurimit
  (6) Menyja e funksioneve të personalizuara
  (7) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  29 gjuhë
  Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, vietnamisht, hindisht, rumanisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezishte tradicionale, koreanisht, malajzisht, indonezisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi (kamera, objektivi, blici i jashtëm Speedlite, telekomanda BLE, adaptori i objektivit, aksesorë mbërthyeseje shumëfunksionale)

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  SuperSpeed ​​Plus USB 3.2 Gen 2 lidhës USB Type-C përdoret gjithashtu për komunikim me kompjuter / komunikim me smartfon / energji USB.
 • Mbështet
  LAN me valë (IEEE802.11b/g/n) (2.4 GHz), me mbështetje për funksionet e Bluetooth 4.2 - EOS Utility, smartfon, ngarkim në image.canon, printim me valë
 • Tjetër
  Dalje HDMI Micro (Type D, HDMI-CEC nuk mbështeten)
  Mikrofon i jashtëm (minifole 3.5 mm Stereo)
  Fole kufjesh (minifole 3.5mm Stereo)
  Terminal RS-60E3-type (terminal telekomande)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerë fotografikë kompaktë "Canon" dhe printerë "PIXMA" që mbështesin "PictBridge" përmes LAN me valë
 • PictBridge
  Po (vetëm përmes LAN me valë)

Memoria

 • Tipi
  2x SD/SDHC/SDXC dhe UHS-II23

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC
  "Windows 10" dhe "Windows 11" (nuk mbështetet modaliteti i tabletës)
 • Macintosh
  OS X v10.14, 10.15. OS 11

Softueri

 • Përpunimi i imazhit
  Digital Photo Professional 4.16.10 e lart
  Programi Digital Photo Professional Express për celularë (vetëm me iOS)
 • Tjetër
  EOS Utility 3 (me Remote Capture), Picture Style Editor, EOS Lens Registration Tool, rogrami Canon Camera connect (iOS/Android)

Energjia

 • Bateri
  Bateri e karikueshme me jone litiumi LP-E6NH (jepet) , LP-E6N, LP-E624
 • Jeta e Baterisë
  Me LCD afro 770 shkrepje (në 23°C)25
  Me inkuadrues afro 500 shkrepje (në 23°C)25
 • Treguesi i Baterisë
  6 nivele + perqindja
 • Kursimi i Energjisë
  Errësues ekrani: 5 sec. / 10 sec. / 15 sec. / 20 sec. /25 sec. / 30 sec. / Disable
  Fikja e ekranit: 5 sec. / 15 sec. / 30 sec. / 1 min / 3 min / 5 min / 10 min / 30 min / Disable
  Fikja automatike: 15 sec. / 30 sec. / 1 min / 3 min / 5 min / 10 min / 30 min / Disable
  Inkuadruesi fikur: 1 min. / 3 min. / Disable26
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Battery charger LC-E6E (jepet), AC Adapter AC-E6N dhe DC Coupler DR-E6, ushqyes PD-E1 USB24

Aksesorët

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë
  Asnjë
 • Kasat / Rripat
  Përfshihet një rrip, Hand Strap E2
 • Lentet
  Të gjithë objektivat RF dhe RF-S (EF dhe EF-S përmes adaptorëve të objektivave)
 • Adaptorët objektivash
  Mount Adapter EF-EOS R, EF-EOS R Control Ring Mount Adapter, Drop-in Filter Mount Adapter EF-EOS R
 • me përplasje
  Canon Speedlite (EL-1*, EL-5, EL-100, 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III 470EX-AI, 550EX, 580EX*, 580EX II*, 600EX*, 600EX-RT*, 600EX-II-RT*, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Macro Twin Lite MT-26EX-RT, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT*, Speedlite Transmitter ST-E3-RT V2*, Speedlite Transmitter ST- E10, Off-Camera Shoe Cord OC-E3*)

  * Duhet përdorur Multi-Function Shoe Adapter AD- E1 për të ruajtur izolimin atmosferik
 • Telekomanda / Çelësi
  Terminali RS-60E3-type (terminali i telekomandës), Timer Remote Controller TC-80N327, Wireless Remote Control BR-E1, Infrared Remote Controller RC-6, Smartphone (duke përdorur programin Canon Camera Connect)
 • Tjetër
  Kapaku i mbërthyeses (jepet), Multi-Function Shoe Adapter AD-E1, Multi-Function Shoe Directional Stereo Microphone DM-E1D, Multi-Function Shoe adaptor për Smartphone Link AD-P1 për Android, Stereo Microphone DM-E1 / DM-E100, GPS Receiver GP-E228, Tripod grip HG-100TBR29, Interface Cable IFC-100U, Interface Cable IFC-400U, Protecting Cloth PC-E1 / E2

Speficikimet fizike

 • Materialet e Trupit
  Përbëhet kryesisht me aliazh magnezi dhe plastikë industriale rezistence të lartë
 • Mjedisi i përdorimit
  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
 • Dimensionet (Gj x Th x L)
  Afro 132.0 x 90.4 x 91.7mm
 • Pesha (Vetëm Trupi)
  Afro 530g (612g me kartë dhe bateri, bazuar në udhëzimet CIPA.)
 1. Drejtimi i rrotullimit horizontal/vertikal sipas standardit CIPA, 8.0 nivele me RF 24-105mm F4 L IS USM në gjatësi fokale prej 105mm. Në varësi të kohës së blerjes, firmueri i objektivit duhet përditësuar. Për detaje mbi objektivt e mbështetur, shihni Supplemental Information për EOS R7 te faqja “https://cam.start.canon/”.
 2. Gjatë shkrepjes së fotove me objektiv f/1.2, Centre AF point, One-Shot AF, në 23°C/73°F, ISO100. Me përjashtim të objektivave RF me veshje "Defocus Smoothing"
 3. 7 nivele sipas standardit CIPA me RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM në gjatësi fokale prej 150mm
 4. Shpejtësia e shkrepjes së vazhdueshme mund të jetë më e ngadaltë në varësi të subjektit/kushteve të shkrepjes ose konfigurimit të kamerës, ose objektivit gë përdorur etj. Shihni Advanced User Guide për detaje. Për informacion mbi objektivat që mbështesin shpejtësinë maksimale të regjistrimit të vazhdueshëm me servo AF, shihni Supplemental Information të EOS R7 në faqen e internetit “cam.start.canon”. Në varësi të natyrës së subjektit ose kushteve të shkrepjes, mund të ndodhë shtrembërim i imazhit me rrotullim të shkrehësit.
 5. Funksionimi i RF 5.2 mm F 2.8 L DUAL FISHEYE nuk është i garantuar. Përjashtohen objektivat EF-M. Funksionimi i EF Cinema Lens nuk është i garantuar. Funksionimi i adaptorit të montimit EF-EOS R 0.71 X (shitet veçmas) nuk është i garantuar.
 6. Vlen kur shfaqet korniza e subjektit gjatë gjurmimit dhe në kamerë ka një objektiv të përputhshëm, ndërsa është aktiv AF me rreze të plotë ose subjekti zbulohet me sukses në modalitetin e një zone tjetër. Për detaje mbi objektivt e mbështetur, shihni [Supplemental Information] për [EOS R7] te “https://cam.start.canon/”.
 7. Gjatë shkrepjes së fotove me objektiv f/1.2, Centre AF point, One-Shot AF, në 23°C/73°F, ISO100. Me përjashtim të objektivave RF me Defocus Smoothing Coating.
 8. Kamera përmban një çelës fokusimi manual, prandaj MF mund të zgjidhet në objektiv/kamerë në varësi të objektivit të vendosur. Kur janë vendosur objektiva RF pa ndërrim modaliteti fokusimi, në kamerë zgjidhet fokusi manual. Kur vendosen objektiva RF/EF me ndërrim modaliteti fokusimi, ka përparësi cilësimi në objektiv, ndaj konfigurimi i modalitetit të fokusimit të kamerës nuk ka efekt.
 9. Në modalitetin "High frame Rate Movie" nuk regjistrohet zëri
 10. Shpejtësia maksimale e kuadrove gjatë AF, gjysmështypja e butonit të shkrehjes ose shkrepja e vazhdueshme është 59.94 fps. Kini parasysh se shpejtësia e kuadrove të ekranit mund të jetë më e ulët në varësi të objektivit që përdorni dhe kushteve të shkrepjes.
 11. Ofrohet vetëm për shkrehës mekanik. Shpejtësia maksimale e shkrepjes të vazhdueshme mund të bjerë. Regjistrimi kundër dridhjes me frekuencë të lartë nuk mbështetet.
 12. ISO është e kufizuar në ISO 200–32000 kur është konfiguruar [Highlight tone priority]. Shpejtësitë e zgjeruara ISO nuk mund të vendosen në modalitetin HDR ose për fotografimin HDR (HDR PQ).
 13. Me ekran 3:2, një objektiv RF 50mm F1.2 L USM në pafundësi, -1 m-1
 14. Shpejtësia e shkrepjes së vazhdueshme mund të jetë më e ngadaltë në varësi të subjektit/kushteve të shkrepjes ose llojit/gjendjes së baterisë, ose konfigurimit të kamerës, ose objektivit të përdorur etj. Shihni Advanced User Guide për detaje. Për informacion mbi objektivat që mbështesin shpejtësinë maksimale të regjistrimit të vazhdueshëm me servo AF, shihni Supplemental Information të EOS R7 në faqen e internetit “cam.start.canon”.
 15. Sipas standardeve të testimit të Canon me kartën UHS-II 32GB (gjatë One-Shot AF, ISO 100, Standard Picture Style) Numri i imazheve varet nga cilësimet e ndryshme dhe objektivat e përdorur. Për detaje mbi objektivat e mbështetur, shihni "cam.start.canon"
 16. Sipas standardeve të testimit të Canon me kartën UHS-II 32GB (gjatë One-Shot AF, ISO 100, Standard Picture Style) Numri i imazheve varet nga cilësimet e ndryshme dhe objektivat e përdorur. Për detaje mbi objektivat e mbështetur, shihni "cam.start.canon"
 17. Krijuar nga mbimodulimi 7K.
 18. Shpejtësia e kuadrove gjatë luajtjes; zëri nuk regjistrohet
 19. Koha maks. e disponueshme e regjistrimit të vazhdueshëm të filmit: Normale: 6 orë. Filmi me shpejtësi të lartë kuadrosh (Full HD 120/100fps): 90 min. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, koha e regjistrimit mund të zvogëlohet. 4K 30p HQ: Afro 60 min nëse fillon nga +23°C. 4K 60p Crop: Afro 60 min nëse fillon nga +23°C.
 20. Filmat që mundësojnë nxjerrjen: 4K Fine / 4K / 4K Crop Fotot e nxjerra nuk mund të ndryshohen apo priten brenda kamerës.
 21. Gama e cilësimeve bazë kur vendoset në Canon Log 3 është L dhe ISO 800–12800
 22. Megjithëse kamera është projektuar që të jetë rezistente ndaj pluhurit dhe lagështisë, ajo nuk mund të garantojë përjashtimin e plotë të pluhurit, papastërtive, ujit, kripës etj. nga hyrja. Për të siguruar performancën rezistente ndaj pluhurit dhe lagështisë së kamerës, mbyllni fort pjesët e hapjes/mbylljes si kakapu i foleve, kapaku i folesë së baterisë dhe kakapu i folesë së kartës. Gjithashtu, vendosni kapakun e mbërthyeses shumëfunksionale. Kur përdorni një aksesor konvencional të pajisur me një adaptor rezistent ndaj pluhurit dhe lagështirës, ​​nevojitet adaptor mbërthyeseje shumëfunksionale AD-E1.
 23. Kartat me shpejtësi të lartë UHS-II rekomandohen për regjistrim video 4K dhe shkrepje të vazhdueshme me shpejtësi të lartë
 24. Me LP-E6NH / LP-E6N, mbështetet karikimi përmes USB. Me bateri LP-E6 ose joorigjinale, karikimi me USB nuk mbështetet. Bateritë mund të mos karikohen nëse niveli i mbetur i baterisë nuk është i ulët.
 25. Sipas standardit CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet. Modaliteti i kursimit të energjisë
 26. Nëse kamera qëndron pasive derisa të kalojë koha e caktuar, ekrani zbehet dhe përdoren shpejtësi më të ulëta të kuadrove të videos. [Power off] dhe [Screen off] mund t'u caktohen butonave duke përdorur personalizimin e butonave.
 27. Nevojitet Remote Controller Adapter RA-E3.
 28. Busulla digjitale nuk mbështetet. Nuk mund të lidhet duke përdorur kabllo ndërfaqeje. Nevojitet Multi-Function Shoe Adapter AD-E1.
 29. Vini re se kapaciteti total i peshës i mbërthyeses për kamerën, objektivat, mikrofonin dhe aksesorët e tjerë nuk duhet të kalojë 1 kg /35,3 oz. Kur përdorni një mikrofon të jashtëm, në varësi të objektivit të përdorur, tingulli mund të ndërpritet nga objektivi dhe më pas zëri mund të mos merret siç duhet.

 

Apple, Apple TV, Apple Watch, iPad, iPad Air, iPad Pro, iPhone dhe Lightning janë marka tregtare të Apple Inc., të regjistruara në SHBA. dhe vende të tjera. tvOS është markë tregtare e Apple Inc.

E pajisur me teknologjinë Bluetooth® me energji të ulët. Fjala markë dhe stemat e "Bluetooth®" janë marka të regjistruara tregtare pronë e "Bluetooth SIG, Inc." dhe çdo përdorim i këtyre markave nga "Canon Europe Ltd." bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës. "Wi-Fi®" është markë e regjistruar tregtare e "Wi-Fi Alliance". Stemat, marka dhe fjala "Bluetooth®" janë marka të regjistruara tregtare në pronësi të "Bluetooth SIG, Inc." dhe çdo përdorim i këtyre markave nga "Canon Inc." kryhet nën licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.

Adobe është markë tregtare e Adobe Systems Incorporated. Microsoft dhe Windows janë marka tregtare ose marka të regjistruara tregtare të Microsoft Corporation në SHBA dhe/ose shtete të tjera. App Store dhe macOS janë marka tregtare të Apple Inc., të regjistruara në SHBA. dhe vende të tjera. Google Play dhe Android janë marka tregtare të Google LLC. HDMI, logoja e HDMI dhe High-Definition Multimedia Interface janë marka tregtare ose marka të regjistruara tregtare të HDMI Licensing LLC. USB Type-C™ dhe USB-C™ janë marka tregtare të USB Implementers Forum. Logoja e Wi-Fi CERTIFIED dhe shenja Wi-Fi Protected Setup janë marka tregtare të Wi-Fi Alliance. Fjala markë dhe logot Bluetooth® janë marka tregtare të regjistruara që zotërohen nga Bluetooth SIG, Inc. dhe çdo përdorim i këtyre markave nga Canon Inc. bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës. Të gjitha markat e tjera tregtare janë pronë e pronarëve të tyre përkatës.