Canon XA45/XA40
Specifikimet

Specifikimet

4K UHD icon

4K UHD / 25P

MP4 deri në 150 Mbps
XF-AVC deri në 160Mbps

20x optical zoom icon

29,3–601 mm

Zmadhim 4K këndgjerë

Over Sampling HD Processing icon

Rezultat me cilësi të lartë në HD të plotë

Përdor sensorin 4K UHD për të nxjerrë pamje superiore në Full HD

Optical IS icon

Stabilizues inteligjent me 5 akse

Stabilizim i avancuar optik dhe dinamik i figurës

Infrared icon

Modalitet infrakuq

Filmoni në cilësi të lartë edhe në kushte me pak apo aspak ndriçim të ambientit

Touch Screen icon

Ekran me prekje 3-inçësh

Pikë e lehtë fokusimi dhe komandim i lehtë i kamerës

4-channel audio icon

PCM lineare

2 terminale XLR plus mikrofoni i integruar

Double slot icon

Dy fole kartash

Regjistrim i njëkohshëm ose i njëpasnjëshëm në kartën SD

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Sensor

CMOS tipi 1/2.3

Filtër

Filtri kryesor i ngjyrës RGB

Piksel Gjithsej

Rreth 21,14 MP

Pikselët Efektive

Rreth 8,29 MP (3840×2160)

Diapazoni i ndriçimit të subjektit

Rreth 0,3 lx deri në 100 000 lx

Ndriçimi minimal (PAL)

Modaliteti P: afro 4,2 lx (shpejtësia e shkrehësit 1/25 sek me shkrehësin ultra të ngadaltë aktiv)
Modaliteti i ndriçimit të ulët: afro 0,3 lx (shpejtësia e shkrehësit 1/2 sek)

Lentja

Raporti i zmadhimit

Optik 20x

Gjatësia fokale (ekuivalente e 35 mm)

Rreth 29,3-601 mm stabilizim inteligjent standard/joaktiv

Distanca minimale e fokusit

10 mm në skajin e gjerë, 60 cm në të gjithë diapazonin e zmadhimit

Aperturë

f/1.8 - f/2.8 (modalitetet përparësie AV dhe manuale)

Thikat e aperturës

8 fletë

Diametri i filtrit

58 mm

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Sistem optik (lëvizje e objektivit) + stabilizim elektronik
Dinamik, standard, fikur, joaktiv

Filtri ND

Filtri i integruar i gradimit (auto ose joaktiv)

Kontrolli i zmadhimit

Lëkundës zmadhimi mbi trup dhe dorezë;
Unazë manuale zmadhimi/fokursi mbi lente që mund të zgjidhet;
Metoda të Shpejtësisë të Lartë dhe Zmadhimit të Butë të disponueshme.

Shpejtësia e zmadhimit

Shpejtsi të ndryshueshme (vetëm lëkundës në trup) ose Konstante (lëkundës në trup dhe dorezë, Shpejt/Normal/Ngadalë, 16 cilësime niveli shpejtësie në secilën)

Kontrolli i fokusit

MANUAL: Përzgjedhje me unazën e objektivit dhe me pike në ekranin me prekje (funksione zmadhimi dhe asistence korrigjimi), profile fokusimi.
VETËFOKUSIM: Përzgjedhje pike vetëfokusimi në ekranin me prekje, pikasje dhe gjurmim i fytyrës, prekje-gjurmi, vetëfokusim vetëm te fytyra.
(vetëfokusim çasti, vetëfokusim mesatar, vetëfokusim normal)

Sistem fokusimi

Vetëfokusim hibrid, vetëfokusim normal

Kontroll Iris

Ekran me prekje, auto

Zmadhimi dixhital/telekonvertuesi

Zmadhim dixhital 400-fish, telekonvertues dixhital 2-fish

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC DV 6

Kampionimi i ngjyrës

YCC 4:2:0

Thellësia e biteve

8 bitë

Regjistrimi

Mjetet e ruajtjes video

Kartë SD/SDHC/SDXC (2 fole kartash)

Tipi

Rekomandohen karta të kategorisë U3

Koha e regjistrimit (karta 64 GB, afërsisht)

XF-AVC: 160Mbps: 50 min / 45Mbps: 185 min
MP4: 150Mbps: 55 min / 35Mbps: 240 min / 17Mbps: 495 min

Sistemi i skedarit të regjistrimit

FAT32 / exFAT

Formai i brendshëm i regjistrimit (PAL)

XF-AVC: 3840x2160 (160 Mbps) / 1920x1080 (45 Mbps)*
MP4: 3840x2160 (150 Mbps) / 1920x1080 (35 / 17 Mbps)

Dalje e jashtme regjistrimi (PAL)

Dalje HDMI (modaliteti i kamerës):
Modalitet regjistrimi UHD: 1920x1080 25.00P YCC4:2:2 8-bit
Modalitet regjistrimi Full HD: 1920x1080 50.00P/50.00i/25.00P; 1280x720 50.00P YCC4:2:2 10-bit

Monitorim i jashtëm

HDMI (50,00i)

Shpejtësia e kuadrove të regjistrimit (PAL)

25.00P (UHD), 50.00P/50.00i/25.00P (Full HD)

Lëvizje e shpejtë/ngadaltë (PAL)*

3840x2160 / 25.00P: x2, x4, x10, x20, x60, x120, x600, x1200
1920x1080 / 50.00P: x2, x4, x10, x20, x60, x120, x600, x1200
1920x1080 / 25.00P: x0.5

Funksion pararegjistrimi

Po 3 sekonda

Foto statike

JPEG deri në 3840×2160
(Rezolucioni i imazheve të palëvizshme varet nga rezolucioni i videos)

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta SD

Audio

Regjistrimi

MPEG-2 AAC-LC (16-bitësh, 2-kanalësh)  /  LPCM (16-bitësh, 4-kanalësh)

Komandim zëri

Manual/automatik
Linjë e pavarur 2ch/Mik/Mik+ hyrje 48V;
Kontroll niveli i pavarur për kanal (-∞ to +18 dB);
Kufizues audioje të avarur (2 ch);
Zvogëlim i hyrjes të mik

Toni referencë

1 KHz, -12 dB / -18 dB / -20 dB / Joaktiv

Zbutja e mikrofonit

Auto / On / Off (20dB)

Matësi i nivelit të mikrofonit

Po

Paneli i Monitorimit

Tipi

Panel me prekje LCD kapacitiv

Madhësia

3.0 inç (7,5 cm, afro 460 000 pika)

Monitori i formës së valës

Jo

Ndihmues fokusimi

Korrigjim / zmadhim

Ngritje

Ngjyra e zgjedhshme e kulmit: e kuqe / blu / e verdhë

Zebra

Niveli i referimit 70% ose 100%

Shënuesit

Rrjetë (e bardhë/gri) dhe nivel (i bardhë/gri)

Treguesi i kuadrit

Madhësia

0,24-inçësh, afro 1,56 milion pika

Lentet e korrigjimit

+2,0 në -5 dioptër

Hyrjet/Daljet

Audio Input

Fole 3-kunjëshe XLR (x2) me rrymë artificiale 48 V, opsione linje dhe mikrofoni në dorezë të heqshme, fole hyrëse mikrofoni 3,5 mm (tension ushqimi 2,4 V DC), mikrofon i integruar

Dalja e kufjes

Minifishë 3,5 mm stereo

Dalje HDMI

Minikonektor HDMITM

USB

Mini-B, Hi-Speed USB, mbështetet kategoria PTP

Dalja SDI

XA45: 3G-SDI me fishë BNC
XA40: Jo

Kod kohor

Mbivendosur në sinjal dalës HDMI (vetëm modaliteti i kamerës)

Genlock

Jo

LAN

Jo

Terminal AV

Jo

Hyrje DC

Fole 3,4 mm

Terminal i kontrollit në largësi

Mini-fishë stereo 2,5 mm

Ekspozimi

Matësi i ekspozimit

Mesatarja e peshuar e qendrës ose segmenti vlerësues (i përcaktuar nga modaliteti i rregjistrimit)
Pa matje: Medtoë Fishekzjarre, Ekspozim i fiksuar (1/50 sek.)

Kompensimi i Ekspozimit

Vetekspozim me theksim, kyçje ekspozimi, vetëkompensim i dritës së sfondit, sasia e kompensimit të ekspozimit shfaqet si ±3 kur kyçet (rritje ±12) ose si ±2 në AUTO (rritje ±8).

Bllokimi i Ekspozimit

Po

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Automatike / Manuale

Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

0 në 24 dB (rritje 1 dB)

Shpejtësia e shkrehësit

Regjimet e kontrollit

Auto, P, Tv, Manual

Shpejtësia e shkrehësit

1/6 - 1/2000 sek
(1/2 - 1/500 sek në modalitet ndriçimi të ulët)

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

50,00P:
Shkrehësi automatik i ngadaltë aktiv: 1/25 deri në 1/500 sek.
Shkrehësi automatik i ngadaltë joaktiv: 1/50 deri në 1/500 sek.

25,00P:
Shkrehësi automatik i ngadaltë aktiv: 1/12,5* deri në 1/500 sek. (*Pamja është 1/12)
Obturatori automatik i ngadaltë joaktiv: 1/25 deri në 1/500 sek.

Skanim i pastër

Jo

Balancimi i të bardhës

Auto

Po

I paravendosur

Ndriçimi i ditës (afro 5600 K), tungsten (afro 3200 K)

Cilësim manual

Diapazoni i temperaturës së ngjyrës: 2000–15 000 K
Vlera standarde për kompletin 1 dhe kompletin 2: 5600 K

Regjimet e regjistrimit

Programi AE

Modaliteti AUTO
Modaliteti manual: P, Tv, Av, M (ekspozimi manual), SCN (portret, sport, dëborë, plazh, perëndim dielli, natë, ndriçim i ulët, dritë skene, fishekzjarrë);

Figurë e përshtatur

C1: Normal / C2: USER 02 / C3: USER 03
C4: USER 04 / C5: USER 05 / C6: USER 06

Gama / Hapësira e ngjyrave: BT.709 Normal / BT.709

Matrica e ngjyrave: Neutral / Video

Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

Po (i gjelbër ose i bardhë)

Llambë e integruar IR

Po, në njësi të heqshme doreze.
Gjatësi vale: 850 nm (thuajse infrakuqe)

Parametrat e shikimit

Standard (Rregullimi: mprehtësia, kontrasti, thellësia e ngjyrave)

Të Dhënat e Wi-Fi & GPS

Wi-Fi

Jo

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Vendndodhja (gjerësia/gjatësia/lartësia gjeografike), ora e bashkërenduar botërore (UTC), marrja satelitore.
(kërkon marrësin opsional GPS GP-E2)

Të ndryshme

Llambë shenje

Po, në njësinë e heqshme të dorezës

Shirita ngjyrash (PAL)

Po SMPTE ose EBU, me ton 1 KHz

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

Po (mbështetëse mekanike)

Butonat e caktueshëm

5 butona të caktueshëm te: Digital TeleConverter / AF / MF / Face Only AF / Magnification / Peaking/ Push Auto Iris / Zebra 70% / Zebra 100% / BLC Always On / Powered IS / White Balance / Set white Balance / WB Priority / IR Light / Pre REC / Slow and Fast Motion / Review Recording / Photo / Marker / Monitor Channels / Menu / Custom Picture / Off

Rrotullim me përshtatje

Tv / Av / M / Kufiri AGC / Kompensimi i ekspozimit / Joaktiv

Kodi kohor

Sistem numërimi

Regen / Rec Run / Free Run / Profile (pa shmangie kuadrosh)

Kod kohe

Përmes daljes HDMI. Mbivendosur në dalje, vetëm modaliteti i kamerës

Aksesorët

Furnizohen

Kapak objektivi me penguese, njësi për mbajtjen e mikrofonit, njësi doreze HDU-1, paketë baterie BP-820, ushqyes kompakt CA-570, kabllo AC, nukël ferrit, kapak objektivi

Opsionale (përfshin artikuj që nuk janë aktualisht në shitje)

Paketë Baterie Canon BP-820/BP-828
Ushqyes kompakt Canon CA-570 (vjen me kamerën)
Karikues baterie Canon CG-800E/CG-800
Kabllo HDMI Canon, HTC-100/HTC-100S
Telekonvertues Canon TL-H58
Aksesor gjerësie Canon WA-H58
Çantë e butë transporti Canon SC-1000/SC-2000
Rrip supi Canon SS-600/SS-650, rrip kyçi WS-20
Filtër Canon PROTECT 58mm
Filtër Canon ND4-L 58mm
Filtër Canon ND8-L 58mm
Marrësi GPS Canon GP-E2
Telekomanda Canon RC-V100
Drita e videos e baterisë Canon VL-10Li/VL-10LiII
Paketë Baterie Canon seria BP-900 (për VL-10Li/VL-10LiII)
Adaptor Energjie Kompakt Canon CA-910/920/930 (për karikimin e serisë BP-900)
Kablloja e ndërfaqes Canon IFC-300PCU/S / IFC-400PCU

Bateria

Paketa e baterisë

Paketë baterie Canon BP-820 (e përfshirë), BP-828 (opsionale)

Konsumi i energjisë (regjistrim)

XF-AVC: UHD/160Mbps: afro 4,1 W (25,00P)
MP4: UHD/150Mbps: afro 4,1 W (25,00P)

Koha e regjistrimit të vazhduar (afro)

XF-AVC: UHD/160Mbps/25.00P: 175 min (BP-820) / 270 min (BP–828)
FHD/45Mbps/50.00P: 170 min (BP-820) / 265 min (BP-828)
MP4: UHD/150Mbps/25.00p: 175 min (BP-820) / 270 min (BP-828)
FHD/35 Mbps/50,00p: 175 min (BP-820) / 270 min (BP-828)

Madhësia dhe peshat

Përmasat

Rreth 109 x 84 x 182 mm (vetëm trupi kryesor)
Rreth 131×180×231 mm
(Përfshihet kapaku i objektivit, BP-820, njësia mbajtëse e mikrofonit dhe njësia e dorezës)

Pesha (vetëm kamera)

XA45: afro 740g
XA40: afro 730 g

Pesha (me të gjitha pajisjet)

XA45: afro 1130g
XA40: afro 1120g

Intervali i temperaturës së punës

-5 deri në +45ºC, lagështia relative 60%
0ºC deri në +40ºC, lagështia relative 85%

* Mund të nevojitet përditësim i firmuerit

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Specifikimi i dhënë për variantin PAL