Canon XA15/XA11
Specifikimet

Zmadhim optik 20x me kënd të gjerë

Gamë dinamike 600%

Formate AVCHD dhe MP4

Veçoritë kryesore

20+optical-zoom

Lente këndi të gjerë 26.8mm me aperturë rrethore të shpejtë f/1.8-f/2.8

full-hd-1080-screen

Full HD

DIGIC_DV4

Performancë e lartë e mundësuar nga DIGIC DV4

hd_cmos_pro

Performancë dhe ndjeshmëri e shkëlqyer në dritë të ulët

8-bladed-circular-aperture

Aperturë rrethore për bokeh të bukur sfondi

wide-dr-gamma_final

Gamë dinamike 600% pa nevojë për përpunim të mëtejshëm

MP4

Flukse pune të thjeshta dhe efikase me skedarët MP4 në 50P/35Mbps

AVCHD

Regjistrimi progresiv AVCHD

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Sensor

1/2.84 inç tipi HD CMOS Pro

Filtër

Filtri i Ngjyrës Parësore RGB (seria Bayer)

Piksel Gjithsej

3.09 megapiksel (2208 x 1398)

Pikëzat efektive për sensor

2.91 megapiksel (2136 x 1362)

Ndriçim minimal

Metodë ndriçimi të ulët rreth 0.1 Lx.
Metodë automatike (Shkrehje automatike e ngadaltë e zgjedhur rreth 1.0Lx

Rezolucioni horizontal

900 rreshta TV (E jashtme përmes SDI, XA15)

Lentja

Raporti i zmadhimit

20 x Optik

Gjatësia Vatrore

3.67 - 73.4mm (35mm ekuivalente: 28.8 - 576mm) 1

Distanca minimale e fokusit

60cm (përmes diapazonit të zmadhimit);
10mm (Cilësi MACRO i gjerë)

Filtri ND

Filtër gradimi ND i integruar

Kontrolli i zmadhimit

Lëkundës zmadhimi mbi trup dhe dorezë;
Unazë manuale zmadhimi/fokursi mbi lente që mund të zgjidhet;
Metoda të Shpejtësisë të Lartë dhe Zmadhimit të Butë të disponueshme.

Shpejtësia e zmadhimit

Lëkundja e zmadhimit:
Shpejtësi e ndryshueshme/shpejtësi fikse (shpejt/normal/ngadalë, disponohen 16 shkallë shpejtësie në secilin modalitet);
Zmadhim me kapje:
Shpejtësi fikse (shpejt/normal/ngadalë, disponohen 16 shkallë shpejtësie në secilin modalitet)
Unaza e Zmadhimit: Sipas shpejtësisë të punimit

Kontrolli i fokusit

Kontroll manual përmes unazës të fokusimit, automatik (AF e menjëhershme, AF mesatare, TV AF, AF dallim fytyre, AF vetëm fytyrë), Push AF

Kontroll Iris

Kontrolli i unazës; Auto Plotësisht

Intervali i hapjes

f1.8 - f16

Diametri i filtrit

58 mm

Elementet e lentës/grupet

12/10

Thikat e aperturës

Hapje Rrethore me 8 Tehe

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Dinamik IS dhe Motorizuar IS, stabilizim imazhi me 5 Akse

Zmadhimi dixhital/telekonvertuesi

2 x Tele konvertues, x400 Zmadhim dixhital

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC DV 4

Saktësia e kampionimit

4:2:0 AVCHD/MP4

Thellësia e biteve

8 bitë

Kontroll i Ekspozimit

Matësi i ekspozimit

Metërzim mesatar i qendërzuar: Në P, Av, Tv, Kinema, Portret, Sporte,
Metoda Ndriçim i ulët dhe IR
Metërzim vlerësues segmenti: Metoda Borë, Plazh, Perëndim dielli, Dritë spoti, Natë
Pa matje: Fishekzjarrë, Ekspozim i fiksuar [1/60 sek. (PAL: 1/50 sek.)],
M (ekspozim manual);

Kontrolli i ekspozimit

Metoda AUTO: Auto inteligjent,
Metoda manuale: P, Tv, Av, M (ekspozim manual), SCN (Portret, Sporte, Borë, Plazh
Perëndim dielli, Natë, Dritë e ulët, Dritë spoti, Fishekzjarrë)
Modaliteti i kinemasë: P, Tv, Av, M

Kompensimi i Ekspozimit

± 12 hapa, Shfaqur si vlerë EV; 0 EV - ±3.0 EV

Regjim Ekspozim automatik

Plotësisht automatike

Iris me shtytje automatike

Jo

Parametri i kontrollit të përforcimit

Auto e Plotë/AGC Limit/Manual

Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

Në ekspozim manual (Metodat P, Av, dhe Tv): 0-24 dB (në rritje 1 dB),
Në metodën Kinema: 0-18 dB (në rritje 1 dB),
Në metodën Wide DR: 6-24 dB (në rritje 1 dB)

Cilësimi i përforcimit

Gjatë shkrepjes M (manuale): Fitimi mund të vendoset në hapa 1 dB nga 0 dB deri në 24 dB.
Në metodën Kinema: Fitimi mund të vendoset në hapa 1 dB nga 0 dB deri në 18 dB.
Kur Efektet e imazhit janë vendosur “Look” dhe Wide DR është vendosur, ndjeshmëria më e ulët është 6 dB

Shkrehësi

Regjimet e kontrollit

Auto i Plotë / Kontroll manual (Auto; Shpejtësi; Kënd; Kërkim i pastër (CS); Diafragmë e ngadaltë (SLS); Diafragmë e ngadaltë IR)

Shpejtësia e shkrehësit

1/6 deri në 1/2000 në varësi të shpejtësisë së kuadrove dhe metodës së operimit

Skanim i pastër

Jo

Infra të kuqe

Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

PO (i gjelbër ose i bardhë)

Llambë e integruar IR

PO, në dorezë

Misc.

Konfigurimet e ruajtura

Kinema standard, I gjallë, Ëndërr, Freski, Sepia, Filma të vjetër, Kujtime
Wide DR, Përparësia e theksimit

Mediumi i hapësirës ruajtëse

Karta e kujtesës SD/SDHC

Shirita me ngjyra

PO (SMPTE ose EBU), me ton 1KHz (Toni përmes Menusë Audio)

Regjistrimi

Mjetet e ruajtjes video

Kartë SD x 2
Regjistrim me Format të Dysh, slotë Dyshe (të njëkohësishme) regjistrim dhe Ritransmetues (i vazhdueshëm) i mundur.

Tipi

Kartë SD Klasi 4 ose më i lartë, Klasi 6 & 10 rekomandohet për regjistrim MP4 35Mbps

Koha e regjistrimit

Kartë SD 128GB: MP4: deri në 8 Orë (50P @35Mbps)
AVCHD deri në 10 orë e 10 minuta (5p @28Mbps)

Formati i skedarit të regjistrimit

MPEG-4/AVC/H.264

Formati i regjistrimit

AVCHD: 28/24/17/5Mbps
MP4: 35/24/17/9/3 Mbps;
Të gjithë modalitetet bit-ritëm i ndryshueshëm, 4:2:0 mostra e ngjyrës

Shpejtësia e kuadrove të regjistrimit (modeli PAL)

AVCHD:
28Mbps 50.00P,1920 x 1080, 24/17Mbps 1920 x 1080 50.00i/PF25
5Mbps 1440 x 1080 50i/PF25
MP4:
35Mbps 1920 x 1080: 50P
24/17Mbps 1920 x 1080:25P
8/4 Mbps 1280 x 720: 25P
3Mbps 640 x 360: 25P

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

PO (vetëm regjistrim MP4)
50.00P (35 Mbps) x2 17.5 Mbps
25.00P (24 Mbps or 17 Mbps) x0.5, x2, x4, x10, x20, x60, x120, x1200

Regjistrim në interval

JO

Regjistrim kuadrosh

PO. 2, 6 ose 12 kuadro

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

PO (3 sekonda)

Skanim në të kundërt

PO. Vertikal/Horizontal/të dyja

Audio

Regjistrimi

16-bit 4ch ose 2ch (48 kHz) PCM linear

Kontroll

Kufizues audio, cilësime automatike/manuale përmes rrotullave të kontrollit në dorezë

Zbutja e mikrofonit

PO

Matësi i nivelit të mikrofonit

PO

Mjetet e ruajtjes së fotove

Kartë memorieje SD/SDHC/SDXC

Cilësia e pozës

Gjatë regjistrimit të videos: 1920 x 1080 në metodën 1920 x 1080 ose 1440 x 1080,
Metoda 1280 x 720; 1280 x 720
Gjatë luajtjes: 1920x1080

Balancimi i të bardhës

Auto

Sistem i ri kampionimi të bardhë FAWB. Cilësimet përfshijnë auto, set 1, set 2, temperatura e ngjyrës
cilësim dhe vendosje paraprake

I paravendosur

Gjashtë vendosje paraprake: [Drita e diellit: rreth 5,400K], [Hije: rreth 8,000 - 8,500K],
[Vrenjtur: rreth 6,500K], [Tungsten (llambë inkandeshente ose halogjene): rreth 3,100K],
[Fluoreshente H (fluoreshente me 3 gjatësi vale): rreth 7,000K],
[Fluoreshente (e bardhë fluoreshente): 5,000K]

Temperatura e ngjyrës

Konfigurimi i temperaturës së ngjyrës (Kelvin) varion nga 2,000K deri në 15,000K (në 100K hapa).
WB nuk mund të zgjidhet në metodën SCN ose AUTO. Rrezja e rregullimit automatik: 2,800K - 8,000K

Kodi kohor

Sistem numërimi

Regen, RecRun, Free Run, I jashtëm, Bllokim

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Panel

Tipi

Panel kapacitiv me prekje

Madhësia

3.0 inç (7.5 cm)

Pika

Rreth 460.000 pika

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Ndriçimi

I rregullueshëm

Po

Wave Form Monitor

Jo

Ndihmues fokusimi

Ngritje; Zmadhim; Monitor anësor (duke përdorur ekranin e formës së valës)

Ngritje

Po Ngjyrë e përzgjedhshme

Zebra

Po 70% ose 100%

Shënuesit

Aktiv/Joaktiv ; Niveli (E bardhë/Gri), dhe Rrjetë (E bardhë/Gri)

Inkuadruesi elektronik (EVF)

Madhësia

0.24 inç (0.61 cm),

Pika

afro 1.56 milion pika,

I rregullueshëm

Anim vertikal, deri në 45°

Mbulimi i fushës së shikimit

100%

Lentet e korrigjimit

+ 2.0 deri në -5 dioptër

Hyrjet/Daljet

Hyrje audio

x2 hyrje XLR në dorezë Linjë, Mic ose Energji Phantom 48V), xhek hyrjeje kufjesh 3.5mm

Dalja e kufjes

Fishë stereo 3,5 mm

HDMI

PO

USB

PO (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, vetëm dalje)

Dalje HD/SD-SDI

PO, BNC, vetëm dalje, Video, audio i integruar dhe kod kohor. (Vetëm XA15)

LAN

Jo

Terminal AV

Mini fishë 3,5 mm (vetëm dalje për video dhe audio)

Hyrje DC

PO

Terminal i kontrollit në largësi

PO

Veçori të tjera

Llambë shenje

PO në dorezë

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

PO (këmbëz e ftohtë)

Caktimi i personalizuar i butonave

PO 5 butona të caktueshëm Zgjedhur nga: IS me energji / BLC gjithmonë aktiv / AF vetëm fytyrë / Fotografim videoje / Prioritet WB / Para Regjistrim / Dritë IR / Dalje audio CH / [AF/MF] /Rishikim regjistrimi / Regjistrim programesh / BLC gjithmonë aktiv / Balanca e bardhësisë / Limiti AGC / Fokusi / Ekspozimi / Skena audio / Niveli i mikrofonit / Zmadhim / Stabilizues imazhi / Efekte imazhi / [Joaktive]

Rrotullim me përshtatje

Po Tv/Av/Ekspozim manual/Limiti AGC/Ekspozimi/Joaktiv

Standardet e Wireless LAN

Asnjë

Funksionet e mbështetura Wi-Fi

Asnjë

Shfletues i Mbështetur për Përdorimin nga Larg

Asnjë

Veçoritë e Kontrollit të Përdorimit nga Larg

Asnjë

Rezolucioni i imazhit të shikimit live

Asnjë

Sisteme Autentifikimi

Asnjë

Enkriptim

Asnjë

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Shfaqje në kohë reale e gjerësisë, gjatësisë, lartësisë, UTC dhe marrjes së sinjalit të satelitit

Aksesorët

Furnizohen

Kapuç lenteje me barrierë, mbajtëse mikrofoni (me vidë), Dorezë (HDU-1), Adaptor energjie kompakt (CA-570), kordon AC, Paketë baterie BP-820

Opsional

Paketë baterie Canon BP-820 (e dhënë)/BP-828, Adaptor energjie kompakt Canon CA-570 (i dhënë me XA15/XA11)
Karikues baterie Canon CG-800E, Kabëll HDMI me shpejtësi të lartë Canon HTC-100, Kabëll HDMI me shpejtësi të lartë Canon HTC-100/ Kabëll HDMI me shpejtësi të lartë HTC-100/S, Kabëll video stereo Canon STV-250N, Kabëll ndërfaqeje Canon IFC-300PCU/S / IFC-400PCU, Tele konvertues Canon TL-H58, Shtesë e gjerë Canon WA-H58,
Kasë mbajtëse e butë Canon SC-1000, SC-2000, Rrip dore Canon WS-20, Rrip supi Canon SS-600/650, Filtër PROTECT Canon 58 mm, Filtër Canon ND4-L 58 mm, Filtër Canon ND8-L 58 mm, Marrës GPS Canon GP-E2
Drita e videos e baterisë Canon VL-10Li/VL-10LiII
Paketë Baterie Canon seria BP-900 (për VL-10Li/VL-10LiII)
Adaptor energjie kompakt Canon CA-910/920/930 (karikon paketat e baterive të serisë BP-900)
Adaptor baterie për makinë Canon CB-910/920 (për karikimin e serisë BP-900)

Energjia

Konsumi i energjisë

Maks 4.9W (Rreth) regjistrim MP4, 35Mbps

Bateria

BP-820(e dhënë)BP-828 (Opsionale)

Koha e vazhdueshme e regjistrimit

Regjistrim MP4, 35Mbps: 145 Minuta (BP-820); 220 Minuta (BP-828)(rreth)

Madhësia dhe peshat

Përmasat

Rreth 131 x 180 x 231 mm (rreth 5.2 x 7.1 x 9.1 in.)
[Përfshin kapuçin e lentes, mbajtësen e mikrofonit dhe dorezën]

Pesha (vetëm kamera)

XA15: Rreth 750 g (1.7 lb) XA11: Rreth 745 g (1.6 lb)

Pesha (me të gjitha pajisjet)

XA15: Rreth 1140 g (2.5 lb)
XA11: Rreth 1135 g (2.5 lb)
Përfshin kapuçin e lentes, mbajtësen e mikrofonit, dorezën, BP-820 dhe 1 kartë memorieje

Intervali i temperaturës së punës

Rreth -5 deri në 45°C, 60% (lagështia relative)
Rreth 0 deri në 40°C, 85% (lagështia relative)

Të gjitha specifikimet mund të ndryshohen pa u njoftuar.

  1. 26.8mm - 576mm kur është i zgjedhur opsioni i këndit me shikim të gjerë