Canon LEGRIA GX10
Specifikimet

4K 50p

Zmadhimi 15x

Dual Pixel CMOS AF

Veçoritë kryesore

4K, 50p

4 K, 50 p

Rezolucion 4x HD i plotë

Wide DR

Wide DR

Zgjerohet me DR në 800%

Wide Angle Lens

Lentë me kënd të gjërë

Objektiv me kënd të gjerë 25,5 mm

15x

15x

Zmadhimi Optik

9 blade

9 tehe

Apertura rrethore

Powered IS

IS i fuqizuar

Për telefotografime

Wi-Fi

Wi-Fi

Komandoni e bashkëndani me valë

100fps

100 fps

Lëvizja e ngadaltë

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Regjistrimi i brendshëm

Standardet

MP4

Formati i ngjeshjes

MPEG-4 AVC / H.264

Formati audio

MPEG-4 AAC-LC (16bit 2CH)

Frekuenca e kampionimit të audios

48 KHz

Kampionimi i ngjyrës

YCC420

Niveli i Kuadrove

50p / 25p

Thellësia e biteve

8 bitë

Rezolucioni dhe shpejtësia e bitëve

3840x2160 (150 Mbps)

1920x1080 (35/17 Mbps)

1280x720 (8 Mbps @ 50p / 4 Mbps @ 25p)

Regjistrimi i njëkohshëm i brendshëm dhe i jashtëm

Kampionimi i ngjyrës

YCC4221

Niveli i Kuadrove

50p / 25p2

Thellësia e biteve

8 bitë

Rezolucioni

E brendshme: 3840x2160, HDMI: 3840x2160 / 1920x1080

E brendshme: 1920x1080, HDMI: 1920x1080 / 720x576

E brendshme: 1280x720, HDMI: 1280x720 / 720x576

Vetëm regjistrimi i jashtëm

Kampionimi i ngjyrës

YCC4223

Niveli i Kuadrove

50p / 25p

Thellësia e biteve

8 bitë @ 3840x2160, 10 bitë @1920x1080

Rezolucioni

3840x2160

1920x1080

Regjistrimi me lëvizje të shpejta dhe të ngadalta

Lëvizja e shpejtë

2x, 4x, 10x, 60x, 120x, 600x, 1200x @50p

Lëvizja e ngadaltë

0,5x (3840x2160 @ 25p, 1920x1080 / 1280x720 @ 50p/25p)

0,25x (1920x1080 / 1280x720 only)

Fotografi

Standardet

Në përputhje me DCF, Exif Ver2.3

Formati i ngjeshjes

JPEG

Rezolucioni

Njëlloj si modaliteti i videos

Media e regjistrimit

Media e regjistr.

Karta SD / SDHC / SDXC

Shpejtësia

Rekomandohet minimumi Klasa 6. Rekomandohet Klasa U3 për 150Mbps dhe regjistrimin me lëvizje të ngadalta e të shpejta

Numri i foleve

2

Sistemi i skedarëve

FAT32 / exFAT

Numri maksimal i skedarëve

Afro 450 000

Koha maksimale e vazhdueshme e regjistrimit

12 orë

Sensor

Tipi

CMOS tipi 1.0

Piksel Gjithsej

Afro 13,4 MP (4268x3148)

Pikselët Efektive

Afro 8,29 MP (3840x2160)

Shkalla e pikselëve

3,2x3,2 μm

Filtër

Filtri kryesor i ngjyrës RGB

Frekuenca e sistemit

50 Hz

Sistemi i skanimit

Progresiv

Ndriçim minimal

1,4 lux

Modaliteti i ndriçimit të ulët

0,1 lux

Përpunues imazhi

Tipi

Dual DIGIC DV 6

Lentja

Gjatësia Vatrore

8.3 - 124.5mm

Gjatësi Vatrore e Barasvlefshme me 35 mm

25.5 - 382.5mm

Raporti i zmadhimit

15x

Apertura maksimale

f/2.8-4.5

Hapja minimale

f/11

Konfigurimi i lentes

14 grupe me 18 elemente (lentet Hi-UD njëshe dhe dyshe josferike)

Konstrukti i hapjes së diafragmës

Irida me 9 fletë

Filtri ND

3 dendësi, gypi i aktivizuar, motori në veprim. ND1/4, ND1/16, ND/64

Rregullimi i fokusit

Fokusi i brendshëm

Distanca minimale nga subjekti

10mm në skajin e gjerë, 60cm përgjatë diapazonit

Unaza e lentes

Mund të ndërrohet mes Fokusit dhe Zmadhimit

Shpejtësia e zmadhimit

I rregullueshëm, i ndryshueshëm ose konstant

Diametri i filtrit

58 mm

Konvertuesit e lentes

Telekonvertuesi opsional TL-U58 1,5x, aksesori opsional i gjerë WA-U58 0,8x

Kapaku i lentës

I përfshirë

Kapak lenteje

I përfshirë

Zmadhim digital

300x, vetëm modaliteti manual

Telekonvertuesi dixhital

2x, nuk mund të përdoret me zmadhimin dixhital

Stabilizator imazhi

Me 5 boshte me zhvendosjen optike të lentes dhe kulmin elektronik, shmangien, rrotullimin

Modalitetet e kontrollit të stabilizuesit të imazhit

IS dinamik (optimizuar për këndin e gjerë), IS elektrik (optimizuar për telefoto), Standard, Joaktiv

Kontroll i Ekspozimit

Regjimet e regjistrimit

Auto, P (program), Tv (prioriteti i shpejtësisë së obturatorit), Av (prioriteti i hapjes së diafragmës), M (manual), SCN (skena)

Modalitetet e skenës

Portret, Sporte, Dëborë, Plazh, Perëndim, Natë, Dritë e ulët, Në qendër, Fishekzjarrë

Sistemi i matjes

Auto, P, Av, Tv, Portret, Sporte, Dritë e ulët: Matja mesatare e vlerësuar në qendër

Dëborë, Plazh, Perëndim, Në qendër, Natë: Matja vlerësuese e segmentit

Fishekzjarrë, Ekspozimi i fiksuar (1/50 sek.), M: Pa matje

Kompensimi i Ekspozimit

AE e theksimit, Kyçja e ekspozimit

Sasia e kompensimit të ekspozimit

+/-3 ndalesa në kyçje, +/-2 ndalesa në Auto. Hapa rritës me gjysmë ndalese

Kompensimi automatik i dritës së sfondit

Po

Kompensimi i detyruar i dritës së sfondit

Po, përveçse në Auto, Fishekzjarrë dhe Wide DR

Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

Manual: 0-29 dB në hapa rritës 1 dB

Lëvizja e ngadaltë me shpejtësi 1/4: 9-29 dB në hapa rritës 1 dB

Wide DR: 9-29 dB në hapa rritës 1 dB

Lëvizja e ngadaltë me shpejtësi 1/4 dhe Wide DR: 18-29 dB në hapa rritës 1 dB

Prioriteti i fytyrës

Po

Diapazoni i shpejtësisë të obturatorit

1/2 deri në 1/2000 sek në modalitetet M dhe Tv. Modalitetet e tjera variojnë për optimizimin e skenës

Diapazoni i shtimit

0-42 dB (9-42 dB në Wide DR) në hapa rritës 1 dB.

Motivi zebra

70% ose 100%

FOKUSIMI

Sistem

Dual Pixel CMOS AF në fushën e shikimit 80% horizontale, 80% vertikale, AF i kontrastit

Modalitetet AF

AF i vazhduar

MF me përmirësimin e AF

Manual

Diapazoni i përdorimit të fokusit automatik AF

10 mm - infinit (kënd i gjerë)

60 cm - infinit (në diapazonin e zmadhimit)

Diapazoni i ndriçimit të fokusit automatik AF

50 lux - 100 000 lux

Madhësitë e kuadrit AF

Auto, i madh, i vogël, me prekje

Zbulimi dhe gjurmimi i fytyrës

Mund të zbulohen deri në 9 fytyra, mund të gjurmohet një fytyrë ose një subjekt jo njerëzor

Udhëzuesi i fokusit

Në fokusin manual, tregon drejtimin e fokusit për objektet e gjurmuara

Fokusi automatik AF vetëm për fytyrën

Në dispozicion

Paracaktimi i fokusit

Në dispozicion

Unaza e fokusit

Drejtimi dhe ndjeshmëria mund të zgjidhen nga përdoruesi

Zmadhimi i pamjes

2x

Ngritje

në dispozicion në bardhezi dhe me ngjyra

Paraqitja e distancës

Metra ose këmbë

Treguesi i kuadrit

Rregullimi i këndit

Deri në 45° vertikalisht

Madhësia e ekranit

0,24" (0,61 cm)

Rezolucioni

E barasvlershme me 1,56 milionë pika

Rregullimi i shikimit

Diopetri +2 deri në -5

Mbulimi i fushës së shikimit

100%

Kupa e syrit

Mbështetet

Rregullim i Ndriçimit

Në dispozicion

Ekr.

Tipi

Ekrani LCD i gjerë mbështet një diapazon të gjerë të ngjyrave

Ekran me prekje

Sistemi i kapacitancës elektrostatike

Veshja

Antireflektiv

Madhësia

3,5" (8,9 cm)

Rezolucioni

1,56 milionë pika

Kënd i Ndryshueshëm

Po

Mbulimi i fushës së shikimit

100%

Rregullim i Ndriçimit

Në dispozicion

Balancimi i të bardhës

Tipi

FAWB

Modalitetet

Auto, Dritë natyrale, Tungsten, Temperatura e ngjyrës (K), Parametri i përdoruesit (x2)

Diapazoni i temperaturës së ngjyrës

2 000 000 deri në 15 000 000

Pamjet

Tipi

Standard (300% DR), Wide DR (800% DR), Monokrom

Rregullimet

Mprehtësia, Kontrasti (përveçse në modalitetin Wide DR), Thellësia e ngjyrës (përveçse në modalitetin Monokrom)

Audio

Mikrofoni i integruar

Kondensatori stereo elektret me reagimin e rregullueshëm të frekuencës dhe mbrojtësen nga era

Drejtimi i mikrofonit të integruar

Mono, normal, i gjerë

Hyrja e mikrofonit

Minifisha stereo 3,5 mm, këmbëza mbështetëse e përparuar e Canon

Aktivizuesi

-20 dB

Kufizuesi

Në dispozicion

Ngjeshësi

E lartë, e ulët, joaktive

Filtri për frekuencat e ulëta të hyrjes së mikrofonit

200 Hz, aktive ose joaktive

Lidhja ALC e hyrjes së mikrofonit

aktive ose joaktive

Dalja e kufjes

Minifisha stereo 3,5 mm, volumi i rregullueshëm

Altoparlanti i brendshëm

Po, volumi i rregullueshëm

Dalja audio HDMI

Po

Tingujt e njoftimeve

I rregullueshëm

Skenat e audios

Standard, Muzikë, Festivale, Ligjërim, Takim, Pyll dhe zogj, Minimizimi i zhurmës

Rezistenca e hyrjes

5 kΩ

Ndjeshmëria e hyrjes

-65 dBV me mikrofonin, -30 dBV me linjë (kontrolli në pozicionin automatik, -12 dB në shkallën e plotë)

Rezistenca e daljes

100 Ω

Niveli i sinjalit të daljes

-29 dBV (me ngarkesë 16 Ω me volum maksimal)

Lidhja e rrjetit

Brezat e lidhjes pa tela

2,4 GHz (IEEE 802.11b/g/n), 5 GHz (IEEE 802.11a/n)4

Frekuencat dhe kanalet e transmetimit

2,4 GHz: 2412 - 2472 MHz 1-13 kanale. 5 GHz: ndryshon sipas shtetit të destinacionit

Metodat e lidhjes

Modaliteti i infrastrukturës, Pika e aksesit të kamerës

Metoda e përcaktimit

WPS (butoni me shtypje / kodi PIN), manual, kërkim

Enkriptim

WEP / TKIP / AES

Parametrat e adresës IP

Auto (kalimi automatik DHCP / AutoIP), Manual (adresa IP, maska e nënrrjetit, portëkalimi i parazgjedhur, serveri DNS me prioritet, serveri DNS zëvendësues)

Shfletuesi në largësi

Me pajisjet e përputhshme iOS dhe Android

Transmetimi në FTP

Po (vetëm video)

Të tjera

Kuadri i kohës reale i kodit kohor

Aktive ose joaktive

Sistemet e numërimit të kodit kohor

Rigjenerimi, ekzekutimi në regj., ekzekutimi i lirë

Data dhe ora

Mund të zgjidhet, mbështetja për orën në botë

Regjistrimi i të dhënave të kamerës

Shpejtësia e obturatorit, hapja e diafragmës, shtimi dhe të tjerat mund të ruhen me regjistrimin

Kontrolli në largësi

Modalitetet në kamerë dhe në rilexim

Shënuesit në ekran

Niveli, rrjeta, në ngjyrë të bardhë ose gri

Para REC

Në dispozicion, regjistron 3 sekonda para se të shtypet butoni i regjistrimit

Tasti dhe butoni i personalizuar

Tv, Av, M, kufiri AGC, kompensimi i ekspozimit

Shirita me ngjyra

EBU ose SMPTE

Toni i testit

1 KHz, -12/-18/-24dB - mund të zgjidhen

Butonat e caktueshëm

5

Regjistrimi i dyfishtë

Po

Rregjistrimi stafetë

A në B ose B në A

Marrësi GPS

GP-E2 si opsion mund të shtojë gjatësinë, gjerësinë gjeografike dhe lartësinë mbi nivelin e detit në regjistrime si dhe të caktojë orën në UTC

Modaliteti i kursimit të energjisë

Po

Softueri

Shërbimi i importimit të të dhënave

Këmbëza mbajtëse

Këmbëza mbështetëse, minikëmbëza mbështetëse e përparuar e Canon

Montim Tripodi

1/4-20 UNC

Rileximi

Përpara shpejt/rikthimi

Afro 5x, 15x, 50x

Përpara ngadalë/rikthimi

Afro 0,25x, 0,5x

Lëvizja e një kuadri të vetëm

Po, një kuadër ose GOP njëshe

Regj. Rish.

Po

Prerja e anëve

Po, ruani si të re ose mbishkruani

Kopjimi

Mes kartave ose te kompjuteri nëpërmjet USB-së

Terminalet e daljes

HDMI

Minilidhësi, paraqitja e funksionit dhe aktivizimi/çaktivizimi i kodit kohor

USB

Mini-B në përputhje me USB me shpejtësi të lartë

Telekomanda

Minifisha stereo 2,5 mm

Energjia

Hyrje DC

Po

Karikuesi i integruar i baterisë

Po

Tipi i baterisë

Me jone litiumi

Sistem Inteligjent i Baterive

Po

Regjistrimi me BP-828 (i përfshirë)

Deri në 95 minuta

Rileximi me BP-828 (i përfshirë)

Deri në 240 minuta

Të ndryshme

Përmasat

Afro 135 x 97 x 214mm (pa rripin mbajtës)

Afro 150 x 97 x 267 (me kapakun e lentes dhe baterinë, pa rripin mbajtës)

Pesha

Afro 1140 g (vetëm trupi, me rripin mbajtës)

Afro 1335 g (me rripin mbajtës, kapakun e lentes, BP-828 dhe 1 kartë memorieje)

Mjedisi i përdorimit

Për rendiment: Afro 0 deri në 40°C, lagështia relative 85%

Për përdorim: Afro -5 deri në 45°C, lagështia relative 60%

Specifikimet mund të ndryshohen pa paralajmërim

  1. Nuk është në dispozicion në 3840x2160 @ 50p, 3840x2160 me lëvizje të ngadaltë ose 1280x720 me lëvizje të ngadaltë
  2. Dalja HDMI për 720x576 është vetëm 50p
  3. Nuk është në dispozicion në 3840x2160 @ 50p, 3840x2160 me lëvizje të ngadaltë ose 1280x720 me lëvizje të ngadaltë
  4. Banda 5 GHz është çaktivizuar në territoret ku nuk mbështetet