Rendimentet e bojës

Qoftë nëse po blini një fishek boje për ndërrim ose një printer të ri, numri i faqeve që mund të printoni nga një fishek i vetëm boje - i njohur gjithashtu si 'rendimenti i bojës' - është një çështje e rëndësishme.

Testimi i rendimenteve të bojës

Për t'ju ndihmuar të krahasoni konsumin e bojës për printerat e ndryshëm Canon, dhe prodhuesit e tjerë të printerave, përdorni metodat standarde ndërkombëtare të testimit. Këto standarde ISO sigurojnë që printera të ndryshëm të testohen të gjithë në të njëjtën mënyrë. Testimi bëhet përmes printimit të vazhdueshëm me tre printerë të veçantë, derisa të tre setet e bojërave kryesore të mbarohen në secilin printer. Rendimentet e cituara të faqeve janë bazuar në rezultatet mesatare të testit.

Printim dokumentesh A4

Përdorimi i bojës për printimin e dokumenteve A4 matet sipas standardit ndërkombëtar ISO/IEC 24711. Kjo përfshin printimin e vazhdueshëm të një dokumenti standard me pesë faqe me ngjyra mbi letër të thjeshtë zyre. Kjo përfaqëson një printim tipik të konsumit të biznesit.

Printim fotosh 10x15cm

Përdorimi i bojës për printimin e fotove pa bordura 10x15cm matet sipas standardit ISO/IEC 29102. Kjo përcakton rendimentet e bojës përmes printimit të vazhdueshëm të një seti prej gjashtë kompozicionesh fotografish të standardit ISO (secila përfshin grafikun e testit) në një letër fotografike inkjet.

Printim fotosh A3+

Rendimentet e bojës për printimin e fotove A3+ përcaktohen duke printuar në mënyrë të vazhdueshme fotografi të zgjedhura nga Canon në 279.4x335.6mm (11x14in) mbi letër fotografie A3+. Imazhi printohet nga Adobe Photoshop duke përdorur një drajver të printerit Microsoft Windows në cilësimet e tij standarde.

Bojërat XL

XL në raportin standard të rendimentit

Çdo fishek boje XL dhe XXL është shënuar me një logo mbi paketim që tregon se sa printime më shumë do të prodhojë në krahasim me fishekun standard të bojës Canon. Ndihmon për të llogaritur kursimet ndërsa përdorni opsionet e bojës me rendimet të lartë.

Rendiment i përzier

Konsumi mesatar i bojërave CMY

Rendimenti i përzier i bojës është një mesatare e bojërave individuale cianike, të purpurt dhe të verdhë (CMY). E bën më të lehtë krahasimin e përdorimit të bojës midis printerëve duke përdorur kuti boje me 3 ngjyra dhe printerë me bojëra individuale C, M dhe Y.

Ku mund të gjej rendiment boje?

I njëjti fishek boje mund të japë një rendiment të ndryshëm faqesh në varësi të printerit në të cilin përdoret. Do të gjeni rendimentin e printimit për çdo printer Canon nën panelin Specifikimet në faqen e tij të internetit.

Përdorimi i bojës shtesë

Të gjithë printerët inkjet përdorin një sasi të vogël boje për të pastruar kokat e printimit gjatë përdorimit normal. Për çdo printer Canon, një përllogaritje e këtij përdorimi shtesë të bojës tregohet në faqen e tij të internetit, në krah të figurës për rendimentin e bojës.

Figurat e rendimentit të faqeve janë matur në përputhje me kushtet e përcaktuara në bazë të printimit të vazhdueshëm; rendimentet mund të ndryshojnë në varësi të përmbajtjes të dokumentit, llojit të letrës, cilësimit të mënyrës të printimit, softuerit, ambientit të printimit, si për shembull temperatura dhe lagështia, si edhe shpeshtësia e printimit.

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim. Modelet më të vjetra të printerëve mund të jenë testuar sipas standardeve të tjera, ju lutem kontrolloni të dhënat individuale të produktit për detaje