Canon PowerShot G9 X Mark II
Specifikimet

Sensor

Tipi 1.0

Lentja

Zmadhim optik 3x, f/2 - 4.9

Lidhshmëria

Wi-Fi, Dynamic NFC & Bluetooth®

Specifikimet

1.0 type CMOS

Sensor i madh për rezultate premium

f/2 lens

Aperturë e gjërë

7.5cm Touchscreen

Përdorim i thjeshtë me ekran me prekje

Intelligent IS

Imazhe dhe video të qëndrueshme në çdo situatë

DIGIC 7

Përpunim i fuqishëm DIGIC

Fast continuous shooting

Fokusi automatik super i shpejtë dhe regjistrimi i vazhdueshëm në RAW

Bluetooth

Lidhje e vazhdueshme midis kamerës dhe pajisjes smart

USB charging

Karikojeni me lehtësi me kabëll USB

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Tipi

CMOS tipi 1.0 i ndriçuar nga pas

Pikselët Efektive

Rreth 20.1M (Raporti i aspektit 3:2) 1

Pikselët Efektive / Gjithësej

Rreth 20.9M

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC 7

Lentja

Gjatësia Vatrore

10.2 – 30.6 mm (35 mm ekuivalent: 28 – 84 mm)

Zmadhimi

Optik 3x

ZoomPlus 6x

Digital Përafër. 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht 1.6x ose 2.0x 2)

E kombinuar afërsisht 12x

f maksimale/numri

f/2.0 - f/4.9

Ndërtimi

8 elemente në 6 grupe (lente asferike UA në dy anë, lente asferike në 1 anë)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 3.5-stop 3.
IS inteligjent me IS të përparuar dinamik me 5 boshte dhe me Nivelin automatik

FOKUSIMI

Tipi

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (31 pika, Zbulim i Fytyrës ose AF me Prekje me Zgjedhjen e Objektit dhe të Fytyrës dhe Ndjekje), 1 pikë AF (çdo pozicion është i disponueshëm brenda rreth) 90% të kuadros ose qendër fikse)

Modalitetet AF

I vetëm, i vazhdueshëm, Servo AF/AE 4, Touch AF

Zgjedhja e pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Po, përmes butonit të personalizueshëm Movie Record

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po, plus MF Peaking

Kllapat e Fokusimit

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

5 cm (I gjerë) nga para lentes

35 cm (Tele) nga para lentes

Kontroll i Ekspozimit

Modalitetet e matjes

Vlerësues (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare e qendërzuar, qendër

Bllokimi AE

Po, funksioni AEL i disponueshëm si buton me prekje në ekran. I disponueshëm gjithashtu përmes butonit Movie Record

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3

Optimizuesi automatik i ndriçimit

Filtri ND (3 ndalesa) aktiv / automatik / joaktiv 5

AEB

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.

Ndjeshmëria ISO

125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800 6

AUTO ISO: 125 - 12800 (mund të vendoset në maks. shpejtësi ISO dhe normë ndryshimi)

Shkrehësi

Shpejtësia

1 – 1/2000 s (Metoda Auto)

1/8 - 1/2000 s (Modaliteti i videos)

Llamba 15 - 1/2000 s (diapazoni total - ndryshon sipas modalitetit të regjistrimit) 7

Balancimi i të bardhës

Tipi

TTL

Cilësimet

Auto (përfshirë Zbulim fytyre WB), Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Dritë tungsten, Dritë fluoreshente e bardhë, Blic, E personalizuar, Temp. e ngjyrës (Kelvin)

Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.

Rregullim ngjyrash në metodën e Yjeve

Monitori LCD

Paneli i monitorit

7.5 cm (3.0”) LCD me prekje (TFT). Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,040,000 pika. Tipi i kapacitancës elektrostatike. Panel kapaku prej xhami të përforcuar.

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet.

LCD i shndritshëm shpejt i disponueshëm duke mbajtur shtypur butonin INFO

Modaliteti i shfaqjes natën e disponueshëm

Blici

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 s

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Ekspozimi i blicit (FE) me zbulimin e fytyrës, FE i sigurisë

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po, i disponueshëm përmes butonit me prekje AEL në ekran. I disponueshëm gjithashtu përmes butonit Movie Record kur personalizohet në funksionin AEL

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 6.0 m (W) / 50 cm – 2.4 m (T)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Shkrepja

Modalitetet

Auto inteligjente (dallohen 58 skena), Auto hibride, Program AE, Prioritet i shkrehjes AE, Prioritet i aperturës AE, Personalizuar, SCN (Portret, Panoramim, Yll (Peizazh nate, Gjurmë yjesh, Portret yjesh, Film intervali kohor yjesh), Skenë nate në dorë, B/Z me kokrriza, Defokus sfondi, Fokus i butë, Efekt i syrit të peshkut, Efekt artistik, Efekt pikture në ujë, Efekt i kamerës lodër, Efekt miniature, Gamë dinamike e lartë, Fishekzjarrë), Film (Standard, Klip i shkurtër, Manual, Film me interval kohor, Film iFrame)

Efektet e Fotografisë

Stilet e fotografisë (Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të përsosura, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktimi i përdoruesit x3 (Mprehtësia (Fuqia, Detajimi, Pragu), Kontrasti, Nuancat e ngjyrave, Toni i ngjyrave, Efekti i filtrimit, Caktimi i toneve))

Modalitetet e lëvizjes

I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Continuous Shooting

Rreth 8,2 shkrepje/s për deri në 21 kuadro në RAW
8,1 shkrepje/s për deri në 38 kuadro në JPEG

Me AF: Rreth 5,3 shkrepje/s për deri në 102 kuadro në JPEG

Metodë shkrepjeje të vazhdueshme në shpejtësi të ulët e disponueshme në rreth 4 shkrepje/s derisa të mbushet karta e memories në JPEG dhe deri në 27 kuadro në RAW

8,9

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

3:2 - (RAW, L) 5472 x 3648, (M) 3648 x 2432, (S1) 2736 x 1824, (S2) 2400 x 1600

4:3 - (RAW, L) 4864 x 3648, (M) 3248 x 2432, (S1) 2432 x 1824, (S2) 2112 x 1600

16:9 - (RAW, L) 5472 x 3072, (M) 3648 x 2048, (S1) 2736 x 1536, (S2) 2400 x 1344

1:1 - (RAW, L) 3648 x 3648, (M) 2432 x 2432, (S1) 1824 x 1824, (S2) 1600 x 1600

Përpunimi dhe ndryshimi i madhësisë në kamerë për skedarët RAW të disponueshëm

Ngjeshja

RAW, e përsosur, normale

Filma

(Full HD) 1920 x 1080, 59.94 / 50 / 29.97 / 25 / 23.98 fps

(HD) 1280 x 720, 29.97 / 25 fps

(L) 640 x 480, 29.97 / 25 fps

Gjatësia e Filmit

(Full HD dhe HD) Deri në 4 GB ose 29 min 59 s 10

(L) Deri në 4 GB ose 1 orë 11

Lloji i skedarit

Lloj imazhi i palëvizshëm

Kompresim JPEG (Exif 2.3 [Exif Print] compliant) / Rregull dizajni për sistem të Skedave të Kamerës dhe DPOF ver. 1.1 compliant), RAW (14bit, Canon original RAW 2nd edition), RAW+JPEG

Filma

MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]

iFrame

Veçori të tjera

GPS

GPS përmes celularit (lidhur me smartfon të pajtueshëm)

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Kamera ime / Menyja ime

I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po, histogram i drejtpërdrejtë

Zmadhimi i rishikimit

Po

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2, 10 s ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

Ndërfaqja

Kompjuter

Bashkuesi i posaçëm USB me shpejtësi të lartë (në përputhje me Micro-B)

Tjetër

Bashkuesi mikro-HDMI (tipi D)

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me suport Dynamic NFC 12

Bluetooth® (Version specifikimi 4.1, Teknologji Bluetooth me energji të ulët) 13, 14

Karta e Kujtesës

Tipi

SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

Sistemi operativ i mbështetur

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1 15

Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11 / 10.12

Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:

Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1

Mac OS X 10.9 / 10.10

Për mjetin e transferimit të imazheve:

Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1

Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11 / 10.12

Programi kompjuterik

Tjetër

CameraWindow DC
Utilitet Harte
Mjeti i transferimit të imazheve

Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

Manipulimi i imazhit

Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

Burimi i Energjisë

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-13L (bateria dhe karikuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Rreth 235 shkrepje
Metoda Eco rreth 355 shkrepje
Rreth 300 min në rilexim

Furnizimi me energji A/C

Karikimi me USB i disponueshëm me Përshtatësin elektrik kompakt CA-DC30E 16 ose me metoda të tjera tipike të karikimit me USB

Aksesorët

Kasat / Rripat

Kasë e Butë DCC-1890
Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Përshtatës Kompakt Energjie CA-DC30E
Karikues Baterie CB-2LHE
Bateria e karikueshme Li-ion NB-13L

Tjetër

Kabëll ndërfaqeje IFC-600PCU

Karakteristikat fizike

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Përmasat (Gj x Th x L)

98.0 x 57.9 x 31.3 mm

Pesha

Rreth 206 g (me baterinë dhe kartën e memories)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.
 2. Në varësi të madhësisë së imazhit të zbuluar.
 3. Vlerat në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.
 4. Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë
 5. Filtri automatik ND nuk është i disponueshëm në modalitetin Video.
 6. Ndjeshmëria ISO paraqet Treguesin e Ekspozimit të Rekomanduar
 7. Shpejtësia maksimale e shkrehësit është e kufizuar në 256 s në Modalitetin e llambës
 8. Në kushtet kur blici nuk ndizet
 9. Shpejtësia e qëndrueshme e regjistrimit të vazhdueshëm është testuar bazuar në standardin e testimit të Canon. Funksioni kërkon një kartë memorieje të përputhshme SDHC/SDXC UHS kategoria e shpejtësisë 1, numri total i kuadrove të regjistruara ndryshon në varësi të subjektit të regjistrimit, parametrave dhe markës së kartës së memories
 10. Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale regjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.
 11. Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memories.
 12. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts
 13. E pajisur me teknologjinë Bluetooth® me energji të ulët. Fjala dhe logot Bluetooth® janë marka tregtare të regjistruara të zotëruara nga Bluetooth
 14. Lidhja Bluetooth kërkon një pajisje smart të pajisur me Bluetooth versioni 4.0 (ose më të ri). Kërkon gjithashtu që pajisja smart të përdorë sistemin operativ iOS 8.4 (ose më të ri) ose Android 5.0 (ose më të ri) si edhe versionin më të fundit të aplikacionit Camera Connect të instaluar
 15. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
 16. Karikimi me USB kërkon një kabllo të ndërfaqes IFC-600PCU (shitet më vete) ose një kabllo të ngjashme me bashkuesit USB Micro-B te USB tipi A. Koha e karikimit ndryshon në varësi të fuqisë së mbetur të baterisë