Kamera DSLR

Canon EOS C100

Specifikimet

Specifikimet në detaje

Kamera

 • Sensor

  Super CMOS i llojit 35 mm

 • Sistem

  Filtri RGB i ngjyrës parësore (seria Bayer)

 • Pikselat totale për sensor

  9,84 megapiksel

 • Pikëzat efektive për sensor

  8,29 megapiksel

 • Ndriçim minimal

  Modaliteti NTSC 0,3 Luks


  [Lentë F1.2 , 24 dB, modaliteti 29,97 P, shpejtësia e shkrehësit 1/30]


  Modaliteti PAL 0,25 Luks


  [Lentë F1.2 , 24 dB, modaliteti 25,00 P, shpejtësia e shkrehësit 1/25]

 • Ndjeshmëria

  NTSC: F9


  [1920x1080/59.94i , ISO640 (0dB), 2000 Luks, pasqyrimi 89,9%]


  PAL: F10


  [1920x1080/50.00i , ISO640 (0dB) , 2000 Luks, pasqyrimi 89,9%]

 • Raporti S/N

  NTSC: 54dB (tipik)


  [1920x1080/25.00P, ndjeshmëria e bazës Canon Log ISO850 (sfera dinamike 800%)]


  PAL: 54dB (tipik)


  [1920x1080/PF25, ndjeshmëria e bazës Canon Log ISO850 (sfera dinamike 800%)]

 • Sfera dinamike

  Gjatë rregjistrimit normal: 300%


  Me gamën e rregjistrit Canon: 800%


  (ISO 850 ose mbi/marrja 2,5 dB ose më shumë)

 • Rezolucioni horizontal

  Deri në 1000 rreshta të TV (modaliteti 1920 x 1080i), varet nga lenta e përdorura

 • Vendosja e Lentës

  Montim Canon EF, përfshirë lentet EF-S dhe EF Cinema

 • Gjatësia vatrore

  E barasvlefshme me 1,53 herë gjatësinë vatrore të lentave EF;

 • Korrigjimi periferik i ndriçimit

  PO (varet nga lentat e përdorura)

 • Filtri ND

  4 filtra xhami në trupin e kamerës: E qartë; 2 ndalesa; 4 ndalesa; 6 ndalesa. Përdoret me anë të diskut në trup.

 • Kontrolli i fokusit*

  Manual nëpërmjet lentes; AF me një shkrepje; Fokusi automatik i vazhduar (lentet Canon me motorin me hapa (STM));¹


  Modaliteti i Fokusit automatik (DAF) të vazhduar me pikselë të dyfishtë CMOS (DAF) (opsional, kosto shtesë)²


  RC-V100 me kabllo. Fokusi automatik (AF) nuk është i mundur nëse përdorni lentet kinematografike me zmadhim ose lentet prime.

 • Kontroll Iris

  Me anë të trupit, kapje, telekomandë ose kontrollit Push Auto Iris.


  Ndalesa 1/2, ndalesa 1/3 ose kontrolli I IMET


  E mundshme të ruhet numri konstant i F-së gjatë zmadhimit

 • Sistemi i stabilizimit të imazhit

  Varet nga lenta e përdorura

 • Tipi

  DIGIC DV III

Regjistrimi

 • Mjetet e ruajtjes video

  Kara SD/SDHC/SDXC (2 fole kartash)

 • Koha e regjistrimit

  Kartë SD 64GB: deri në 5 hours, 55 minuta. ( 1920 x 1080 @24Mbps VBR)AVCHD

 • Formati i skedarit të regjistrimit

  AVCHD

 • Formati i regjistrimit

  MPEG-4 AVC/H.264


  24 Mbps LPCM VBR (4:2:0);


  24 Mbps VBR (4:2:0);


  17 Mbps LPCM VBR (4:2:0);


  7 Mbps VBR (4:2:0, 1440 x 1080).

 • Norma e kuadrove të regjistrimit

  Metoda 59,94 Hz (NTSC): 60i/PF30/PF24/24p;¹


  Metoda 50,00 Hz (PAL): 50i/PF25.¹

 • Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

  JO

 • Regjistrim në interval

  JO

 • Regjistrim kuadrosh

  JO

 • Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

  PO (3 sekonda)

 • Rregjistrimi stafetë

  PO

 • Rregjistrimi me fole dyshe (i njëkohshëm)

  PO

 • Skanim në të kundërt

  PO. Inversion imazhi horizontal ose vertikal, ose të dyja.

 • Konvertimi HD->SD

  Po (AVCHD në 9Mbps MPEG-2)¹

 • Transferim i Brendshëm i të Dhënave

  FILM: Po (nga karta SD tek karta SD)

 • Mjetet e ruajtjes së fotove

  Karta e kujtesës SD/SDHC

 • Cilësia e pozës

  Gjatë regjistrimit video: 1920 x 1080;


  Gjatë luajtjes: 1920x1080

Sistem

 • Madhësia

  8,8cm (3,5"), shikimi 100%

 • Pika

  922,000

 • Përshtatjet e cilësisë së imazhit

  Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

 • I rregullueshëm

  Lart/poshtë/majtas/djathtas sipas konfigurimit të kamerës

 • Monitori i formës së valës

  Monitori i formës së valës

 • Ndihmësi i fokusit*

  Kulmi;


  Zmadhimi (25 pika të zgjedhshme);


  Monitor Ane (përdorim i shfaqjes në formë valë)

 • Ngritje

  Ngritje 1, Ngritje 2 (Ngjyra, Përforcimi, Frekuenca e personalizueshme për secilën)

 • Zebra

  Niveli 1; Niveli 2; Të dyja


  Dalje përmes HD-SDI ose HDMI

 • Shënuesit

  Ndezur/Fikur (Raporti i pamjes, Shënuesi i pamjes, Fusha e zonës së sigurisë, Zona e sigurisë, Rrjeta, Horizontal, Qendër)

 • Madhësia

  0,61cm (0,24")

 • Pika

  1,555 milionë

 • Përshtatjet e cilësisë së imazhit

  Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

 • I rregullueshëm

  JO

 • Lenta korrigjimi

  Dioptrat + 2,0 deri në -5,5

 • Hyrje audio

  Futjet XLR me energji fantazëm 48V (x2), priza e futjes së mikrofonit 3,5mm

 • Dalja e kufjes

  Fishë stereo 3,5 mm

 • Dalja e monitorit video

  JO

 • HDMI

  PO (Lloji A, vetëm dalje)

 • IEEE 1394 (Firewire)

  JO

 • USB

  PO (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, vetëm DALJE)

 • Dalje HD/SD-SDI

  JO

 • Kod kohor

  PO (Superimponuar në sinjalin e Daljes HDMI)

 • Genlock

  JO

 • Synch

  JO

 • Dalje Component

  JO

 • Terminal AV

  PO (vetëm dalje)

 • Hyrje DC

  PO

 • Terminal i kontrollit në largësi

  Mini-fishë stereo 2,5 mm

 • Terminali i kontrollit me valë

  JO

 • Shirita me ngjyra

  EBU, SMPTE, ARIB

 • Llambë shenje

  PO

 • Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

  PO (këmbëz e ftohtë, 2 vendndodhje: pjesa e sipërme e trupit, pjesa e përparme e dorezës)

 • Çelësi i personalizimit*

  PO.


  15 butona të caktueshëm; zgjidhni nga 35 funksioneve.


  Funksione levën e kapjes anësore të caktueshme në butona alternative.

Funksione pozimi

 • Matësi i ekspozimit

  Manual:


  Ekspozimi manual përcaktohet nga cilësimi i shkrehësit, cilësimi i irisit, cilësimi ISO/marrjes dhe cilësimi i filtrit ND


  Opsionet e Push Auto Iris:


  (i) Standard (metërzim me peshë qendrore)


  (ii) Dritë spoti


  (iii) Ndriçim nga pas (kompensim)

 • Kompensimi i ekspozimit

  PO. Funksion i Kalimit AE. +/-2, +/-1.5, +/-1.25, +/-1.0, +/-0.75, +/-0.5, +/-0.25, +/-0

 • Metoda Ekspozim Automatik*

  PO. Irisi automatik i vazhduar (lentet Canon me motorin me hapa (STM)).¹

 • Iris me shtytje automatike

  Po (Lente EF dhe EF-S. Nuk është i disponueshëm me lentet EF Cinema.)

 • Bllokimi i Ekspozimit

  JO

 • Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

  JO

 • Ndjeshmëria ISO*

  Pamja me 1 ndalesë: 320¹, 400, 800, [850]², 1600, 3200, 6400, 12800, 20000 25600, 51200, 80000


  Pamja me 1/3 ndalesë: 320, 400, 500, 640, 800, [850]², 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600, 32000, 40000, 51200, 64000,80000¹

 • Parametri i shtimit*

  NORMAL: -6dB, -3dB, 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB,27dB 30dB; Diapazoni i zgjeruar në: 33dB, 36dB, 39dB, 42dB


  I IMET: 0 dB deri në 24 dB (rritje 0,5 dB).

 • Regjimet e kontrollit

  Fikur; Shpejtësi; Kënd; Skanimi i qartë (CS); Shkrehësi i ngadaltë (SLS)

 • Shpejtësia e shkrehësit

  1/3 deri në 1/2000 në varësi nga norma e kuadrove dhe Modaliteti i kontrollit të shkrehësit

 • Këndi i shkrehësit

  11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

 • Shkrehës i ngadaltë (SLS)

  1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 në varësi nga niveli i kuadrove

 • Skanim i pastër

  60i: 59,94 Hz - 250,27 Hz


  PF30: 29.97 Hz - 250.27 Hz


  24p/PF24: 23,98 Hz - 250,27 Hz


  50i: 50.00 Hz - 250.78 Hz


  PF25: 25.00 Hz - 250.78 Hz

 • Konfigurimet e ruajtura

  9, përfshirë 3 paravendosje (KINEMA, Gamë e Gjerë Dinamike (Wide DR) dhe EOS Std)

 • Mjeti i ruajtjes

  Karta e kujtesës SD/SDHC (të gjitha të dhënat e personalizuara dhe të dhënat meta), deri në 20 fotografi të personalizuara për kartë

 • Gama

  9 profile

 • Gama e rregjistrimit të Canon

  PO

 • Bazamenti kryesor

  -50 deri në +50

 • Kryesor i zi

  -50 deri në +50 për secilën nga R,G,B

 • Gama e zezë

  Nivel, Sferë dhe Pikë e rregullueshme

 • Ngopje e ulët

  -50 deri në +50 rregullon ngopjen e ngjyrës në zonat me shkëlqim të dobët

 • Pjerrësi

  Rregullohet përmes karakteristikës së ekspozimit, fillimi, pjerrësia, ngopja

 • Mprehtësia

  Rregullim për Nivel, Shpeshtësia e Hollësisë H., Marrja e mostrave, Ekuilibri i hollësisë HV, Kufiri, Zgjidh, Hapja e brrylit dhe mprehtësia e varësisë së nivelit

 • Reduktimi i zhurmës

  Fikur, Ndezur (1 deri në 12)

 • Detaji i veshjes

  Fikur, Pak, Mes, Lartë / Ngjyrimi, Kroma, Shkëlqimi, Zona, Niveli Y

 • Reduktimi zgjedhës i zhurmës

  Fikur, Pak, Mes, Lartë / Ngjyrimi, Kroma, Shkëlqimi, Zona, Niveli Y

 • Matrica e ngjyrave

  Faza, Marrja dhe rregullimi RGB, në përputhje me përzgjedhjen e gamës

 • Balancimi i së bardhës

  -50 to +50 R Gain, B Gain

 • Korrigjim ngjyre

  Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

 • Niveli i konfigurimit

  -50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

 • Ekstrakt 100% IRE

  E kufizon daljen në 100% mbas rregullimit të konfigurimit

 • Informacion GPS (Aksesor Opsional)

  Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

 • Auto

  PO

 • I paravendosur

  Drita e ditës (5400K), Tungsten (3200K), Kelvin (intervalet 2000K-15000K, 100K), Grupi A, Grupi B

 • Zhvendosja e balancimit të së bardhës

  PO. -9 deri në +9 (vetëm Dritë e ditës dhe Tungsten)

 • Rregullimi i balancimit të së zezës

  PO

 • Sistem numërimi

  Regen, RecRun, FreeRun, Hold (Rënie kornize e disponueshme për disa norma kornizash), vetëm NDF në 24P

 • Cilësimi i vlerës fillestare

  “00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

 • Regjistrimi

  16-bit 2ch (48 kHz) lineare PCM kur është zgjedhur 24 Mbps LPCM


  Dolby Digital AC3 kur është zgjedhur 24/17/7 Mbps

 • Kontroll

  Kufizuesit e pavarur dhe cilësimet automatike/manuale

 • Zbutja e mikrofonit

  PO, për ato me mikrofon (në njësinë e dorezës) dhe xhek 3,5mm MIC

 • Matësi i nivelit të mikrofonit

  PO

Aksesorët

 • Furnizohen

  Aplikacion për Transferimin e të Dhënave, Njësi Doreze me Mikrofon, Mbështetëse Dore, Kapëse, Pllakë adaptori për bazën e tripodit, Rrip supi, tapë EVF, Karikues Baterie CG-930, Paketë baterie BP-955.

 • Opsional

  Bateritë BP-955, BP-975, Adaptori kompakt i energjisë CA-930/CA-935, Përshtatësi i trekëmbëshit TA-100, Mbajtësja e shkrepjes SBR-1000

 • Konsumi i energjisë

  8,1w; VF + LCD, 24Mbps (metoda NTSC)


  7.3w; VF + LCD, 24Mbps (metoda PAL)

 • Koha e vazhdueshme e regjistrimit

  BP-955 e përfshirë: Përafër. 285 minuta, 24Mbps, LCD + VF (metoda 50Hz)


  Opsional BP-975: Përafër. 430 minuta, 24Mbps, LCD + VF (metoda 50Hz)

Të ndryshme

 • Përmasat

  Përafër 135 x 170 x 129mm (vendosja e gishtit e bashkëngjitur);


  Përafër 182 x 170 x 129mm (kapja e bashkëngjitur);


  Përafër 182 x 281 x 236mm (kapja, njësia e monitorit dhe doreza të bashkëngjitura)


  Përafër 142 x 281 x 236mm (njësi për mbështetjen e dorës dhe mbajëse);

 • Doreza e shkëputshme

  PO

 • Pesha (vetëm kamera)

  1020g

 • Pesha (me të gjitha pajisjet)

  Afro 1835 g (doreza kapëse, njësia e monitorit, doreza, kapësja, BP-955, 2 karta SD)

 • Intervali i temperaturës së punës

  Rreth 0°C deri në 40°C (85% lagështia relative)


  Rreth -5°C deri në 45°C (60% lagështia relative)

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

* Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

* Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.

 1. ¹ Metodat PF të regjistruara si video të gërshetuara

 2. ¹ Konvertimi HD->SD nuk është i mundur për regjistrimet 24P

 3. ¹ 320, 20000 dhe vlerat mbi 20 000 nuk janë rritje me 1 ndalesë


  ² [850] = Ndjeshmëria bazë e ISO-s për Canon Log Gamma (diapazoni dinamik 800%), mbi të cilën lartësia e theksimeve dhe hijeve vazhdon të jetë e qëndrueshme.

 4. ¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.


  ² Përmirësimi i DAF është një opsion me pagesë i disponueshëm në Qendrat rajonale të aftësive të Canon. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

 5. ¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

 6. ¹ Metodat PF të regjistruara si video të gërshetuara

 7. ¹ Konvertimi HD->SD nuk është i mundur për regjistrimet 24P

 8. ¹ 320, 20000 dhe vlerat mbi 20 000 nuk janë rritje me 1 ndalesë


  ² [850] = Ndjeshmëria bazë e ISO-s për Canon Log Gamma (diapazoni dinamik 800%), mbi të cilën lartësia e theksimeve dhe hijeve vazhdon të jetë e qëndrueshme.

 9. ¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.


  ² Përmirësimi i DAF është një opsion me pagesë i disponueshëm në Qendrat rajonale të aftësive të Canon. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

 10. ¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.