Kamera DSLR

Canon EOS 60D

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit

144,5 x 105,8 x 78,6mm

Dimensionet (Gj x Th x L)

144,5 x 105,8 x 78,6mm

Pesha (Vetëm Trupi)

Përafër. 755g (standarti i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e kujtesës)

Specifikimet

 • CMOS 18 megapiksel
 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë
 • Pamje e madhe dhe e qartë të skenës suaj
 • Siguron imazhe ekspozimit saktë në të gjitha kushtet e ndriçimit
 • Zgjedhja e pikave AF për kuadrimin krijues
 • Fotografimi i Vazhdueshëm
 • Përpunim i fuqishëm DIGIC
 • Filma mahnitës 1080p
 • Ekran fleksibil për inkuadrim krijues
 • Një ekran i madh për pamje të qarta
 • Aplikoni efekte kreative në imazhet tuaja
 • Zgjidhni aspektin real për foton tuaj
 • Aplikoni lehtësisht një vështrim të shtënave tuaja në zonën bazë
 • Niveli i aparatit tuaj për horizonte drejt
 • Redakto dhe procesin e imazhet RAW më parë në aparat fotografik
 • Kontrolli Speedlites nga aparati juaj nga larg

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi

  22,3mm x 14,9mm CMOS

 • Pikselët Efektive

  Përafër. 18,00 megapiksel

 • Piksel Gjithsej

  Përafër. 19,00 megapiksel

 • Raporti i Pamjes

  3:2

 • Filtri me Kalimin e Ulët

  I integruar/I fiksuar

 • Pastrimi i Sensorit

  Sistemi i pastrimit i integruar EOS me shtresën e fluorinës

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi

  DIGIC 4

objektivi

 • Vendosja e Lentës

  EF/EF-S

 • Gjatësia vatrore

  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

 • Sistemi AF / Pikët

  9 pika të tipit kryq AF (f/2,8 në qendër)

 • Sfera e Funksionimit AF

  EV -0,5 - 18 (në 23°C & ISO100)

 • Modalitetet AF

  Fokusi AI


  Një Fotografi


  Servo AI

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Zgjedhja Automatike, zgjedhja Manuale

 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

  E vendosur sipër në treguesin e kuadrit dhe e treguar në pjesën e sipërme të panelit LCD dhe ekranit të Kontrollit të Shpejtë

 • Bllokimi AF

  I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Shkrehja periodike e blicit të integuar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

 • Fokusim Manual

  I zgjedhur në lentë, fillestar në Modalitetin Live View

 • Kllapat e Fokusimit

  Jo

 • Mikroregullimi AF

  Jo

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes

  Matja e hapjes së plotë TTL me 63 zona SPC


  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme (përafër. 6,5% e treguesit të kuadrit në qendër)


  (3) Matja e vendit (përafër. 2,8% e treguesit të kuadrit në qendër)


  (4) Matja mesatare e qendrës së peshuar

 • Gama e matjes të ndriçimit

  EV 0-20 (në 23°C me 50mm f/1,4 lente ISO100)

 • Bllokimi AE

  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.


  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  3 fotografi +/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2

 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  Automatike (100-3200), 100-6400 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota)


  ISO mund të zgjerohet në H: 12800

Shkrehësi

 • Tipi

  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

 • Shpejtësia

  30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • Kllapat WB

  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

optik

 • Tipi

  Prizmi penta

 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

  Përafër. 96%

 • Zmadhimi

  Përafër. 0,95x¹

 • Pika e syrit

  Përafër. 22mm (nga qendra e lentes së okularit)

 • Korrigjim i Dioptrisë

  -3 në +1 m-1 (dioptre)

 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit

  Informacioni AF: pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit.


  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnjë), kyçja AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, rrethi i matjes së vendit, paralajmërimi i ekspozimit, AEB.


  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE, kompensimi i ekspozimit të blicit, drita e zvogëlimit të syrit të kuq.


  Informacioni i imazhit: Korrigjimi i balancimit të ngjyrave, Informacioni i kartës, fotografitë monokromatike, shpërthimi maksimal (shfaqja me 2 shifra), Përparësia e theksimit të tonit (D+).


  Informacioni i kompozimit: Niveli elektronik (Vetëm horizontal), Kontrolli i baterisë

 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

 • Mbyllësi i Okularit

  Me rrip

Monitori LCD

 • Tipi

  Kënde të ndryshëm 7,7cm (3,0") 3:2 Clear View TFT, përafër. 1040K pika

 • Mbulimi

  Përafër. 100%

 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

  Përafër 160°

 • Veshja

  E dyfishtë kundër pasqyrimit

 • Rregullim i Ndriçimit

  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

 • Opsionet e Shfaqjes

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Cilësimet e Kamerës


  (3) Niveli Elektronik

me përplasje

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

  13

 • Mbulesa e Blicit të Integruar

  deri në 17mm gjatësia vatrore (35mm ekuivalent: 28mm)

 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

  Përafër. 3 sekonda

 • Modalitetet

  Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Sinkronizimi X

  1/250 sek

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3

 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Mbërthyese shumëfunksionale / Mbërthyese / Fole PC

  Po/Jo

 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm

  përmes ekraniit të menusë së kameras

Shkrepja

 • Modalitetet

  Automatik, Pa Blic, Automatik Krijues, Portret, Peisazh, Nga Afër, Sporte, Portreti i Natës, Film, Programi AE , Përparësia e Shkrehësit AE, Përparësia e Hapjes AE, Manual, I Personalizuar

 • Stilet e Fotografisë

  Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

 • Hapësira e Ngjyrës

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Përpunimi i imazhit

  Përparësia e Theksimit të Tonit


  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


  Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


  Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit të ndriçimit ose të skenës)


  Filtra krijues (Me grimca B/Z, Fokus i butë, Kamera lodër, Efekti i miniaturës) - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


  Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit

 • Modalitetet e Shtypjes

  I vetëm, I vazhdueshëm L, I vazhdueshëm H, Kohëmatësi automatik (2s+telekomandë, 10s +telekomandë)

 • Regjistrimi i vazhdueshëm

  Maks. Përafër. 5,3 kns. (shpejtësia e mbajtur për minimumin e përafër 58 imazheve (JPEG)¹³, 16 imazhe (RAW)²³

Metoda Live View

 • Tipi

  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

 • Mbulimi

  Përafër. 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

 • Niveli i Kuadrove

  30 kns

 • FOKUSIMI

  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


  Fokusimi Automatik: Modaliteti i Shpejtë, Modaliteti Live, modaliteti i zbulimit Live të fytyrës

 • Matja

  Matja vlerësuese në kohë reale me sensorin e imazhit Koha e matjes aktive mund të ndryshojë

 • Opsionet e Shfaqjes

  Vendosja e grillës (x2), Histogrami, raportet e shumtë të pamjes, Niveli elektronik

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,3) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0) të Skedarit të Kamerave,


  RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14bit, edicioni i dytë origjinal i Canon RAW),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

  Po, çdo kombinim i RAW + JPEG, M-RAW + JPEG, S-RAW + JPEG është i mundshëm.

 • Dosjet

  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

 • Numërimi i Skedarëve

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

Film EOS

 • Kompjuter

  USB me shpejtësi të lartë

 • Tjetër

  Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5mm stereo)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  Po

Hapësira ruajtëse

 • Tipi

  Karta SD, karta SDHC ose karta SDXC

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC

  Windows XP (SP2/SP3) / Vista inc SP1 (përj. Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


  OS X v10,4-10,6

Softueri

 • Përpunimi i imazhit

  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

 • Tjetër

  PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Fotografim nga larg, Mjetet Origjinale të Sigurisë së të Dhënave*), Korrektor i stilit të fotos


  * Kërkon pajisje shtesë opsionale

Energjia

 • Bateri

  Bateri e ringarkushme Li-ion LP-E6 (e dhënë), e integruar për datën & cilësimet

 • Jeta e Baterisë

  Përafër. 1100 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


  Përafër. 1000 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

 • Treguesi i Baterisë

  6 nivele + perqindja

 • Kursimi i Energjisë

  Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëmi i Përshtatësit AC ACK-E6, Ngarkuesi i baterisë LC-E6, Ngarkuesi i baterisë në makinë CBC-E6

Aksesorët

 • optik

  Eyecup Eb, seritë E Lentës së Rregullimit Dioptrik me Ekranë të Fokusimit Ef (me grillë Ef-D, Mat me Super Saktësi Ef-S), Gjetësi i Këndit C

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë

  I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

 • Kasat / Rripat

  Kasa prej lëkure EH21-L

 • Objektiva

  Të gjitha lentat EF dhe EF-S

 • me përplasje

  Canon Speedlites (220EX, 270EX, 270EX II, 320 EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2)

 • Kapja e Baterisë

  BG-E9

 • Telekomanda / Çelësi

  Çelësi nga Larg RS-60E3, Telekomanda RC-6/RC-1/RC-5

 • Tjetër

  Rripi i Dorës E2

specifikimet fizike

 • Materialet e Trupit

  Alumin dhe rrëshirë polikarbonati me fibra qelqi

 • Mjedisi i përdorimit

  144,5 x 105,8 x 78,6mm

 • Dimensionet (Gj x Th x L)

  144,5 x 105,8 x 78,6mm

 • Pesha (Vetëm Trupi)

  Përafër. 755g (standarti i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e kujtesës)

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

¹ me EF300mm f/2,8L IS USM në 50knh

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Vetëm karta e kujtesës dhe dera e baterisë

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe