Riciklimi

Programi i riciklimit të kasetave nga Canon

A e dinit se Canon ishte kompania e parë që nisi një program riciklimi të kasetave të tonerit në vitin 1990?
Landscape

Programi i riciklimit të kasetave nga Canon

Informacion

Programi i riciklimit të fishekëve të printimit nga Canon ju ofron një mënyrë falas, të lehtë dhe me përgjegjësi mjedisore për të ricikluar fishekët tuaj të zbrazëta të printimit Canon.


Canon është e përkushtuar ndaj parimit të saj pa mbetje për landfille. Çdo element i çdo fisheku të kthyer ripërdoret ose riciklohet - qoftë si komponent në një fishek të ri, qoftë si material bazë në sektorë të tjerë të industrisë ose si zëvendësues për karburantet fosile. Asnjë pjesë e fishekut nuk dërgohet në landfill.

Programi botëror i riciklimit të fishekëve të printimit të Canon

Riciklojini fishekët e printimit

Ne ofrojmë një program riciklimi falas për fishekët origjinalë të tonerit dhe bojës të Canon.

 • ME TONER

  Ricikloni fishekë toneri origjinalë Canon.

  Mësoni më shumë për programin tonë falas dhe të lehtë të riciklimit për fishekë toneri origjinalë nga Canon

 • ME BOJË

  Riciklimi i fishekëve të bojës Canon

  Mësoni më shumë për programin tonë falas dhe të lehtë të riciklimit për fishekë boje origjinalë nga Canon

HISTORIA DERI TANI

Shifra dhe fakte

Canon kontribuon në ekonominë ciklike nëpërmjet programit të riciklimit të fishekëve të tonerit të Canon Bretagne, Francë dhe drejton riciklimin e fishekëve me bojë në Gjermani.
Canon Camera

SHIFRA DHE FAKTE

Mbi 435,000 tonë emetime karboni të kursyera

Ne kryejmë mbledhjen e fishekëve të përdorur të tonerit në 23 shtete dhe rajone (me një vëllim grumbullimi gjithsej prej rreth 444,000 tonë deri në fund të vitit 2021) për riciklim në katër vende, në Japoni, SHBA, Evropë dhe Kinë (riciklimi në të njëjtin rajoni ku përdoret produkti). Falë nismave tona për riciklimin e tonerit, që nga viti 2021 ne kemi arritur një reduktim gjithsej në përdorimin e burimeve të reja prej rreth 314,000 tonësh. Ne ofrojmë gjithashtu zgjidhje riciklimi me porosi për shishet e tonerit dhe materialet e konsumit të printimit Canon Professional.

SHIFRA DHE FAKTE

Riciklimi i fishekëve të bojës kryhet në 35 shtete

Canon gjithashtu ka mbledhur dhe ricikluar fishekë të përdorur boje që nga viti 1996. Që nga fundi i vitit 2021, programi i grumbullimit të Canon ishte funksional në 35 shtete dhe rajone në mbarë botën dhe vëllimi i përgjithshëm i fishekëve që ishin mbledhur deri në fund të vitit 2021 arriti në 2,616 tonë.

Canon Camera
Image of fast moving water over rocks

SHIFRA DHE FAKTE

Reduktimi i varësisë nga lëndët e para

Si rezultat i këtyre veprimeve ndërmjet viteve 2008 dhe 2021, ne kemi marrë 42,413 ton plastikë nga produktet e përdorura për riciklim si lëndë të parë dhe 33,619 ton produkte dhe pjesë të tjera janë ripërdorur drejtpërdrejt.

ÇMIME

Ne kemi nderin të na njihet puna me çmimet e mëposhtme:

 • 2021

  Kandidaturë për çmimin për shoqëri më të mirë

  Çmimi më i madh i Britanisë për qëndrueshmërinë pranon ekselencën në gjithë spektrin e biznesit të gjelbër

 • 2021

  Çmim i artë nga EcoVadis

  EcoVadis Rating shqyrton kompanitë për një sërë fushash që janë themelore në arritjen e objektivave të qëndrueshëm, duke përfshirë mjedisin, punë dhe të drejtat e njeriut, etikën dhe impaktet e prokurimeve të qëndrueshme.

 • 2021

  Finalist në çmimin Business Green leaders CE

  Business Green Leaders CE vlerëson me çmime bizneset që avancojnë parimet e biznesit të gjelbër dhe teknologjitë e pastra drejt përdorimit masiv

 • 2019

  Finalist në çmimin Edie CE

  Edie’s Sustainability Leaders Awards është çmimi më i madh dhe më prestigjioz në Britani dhe njeh ekselencën në gjithë spektrin e biznesit të gjelbër

Historia e riciklimit të Canon

Historia e riciklimit të fishekëve të printimit

 • trees

  1982-1992

  Programi i parë i riciklimit në botë

  Në vitin 1982 Canon prezanton fotokopjet e para personale me një sistem të njësuar fishekësh. Tetë vite më vonë, në 1990, Canon Toner Cartridge Recycling Programme prezantohet në SHBA, Japoni dhe Gjermani. Në 1992 Canon fillon riciklimin e plastikës në qark të mbyllur dhe fiton çmimin e madh të Global Environmental Awards.

 • 1997-2002

  Zhvillimi i programit të riciklimit

  Në 1997 Canon fillon të riciklojë fishekët në Canon Bretagne në France dhe 2 vite më vonë, në 1999, programi i riciklimit prezantohet në tri shtete të tjera evropiane. Në 2002 Canon e zgjeron programin në 10 shtete të Evropës.

 • 2003-2009

  Zgjerimi i opsioneve për kthimin e fishekëve

  Në 2003 Canon arrin "asnjë mbetje në landfill" për riciklimin e fishekëve të tonerit. Në 2008 programi i riciklimit rritet në 12 shtete dhe prezanton një proces kthimi fishekësh me bazë interneti. Në të njëjtin vit, volumi i grumbullimit të fishekëve arrin 200,000 tonë. Vitin pasues, në 2009, Finlanda dhe Suedia prezantojnë riciklimin e fishekëve në masë.

 • 2011-2013

  Numri i fishekëve të kthyer arrin 300,000 tonë

  Në vitin 2011 numri i shteteve evropiane ku Canon ofron program riciklimi fishekësh toneri arrin 18. Në vitin tjetër, 2012, volumi botëror i grumbullimit të fishekëve të tonerit arrin 300,000 tonë. Në vitin 2013 Canon Bretagne prezanton proces krejt të ri riciklimi për materialet.