Kamera DSLR

Canon EOS 5D Mark III

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (Gj x Th x L)

152 x 116,4 x 76,4mm

Pesha (Vetëm Trupi)

Përafër. 950

EOS 5D mIII FRT w EF 24-105mm

Specifikimet

 • CMOS 22,3 megapiksel

 • Sensori i madh për kontroll maksimal mbi thellësinë e fushës

 • Imazhe të mprehta në të gjitha rrethana

 • Rregjistrimi me shpejtësi të lartë

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • Filma mahnitës 1080p

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Një ekran i madh për pamje të qarta

 • Krijo çast kopjes rezervë i imazheve

 • Modaliteti Sfera e Lartë Dinamike

 • Siguron imazhe ekspozimit saktë në të gjitha kushtet e ndriçimit

 • Përzgjedhje të gjerë të lentat

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi

  36 x 24mm CMOS

 • Pikselët Efektive

  Përafër. 22,3 megapiksel

 • Piksel Gjithsej

  Përafër. 23,4 megapiksel

 • Raporti i Pamjes

  3:2

 • Filtri me Kalimin e Ulët

  I integruar/I fiksuar me veshje fluorinë

 • Pastrimi i Sensorit

  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi

  DIGIC 5+

Unaza e kontrollit

 • Vendosja e Lentës

  EF (përjashto lentat EF-S)

 • Gjatësia vatrore

  I barasvlefshëm me 1,0x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS të përkushtuar

 • Sistemi AF / Pikët

  61 pikë / 41 f/4 pikë AF të llojit të kryqëzuar përfshirë 5 të llojit të dyfishtë të kryqëzuar në f/2,8


  Numri i pikëve të llojit të kryqëzuar do të ndryshojë në varësi të lentës.

 • Sfera e Funksionimit AF

  EV -2 - 18 (në 23°C & ISO100)

 • Modalitetet AF

  Fokusi AI


  Një Fotografi


  Servo AI

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Zgjedhje automatike: Af me 61 pika


  Zgjedhja manuale: Pika e vetme AF (61, 41 vetëm pika të kryqëzuara, 15 ose 9 pika të zgjedhshme)


  Zgjedhje manuale: AF me Spot


  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 4 pikë (lart, poshtë, mjaftas, djathtas)


  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 8 pikat rrethuese


  Zgjedhje manuale: AF me Zonë


  Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal

 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

  E vendosur sipër në treguesin e kuadrit dhe e treguar në pjesën e sipërme të panelit LCD dhe ekranit të Kontrollit të Shpejtë

 • Bllokimi AF

  I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  E emetuar nga një shpejtësi opsionale e përkushtuar

 • Fokusim Manual

  I zgjedhur në lentë, fillestar në Modalitetin Live View

 • Mikroregullimi AF

  Menyja AF


  +/- 20 hapa (cilësimet e gjerë dhe tele për Zmadhimet)


  Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi


  Përshtat deri në 40 lente individualisht


  Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes

  Matje e aperturës së plotë TTL me 63 zona SPC me Shtresë të dyfishtë


  (1) Matje vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme (përafër. 6,2% e gjetësit të figurës në qendër)


  (3) Matja e vendit (përafër. 1,5% e gjetësit të figurës në qendër)


  (4) Matja mesatare e qendrës së peshuar

 • Gama e matjes të ndriçimit

  EV 1 - 20 (në 23°C me lente 50mm f/1.4 ISO 100)

 • Bllokimi AE

  Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.


  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve

 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  Automatik (100-12800), 100-25600 (në 1/3 ndalesa ose rritje të plota ndalimesh)


  ISO mund të zgjerohet në L: 50, H1: 51200, H2 102400

Shkrehësi

 • Tipi

  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

 • Shpejtësia

  30-1/8000 sek (1/2 or 1/3 rritje të ndalimeve) + Bulb (sfera e disponueshme e shpejtësisë së shkrehësit varion sipas modalitetit të rregjistrimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • Kllapat WB

  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

optik

 • Tipi

  Prizmi penta

 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

  Përafër. 100%

 • Zmadhimi

  Përafër. 0,71x¹

 • Pika e syrit

  Përafër. 21mm (nga qendra e lentës të pikës së syrit)

 • Korrigjim i Dioptrisë

  -3 në +1 m-1 (dioptre)

 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit

  Informacioni AF: Pika AF, konfirmimi i fokusit, treguesi i gjendjes se AF


  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, hapja, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnje), kyçja AE,


  niveli i ekspozimit, paralajmërimi i ekspozimit


  Informacioni i blicit: Blici gati, kompensimi i ekspozimit të blicit, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE,


  drita e zvogëlimit të syrit të kuq


  Informacioni i imazhit: Zgjidh përparësinë e tonit (D+), shpërthimi maksimal (shfaqja e 2 shifrave), informacionit i kartës


  kontrolli i baterisë


  Informacioni i krijimit


  Rrjetë, nivel elektronik, simboli i paralajmërimit


  Shfaqet nëse është cilësuar ndonjë nga sa më poshtë: Monokrom, korrigjimi i balancimit të së bardhës


  Ndërrimi i cilësisë së rregjistrimit me një prekje, shpejtësia ISO e zgjeruar ose matja e pikave

 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

 • Mbyllësi i Okularit

  Me rrip

Monitori LCD

 • Tipi

  8,11cm (3,2") Clear View II TFT, përafër. 1040K pika

 • Mbulimi

  Përafër. 100%

 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

  Përafër. 170°

 • Veshja

  Kundër pasqyrimit dhe Strukturë e Fortë

 • Rregullim i Ndriçimit

  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

 • Opsionet e Shfaqjes

  Mbulim rrjete (x3), Histogram, Nivelet e aspektit, Nivel elektronik me aks të dyfishtë

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  JPEG: I mirë, Normal (Exif 2,3 [Printim Exif] i përshtatur) / Rregulli i konstruktit për sistemin e Skedarit të Kamerës (2,0),


  RAW: RAW, sRAW1, sRAW2 (14 bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

  Por, çdo kombinim i RAW + JPEG i mundshëm, formatë të veçantë për karta të veçantë janë të mundshëm

 • Dosjet

  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

 • Numërimi i Skedarëve

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

Film EOS

 • Madhësia e Filmit

  1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kn) kuadro intra ose inter


  1280 x 720 (59,94, 50 kns) kuadro intra ose inter


  640 x 480 (59,94, 50 kns) kuadro inter

 • Gjatësia e Filmit

  Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek, madhësia maksimale e skedarit 4GB

Veçori të tjera

 • Opsionet e rrjetit

  13 Funksione të Personalizuar me 47 cilësime

 • Etiketimi i të Dhënave Meta

  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

 • Ndriçimi / Paneli LCD

  Po/Po

 • Rezistenca ndaj ujit/pluhurit

  Po (njëlloj me EOS-1N)¹

 • Përkujtues me zë

  Jo

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Zmadhim i Rishikimit

  1,5x - 10x

 • Formatët e Shfaqjes

  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


  (2) Imazh i vetëm


  (3) Indeks me 4 imazhe


  (4) Indeks me 9 imazhe


  (5) Shikimi i zmadhuar


  (6) 2 ekrane të krahasimit të imazhit


  (7) \Redaktim filmi

 • Fotoseri

  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi


  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur

 • Histogrami

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Njoftimi i Theksimit

  Po

 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit

  Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


  Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

 • Kategoritë e Menysë

  (1) Menyja e fotografimit (x4)


  (2) Menyja AF (x5)


  (3) Menyja e rishikimit (x3)


  (4) Menyja e konfigurimit (x4)


  (5) Menyja e funksioneve të përsonalizuar (x4)


  (6) Menyja ime

 • Gjuhët e Menysë

  25 gjuhë


  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

 • Përditësimi i Firmuer

  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter

  USB me shpejtësi të lartë

 • Tjetër

  Dalje mini HDMI, Dalje video (PAL/ NTSC), Mini fishë për kufje, Mikrofon i jashtëm (Mini fishë stereo)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  Po

Memoria

 • Tipi

  CompactFlash Lloji I (e pajtueshme me USMA), kartë SD, kartë SDHC ose kartë SDXC

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC

  Windows XP (SP2/SP3) / Vista inc SP1 (përj. Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


  OS X v10,6-10,7

 • Macintosh

  Windows XP (SP2/SP3) / Vista inc SP1 (përj. Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


  OS X v10,6-10,7

Softueri

 • Përpunimi i imazhit

  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

 • Tjetër

  PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Kapja nga Larg, mjeti WFTy*), Modifikuesi i Stilit të Fotografisë


  * Kërkon pajisje shtesë opsionale

Energjia

 • Bateri

  Bateri e ringarkueshme Li-ion LP-E6, 1xCR1616 për datën dhe cilësimet

 • Jeta e Baterisë

  Përafër. 950 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


  Përafër. 850 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

 • Treguesi i Baterisë

  6 nivele + perqindja

 • Kursimi i Energjisë

  Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëmi i Përshtatësit AC ACK-E6, Ngarkuesi i baterisë LC-E6, Ngarkuesi i baterisë në makinë CBC-E6

Aksesorët

 • optik

  Mbulesa e syrit Eg, Seritë Eg të Lentës me Rregullimin Dioptric me Kornizën me Plastikë Eg, Pjesëza e Syrit Kundër Mjegullimit Fog Eg, Gjetësi i Këndit C

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë

  Transmetues me valë për skedarët WFT-E7

 • Lentet

  Të gjitha lentat EF (përjashtuar lentat EF-S)

 • me përplasje

  Canon Speedlites (220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)

 • Telekomanda / Çelësi

  Telekomanda me kontakt të llojit N3, Kontrollues me valë LC-5, Kontrollues në distancë RC-6

 • Tjetër

  Rripi i Dorës E2, GP-E2

Speficikimet fizike

 • Materialet e Trupit

  Mbulesa me Aliazh Magneziumi të trupit

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (Gj x Th x L)

  152 x 116,4 x 76,4mm

 • Pesha (Vetëm Trupi)

  Përafër. 950

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Mbështetur në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.² Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbrojtje për mjedisin

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

¹ Konfirmimi i dritës së fokusit nuk është në dispozicion me lentet kinematike EF