Kompakt Dixhital

Canon PowerShot SX600 HS

Specifikimet

Specifikimet

 • Superzmadhim 18x me kënd ultra të gjerë

 • Zmadhim deri në 36x me cilësi të shkëlqyer

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • CMOS 16.0 megapiksel

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Imazhe dhe video të qëndrueshme në çdo situatë

 • Ndaj dhe ruaj imazhe me valë

 • NFC thjeshton ndarjen në smartfonë

 • 6 imazhe unike nga një pozë

 • Rregjistrimi i thjeshtë me një përmbledhje të filmit

 • Filma 1080p

 • Fortësi dhe shikueshmëri e përmirësuar

 • Modaliteti automatik me zbulimin e 32 skenave

 • Kursimi i energjisë për më shumë poza

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Lloji

  CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

 • Pikselët Efektive

  Përafër. 16,0M

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Lloji

  DIGIC 4+ me teknologji iSAPS

LENTË

 • Gjatësia Vatrore

  4.5 – 81.0 mm (35 mm e barasvlefshme: 25 – 450 mm)

 • Zmadhimi

  Optik 18x


  ZoomPlus 36x


  Digital Përafër. 4,0x (me Tele-Kovertues Digital Përafër. 1.6x or 2.0x).


  E kombinuar Afërsisht 72x¹

 • f maksimale/numri

  f/3.8 – f/6.9

 • Ndërtimi

  11 elementë në 8 grupe (1 lentë UD, 1 lentë asferike nga të dyja anët, 1 lentë UA asferike nga të dyja anët)

 • Image Stabilisation

  Po (lenta lloji me zhvendosje), Përafër. 2,5-ndalesa¹. Intelligent IS plus Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

 • Lloji

  TTL

 • Sistemi AF/ Pikët

  AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

 • Modalitetet AF

  I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Madhësia (Normale, E vogël)

 • Bllokimi AF

  Aktive/Joaktive e Zgjedhshme

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Po

 • Distanca më e Vogël e Fokusimit

  5 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

 • Bllokimi AE

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


  i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

 • Ndjeshmëria ISO

  AUTO, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

SHKREHËSI

 • Shpejtësia

  1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


  15 – 1/2000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Lloji

  TTL

 • Cilësimet

  Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar.

MONITORI LCD

 • Monitor

  7,5 cm (3,0”) PureColor II G (TFT). Përafër. 461.000 pika

 • Mbulimi

  Përafër. 100%

 • Shkëlqimi

  I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

 • Modalitetet

  Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

 • Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

  Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  Zbulimi i Fytyrës FE, Ekspozimi i Zgjuar i Blicit

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Distanca e Blicit të Integruar

  50 cm – 3,5 m (Gj) / 1,0 m – 2,0 m (L)

 • Blici i Jashtëm

  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  Auto Hibride, Shkrepje Kreative, SCN (Smart Automatik (32 skena të zbuluara), P, Portret, Shkrehës i Mençur (Buzëqeshje, Kohëmatës i Shkeljes të Syrit, Kohëmatës Fytyra jote), Flakërim i shpejtësisë të lartë (4.0 MP), Skenë Nate në Dorë, Dritë e Ulët (4.0 MP), Efekt i Syrit të Peshkut, Efekt Miniaturë, Efekt i Kamerës Lodër, Monokrom, Super i Gjallë, Efekt Posteri, Borë, Fishekzjarre, Shkrehës i Gjatë)

 • Modalitetet në film

  I Zgjuar Automatik (21 skena të zbuluara), P, Programi AE, Portret, Efekti i Miniaturës, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit, Borë, Fishekzjarre

 • Efektet e Fotografisë

  Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë)

 • Modalitetet e shtypjes

  Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

 • Fotografim i Vazhdueshëm

  Përafër. 3.9 shkrepje/sek.


  Flakërim i shpejtësisë të lartë (4.0MP): Përafër. 10.5 shkrepje/sek. (derisa karta e memories të mbushet)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

 • Madhësia e Imazhit

  4:3 - (L) 4608 x 3456, (M1) 3264 x 2448, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


  16:9 - (L) 4608 x 2592, (M1) 3264 x 1832, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


  3:2 - (L) 4608 x 3072, (M1) 3264 x 2176, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424


  1:1 - (L) 3456 x 3456, (M1) 2448 x 2448, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


  Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

 • Ngjeshja

  E shkëlqyeshme, E mirë

 • Filma

  HD të Plotë) 1920 x 1080, 30kns, (HD) 1280 x 720, 30 kns, (L) 640 x 480, 30 kns


  Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


  Hibrid Automatik (HD) 30 kns

 • Gjatësia e Filmit

  (HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 10 min. 00 sek.¹


  (L) Deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

 • Filma

  MP4 [Video: MPEG4-AVC (H.264), Audio: MPEG4 AAC-LC (monaural)]

PRINTIM DIREKT

 • Printerët Canon

  Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

 • PictBridge

  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • GPS

  GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

 • Korrigjim i syrit të kuq

  Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po, me Rrotullim Automatik

 • Histogrami

  Po

 • Zmadhimi i rishikimit

  Përafër. 2x – 10x

 • Kohëmatësi Automatik

  Përafër. 2 ose 10 sek. ose i personalizuar

 • Gjuhët e Menysë

  Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsi, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

 • Tjetër

  Mikro Konektor HDMI (i pajtueshëm me HDMI-CEC), dalja A/V (PAL/NTSC)

 • Kompjuter/Tjetër

  Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me suport NFC¹²

KARTA E KUJTESËS

 • Lloji

  SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 8 / 8.1 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


  Mac OS X 10.7, 10.8, 10.9


  Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


  Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1


  Mac OS X 10.7 / 10.8.2 or later / 10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Shfletim dhe Printim

  ImageBrowser EX

 • Tjetër

  CameraWindow, PhotoStitch, Map Utility

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-6LH (bateria dhe ngarkuesi të dhënë)

 • Jeta e baterisë

  Përafër. 290 shkrepje


  Metodë Eko: 430 shkrepje


  Përafër. 300 min. rishikim

 • Furnizimi me energji A/C

  Opsional, Takëm Përshtatësi AC ACK-DC40

PAJISJET SHTESË

 • Kasat / Rripat

  Kasë e butë DCC-1500


  Kasë Udhëtimi DCC-2500

 • Blici

  Blic me Fuqi të lartë HF-DC2

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëm Përshtatësi AC ACK-DC40


  Ngarkuesi i baterisë CB-2LYE

 • Tjetër

  Kabëll AV Canon AVC-DC400


  Kabëll Ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  103.8 x 61.0 x 26.0 mm

 • Pesha

  Përafër. 188 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memories)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 2. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

 3. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

 4. ¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 5. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 6. ¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts


  ² Funksionaliteti NFC kërkon pajisje smart të pajtueshme