Kompakt Dixhital

Canon PowerShot SX510 HS

Specifikimet

Specifikimet

 • Zmadhim ultra 30 herë me kënd ultra të gjërë

 • Zmadhim super 60 me cilësi të mëdha

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • CMOS 12.1 megapiksel

 • Imazhe dhe video të qëndrueshme në çdo situatë

 • Përpunimi i fuqishëm DIGIC

 • Modaliteti automatik me zbulimin e 32 skenave

 • LCD 7,5 cm (3,0")

 • Filma 1080p

 • Gjeni subjektin tuaj me lehtësi në zmadhimin e plotë

 • Ndani imazhet me valë

 • Shtëna si duke përdorur GPS smartphone

 • Përmbledhje automatike e filmave të ditës tuaj

 • Efekte të ndryshme për më shumë krijueshmëri

 • Kontrolli i aperturës dhe shpejtësisë së shkrehësit

 • Shihni foto dhe video në TV

 • Kursimi i energjisë për më shumë poza

 • Print nga kamera përmes USB ose Wi-Fi

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Lloji

  CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

 • Pikselët Efektive

  Përafër. 12,1M

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Lloji

  DIGIC 4 me teknologjinë iSAPS

LENTË

 • Gjatësia Vatrore

  4,3 – 129,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 24 – 720 mm)

 • Zmadhimi

  Optik 30x


  ZoomPlus 60x


  Digital Përafër. 4x (me Tele-Konverter Digital Afërisisht. 1,5x ose 2,0x dhe Zmadhim Sigurie¹). E kombinuar Afërsisht 120x

 • f maksimale/numri

  f/3,4 – f/5,8

 • Ndërtimi

  13 elementë në 10 grupe (1 lente UD, 1 lente asferike nga të dyja anët)

 • Stabilizim Imazhi

  Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 2,5-ndalesa¹. Intelligent IS plus Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

 • Lloji

  TTL

 • Sistemi AF/ Pikët

  AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

 • Modalitetet AF

  I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Madhësia (Normale, E vogël)

 • Bllokimi AF

  Aktive/Joaktive e Zgjedhshme

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Po

 • Fokusim Manual

  Po

 • Distanca më e Vogël e Fokusimit

  0 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentave në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

 • Bllokimi AE

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


  i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

 • Ndjeshmëria ISO*

  AUTO, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

SHKREHËSI

 • Shpejtësia

  1 – 1/1600 sek. (paracaktuar nga fabrika)


  15 – 1/1600 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Lloji

  TTL

 • Cilësimet

  Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

TREGUESI I KUADRIT

MONITORI LCD

 • Monitor

  7,5 cm (3,0”) TFT, Përafër. 461.000 pika

 • Mbulimi

  Përafër. 100%

 • Shkëlqimi

  I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

 • Modalitetet

  Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

 • Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

  Shpejtësia më e madhe 1/1600 sek.

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulim fytyre FE. FE Sigurie, Ekspozim i Mençur i Fleshit

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Rregullimi Manual i Energjisë

  3 nivele me blic të brendshëm

 • Distanca e Blicit të Integruar

  50 cm – 5.0 m (Gj) / 50 cm – 3.0 m (L)

 • Blici i Jashtëm

  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  Smart Auto (32 skena të zbuluara), Pasqyrë Filmi, Program AE, prioritet i Grilës AE, prioritet i aperturës AE, Manual, Kontrolli i Shikimit të Drejtpërdrejtë, SCN (Portret, Kohëmatës automatik i fytyrës, Dritë e Paktë (3,0MP), Borë, Fishekzjarre), Filtra Krijues (Efekti i Syrit të Peshkut, Efekti i Miniaturës, Efekti i Aparatit Fotografik Lodër, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit), Pa u dukur, Film

 • Modalitetet në film

  Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Film iFrame, Program AE, Portret, Borë, Fishekzjarre, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Film me lëvizje super të ngadaltë

 • Efektet e Fotografisë

  Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

 • Modalitetet e shtypjes

  I vetëm, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

 • Fotografim i Vazhdueshëm

  Përafër. 3.8 poza/sek


  Shpërthim me shpejtësi të lartë (3MP): 10.5 shkrepje/sek


  me AF: Përafër. 1.0 shkrepje/sek


  me Live View: Rreth 1.0 poza/sek


  (të gjitha shpejtësitë janë derisa karta e memorjes të jetë plot)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

 • Madhësia e Imazhit

  4:3 - (L) 4000 x 3000, (M1) 2816 x 2112, (M2) 1600 x 1200, (S) 640 x 480


  16:9 - (L) 4000 x 2248, (M1) 2816 x 1584, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


  3:2 - (L) 4000 x 2664, (M1) 2816 x 1880, (M2) 1600 x 1064, (S) 640 x 424


  1:1 - (L) 2992 x 2992, (M1) 2112 x 2112, (M2) 1200 x 1200, (S) 480 x 480


  Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

 • Ngjeshja

  E shkëlqyeshme, E mirë

 • Filma

  HD të Plotë) 1920 x 1080, 24 kns, (HD) 1280 x 720, 30 kns, (L) 640 x 480, 30 kns


  Filmi me Lëvizje Super të Ngadaltë (L) 640 x 480, 120fps, (M) 320 x 240, 240fps


  Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


  Pasqyrë Filmi (L)

 • Gjatësia e Filmit

  (HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


  (L) Deri në 4 GB ose 1 orë²


  (Filmi me lëvizje super të ngadaltë) 30 sek.

LLOJET E SKEDARËVE

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

 • Filma

  MOV [H.264 + Linear PCM (stereo)]

PRINTIM DIREKT

 • Printerët Canon

  Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

 • PictBridge

  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • GPS

  GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

 • Korrigjim i syrit të kuq

  Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

 • Kategoria ime

  Veçori e etiketimit të imazhit

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Histogrami

  Po

 • Zmadhimi i rishikimit

  Përafër. 2x – 10x

 • Kohëmatësi Automatik

  Përafër. 2 oSE 10 sek., Personalizim

 • Gjuhët e Menysë

  Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kineze e thjeshtuar, Kineze (tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsi, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

 • Tjetër

  Mini lidhësi HDMI (i pajtueshëm më HDMI-CEC) dalja A/V (PAL/NTSC)

 • Kompjuter/Tjetër

  Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz)¹

KARTA E KUJTESËS

 • Lloji

  SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 8/7 SP1/ Vista SP2/ XP SP3


  Mac OS X v10,6 – 10,8


  Për lidhjen e LAN me valë në një PC:


  Windows 8/7 SP1


  Mac OS X v10.6.8/10.7/10.8.2 se më i ri

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Shfletim dhe Printim

  ImageBrowser EX

 • Tjetër

  PhotoStitch, Map Utility

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-6LH (bateria dhe ngarkuesi të dhënë)

 • Jeta e baterisë

  Përafër. 250 shkrepje


  Metoda Eco rreth 330 shkrepje


  Përafër. 300 min. rishikim

 • Furnizimi me energji A/C

  Opsional, Takëm Përshtatësi AC ACK-DC40

PAJISJET SHTESË

 • Kasat / Rripat

  Kasë e Butë DCC-970, DCC-950

 • Blici

  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëm përshtatësi AC ACK-DC40, Ngarkuesi i baterisë CB-2LYE

 • Tjetër

  Kabëll HDMI Canon HTC-100, kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  104,0 x 69,5 x 80,2 mm

 • Pesha

  Përafër. 349 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memorjes)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 2. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

 3. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

 4. ¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 5. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 6. ¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts