Kompakt Dixhital

Canon PowerShot G5 X

Specifikimet

Specifikimet

 • Aperture të gjerë në të gjithë intervalin e zmadhimit

 • Sensor i madh për rezultate premium

 • Element syri elektronik qendror i madh dhe i shpejtë

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Zmadhim optik 4.2x me kënd të gjerë

 • Kontroll i shpejtë manual

 • Kthejeni nga ana tjetër për t'a parë në çdo kënd

 • Fokusi automatik super i shpertë dhe regjistrimi i vazhdueshëm në RAW

 • Aperture, shkrehësi dhe kontrol ISO në filma

 • Normë kuadroje Full HD nga 24p deri 60p

 • CMOS 20.2 megapiksel

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • Ndaj dhe ruaj imazhe me valë

 • Kontrollojeni kamerën me një smartfon

 • Imazhe dhe video të qëndrueshme në çdo situatë

 • Kontroll shtesë

 • Gradime të buta me RAW 14 bitë

 • Filtri ND

 • Karikojeni me lehtësi me kabëll USB

 • Transferoni te Canon Connect Station me një trokitje të vetme

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Tipi

  CMOS tipi 1.0 i ndriçuar nga pas

 • Pikselët Efektive

  Rreth 20.2M (Raport aspekti 3:2)¹

 • Pikselët Efektive / Gjithësej

  Rreth 20.9M

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Tipi

  DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

 • Gjatësia Vatrore

  8.8 - 36.8 mm (35 mm ekuivalent: 24 - 100 mm)

 • Zmadhimi

  Optik 4.2x
  ZoomPlus 8.4x
  Digital Përafër. 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht 1.6x ose 2.0x¹)
  E kombinuar afërsisht 17x

 • f maksimale/numri

  f/1.8 - f/2.8

 • Ndërtimi

  11 elementë në 9 grupe (1 lente asferike në dy anë, 1 lente UA asferike me 1 anë, 1 lente asferike me 1 anë dhe 1 lente UD)

 • Stabilizim Imazhi

  Po (lente lloji me zhvendosje), rreth 3-stop.¹
  Intelligent IS me Advanced Dynamic IS në 5 akse

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL

 • Sistemi AF/ Pikët

  AiAF (31 pika, Zbulim i Fytyrës ose AF me Prekje me Zgjedhjen e Objektit dhe të Fytyrës dhe Ndjekje), 1 pikë AF (secili pozicion është i disponueshëm ose me qendër të fiksuar)

 • Modalitetet AF

  I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, AF me prekje

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Madhësia (Normale, E vogël)

 • Bllokimi AF

  Po, me anë të butonave të personalizueshëm

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Po

 • Fokusim Manual

  Po, plus MF Peaking

 • Kllapat e Fokusimit

  Po

 • Distanca më e Vogël e Fokusimit

  5 cm (I gjerë) nga para lentes
  40 cm (Tele) nga para lentes

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Evaluative (lidhur me Zbulim Fytyre kuadro AF), Mesatare me peshë në mes, Spot (qendër ose lidhur me kuadron Touch AF)

 • Bllokimi AE

  Po, me anë të butonave të personalizueshëm

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3
  Korrigjim manual dhe automatik i gamës dinamike
  Korrigjim automatik i hijes
  ND Filter (3-stop) On/ Auto/ Off¹

 • AEB

  1/3 - 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

 • Ndjeshmëria ISO

  125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800¹
  AUTO ISO: 125 - 12800 (mund të vendoset në maks. shpejtësi ISO dhe normë ndryshimi)

SHKREHËSI

 • Shpejtësia

  1 - 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)
  1/8 - 1/2000 sek. (Metodë Filmi)
  LLAMBË, 30 - 1/2000 sec. (diapazoni në total - ndryshon sipas modalitetit të regjistrimit)¹

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Tipi

  TTL

 • Parametrat

  Auto (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Blic, Nën ujë, Personalizuar1, Personalizuar2.
  Korrigjimi i WB në shumë zona i disponueshëm në Automatik-un e Zgjuar
  Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.
  Rregullim ngjyrash në metodën e Yjeve

MATRICA E NGJYRAVE

 • Tipi

  sRGB

TREGUESI I KUADRIT

 • Treguesi i kuadrit

  EVF (tipi 0.39), rreth 2 360 000 pika, tipi OLED, riprodhimi i ngjyrave sRGB

 • Kuadruesi / Mbulimi

  Rreth 100%

 • Pika e syirt / Korrigjimi i Dioptrisë

  Rreth 22 mm (nga qendra e lentes të syrit)
  -3.0 to +1 m-1 (dioptre)

MONITORI LCD

 • Monitor

  Kënd i ndryshueshëm 7.5 cm (3.0") LCD me prekje (TFT). Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,040,000 pika. Tipi me kapacitet, riprodhimi i ngjyrave sRGB

 • Mbulimi

  Rreth 100%

 • Shkëlqimi

  I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

 • Modalitetet

  Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

 • Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

  Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Rregullimi Manual i Energjisë

  3 nivele me blic të brendshëm (deri në 19 EX Speedlites 270EX II, 320EX, 430EX, 430EX II të jashtëm. 22 nivele me 430EX III-RT, 580EX II dhe 600EX-RT) ¹

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Distanca e Blicit të Integruar

  50 cm - 7.0 m (W) / 50 cm - 4.0 m (T)

 • Blici i Jashtëm

  E-TTL me blicet Speedlite të serisë EX
  Blici me fuqi të lartë Canon HF-DC2¹

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  Smart Auto (58 skena të zbuluara), Program AE, Prioritet shkrehësi AE, Prioritet aperture AE, Manual, Personale, Auto Hibride, Shkrepje kreative, SCN (Portret, Vetë-Portret, Yje (Peizazh Yjesh, Gjurmë Yjesh, Portret Yjesh, Film Interval Kohor Yjesh), Skenë Nate në Dorë, Fishekzjarre, High Dynamic Range, Nostalgjik, Efekt i Syrit të Peshkut, Efekt Miniaturë, Efekt i Kamerës Lodës, Defokus Sfondi, Fokus i Butë, Monokrom, Super Vivid, Efekt PosterI), Film

 • Modalitetet në film

  Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Program AE, Manual, Portret, Nostalgjik, Efekt Miniaturë, Monokrom, Super Vivid, Efekt Posteri, Fishekzjarrë, Klip i Shkurtër, Film iFrame

 • Efektet e Fotografisë

  Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

 • Modalitetet e shtypjes

  I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

 • Fotografimi i Vazhdueshëm

  Rreth 5.9 poza/sek¹
  me AF: Përafër. 4.4 poza/sek
  (të gjitha shpejtësitë derisa karta e memories është plot)²³

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

 • Madhësia e Imazhit

  3:2 - (L & RAW) 5472 x 3648, (M1) 4320 x 2880, (M2) 2304 x 1536, (S) 720 x 480
  4:3 - (RAW, L) 4864 x 3648, (M1) 3840 x 2880, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480
  16:9 - (RAW, L) 5472 x 3080, (M1) 4320 x 2432, (M2) 1920 x 1080, (S) 720 x 408
  1:1 - (RAW, L) 3648 x 3648, (M1) 2880 x 2880, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480
  Ndryshim madhësie i disponueshëm në luajtje (M2, S) për imazhet JPEG

 • Ngjeshja

  RAW, Superfine, Fine

 • Filma

  (Full HD) 1920 x 1080, 59.94 / 50 / 29.97 / 25 / 23.98 fps
  (HD) 1280 x 720, 29.97 / 25 fps
  (L) 640 x 480, 29.97 / 25 fps
  Film Intervali Kohor Yjesh (Full HD) 29.97 / 25 / 14.99 / 12.5 fps
  Efekt Miniaturë (HD, L) 6 / 3 / 1.5 fps
  Auto Hibrid (HD) 29.97 / 25 fps
  Film iFrame (Full HD) 29.97 / 25 fps

 • Gjatësia e Filmit

  (HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹
  (L) Deri në 4 GB ose 1 orë²
  (Film interval kohe yje) deri në 128 sek

LLOJET E SKEDARËVE

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  Kompresim JPEG (Exif 2.3 [Exif Print] compliant) / Rregull dizajni për sistem të Skedave të Kamerës dhe DPOF ver. 1.1 compliant), RAW (14bit, Canon original RAW 2nd edition), RAW+JPEG

 • Filma

  MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]
  iFrame

PRINTIM DIREKT

 • Printerët Canon

  Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

 • PictBridge

  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • GPS

  GPS përmes celularit (lidhur me smartfon të pajtueshëm)

 • Korrigjimi i syrit të kuq

  Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

 • Kamera ime / Menyja ime

  I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Histogrami

  Po, histogram i drejtpërdrejtë

 • Zmadhimi i rishikimit

  Po, i mundësuar në 10 hapa

 • Kohëmatësi Automatik

  Rreth 2 oSE 10 sek., Personalizim

 • Gjuhët e Menysë

  Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  Hi-Speed USB (MTP, PTP) Konektor DIXHITAL

 • Tjetër

  Mikro Kontektor HDMI
  Konektor Çelësi në Distancë

 • Kompjuter/Tjetër

  Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me mbështetje NFC dinamike¹

KARTA E KUJTESËS

 • Tipi

  SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1¹
  Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11
  Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:
  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1
  Mac OS X 10.9 / 10.10
  Për mjetin e transferimit të imazheve:
  Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1
  Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Tjetër

  CameraWindow DC
  Utilitet Harte
  Mjeti i transferimit të imazheve
  Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

 • Përpunimi i Imazhit

  Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-13L (bateria dhe karikuesi të dhënë)

 • Jeta e baterisë

  Rreth 210 shkrepje
  Rreth 215 poza me EVF të integruar
  Metoda Eco rreth 320 poza
  Rreth 240 min. rishikim

 • Furnizimi me energji A/C

  Opsional, AC Adapter Kit ACK-DC110
  Karikim me USB përmes Compact Power Adaptor CA-DC30E¹

PAJISJET SHTESË

 • Kasat / Rripat

  Xhaketë Kamere DCC-1850
  Rrip Qafe NS-DC12
  Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

 • Blici

  Canon Speedlite (përfshirë 270EX, 270EX II, 320EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 580EX, 580EX II dhe 600EX-RT¹)
  Speedlite Transmitter (ST-E3-RT, ST-E2)
  Kllapa Speedlite SB-E2
  Rripi i Këmbëzës Jashtë Kamerës OC-E3
  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

 • Telekomanda/Çelësi

  Përzgjedhje në distancë RS-60E3

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  AC Adapter Kit ACK-DC110, Adaptor Energjie Kompakt CA-DC30E, Karikues Baterie CB-2LHE

 • Tjetër

  Kabëll ndërfaqeje IFC-600PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Mjedisi i përdorimit

  0 - 40 °C, 10 - 90% lagështirë

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  112.4 x 76.4 x 44.2 mm

 • Pesha

  Rreth 377 g (me baterinë dhe kartën e memories)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

 2. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 3. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

 4. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

 5. ¹ Auto ND Filter nuk është i disponueshën në Metodën e Filmit.

 6. ¹ Ndjeshmëria ISO paraqet Treguesin e Ekspozimit të Rekomanduar

 7. ¹ Shpejtësia maksimale e obturatorit është e kufizuar në 256 sek në Modalitetin e LLAMBËS

 8. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 9. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 10. ¹ Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartëm memorjeje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.
  ² Në kushtet kur fleshi nuk ndizet.
  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memorjes.

 11. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.
  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 12. ¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

 13. ¹ Aplikacionet softuer të pajtueshme vetëm me Windows 10 në Windows 10 Metodë Desktopi

 14. ¹ Karikimi me USB kërkon Kabëll Ndërfaqeje IFC-600PCU (shitet veçmas) ose kabëll të ngjashëm me konektorë USB Micro-B në USB

 15. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.