Kompakt Dixhital

Canon PowerShot G3 X

Specifikimet

Specifikimet

 • Normë kuadroje Full HD nga 24p deri 60p

 • Lente e shndritshme superzmadhimi

 • LCD me prekje 8.0 cm 3.2 inç

 • Unazë e kontrollit të imët manual të lentes

 • Rezistencë nga pluhuri & uji

 • Kufje të Jashtme

 • Aperture, shkrehësi dhe kontrol ISO në filma

 • RAW në raporte të ndryshme

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • CMOS 20.2 megapiksel

 • Sensor i madh për rezultate premium

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Lloji

  CMOS tipi 1.0 i ndriçuar nga pas

 • Pikselët Efektive

  Rreth 20.2M (Raport aspekti 3:2)¹

 • Pikselët Efektive / Gjithësej

  Rreth 20.9M

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Lloji

  DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

 • Gjatësia Vatrore

  8.8 – 220 mm (35 mm ekuivalent: 24 – 600 mm)

 • Zmadhimi

  Optike 25x


  ZoomPlus 50x


  Digital Përafër. 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht


  1.6x ose 2.0x ¹).


  E kombinuar afërsisht 100x

 • f maksimale/numri

  f/2.8-f/5.6

 • Ndërtimi

  18 elementë në 13 grupe (1 lente asferike UA në dy anë, 2 lente asferike UA në dy anë, 1 lente asferike në një anë, 2 lente UD dhe lente 1 Hi-UD)

 • Stabilizim Imazhi

  Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 3,5-ndalesa¹.


  Intelligent IS me Advanced Dynamic IS në 5 akse

FOKUSIMI

 • Lloji

  TTL

 • Sistemi AF/ Pikët

  AiAF (31 pika, Zbulim i Fytyrës ose AF me Prekje me Zgjedhjen e Objektit dhe të Fytyrës dhe Ndjekje), 1 pikë AF (secili pozicion është i disponueshëm ose me qendër të fiksuar)

 • Modalitetet AF

  I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Touch AF

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Madhësia (Normale, E vogël)

 • Bllokimi AF

  Po

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Po

 • Fokusim Manual

  Po, plus Ngritje MF & AF + MF

 • Kllapat e Fokusimit

  Po

 • Distanca më e Vogël e Fokusimit

  5 cm (I gjerë) nga para lentes


  85 cm (Tele) nga para lentes

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Evaluative (lidhur me Zbulim Fytyre kuadro AF), Mesatare me peshë në mes, Spot (qendër ose lidhur me kuadron Touch AF)

 • Bllokimi AE

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3


  Korrigjim manual dhe automatik i gamës dinamike


  Korrigjim automatik i hijes


  Filtër ND (3-ndalesa)

 • AEB

  1/3 – 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

 • Ndjeshmëria ISO

  125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800 ¹


  AUTO ISO: 125 - 6400 (e mundur të vendoset në Maks. shpejtësi ISO dhe normë ndryshimi)

SHKREHËSI

 • Shpejtësia

  1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


  LLAMBË, 30 – 1/2000 sec. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Lloji

  TTL

 • Cilësimet

  Auto (përfshirë Face Detection WB), Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten, Fluorescent, Fluorescent H, Flash, Custom 1, Custom 2


  Korrigjimi i WB në shumë zona i disponueshëm në Automatik-un e Zgjuar


  Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.


  Rregullim ngjyrash në metodën e Yjeve

MATRICA E NGJYRAVE

 • Lloji

  sRGB

TREGUESI I KUADRIT

 • Treguesi i kuadrit

  Shikues Elektronik Opsional EVF-DC1

MONITORI LCD

 • Monitor

  Ekran me prekje LCD (TFT) i tipit me anosje 8.0 cm (3.2”) sRGB PureColor II G. Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,620,000 pika. Lloji i aftësisë

 • Mbulimi

  Rreth 100%

 • Shkëlqimi

  I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

 • Modalitetet

  Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

 • Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

  Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Rregullimi Manual i Energjisë

  3 nivele me blic të brendshëm (deri në 19 nivele me EX Speedlites të jashtëm 270EX II dhe 430EX II. 22 nivele me 580EX II, 600EX dhe 600EX-RT¹)

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Distanca e Blicit të Integruar

  60 cm – 6.8 m (W) / 85 cm – 3.1 m (T)

 • Blici i Jashtëm

  E-TTL me Speedlites të serisë EX ¹

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  Smart Auto (58 skena të zbuluara), Program AE, Prioritet shkrehësi AE, Prioritet aperture AE, Manual, Personalizuar 1, Personalizuar 2, Auto Hibride, Pozë Kreative, SCN (Sporte, Portret, Shkrehës i Vogël (Buzëqeshje, Kohëmatës Shkelje Syri, Kohëmatës Fytyra Jote), Yje (Peizazh Yjesh, Gjurmët e Yjeve, Film Kohe Yjesh), Skenë Nate në Dorë, Borë, Fishekzjarrë), Filtra Kreativë (High Dynamic Range, Nostalgjik, Efekt i Syrit të Peshkut, Efekt Miniature, Efekt i Kamerës Lodër, Defokus Sfondi, Fokus i Butë, Monokrom, Super Vivid, Efekt Posteri), Film

 • Modalitetet në film

  Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Program AE, Manual, Portret, Nostalgjik, Efekt Miniaturë, Monokrom, Super Vivid, Efekt Posteri, Borë, Fishekzjarrë, Klip i Shkurtër, Film iFrame

 • Efektet e Fotografisë

  Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

 • Modalitetet e shtypjes

  I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

 • Fotografimi i Vazhdueshëm

  Rreth 5.9 poza/sek ¹


  me AF: Përafër. 3.2 poza/sek


  (të gjitha shpejtësitë derisa karta e memories është plot)²³

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

 • Madhësia e Imazhit

  3:2 - (L & RAW) 5472 x 3648, (M1) 4320 x 2880, (M2) 2304 x 1536, (S) 720 x 480


  4:3 - (RAW, L) 4864 x 3648, (M1) 3840 x 2880, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


  16:9 - (RAW, L) 5472 x 3080, (M1) 4320 x 2432, (M2) 1920 x 1080, (S) 720 x 408


  1:1 - (RAW, L) 3648 x 3648, (M1) 2880 x 2880, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


  4:5 - (RAW, L) 2912 x 3648, (M1) 2304 x 2880, (M2) 1232 x 1536, (S) 384 x 480


  Ndryshim madhësie në rihapje (M2)

 • Ngjeshja

  RAW, Superfine, Fine

 • Filma

  (Full HD) 1920 x 1080, 59.94/50/29.97/25/23.98 fps


  (HD) 1280 x 720, 29.97/25 fps


  (L) 640 x 480, 29.97/25 fps


  Film Interval Kohe Yjesh (Full HD) 30/15 fps


  Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


  Auto Hibrid (HD) 29.97/25 fps


  Film iFrame (Full HD) 29.97/25 fps

 • Gjatësia e Filmit

  (HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


  (L) Deri në 4 GB ose 1 orë ²


  (Film interval kohe yje) deri në 128 sek

LLOJET E SKEDARËVE

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  Kompresim JPEG (Exif 2.3 [Exif Print] compliant) / Rregull dizajni për sistem të Skedave të Kamerës dhe DPOF ver. 1.1 compliant), RAW (14bit, Canon original RAW 2nd edition), RAW+JPEG

 • Filma

  MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]


  iFrame

PRINTIM DIREKT

 • Printerët Canon

  Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

 • PictBridge

  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • GPS

  GPS përmes celularit (lidhur me smartfon të pajtueshëm)

 • Korrigjimi i syrit të kuq

  Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

 • Kamera ime / Menyja ime

  I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

 • Kategoria ime

  Veçori e etiketimit të imazhit

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Histogrami

  Po, histogram i drejtpërdrejtë

 • Zmadhimi i rishikimit

  Rreth 2x – 10x

 • Kohëmatësi Automatik

  Rreth 2 oSE 10 sek., Personalizim

 • Gjuhët e Menysë

  Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  Hi-Speed USB (MTP, PTP) Konektor DIXHITAL

 • Tjetër

  Mini Konektor HDMI


  Dalja A/V (PAL/NTSC)


  Mikrofon i jashtëm (3.5 mm Stereo mini xhek)


  Dalje Kufjesh (xhek 3.5 mm)

 • Kompjuter/Tjetër

  Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me suport Dynamic NFC ¹

KARTA E KUJTESËS

 • Lloji

  SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 8 / 8.1 / 7 SP1


  Mac OS X 10.8 / 10.9 / 10.10


  Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


  Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1


  Mac OS X 10.8.2 ose version i mëvonshëm / 10.9 / 10.10


  Për mjetin e transferimit të imazheve:


  Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1


  Mac OS X 10.8.2 ose version i mëvonshëm / 10.9 / 10.10

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Tjetër

  CameraWindow DC


  Utilitet Harte


  Mjeti i transferimit të imazheve

 • Përpunimi i Imazhit

  Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri të ringarkueshme Li-ion NB-10L (bateria dhe ngarkuesi të përfshirë)

 • Jeta e baterisë

  Rreth 300 shkrepje


  Rreth 240 poza me EVF-DC1


  Metoda Eco rreth 410 poza


  Rreth 360 min. rishikim

 • Furnizimi me energji A/C

  Opsional, Takëmi i Përshtatësit AC ACK-DC80

PAJISJET SHTESË

 • Kasat / Rripat

  Kasë e Butë DCC-2300


  Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

 • Lentat

  Kapak Lenteje LH-DC100


  Adaptor Filtri FA-DC67B (I pajtueshëm me filtra 67 mm Canon: Circular Polarizing PL-C B, Protect Filter)

 • Blici

  Canon Speedlite (përfshirë 270EX, 270EX II, 320EX, 430EX, 430EX II, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT ¹)


  Transmetues Speedlite (ST-E3-RT, ST-E2), Kllapë Speedlite SB-E2, Kordon Off-Camera Shoe OC-E3

 • Telekomanda/Çelësi

  Përzgjedhje në distancë RS-60E3

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëmi i përshtatësit AC ACK-DC80, Ngarkuesi i baterisë CB-2LCE

 • Tjetër

  Shikues Elektronik EVF-DC1


  (tipi 0.48), raporti i aspektit 4:3, Përafër. 2,360,000 pika, mbulim 100%


  Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU


  Kablli Canon HDMI HTC-100

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  123.3 x 76.5 x 105.3 mm

 • Pesha

  Rreth 733 g (me baterinë dhe kartën e memories)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

 2. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 3. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

 4. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

 5. ¹ Ndjeshmëria ISO paraqet Treguesin e Ekspozimit të Rekomanduar

 6. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 7. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 8. ¹ Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartëm memorjeje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.


  ² Në kushtet kur fleshi nuk ndizet.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memorjes.

 9. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 10. ¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

 11. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 12. ¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

 13. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 14. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

 15. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

 16. ¹ Ndjeshmëria ISO paraqet Treguesin e Ekspozimit të Rekomanduar

 17. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 18. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 19. ¹ Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartëm memorjeje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.


  ² Në kushtet kur fleshi nuk ndizet.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memorjes.

 20. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 21. ¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

 22. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.