Canon PowerShot SX740 HS
Specifikimet

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Përmasat (L x Gje x Th)

110,1 x 63,8 x 39,9 mm

Pesha

Rreth 299 g (me baterinë dhe kartën e memories)

Specifikimet

40x

40x

Zmadhimi optik

4K

4K

Përkufizimi ultra i lartë

DIGIC 8

DIGIC 8

Procesori i fuqishëm

5-axis

5 akse

Stabilizimi

20.3 Megapixel

20,3 megapikselë

Sensori CMOS

180 degree

180 gradë

Ekrani LCD me palosje lart

10 fps

10 fps

Regjistrimi i vazhdueshëm

Bluetooth®

Bluetooth®

Lidhja gjithmonë aktive

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Tipi

CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

Pikselët Efektive

Rreth 20,3 M1

Piksel Gjithsej

Rreth 21,1 M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC 8

Lentja

Gjatësia Vatrore

4,3 - 172 mm (e barasvlershme me 35 mm: 24 – 960 mm)

Zmadhimi

Optik 40x
ZoomPlus 80x
Dixhital afërsisht 4,0x (me Tele-Kovertues Digital Përafër. 1,6x ose 2,0x2)
E kombinuar afërsisht 160x

f maksimale/numri

f/3.3 - f/6.9

Ndërtimi

13 elemente në 11 grupe (1 lente Hi-UD, 3 lente UD, 2 lente asferike në dy anë, 1 lente asferike në një anë)

Stabilizim Imazhi

Po (lenta lloji me zhvendosje), Përafër. 3,5 ndalesa3. Stabilizimi inteligjent i imazhit (IS) me Stabilizimin e imazhit me dy sensorë si dhe Stabilizimin dinamik të përparuar të imazhit me 5 akse

FOKUSIMI

Tipi

TTL

Sistemi AF/ Pikët

Fytyra dhe gjurmimi (9 pikë), Gjurmimi, Zona, 1 pikë, Qendër

Modalitetet AF

Një shkrepje, Servo, E vazhdueshme

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po, plus MF Peaking

Distanca më e Vogël e Fokusimit

1 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentes në makro

Kontroll i Ekspozimit

Modalitetet e matjes

Vlerësuese, Mesatare qendrore, Pika (qendër)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 3 EV në rritje me 1/3 ndalesa

Ndjeshmëria ISO

100-3200 në rritje me 1 ndalesë

Shkrehësi

Shpejtësia

15 - 1/3200 s

Balancimi i të bardhës

Cilësimet

Automatik, Drita natyrale, Hije, Me re, Tungsten, Fluoreshente, E përshtatur.

Monitori LCD

Monitor

LCD (TFT) 7,5 cm (3,0”), afro 922.000 pika

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregulluar te një nga pesë nivelet

Blici

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësia X-Sync

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 s

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm - 5,0 m (W) / 2 m - 2,5 m (T)

Shkrepja

Modalitetet

Automatike inteligjente (29 skena të zbuluara), Automatike hibride, Shkrepje krijuese, Programi AE, Përparësia e obturatorit AE, Përparësia e hapjes së diafragmës AE, Manuale, Sporte, SCN

Modalitetet e lëvizjes

Njëshe, E vazhdueshme me shpejtësi të lartë, E vazhdueshme me shpejtësi të ulët

Continuous Shooting

Maksimumi: Një shkrepje AF afro 10 fps, Servo AF afro 7,4 fps

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 5184 x 3888, (M) 3648 x 2736, (S) 2432 x 1824
16:9 - (L) 5184 x 2912, (M) 3648 x 2048, (S) 2432 x 1368
3:2 - (L) 5184 x 3456, (M) 3648 x 2432, (S) 2432 x 1616
1:1 - (L) 3888 x 3888, (M) 2736 x 2736, (S) 1824 x 1824

Opsioni i ndryshimit të madhësisë i disponueshëm gjatë rileximit

Ngjeshja

Pak, Normale

Filma

(4K) 3840 x 2160, 29,97/25 fps
(Full HD) 1920 x 1080, 59,94/50/29,97/25 fps,
(HD) 1280 x 720, 59,94/50 fps

Gjatësia e Filmit

Deri në 29 min 59 s4

Llojet e Skedave

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG, (i përputhshëm me Exif 2.3 [Exif Print]) / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të kamerës 2.0, i përputhshëm me Formatin e urdhrit të printimit dixhital [DPOF] versioni 1.1

Filma

MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]

Printimi i Drejtpërdrejtë

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

Veçori të tjera

GPS

GPS me celular (nëpërmjet aplikacionit Canon Camera Connect me pajisjet e përshtatshme inteligjente)

Korrigjimi i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Histogrami

Po, gjatë rishikimit

Zmadhimi i rishikimit

Rreth 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2, 10 s ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

Ndërfaqja

Kompjuter

Bashkuesi i posaçëm USB me shpejtësi të lartë (në përputhje me Micro-B)

Tjetër

Bashkuesi mikro-HDMI (tipi D)

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz)5

Karta e Kujtesës

Tipi

SD, SDHC, SDXC (në përputhje me UHS-1 kategoria e shpejtësisë 3)

Sistemi operativ i mbështetur

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP16
Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11

Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:
Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1
Mac OS X 10.9 / 10.10

Për mjetin e transferimit të imazheve:
Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1
Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11

Programi kompjuterik

Tjetër

Mjeti i transferimit të imazheve
Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

Burimi i Energjisë

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-13L (bateria dhe karikuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Rreth 265 shkrepje

Modaliteti Eko: Përafër. 370 shkrepje
Modaliteti i rileximit: Afro 240 min

Furnizimi me energji AC

Karikimi me USB i disponueshëm me Adaptorin elektrik kompakt CA-DC30E7 ose me metoda të tjera tipike të karikimit me USB

Aksesorët

Kasa e butë / kasa kundër ujit

Çanta e butë me lëkurë PU DCC-2400 e zezë

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Përshtatës Kompakt Energjie CA-DC30E
Karikues baterie CB-2LHE
Bateria e karikueshme Li-ion NB-13L

Tjetër

Kabëll ndërfaqeje IFC-600PCU

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

  1. Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.
  2. Në varësi të madhësisë së imazhit të zbuluar.
  3. Vlerat në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.
  4. Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale regjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.
  5. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts
  6. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
  7. Karikimi me USB kërkon një kabllo të ndërfaqes IFC-600PCU (shitet më vete) ose një kabllo të ngjashme me bashkuesit USB Micro-B te USB tipi A. Koha e karikimit ndryshon në varësi të fuqisë së mbetur të baterisë