Canon EOS M10
Specifikimet

Dimensionet (Gj x Th x L)

108 x 66, x 35 mm

Pesha (vetëm trupi)

Rreth 301g (standard i testimit CIPA, me baterinë dhe kartën e memories)

Specifikimet

EOS M10

18,0 megapikselë

Sensori CMOS APS-C

EOS M10

Ndihma krijuese

Rregullime të lehta të imazheve në kohë reale

EOS M10

Fokusi automatik hibrid CMOS AF II

Fokusi i shpejtë dhe i butë

EOS M10

Ekrani me prekje me anim

I madh për një pamje të qartë

EOS M10

Wi-Fi

Ndani dhe ruani imazhet pa tela

EOS M10

NFC

Thjeshtoni ndarjen në smartfonë

EOS M10

Regjistrimi në largësi

Kontrollojeni kamerën me një smartfon

EOS M10

Hibrid Automatik

Regjistrimi me lehtësi me një përmbledhje të videos

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Tipi

CMOS 22,3 x 14,9 mm

Pikselët Efektive

Rreth 18,0 megapiksel

Piksel Gjithsej

Rreth 18,5 megapiksel

Raporti i Pamjes

3:2

Filtri me Kalimin e Ulët

I integruar/I fiksuar

Pastrimi i Sensorit

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC 6

Lentja

Vendosja e Lentës

EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)

Gjatësia Vatrore

I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

Stabilizim Imazhi

Aktivizoni/çaktivizoni Stabilizuesin e imazhit në lente të përputhshme Stabilizimi dinamik i imazhit është i disponueshëm me lente të përputhshme

FOKUSIMI

Tipi

Sistemi hibrid CMOS AF. Piksela të zbulimit të fazës të integruara në sensorin e imazhit 1

Sistemi AF/ Pikët

49 pika AF (maksimumi) 2

Sfera e Funksionimit AF

EV 1-18 (at 23°C, ISO 100, me EF-M 22mm f/2 STM)

Modalitetet AF

AF me një fotografi AF dhe Servo AF

Zgjedhja e pikës AF

Zgjedhje automatike (Fytyrë+Gjurmim), Zgjedhje manuale (1-pikë AF)

Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

Treguar në ekranin LCD

Bllokimi AF

Kyçet kur butoni i shkrehësit shtypet deri në mes ose Buton Kyçi AE i personalizueshëm

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

me anë të rrezes ndihmëse LED

Fokusim Manual

I disponueshëm në menunë e kamerës, MF & AF+MF (Fokus manual pas Një-Poze) Kulmim MF në dispozicion

Ekspozimi

Modalitetet e matjes

Matja në kohë reale nga sensori i imazhit 

(1) Matja vlerësuese 

(2) Matja e pjesshme në qendër 

(3) Matja e pikave 

(4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

Sfera e Matjes

EV 1-20 (në 23°C, ISO 100)

Bllokimi AF

Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi. 

Manual: Me buton Kyçi AE në metodat e zonës kreative.

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 3 EV në rritje me 1/3 e ndalesës

Ndjeshmëria ISO

AUTO (100-12800), 100-12800 në rritje me 1/3 e ndalesës 3 

ISO mund të zgjerohet në H: 25600 

Gjatë shkrepjes të filmave: Auto (100-6400), 100-6400 (në rritje ndalesash 1/3)

Shkrehësi

Tipi

Shkrehësi fokal-vend me kontroll elektronik

Shpejtësia

30-1/4000 sek në rritje me ndalesa 1/3 (gama totale e shpejtësisë së obturatorit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

Tipi

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Cilësimet

AWB, Drita natyrore, Hija, Me re, Tungsten, Drita e bardhë fluoreshente, Blici, E përshtatur. 

Kompensimi i balancimit të ngjyrave: 

1. Blue/Portokalli +/-9 

2. E purpurt/jeshile +/-9.

Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Monitori LCD

Tipi

Tip me anosje 7.5 cm (3.0”) LCD me prekje (TFT). Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,040,000 pika.

Mbulimi

Rreth 100%

Rregullim i Ndriçimit

I rregulluar te një nga pesë nivelet

Opsionet e Shfaqjes

I shkëmbyeshëm me INFO Buton 

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë 

(2) Imazhi i pamjes së drejtpërdrejtë pa informacion 

(3) Imazhi i pamjes së drejtpërdrejtë informacion i plotë 

(4) Imazhi i pamjes së drejtpërdrejtë informacion thelbësor

Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

Po, përmes Butonit të Filmit të personalizueshëm

Blici

Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

Stabilizimi i imazhit (IS)

Mbulesa e Blicit të Integruar

deri në 15 mm gjatësi e vatrës (ekuivalent 35 mm: 24mm)

Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

Rreth 3 sekonda

Modalitetet

On (Auto FE), On (Manual), Slow Synchro, Off

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Sinkronizimi X

1/200 sek

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Shkrepja

Modalitetet

Metodë Skenë Inteligjente Automatike (Palëvizur dhe Film), Asistent Kreativ (Palëvizur dhe Film), Auto Hibrid, Vetë Portret, Portret, Peizazh, Afër, Sporte, Skenë Nate në Dorë, Ushqim, HDR, Efekt i Syrit të Peshkut, Efekt Arti, Efekt i Pikturës me Ujë, Efekt Miniaturë (Palëvizur dhe Film), Efekt i Kamerës Lodër, Fokus i Butë, B/Z me Kokrriza, Program AE, Prioritet i Shkrehësit AE, Manual 

Metodat e filmave: Ekspozim automatik i filmit, Ekspozim manual i filmit

Stilet e Fotografisë

Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

Hapësira e Ngjyrës

sRGB

Përpunimi i imazhit

Përparësia e Theksimit të Tonit 

Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime) 

Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg 

Reduktim i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra + Multi Shot NR) 

Korrigjim automatik i ndriçimit periferal të lentes dhe shmangies kromatike 


Ndihmës Kreativ 

Turbullim Sfondi (5 parametra) 

Ndriçimi (19 nivele) 

Kontrasti (9 nivele) 

Saturimi (9 nivele) 

Toni i Ngjyrës (19 nivele) 

Monokrom (Off/BZ/ S (Sepia)/ B (Blu)/ P (Lejla) / G (Jeshile))

Modalitetet e lëvizjes

Tek, i vazhdueshëm, vetë kohëmatës (2s, 10s, personal)

Continuous Shooting

Maks. Rreth 4.6 fps për rreth 1000 imazhe JPEG, 7 imazhe RAW 4 5

Metoda Live View

Mbulimi

Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

FOKUSIMI

Fokusi manual (zmadhoni imazhin 5x ose 10x në çdo pikë në ekran si dhe Kulmi i fokusit manual) Fokusi automatik: AF hibrid CMOS II (fytyra + gjurmimi, fokusi automatik me 1 pikë)

Opsionet e Shfaqjes

Vendosja e grillës (x2), Histogrami, raportet e shumtë të pamjes

Lloji i skedarit

Lloj imazhi i palëvizshëm

JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0), 

RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë), 

Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

Po, RAW + kompresion JPEG i mundshëm

Madhësia e Imazhit

RAW: (3:2) 5184 x 3456, (4:3) 4608 x 3456, (16:9) 5184 x 2912, (1:1) 3456 x 3456 

JPEG 3:2: (L) 5184 x 3456, (M) 4320 x 2880, (S1) 2880 x 1920, (S2) 2304 x 1536, (S3) 720x480 

JPEG 4:3: (L) 4608 x 3456, (M) 3840 x 2880, (S1) 2560 x 1920, (S2) 2048 x 1536, (S3) 640x480 

JPEG 16:9: (L) 5184 x 2912, (M) 4320 x 2432, (S1) 2880 x 1616 (S2) 1920 x 1080, (S3) 720 x 408 

JPEG 1:1: (L) 3456 x 3456, (M) 2880 x 2880, (S1) 1920 x 1920, (S2) 1536 x 1536, (S3) 480 x 480

Lloji i Filmit

MP4 [Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]

Madhësia e Filmit

Full HD - 1920 x 1080 (29.97, 25, 23.976 fps) 

HD - 1280 x 720 (59,94, 50 fps) VGA - 640 x 480 (29,97, 25 fps) 

Efekti i miniaturës - HD 

VGA - (6, 3, 1,5 fps) 

Hybrid Auto - HD - (30 fps)

Gjatësia e Filmit

Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB

Dosjet

Folderat e rinj mund të krijohen automatikisht çdo muaj ose çdo ditë

Numërimi i Skedarëve

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm 

(2) Rivendosja Automatike

Veçori të tjera

Funksionet e Personalizuar

5 Funksione të Personalizuara me 13 konfigurime përfshirë 3 butona/kontrolle të personalizueshëm

Etiketimi i të Dhënave Meta

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera) 

Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Zmadhimi i rishikimit

1,5x - 10x i lejueshëm në 10 hapa

Formatët e Shfaqjes

(1) Imazh tek me informacion (I personalizueshëm me 6 nivele) 

(2) Imazh i vetëm 

(3) Shfaqje indeksi (6/12/42/110 imazhe) 

(4) Shfaqje Kërcimi

Panorama

Koha e shikimit: 3/4/5/6/7/8/9/10/15/30 sekonda 

Përsëritja: Ndezur/Fikur 

Efektet e kalimit: Off, Zbehje

Histogrami

Ndriçimi: Po 

RGB: Po

Njoftimi i Theksimit

Po

Fshirja/Mbrojtja e Imazhit

Fshi: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet 

Mbrojtja: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet Hiq mbrojtjen e të gjitha imazheve

Kategoritë e Menysë

(1) Menyja e fotografimit (x5) 

(2) Menyja e luajtjes (x4) 

(3) Menyja e konfigurimit (x4) 

(4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar 

(5) Menyja ime

Gjuhët e Menysë

25 gjuhë: anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumanisht, ukrainase, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

Përditësimi i Firmuer

Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

Kompjuter

Hi-Speed USB (Mini-B kompatibël)

Tjetër

LAN pa tel (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz), me mbështetje për NFC dinamike 6

HDMI output (Type-C/Mini kompatibël)

Printimi i Drejtpërdrejtë

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

Memoria

Tipi

SD, SDHC, SDXC (UHS-I kompatibël)

Sistemi operativ i mbështetur

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8 / 8,1 / 7 SP1 7 

Mac OS X 10.9 / 10.10 


Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter nëpërmjet Image Transfer Utility: 

Windows 10 / 8 / 8.1 / 7 SP1 vetëm 

Mac OS X 10.9 / 10.10

Programi kompjuterik

Përpunimi i imazhit

Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

Tjetër

Picture Style Editor, EOS Utility, Image Transfer Utility

Burimi i Energjisë

Bateri

1 x Bateri e Ngarkueshme Li-ion LP-E12

Jeta e baterisë

Rreth 255 poza (në 23°C, AE 50%, FE 50%) 8 

Rreth 210 poza (në 0°C, AE 50%, FE 50%)

Treguesi i Baterisë

4 nivelë

Kursimi i Energjisë

Monitori LCD fiket pas 10, 20, 30 sek ose 1, 2, 3 min. Fikje automatike 

Modaliteti EKO

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

AC Adapter Kit ACK-E12, Karikues Baterie LC-E12E

Aksesorët

Kasat / Rripat

Xhaketë Trupi EH28-CJ 

Xhaketë Fytyre EH28-FJ 

Rrip Qafe EM-E2

Lentet

EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)

Tjetër

Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU 

Kabllo HDMI HTC-100

  1. Hybrid CMOS AF II mbulon një zonë afërsisht 80% Vertikal x 70% Horizontal të kuadros
  2. Numri maksimal i kuadros AF varet nga raporti i aspektit të imazhit të zgjedhur
  3. Indeksi i ekspozimit të rekomanduar
  4. Funksioni i shkrepjes të vazhdueshme kërkon kartë memorieje të pajtueshme SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të konfigurimit të kamerës, llojit të lenteve të përdorura, karikimit të baterisë dhe nivelit të dritës. Shkrepja ndalon automatikisht me kuadron e 1000të
  5. Seria maksimale gjatë shkrepjes të vazhdueshme matet bazuar në standardet e testimit të Canon (raporti i pamjes 3:2, ISO 200 dhe Stili standard i fotografisë)
  6. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
  7. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
  8. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe