Elif Video & Canon

Është një herë në një periudhë jetësore – kështu që Hamis Vantadas i Elif Video donte të sigurohej që imazhi i tij me 1300-copa, 360-gradë do të gjeneronte titujt e artikujve

Një sfidë historike
Muzeu Conquest në Stamboll mban një nga artikujt me mbresëlënës të printimit në shfaqje në botë – një imazh 360 gradë panoramik që mbulon 3,000 metra katror brenda muzeut. Piktura që inspiron nder e frikë, e cila përshkruan rënien e Konstandinopojës nga Bizantinët te Otomanët, përbëhet nga më shumë se 1300 copë individuale printim mbi një periudhë 6-mujore në një printer me format të madh Canon imagePROGRAF iPF9000.

Një zgjidhje revolucionare
“Ne kishim një listë të gjatë me kërkesa për të përmbushur, duke përfshirë nevojën për të përdorur bojëra që ishin rezistente ndaj dritës pa u zbehur për të paktën 100 vjet. Imazhi gjithashtu kërkonte cilësi printimi të shkëlqyer, thellësi ngjyrash dhe tonalitet, sepse rezultati përfundimtar duhet të përçojë një realizëm të tillë që vizitorët të 'jetojnë' momentin në histori kur ata janë të rrethuar nga skena panoramike"

“Canon ishte në gjendje që të përshtaste besnikërisht printimet nga imagePROGRAF iPF9000 te ngjyra dhe ndërtimi i origjinalit, e cila ishte shumë e rëndësishme për një rezultat përfundimtar të suksesshëm.”