The EOS 5D Mark IV captures a wedding in low light

Jeff Ascough

Një martesë e bërë në qiej

Jeff Ascough
Jeff Ascough

Ambasador


Fotografi i shumëkërkuar në dasma dhe ambasador i Canon Jeff Ascough, së bashku me gruan dhe partneren e tij Sarah, tregojnë se si një kombinim përparimesh të mëdha teknike në EOS 5D Mark IV kanë ndihmuar në ndryshimin e qasjes së tyre në fotografitë e dasmave në mënyra të reja dhe më emocionuese.

Jeff dhe Sarah Ascough kanë një sy shumë të mprehtë për detajet. Dyshja e fotografëve nga MB me shumë çmime të fituara kanë ndërtuar një reputacion për t'u pasur zili në të gjithë botën për imazhe shumë të bukura, të mbushura me detaje dhe të kapura me një sy reportazhi.

Kështu kur ata kishin mundësinë të provonin një 5D Mark IV para-produksioni në një dasmë të kohëve të fundit në Rumani, Jeff dhe Sarah mezi prisnin të shikonin se sa më mirë do të dilnin skedat nga sensori i ri 30,4 Megapiksel CMOS. A do të ishin aq të mira sa t'i tundonin t'i linin kuajt e punës 5D Mark III dhe 6D. U desh rreth një minutë që të kuptonin se libri i rregullave për skedat RAW është rishkruar vërtet dhe saktë...

“Skedat ishin fantastike,” pranon Jeff. “Kur i pashë për herë të parë imazhet në ekran, Sarah mendoi se i kisha ripunuar tashmë. JPEG-et ishin pothuajse perfekte. Në fakt, po vrisja mendjen pse kisha nevojë të shkrepja në RAW pasi JPEG-et ishin kaq të mira. Tonet e lëkurës ishin kaq të bukura; gradacionet nga theksimet e sipërme deri në theksimet ekstreme ishin kaq më të bukura dhe isha në gjendje të tërhiqja shumë më tepër detaje hijesh para se të bëhej problem zhurma. Gama dinamike ishte kaq më e mirë.”


Sfidat për ndriçimin

Jeff përdori një kamera në dritë shumë të ndryshueshme dhe me kontrast të lartë për këtë dasmë jashtë. Me vapën 38 gradë ishte një rast që do të vinte në provë edhe fotografin më të aftë, le më pas pajisjen.

"Ndriçimi ishte kaq i vështirë!" kujton ai. "Shumicën e ditës Sarah dhe unë po shkrepnim në diell. Si rezultat, ceremonia ishte e ndriçuar me shumë flakërime dhe mungesë të vërtetë kontrasti. Më mahniti menjëherë kur EOS 5D Mark IV, veçanërisht me lenten e re EF 24-105mm f/4L IS II USM u përball shumë mirë me flakërimin. Më dha siguri menjëherë."

Sarah gjithashtu e pa veten shumë të impresionuar me performancën e kamerës. "Në të vërtetë nuk jam fotografe teknike," pranon ajo, "prandaj më duhet një kamerë që bën atë që dua në momentin që më duhet. Jeff përgatit kamerat për stilin e shkrepjeve të cilat pastaj më japin të gjithë kohën që më duhet për të kapur ato momente të veçanta.

"Në dritë të dobët vura re veçanërisht një ndryshim të madh në fokusim. Ndërkohë që 6D mund të sforcohet dhe të mundohet shumë në kapjen e një imazhi të mprehtë, 5D Mark IV u izolua menjëherë dhe qëndroi aty edhe kur mysafirët filluan të lëviznin. Për mua, është një dobi kaq fantastike.

“Me EOS 5D Mark IV u ndjeva menjëherë rehat me të dhe isha i kënaqur kur pashë se nuk ishte aspak e madhe ose e rëndë. Jam mësuar me EOS 6D për punën që bëj por e kuptova menjëherë se do të kaloja në këtë model të ri sa më shpejt të mundesha.”

Jeff ishte kaq e mahnitur me lenten e re sa ishte edhe me kamerën. Për një fotograf dasmash, çifti i të dyjave ishte perfekt. “Lentja në vetvete ishte pjesë fenomenale,” tregon ai me entuziazëm. “Është kaq shumë e përmirësuar nga modeli i mëparshëm; diferenca është e pazakontë.”

Ai vazhdon: "Një nga gjërat që ndodh tani në fotografitë e dasmave është se po na kërkohet të regjistrojmë për më shumë orë dhe të shkrepim më shumë fotografi, prandaj mundohemi të pakësojmë në minimum absolut gjërat që marrim me vete. Lentet e zmadhimit janë të mira por një nga problemet është se do të të mbaronte aftësia për ISO të lartë në fund të ditës prandaj duhet të marrësh lente më të shpejta pak para këtyre periudhave. Me performancë ISO më të lartë të 5D Mark IV ke rreth një ndalesë më shumë me të cilën të luash e cila është një avantazh kritik kur shkrep me një lente f/4. Kjo lente mjafton për gjithë ditën përveç nëse dëshiron efekte thellësie fushe të cekët. Personalisht ndjehem se ndodhem në skenë tani ku mund të bëj punën vetëm me një kamerë dhe një lente. Më lejon të përqendrohem më shumë në atë që bëj pa pasur nevojë të shkëmbej lentet gjithë kohës dhe kam besim të plotë në të . Stabilizimi ishte i jashtëzakonshëm dhe mprehtësia ishte në një nivel tjetër.

"Është kaq shumë e përmirësuar nga modeli i mëparshëm; diferenca është e pazakontë."

Mundësi për t'u eksploruar

Për Jeff, mënyra e vetme që ai mund të krahasonte mirë 5D Mark IV me 5D Mark III ishte të shkëmbente çdo gjë. "Të gjitha korrigjimet automatike - Optimizuesi dixhital i lentes, çdo gjë - ishin të fikura në mënyrë që unë të bëja krahasimin kokë për kokë. Nuk ka asnjë dyshim se kjo kamerë është një hap i madh përpara në të gjitha aspektet. Është më e lehtë gjë e cila e bën shumë tërheqëse për një kamerë që do ta përdorje gjithë ditën dhe shkrepja me dy karta nuk la asnjëherë të ngecem me kufizimet e buferit. Plus që kamera ishte e shpejtë dhe reaguese; shok ideal."

E re për EOS 5D Mark IV ishte Wi-Fi, një veçori shumë e kërkuar dhe një për të cilën Jeff ishte shumë kurioz. “Wi-Fi ishte një zhvillim interesant për një fotograf dasmash,” pohon ai. "Ka shumë gjëra për të folur për platformat online për fotografët e dasmave që ata të jenë në gjendje t'i tregojnë imazhet nga një ditë dasme direkt klientit nga kamera. Për momentin është ende në fillesat e saj por teknologjia ndodhet aty tani në 5D Mark IV për ta bërë atë punë një mundësi nëse e kërkon klienti."

Një rendiment i fokusuar

Së bashku me cilësinë e lartë të skedave, konsiderata e dytë më e rëndësishme për Jeff në një dasmë ishte fokusi i shpejtë. "Nëntëdhjetë përqind të kohës përdor fokusin në qendër dhe në 5D Mark IV shpejtësia ishte shumë më e shpejtë në krahasim me III. Gjatë dasmës ishte një vajzë që vinte drejt meje duke zbritur shkallët në dritë të ulët dhe në një sekuencë prej katër ose pesë imazhesh, secila prej tyre ishte e mprehtë ndërsa ndiqja fokusin. Ishte diçka që nuk do të kisha qenë në gjendje ta bëja kaq me sukses me kamerën e vjetër. Ishte goxha zbulim.”

Së bashku me avantazhet e fokusimit, Jeff vuri re gjithashtu se sa e lehtë ishte 5D Mark IV për t'u konfiguruar dhe përdorur në krahasim me Mark III. "Parametrat në menu ishin shumë intuitive dhe shumë të lehta për t'u përdorur duke ardhur nga modeli i mëparshëm. Mund ta konfiguroja kamerën tamam siç më pëlqen ta përdor, pa asnjë problem fare."

"Tani që e kam provuar, do të jetë vërtet një zbritje poshtë të kthehem te EOS 5D Mark III."

“Tani që e kam provuar, do të jetë vërtet një zbritje poshtë të kthehem te EOS 5D Mark III," pranon ai. "Kur doli kamera pesë vjet më parë mendova se do të ishte ajo që do të përdorja për gjithë karrierën time në vazhdim. Dhe pastaj ata e përmirësuan edhe atë me këtë të renë! Ky është avantazh kaq i madh saqë nuk e kupton se çfarë përmirësimi është bërë derisa fillon ta përdorësh. Dhe kur fillon ta përdorësh, vërtet nuk do që ta heqësh nga dora!"

“EOS 5D Mark IV është një kamerë që nuk e ke fare në mendje ndërsa e përdor. Dhe për këtë, për mua, është lloji më i mirë i kamerës."

Ambasadorët dhe historitë

Ambasadori i Canon, Lorenzio Agius, përdor kamerën EOS 5D Mark IV

Frymëzim

Zbuloni se si punon kamera EOS 5D Mark IV në duart e fotografëve profesionistë

Eksploroni më shumë