Canon PIXMA MP250 Specifikimet

LLOJI I MAKINERISË

Funksionet që ka

Printim, Skanim, Kopjim

FUNKSIONET E PRINTERIT

Rezolucioni i printimit

Deri në 4800¹ x 1200 dpi

Motor për printimin

Me hedhje boje me 4-bojëra me minimum 2 pl dhe kuti boje FINE

Shpejtësia cilësie fotosh nga laboratori

Pa bordura 10 x 15 cm: Afërsisht 56 sekonda (Standard)

Shpejtësia për mono printim

ESAT: Afërsisht 7,0 ipm

Shpejtësia për printim me ngjyra

ESAT: Afërsisht 4,8 ipm

REZOLUCIONI I PRINTIMIT

Konfigurimi i fishekëve të bojës

Kuti boje FINE - PG-510, CL-511 (Opsional - PG-512, CL-513)

Jetëgjatësia e rezervuarit të bojës së zezë

E zezë: 220 faqe (PG-510), 401 faqe (PG-512)¹


E zezë: 2955 fotografi* (PG-510), 7275 fotografi* (PG-512)²


* Prodhimi shtesë i vlerësuar

Jetëgjatësia e rezervuarit të bojës me ngjyra

E zezë: 244 faqe (CL-511), 349 faqe (CL-513)¹


Me ngjyra: 83 fotografi (CL-511), 122 fotografi (CL-513)²

NJËTRAJTËSIMI (DPI)

Tipi i medias

Letër normale, Zarfa, Letër fotografike Pro Platinum (PT-101), Letër fotografike Pro II (PR-201), Letër fotografike Plus shkëlqim II (PP-201), Letër fotografike Plus gjysëm-shkëlqim (SG-201), Letër fotografike me shkëlqim "përdorim të përditshëm" (GP-501), Letër fotografike mat (MP-101), Letër me rezolucion të lartë (HR-101N), transferim bluzeje (TR-301), Ngjitës fotografishë (PS-101)

Inputi i medias

Sirtari i pasmë: Maks. 100 fletë

Madhësia e medias

Sirtari i prapëm: A4, B5, A5, Letter, Legal, Zarfe (DL, COM10), 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 20 x 25 cm

MEDIA

Pesha e medias

Sirtari i prapëm: Letër e zakonshme 64 deri 105 g/m² dhe letra të veçanta Canon deri në 300 g/m²

MËNYRË PËR TË KURSYER BOJË

Printim nga të dyja anët

I disponueshëm me veprim manual duke përdorur letër të zakonshme


(Vetëm Windows)

Printim pa kufij anësor

PO (A4, Letter, 20 x 25cm, 13 x 18cm, 10 x 15cm)

USHQYES AUTOMATIK DOKUMENTASH (ADF)

Karakteristika të tjera

Photo Optimizer PRO (vetëm Windows), Image Optimizer (vetëm Windows), Reduktim i zhurmës së fotografisë, Fotografi e gjallë, Simulim ilustrimi, Efekte monokrome

FUNKSIONET E SKANERIT

Tipi i skanerit

Skaner me ngjyra me shtrat të sheshtë CIS

SKANIM FILMI

Rezolucioni optik

Deri në 600 x 1200 dpi

Rezolucioni dixhital i skanerit

Deri në 19200 x 19200 dpi

REZOLUCIONI OPTIK I SKANERIT

Thellësia e skanimit me ngjyra

48 / 24 bit (RGB çdo 16 / 8 bit)

Gjysëm tone/spektër gri

16 / 8 bit

Kompatibiliteti

TWAIN / WIA (Windows XP / Windows Vista)

Gjerësia efektive e skanimit

A4/LTR

Paketa OCR

Po (MP Navigator EX)

Karakteristika të tjera

Skanim me shtypje, regjim skanimi automatik, skanim multi, krijim/përpunim/siguri fjalëkalimi* skedari PDF, zbulim monitori, maskë e paqartë, panoramik*, korrigjoni orientimin e dokumentit, parandaloni shikimin nëpërmjet, korrigjoni dokumentet e shtrembëruar, korigjim fotografishë (korigjim hijesh, korigjim kokrizash, redukto pluhurin dhe gërvishtjet, korrigjimi i dritës së pasme, ton automatik), korrigjim hije i vendit bosh, Tekst (OCR)


*Funksion me MP Navigator EX

FUNKSIONET E FOTOKOPJES

Fotokopje me ngjyra

Po

Shpejtësia e fotokopjimit me ngjyra të dokumentave

FCOT: Afërsisht 39

SHPEJTËSIE E FOTOKOPJIMIT ME NGJYRA

Fotokopje të shumëfishta

1 deri në 9 kopje, 20 kopje

KOHA E DALJES SË KOPJES SË PARË (FCOT)

Karakteristika të tjera

Kopjim me përputhje faqe (kopjim pa bordura)

INTERFACE DHE PROGRAMI

Tipi interface - Kompjuter

USB me shpejtësi të lartë (B Port),

TIPI INTERFACE – TELEFON CELULAR / PDA

Sistemet operues që mbështeten

Windows Vista, Vista SP1 / Windows XP SP2, SP3 / Windows 2000 Professional SP4


Mac OS X v.10.3.9 - v.10.5

Kërkesat për sistemin e operimit

Windows Vista, Vista SP1 (procesor 1 GHz, 512 MB RAM) / Windows XP SP2, SP3 dhe Windows 2000 Professional SP4 (procesor 300 MHz, 128 MB RAM)


Internet Explorer 6- / fole për CD-ROM / hapësira në diskun e ngurtë 750 MB* / Ekrani XGA 1024x768


* për instalimin e pakos softuerike


Mac OS X v.10.5 (procesor Intel, PowerPC G5, PowerPC G4, 867 MHz ose më i shpejtë / 512 MB), Mac OS X v.10.4 (procesor Intel, PowerPC G5, PowerPC G4, PowerPC G3 / 256 MB), Mac OS X v.10.3.9 (procesor Intel, PowerPC G5, PowerPC G4, PowerPC G3 / 128 MB)


Mac OS Extended (Journaled), Mac OS Extended


Safari / fole për CD-ROM / Hapësira në diskun e ngurtë 800 MB* / Ekrani XGA 1024x768


* për instalimin e pakos softuerike

KARAKTERISTIKAT E DRAJVERIT

Programi i përfshirë

Canon MP Navigator EX, Canon Easy-PhotoPrint EX, Canon Easy-WebPrint EX*,


*Canon Easy-WebPrint EX i disponueshëm për shkarkim nga www.canon-europe.com, Internet Explorer 7 ose më i ri kërkohet

WINDOWS 95/98/ME/2000/XP

Dimensionet e trupit (GJ x GJ x L)

444 x 331 x 155 mm

PJESË REZERVË INSTALIMI (PËRFSHIN MBAJTËSEN)

Gama e temperaturës

Mjedisi i funksionimit: 5° - 35° C

Lagështia

Lagështia e funksionimit: 10 - 90% RH (pa kondensim të përshtatshëm)

Niveli akustik i zhurmës

Printim: Afërsisht 45,0 dB(A)


Kur printohen motivet ISO/JIS-SCID N2 mbi letër fotografike me shkëlqim plus II 10x15cm duke përdorur cilësime standarde

Pesha

Afërsisht 5,8 Kg

Burimi i energjisë

AC 100-240V, 50/60 Hz

Konsumi i energjisë

Pritje: Afërsisht 1,2 W (kur llamba e skanimit është e fikur),


Fikur: Afërsisht. 0,5 W,


Kopjim: Afërsisht 11W¹

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim.

Shpejtësi printimi me cilësi laboratori fotografie 10x15cm pa bordurë bazuar në cilësimet standarde të drajverit duke përdorur ISO/JIS-SCID N2 në letër fotografike Plus shkëlqim II të Canon.

Shpejtësia e printimit të dokumentit (ipm) në letër të zakonshme bazuar në testimin e kategorisë së zyrave të ISO/IEC 24734.

Shpejtësia e printimit mund të ndryshojë në varësi të konfigurimit të sistemit, ndërfaqes, softuerit, kompleksitetit të dokumentit, regjimit të printimit, mbulesës së faqes, llojit të letrës së përdorur

dhe merr në konsideratë kohën e përpunimit të të dhënave në kompjuterin ku printohet.

FCOT në letër të zakonshme matet bazuar në standardin e testimit të ISO/IEC 24735 aneksi D. Shpejtësia e kopjimit ESAT ADF në letër të zakonshme matet bazuar në standardin e testimit ISO/IEC 24735.

Prodhimi i bojës mund të ndryshojë në varësi të teksteve/fotove të printuara, softuerit të aplikimit të përdorur, regjimit të printimit dhe llojit të letrës të përdorur. Për informacione prodhimi shihni www.canon-europe.com/ink/yield

Të gjitha markat dhe emrat e produkteve janë marka të regjistruara të kompanive të tyre përkatëse.

Microsoft, Windows dhe logoja e Windows janë marka ose marka të regjistruara të Microsoft Corporation në Shtetet e Bashkuara dhe/ose vendet e tjera.

Për më shumë informacione mbi ChromaLife100+ ju lutemi vizitoni www.canon-europe.com/chromalife100

Shënimi në fund të faqes

¹ Vlera e deklaruar e prodhimit në përputhje me ISO/IEC 24711. Vlerat e marra nga printimi i vazhdueshëm.


² Duke printuar fotografitë standarde Canon me vazhdimësi mbi letër fotorafike plus shkëlqim II 10x15cm me cilësime standarde duke përdorur drajver printeri Windows Vista në regjimin e printimit pa bordura dhe Windows Vista Home Premium Photo Gallery. Vlera e deklaruar e prodhimit bazuar në metodën standarde të Canon duke u referuar te ISO/IEC 24711.

¹ Vlera e deklaruar e prodhimit në përputhje me ISO/IEC 24711. Vlerat e marra nga printimi i vazhdueshëm.


² Duke printuar fotografitë standarde Canon me vazhdimësi mbi letër fotorafike plus shkëlqim II 10x15cm me cilësime standarde duke përdorur drajver printeri Windows Vista në regjimin e printimit pa bordura dhe Windows Vista Home Premium Photo Gallery. Vlera e deklaruar e prodhimit bazuar në metodën standarde të Canon duke u referuar te ISO/IEC 24711.

¹ Kur kopjoni ISO/JIS-SCID N2 (e printuar me printer me hedhje boje) në letër të zakonshme me madhësi A4 duke përdorur cilësimet e paracaktuara.

¹ Pikëzat e bojës mund të vendosen me një hapje prej 1/4800 inç