A green cutting mat with printed stickers resting on top, with a smartphone and tablet.

KËSHILLA PRINTIMI

Transformojeni celularin e shumëçka tjetër me anë të printimeve

Të gjithëve na pëlqejnë celularët, tabletat e laptopët tanë, por ato duken aq anonime kur i nxirrni drejt e nga kutia. Fatmirësisht, së shpejti mund t'i jepni një zgjidhje kësaj me fotot, disenjot e motivet tuaja të preferuara nëse keni ca letër Canon RP-101 Restickable Photo Paper dhe një printer "Canon PIXMA". Dhe duke qenë se letra Restickable Photo Paper e provon emrin e vet si ringjitëse, mund t'i ndryshoni pamjet sa herë të dëshironi dhe madje deri edhe për t'ia përshtatur veshjes suaj!

Pasi t'i keni zbukuaruar siç duhet celularin, tabletën e laptopin, me siguri do të gjeni dhe gjëra të tjera nëpër shtëpi që mund të duken bukur me pak personalizimin. Për shembull, frigoriferin mund ta transformoni me fotot tuaja të preferuara të printuara në letrën Restickable Photo Paper ose mund dhe të provoni letrën MG-101 Magnetic Photo Paper, që është ideale për shumë sende metalike.

Çfarë ju duhet

Të bëni printimet

Canon's Magnetic Photo Paper dhe Restickable Photo Paper janë 4x6 in (10.16x15.24 cm), çka është ideale për printimin e fotove, por mund dhe t'i prisni për t'i bërë ngjitëse e magnete më të vogla me forma sipas dëshirës. Nëse tregoni zgjuarsi me vendosjen në faqe, mund të krijoni më shumë se një ngjitëse apo magnet nga një fletë e vetme letre.

Ja si duhet të veproni:

1. Zgjidhni një disenjo

A smartphone showing Creative Park, a tablet with printed stickers on it and a green cutting mat.
Qoftë nëse doni të printoni fotot tuaja apo figura nga Creative Park për të dekoruar aksesorët, mundësitë i keni të pafundme.

Fotot e familjes janë ngjitëse fantastike, por mund dhe të fotografoni gjëra si p.sh. vizatimet e fëmijëve, shënime dore apo gjethe e lule. Nëse nuk doni pamje fotoreale, provoni t'u jepni pamjeve efekte me filtra në celular apo kompjuter.

Keni gjithashtu disenjo tërheqëse për printim nga Creative Park. Mund të gjeni një larmi motivesh të bukura së bashku me shabllone bazë kapakësh celulari që me pak prerje e drejtim të kujdesshëm mund t' rregullohen për të mbuluar shpinën e celularit tuaj apo dhe kapakun e tij ekzistues.

2. Ngarkoni printerin

Artikujt e lidhur
A tablet displays the Easy-PhotoPrint App while a printer rests on a table in the background.

KËSHILLA PRINTIMI

Aplikacioni "Easy-PhotoPrint Editor"

Mësoni si të zotëroni aplikacionin argëtues e intuitiv "Canon Easy-PhotoPrint Editor".

A woman wears a cotton tote bag, adorned with an iron-on transfer of a panda.

PRINTIME KRIJUESE

Riimagjinoni gardërobën

Bluza me slogane, çanta të personalizuara… një udhëzues i thjeshtë për printimin në tekstile.

A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, and different print applications: smartphone, cloth bag, T-shirt, party glasses

PRINTIME KRIJUESE

Çlironi krijimtarinë me printime

Mësoni si të përdorni letrën, aplikacionet dhe një printer të "Canon" për ta transformuar shtëpinë dhe për të personalizuar gjithçka nga telefoni deri te frigoriferi.

A woman loading photo paper into a white Canon PIXMA printer.
Përpara se të ngarkoni printerin, mos harroni të zgjidhni materialin, qoftë nëse doni t'i nxirrni pozat si magnete për t'i vendosur mbi frigorifer, qoftë si ngjitëse për laptopin.

Në vijim duhet të vendosni se çfarë materiali dëshironi të përdorni dhe futeni në printerin "PIXMA". Letra Restickable Photo Paper është zgjedhje ideale për një larmi sipërfaqesh, duke përfshirë artikujt delikatë elektrikë, ndërsa letra Canon Magnetic Photo Paper punon mirë me shumë sende metalike. Përpara se ta kaloni disenjon në letrën Magnetic Photo Paper, kontrolloni fillimisht nëse sendi që dëshironi të dekoroni është magnetik.

3. Printoni disenjon

A woman holding a printed photo of a flamingo graphic next to a Canon printer.
Me kapacitetet për Wi-Fi të serisë "Canon PIXMA" mund t'i printoni disenjot drejtpërdrejt nga celulari.

Falë aplikacionit "Canon PRINT" mund ta printoni disenjon tuaj në printerët e mbështetur "PIXMA" drejtpërdrejt nga celulari – ose, nëse dëshironi, mund të printoni dhe nga kompjuteri. Nëse printeri mbështet "Canon PIXMA Cloud Link" mund dhe të printoni drejtpërdrejt nga llogaritë tuaja në rrjetet sociale, mes të cilave dhe "Instagram" e "Facebook", përmes aplikacionit "Canon PRINT".

4. Priteni disenjon

A printed graphic of a flamingo being cut out on a green cutting mat.
Sigurohuni ta prisni printimin që të përputhet me madhësinë e celularit. Nëse dekoroni një send disi më të madh, si p.sh. laptop apo tabletë, mund të mos jetë nevoja të prisni gjë, por thjesht vazhdoni me dekorimin.

Nëse e keni printuar foton në të gjithë fletën e letrës, mund të kaloni direkt në hapin tjetër, por nëse keni disenjo më të vogël, do t'ju duhet ta prisni ngjitësen sipas madhësisë reale. Një palë gërshërë të mira e të mprehta janë ideale për prerjen e letrës Restickable Photo Paper, por priteni me kujdes dhe me ngadalë përgjatë disenjos, për t'i dhënë konturet e duhura. Nëse prisni për kapak celulari, mos harroni të kontrolloni pozicionin dhe drejtimin e kamerës dhe priteni sipas rastit. Mund të jetë ide e mirë të krijoni një shabllon me letër të thjeshtë apo karton përpara. Në vijim mund të vizatoni me laps përgjatë konturit të shabllonit përpara se të prisni printimin.

Për prerjen e letrës Canon Magnetic Photo Paper thika e letrës mund të jetë zgjidhja optimale, por përdorni një shtrojë prerjeje, një dërrasë të pastër prerjeje apo ndonjë gazetë me thellësinë e duhur për të mbrojtur sipërfaqen e punës poshtë tyre. Një vizore metalike apo diçka e ngjashme do të ishte një udhëzues i mirë prisni pjesë të drejta, si dhe përpiquni të prisni me lëvizje të shtruar e të qëndrueshme.

5. Shqisni e ngjisni

A person peeling a printed sticker off the backing paper.
Hiqeni me kujdes ngjitësen nga letra mbajtëse dhe vendosjuani aksesorëve tuaj. Nëse përdorni letrën magnetike, nuk ka nevojë të hiqni gjë – thjesht vendoseni në sipërfaqen përkatëse.

Tani është radha e shqitjes nga fleta e pasme e Restickable Photo Paper dhe e ngjitjes në celularin apo aksesorin tuaj. Filloni me njërin kënd apo anë të ngjitëses dhe shqiteni me kujdes nga letra e pasme, si dhe ngjiteni në vijim me një lëvizje të ngadaltë. Vizorja mund të jetë praktike këtu për t'ju ndihmuar në shqitje e ngjitje në vija të drejta, duke lëvizur shtruar mbi ngjitëse.

Letra Magnetic Photo Paper nuk ka fletë të pasme, pasi është gati për ngjitje sapo të keni mbaruar me prerjen e saj.

6. Ripoziciononi

A woman applying a cut-out printed sticker to the back of her smartphone.
Të dy materialet janë ringjitëse dhe nuk lënë mbetje, ndaj mund t'i kaloni magnetet nga frigoriferi te kaloriferi dhe mund t'i ndërroni ngjitëset e celularit sa herë të dëshironi.

Një nga të mirat e përdorimit të letrave Canon RP-101 Restickable Photo Paper dhe MG-101 Magnetic Photo Paper është se mund t'i lëvizni printimet sipas dëshirës për t'i mbajtur aksesorët me pamje gjithnjë të re dhe pa lënë mbetje ngjitëseje nga pas. Mund të keni kështu një pamje të re për çdo ditë të javës!

Shkruar nga Angela Nicholson

* Pajtueshmëria e letrës "Restickable Photo Paper RP-101": seria TS/TR/G, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, seria MG2400, MX530, MX490, seria MX470, seria iP2800, iP110
Pajtueshmëria e letrës "Magnetic Photo Paper MG-101": seria TS/TR/G, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, seria MG2400, MX530, MX490, seria MX470, seria iP8700, iP2800, iP110, seria iX6800

Produktet e lidhura

Produktet e lidhura

Produktet e lidhura

Aplikacionet e rekomanduara

Artikuj të ngjashëm

"Get Inspired" është burimi juaj kryesor i këshillave të dobishme të fotografisë, udhëzuesve të blerësit dhe intervistave inteligjente - gjithçka që ju nevojitet për të gjetur kamerën më të mirë ose printerin më të mirë dhe të krijoni ide të ardhshme krijuese.

Kthehu tek të gjitha këshillat e teknikat