Regjistrimi dhe ndarja me lehtësi

Pavarësisht nëse po nxirrni fotografi me kamerë kompakte ose video me një DSLR, arritja e rezultateve të qarta mund të jetë ndonjëherë shumë e vështirë. Për dekada me radhë, teknologjia jonë e stabilizimit të imazhit i ka ndihmuar fotografët dhe videografët të përballen me dridhjet e kamerës. Këto dridhje të padëshiruara mund të jenë një problem i zakonshëm kur zmadhoni dhe fokusoni diçka në distancë - ose kur regjistroni video kur jeni duke ecur ose vrapuar.

Pavarësisht se cilën kamerë përdorni, ka disa këshilla të thjeshta për një regjistrim më të butë dhe më të qartë pa përdorur një trekëmbësh. Së pari, provoni ta mbështetni bërrylin e majtë në pjesën e sipërme të trupit për të mbështetur kamerën dhe për ta mbajtur të qëndrueshme. Rrini në një pozicion të qëndrueshëm në këmbë, duke e nxjerrë njërën këmbë para tjetrës, pak të ndara. Mbështeteni kamerën për të ndihmuar në uljen e lëvizjeve dhe kushtojini vëmendje ruajtjes së raporteve horizontale dhe vertikale të kuadrit lart dhe nivel, sidomos kur jeni duke ecur me kamerën.

Kamerat tona më të fundit kanë një stabilizues inteligjent të imazhit me 5 boshte, i cili përshtatet me skenën që regjistroni për të ndihmuar në realizimin e imazheve të qarta në ndriçim të ulët ose kur jeni në zmadhimin e plotë. Kur regjistroni me kamerën në duar, Stabilizimi dinamik i imazhit (IS) për videot ofron një stabilizim të shkëlqyer të imazheve edhe kur jeni duke ecur ose vrapuar.

Regjistrimi i imazheve më të qarta