Aksioni i qartë

Kur fotografoni sportet, objektet në lëvizje të shpejtë mund të shfaqen të turbullta pasi lëvizin vazhdimisht dhe me shpejtësi të lartë. Ndërsa përdorimi i një shpejtësie të lartë të obturatorit do ta ngrijë një pikë në kohë për një fotografi jashtëzakonisht të detajuar, përdorimi i një shpejtësie më të ngadaltë të obturatorit mund të shtojë një ndjesi lëvizjeje dhe emocioni te fotografia, gjë që është vërtet efektive.

Shpejtësia e obturatorit që ju nevojitet varet nga një sërë gjërash, por si fillim provoni 1/500s si pikënisje për shumicën e subjekteve në lëvizje të shpejtë.

Pavarësisht nëse vendosni ose jo të përdorni mjegullimin krijues (me një shpejtësi më të ngadaltë të obturatorit), rëndësi ka ta mbani subjektin në fokus. Kamera EOS 7D Mark II ka teknologji të përparuara që parashikojnë lëvizjen e subjektit tuaj. Fokusi automatik iTR përdor gjurmimin e fytyrës dhe ngjyrës për të parashikuar pozicionin e subjektit në lëvizje. Më pas ai zgjedh pikën e saktë të fokusimit që ju ndihmon të realizoni një imazh të qartë.

Fotografia e aksionit - Fotografi të qarta