Regjistrimi në largësi nga kënde të reja

Imazhet më krijuese shpesh realizohen duke e parë një skenë nga një këndvështrim tjetër. Kjo do të thotë bukvalisht që të qëndrosh realisht mbi një turmë njerëzish për të shkrepur fotografi në grup, të hysh në mënyrën e duhur në katin e fundit të zyrës për të shkrepur një peizazh të qytetit, ose dhe thjesht të mbash kamerën mbi kokë në koncerte. E ndërsa shkrepja e fotografive në mënyra të tilla mund të mos jetë gjithmonë praktike, sidoqoftë mund t'ju japë kënaqësi.

Fatmirësisht, teknologjia jonë e shkrepjes në distancë ju lejon të nxirrni fotografi nga kënde interesante dhe t'i zgjeroni më shumë kufijtë e krijimtarisë tuaj. Mund ta vendosni veten në kuadrin e portreteve në grup ose autoportreteve të shkëlqyera - dhe të regjistroni subjekte të paparashikuara, si p.sh. natyrën e egër, nga distanca, pa i shqetësuar.

Shumë nga kamerat tona të fundit e kanë bërë të lehtë të përdorni smartfonin tuaj në vend të okularit të zakonshëm. Kjo do të thotë që kamerën mund ta kontrolloni në distancë. Thjesht lidhni pajisjen tuaj celulare me kamerën dhe hapni aplikacionin Canon Camera Connect. Nëse keni veçorinë NFC, thjesht trokitni bashkë për të krijuar lidhjen. Me kamerën në sipërfaqe të qëndrueshme ose trekëmbësh, më pas mund të rregulloni në distancë kuadrimin, fokusin dhe parametrat e tjerë me smartfonin tuaj. Kjo ju jep lirinë të eksploroni kënde krijuese dhe të krijoni histori edhe më tërheqëse.

Regjistrimi i fotografive në largësi