Afrohuni pranë aksionit

Kompozimi është i rëndësishëm në fotografi dhe kryesore është të dini çfarë të përfshini dhe çfarë të lini jashtë një fotografie. Kur nxirrni fotografi aksioni, një nga mënyrat më të mira për të ruajtur një nivel të lartë emocioni në fotografi është ta mbushni kuadrin me subjektin tuaj. Kjo ju bën të ndiheni më të lidhur me aksionin.

Provoni të afroheni fizikisht sa më shumë të mundeni. Kjo e bën më të lehtë mbushjen e kuadrit me aksion. Nëse po regjistroni në fushë, kjo do t'ju afrojë në nivelin e syrve me lojtarët, duke ju siguruar atë sfondin e këndshëm të mjegullt që nuk mund ta realizonit nëse do të ishit duke fotografuar nga një pikë më e lartë shikimi.

Shpesh ka kufizime me distancën deri ku mund të afroheni për të qenë pranë aksionit. Në raste të tilla, përdorni një lente më të gjatë ose kamerë me zmadhim të madh për të zvogëluar distancën nga subjekti.

Kur e zmadhoni, sidomos në gjatësi të madhe fokale, do të jeni aq afër sa që mund ta humbisni subjektin nga kuadri. Canon ka zbuluar një teknologji të re inteligjente që i jep zgjidhje këtij problemi.

Veçoria e Ndihmës së inkuadrimit të zmadhimit ju ndihmon ta mbani subjektin brenda kuadrit, duke e zvogëluar pamjen kur ai arrin në anë të kuadrit. Më pas e zmadhon përsëri kur ta vendosni subjektin në qendër të pamjes.

Kjo ju jep fuqinë e zmadhimit pa e humbur këndvështrimin tuaj mbi subjektin.

Fotografia e aksionit - Zmadhimi