Canon EOS C300 Mark II Specifikimet

KAMERA

Sensor

Super CMOS i llojit 35 mm

Sistem

Filtri RGB i ngjyrës parësore (seria Bayer)

Pikselat totale për sensor

9,84 megapiksel

Pikselat efektive për sensor

Rreth 8,85 megapikselë kur zgjidhet rezolucioni 4096 x 2160/2048 x 1080


Rreth 8,85 megapikselë kur zgjidhet rezolucioni 3840 x 2160 ose 1920 x 1080

Minimum illumination

Modaliteti 59,94 Hz: 0,45 Lux [lentja F1.2, ISO 26500, shpejtësia e obturatorit 1/30]


Modaliteti 50,00Hz: 0,38 Lux [lentja F1.2, ISO 26500, shpejtësia e obturatorit 1/25]

Sensitivity

Modaliteti 59,94 Hz F10 [2048x1080/59.94P, ISO 800 2000 Lux, pasqyrimi 89,9%]


Modaliteti 50Hz F11 [2048x1080/59.94P, ISO 800 2000 Lux, pasqyrimi 89,9%]

S/N Ratio

Modaliteti 59,94 Hz 67dB (tipik)


1920 x 1080/29,97P, Canon Log2 / Log3 ndjeshmëria bazë ISO 800 (Diapazoni dinamik 1600%)]


Modaliteti 50 Hz: 67 dB (tipik)


[1920x1080/25P, Canon Log2 / Log3 ndjeshmëria bazë ISO 800 (Diapazoni dinamik 1600%)]

Sfera dinamike

Deri në 14 ndalesa me Canon Log3, 1600% ISO 800 ose më shumë


Deri në 15 ndalesa me Canon Log2, 1600% ISO 800 ose më shumë


Deri në 12 ndalesa me Canon Log / Wide DR: 800% ISO 400 ose më shumë

Rezolucioni horizontal

Deri në 1800 linja televizive ose më shumë varen nga rezolucioni i regjistrimit dhe lentet e përdorura.

Vendosja e Lentës

Montimi EF i Canon EF e disponueshme me montimin Cinema Lock ose PL (përmirësim opsional)

Rregullimi i gjatësisë fokale

Rezolucioni 3840 x 2160 or 1920 x 1080: Gjatësia fokale aktuale x afro 1.53


Rezolucioni 4096 x 2160 or 2048 x 1080: Gjatësia fokale aktuale x afro 1.46


Siç tregohet për lentet EF-S dhe lentet zmadhuese kinematografike të Canon

Korrigjimi periferik i ndriçimit

PO (varet nga lentat e përdorura)

Filtri ND

6 filtra xhami në trupin e kamerës: 2 ndalesa; 4 ndalesa; 6 ndalesa, 8 ndalesa,10 ndalesa¹. Përdorimi nëpërmjet trupit, kontrollit pa tel ose me telekomandën RC-V100.

Kontrolli i fokusit

Përmes lentës, kontrollit me valë ose kontrollit me kabllo (në varësi të lentave të përdorura)


Një shkrepje AF me lentet EF (nuk është në dispozicion me Fokusin manual, lentet CINEMA Zoom, Cine Servo ose Prime).

Kontroll Iris

Përmes trupit, kapjes, kontrollit me valë ose kontrollit me kabllo Push AI i disponueshëm me lentet EF (i padisponueshëm me lentet CINEMA)


Ndalesa 1/2, ndalesa 1/3 ose kontrolli I IMET


E mundshme të ruhet numri konstant i F-së gjatë zmadhimit

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Varet nga lenta e përdorura

Lloji

Dual DIGIC DV5

REGJISTRIMI

Mjetet e ruajtjes video

Mbështeten CFast2.0™ dhe karta SD. Regjistrimi i mundshëm njëkohësisht në CFast2.0™ dhe në pajisje të jashtme.


Mbështetet protokolli VPG130 për kartën CFast2.0.

Koha e regjistrimit

Në varësi të kartës së përdorur dhe rezolucionit/shpejtësisë së bitëve që është zgjedhur

Formati i skedarit të regjistrimit

XF-AVC (Material eXchange Format (MXF))

Standardi i regjistrimit

Ngjeshja e videos: MPEG-4 AVC/H.264


Regjistrimi i audios: Linear PCM (16 bitë/24 bitë- 48 kHz - 4 kanale)


Formati i skedarit: XF-AVC (MXF)


Shpejtësia e bitëve: Intra 410/225/220/110Mbps, LongGOP 50Mbps


Long GOP: 35 ose 24 Mbps (për regjistrimin përfaqësues në karta SD)

Formati i regjistrimit: karta CFast 2.0™

Regjistrimi intraframe


Rezolucioni: 4096x2160/3840x2160/2048x1080/1920x1080 Konfigurimi i sinjalit: YCC422 10 bitë/(*)RGB444 (12 bitë/10 bitë)


(*) Vetëm me 2048x1080 ose 1920x1080; 29,97P, 23,98P, 25,00P dhe 24,00P


Regjistrimi Long GOP


Rezolucioni: 2048x1080/1920x1080


Konfigurimi i sinjalit: YCC422 10 bitë

Formati i regjistrimit: karta SD

Filmat: vetëm me regjistrimin Long GOP (*)


Rezolucioni: 2048x1080/1920x1080


Konfigurimi i sinjalit: YCC420 8 bitë Fotografia: JPEG


Rezolucioni: 2048x1080/1920x1080


(*) Regjistrimi përfaqësues me shpejtësinë e ulët të bitëve

Norma e kuadrove të regjistrimit

59,94 Hz: 59,94i/59,94P/29,97P/23,98P (në varësi të rezolucionit të zgjedhur)


50,00Hz: 50,00i/50,00P/25,00P (në varësi të rezolucionit të zgjedhur


24 Hz: 24,00P

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

59,94Hz:59,94P


2K (2048x1080/1920x1080) 1 deri në 60 KNS


Prerje 2K (*1)(2048x1080/1920x1080) maks. 120 KNS


29,97P


4K (4096x2160/3840x2160) 1 - 30 KNS


2K (2048x1080/1920x1080) maks. 60 KNS**


Prerje 2K * (2048x1080/1920x1080) maks. 120 KNS **


23,98P


4K (4096x2160/3840x2160 maks. 30 KNS


2K (2048x1080/1920x1080) maks. 120 KNS **


Prerje 2K * (2048x1080/1920x1080) maks. 120 KNS**


50,00Hz


50,00P


2K (2048x1080/1920x1080) 1 - 50 KNS


Prerje 2K * (2048x1080/1920x1080) maks. 100 KNS**


25,00P


4K (4096x2160/3840x2160) 1 - 25 KNS


2K (2048x1080/1920x1080) maks. 50 KNS **


Prerje 2K * (2048x1080/1920x1080) maks. 100 KNS/Scz**


24,00Hz


4K (4096x2160/3840x2160) maks. 30 KNS


2K (2048x1080/1920x1080) maks. 60 KNS**


Prerje 2K * (2048x1080/1920x1080) maks. 100 KNS**

Regjistrim në interval

Po

Regjistrim kuadrosh

Po

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

Po

Rregjistrimi stafetë

Po

Rregjistrimi me fole dyshe (i njëkohshëm)

Po

Skanim në të kundërt

Po: Të dyja / vertikale / horizontale / joaktive

Konvertimi HD->SD

Jo

Transferim i Brendshëm i të Dhënave

Po Klipet mund të kopjohen nga karta CFast2.0™ te një kartë CFast2.0™ në nivel të brendshëm në Modalitetin e medias.

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta SD

Cilësia e pozës

2048 x 1080/1920 x 1080

SISTEM

Madhësia

Ekran LCD i gjerë me ngjyra 4” (10,1 cm diagonal) me raportin e pamjes 16:9

Pika

Rreth 1,23 milionë pika (854 x RGB x 480), mbulimi 100%


i fushës së pamjes

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Rregullimi i ndriçimit mund të zgjidhet si Super i lartë, I lartë ose Normal. Të tjerat janë


të njëjta si për okularin.

I rregullueshëm

Po

Monitori i formës së valës

Po

Ndihmues fokusimi

Po

Ngritje

Po

Zebra

Po

Shënuesit

Po

Madhësia

Ekrani organik EL me ngjyra 0,46” (1,18 cm diagonal) me raport të gjerë të pamjes 16:9

Lloji

LED organik

Pika

Rreth 1 770 000 pika (1024 x RGB x 576)

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Rregullimi i rritjes së ndriçimit, kontrastit, ngjyrave, mprehtësisë dhe intensitetit të okularit


(aktiv/joaktiv) mund të kryhet (duke përdorur parametrat e menusë).

I rregullueshëm

Po

Lenta korrigjimi

Dioptria +2,0 deri në -5,5

Hyrje audio

Po: 2 hyrje XLR në njësinë e monitorit, hyrja 3,5 mm në trupin e kamerës

Dalja e kufjes

Po Rezistenca e daljes 50 Ω ose më pak, niveli i daljes së sinjalit të referencës 50 Ω ose më pak


Niveli i daljes së sinjalit të referencës -∞ deri në -12 dBV (me ngarkesë 16 Ω, volumi nga MIN deri në MAX)

Dalja video/audio

Terminalet MON., REC OUT: fisha BNC


Video[HD]: SMPTE 292, SMPTE 274 [3G]: SMPTE 424, SMPTE 425


Audio[HD]: SMPTE ST 299-1 [3G]: SMPTE ST 299-2


Rezistenca e daljes 75Ω, niveli i sinjalit të daljes 0,8Vp-p

HDMI

Terminali HDMI (tipi A) Në përputhje me specifikimet e HDMI. Dalja video/audio

IEEE 1394 (Firewire)

Jo

USB

Jo

Kod kohor

Fisha BNC (hyrje/dalje)

Genlock

Fisha BNC (shërben edhe si terminali i daljes së sinkronizimit SYNC OUT) Niveli i sinjalit 1,0 Vp-p, rezistenca e hyrjes 10 KΩ

Synch

Fisha BNC (shërben edhe si terminali i daljes së sinkronizimit SYNC OUT) Niveli i sinjalit 1,0 Vp-p, rezistenca e hyrjes 10 KΩ

Hyrja/dalja e monitorit LCD

Terminali VIDEO Specifikimet ekskluzive të Canon (fisha speciale me 13 kunja)


Terminali AUDIO Specifikimet ekskluzive të Canon (fisha speciale me 13 kunja)

Dalje Component

Jo

Terminal AV

Jo

Hyrje DC

Po

Terminal i kontrollit në largësi

Mini-fishë stereo 2,5 mm

Terminali i kontrollit me valë

Me adaptorin opsional Wi-Fi

Shirita me ngjyra

EBU, SMPTE, ARIB

Llambë shenje

Po

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

PO (këmbëz e ftohtë, 3 vendndodhje: pjesa e sipërme e trupit, pjesa e sipërme e dorezës, pjesa e përparme e dorezës)

FUNKSIONE POZIMI

Kontrolli i ekspozimit dhe matja

Manual, irida automatike me shtytje, irida automatike (me lentet e përputhshme).


Opsionet e matjes (a) standard (matja me peshë qendrore),(b) pika e objektivit,(c) kompensimi i dritës së sfondit

Kompensimi i ekspozimit

Rritje graduale 0,25 nga ±0 deri në ±2.0.

Iris me shtytje automatike

Po (lentet EF dhe EF-S. Nuk është i disponueshëm me lentet EF Cinema.)

Bllokimi i Ekspozimit

Me funksionin Push AI

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Po

Ndjeshmëria ISO

Rritjet me 1 ndalesë: [100], 160(*), 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, [51200, 102400]


[---] Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV. (*) Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është JOAKTIV.


Rritjet me 1/3 ndalesë: [100, 125], 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500,


3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600,


[32000, 40000, 51200, 64000, 80000, 102400]

Cilësimi i përforcimit

Normal: [-6dB, -3dB], -2dB(*), 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB, 27dB,


30dB, 33dB, 36dB, 39dB, 42dB, [45dB, 48dB, 51dB 54dB] [---] Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është AKTIV. (*) Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është JOAKTIV.


I përsosur: mund të caktohet çdo vlerë nga -2dB deri në 24dB në rritje 0,5dB.

Regjimet e kontrollit

Joaktiv, shpejtësia, këndi, skanimi i qartë, i ngadaltë

Shpejtësia e shkrehësit

59,94 Hz


Joaktiv: 59,94(i/P) : 1/60/29,98P: 1/30 24,00P 1/24


Shpejtësia: 1/1 - 1/2000


Skanimi i qartë: modaliteti 59,94 Hz: modaliteti 23,98 Hz (më i ulët) deri në 250,37 Hz, modaliteti 24,00 Hz: 24,00 Hz (më i ulët) deri në 250,37 Hz


Shënim: frekuenca do të ndryshojë në varësi të parametrit të shpejtësisë së kuadrit.


I ngadaltë: 59,94(i/P) 1/4, 1/8, 1/15, 1/30; 29,98P 1/4, 1/8, 1/15: 24,00P 1/3, 1/6, 1/12


50,00Hz


Joaktiv: 50,00(i/P) 1/50; 25,00P 1/25


Shpejtësia: 1/1 - 1/2000


Skanimi i qartë: 24,00 Hz (më i ulët) deri në 250,40 Hz Shënim: frekuenca do të ndryshojë në varësi të parametrit të shpejtësisë së kuadrit.


I ngadaltë: 50,00(i/P) 1/3, 1/6, 1/12, 1/25; 25,00P 1/3, 1/6, 1/12

Këndi i shkrehësit

59,94Hz/50,00Hz: 360,00, 240,00, 180,00, 120,00, 90,00, 60,00, 45,00, 30,00, 22,50, 15,00, 11,25

Opsionet e fokusit automatik (AF)

Në varësi të lentes së ndërrueshme të përdorur dhe modalitetit të zgjedhur të përdoruesit. Fokusi automatik Dual Pixel CMOS AF (CMOS AF), Contrast AF

Modalitetet AF

Modalitetet e disponueshme janë AF në një shkrepje, AF i vazhdueshëm dhe fokusi manual MF me mbështetjen e AF. Të gjitha këto modalitete zbatohen kur çelësi AF/MF i lentes EF është në parametrin AF

AF me zbulimin e fytyrës

Po; prioriteti i fytyrës ose vetëm fytyra

CMOS AF me Piksela Dyshe

Po Në përputhje me të gjitha lentet e montimit EF (përveç modeleve vetëm me fokus manual)

Konfigurimet e ruajtura

7 caktime paraprake:


Canon Log2 : Cinema Gamut, BT.2020, DCI-P3, BT.709


Canon Log, Canon Log3


BT.2020, BT.709

Mjeti i ruajtjes

karta e brendshme ose karta SD

Opsionet e parametrave gama

Canon Log /Canon Log2/Canon Log3/Wide DR/EOS Std.Normal 1 (STANDARD)/Normal 2 (4.0x)/Normal 3 (BT.709)


Normal 4 (5.0x)

Parametrat e hapësirës së ngjyrave

Cinema Gamut/BT.2020 Gamut/DCI-P3 Gamut/BT.709 Gamut

Parametrat e matricës së ngjyrave

Neutral/kamera e prodhimit/Cinema EOS origjinal/Video/EOS Std./JOAKTIV

Parametrat e përshtatur dhe të mbrojtur

Po

Gama e zezë

Po

Ngopje e ulët

Po

Pjerrësi

Po

Mprehtësia

Po

Reduktimi i zhurmës

Po

Detaji i veshjes

Po

Reduktimi zgjedhës i zhurmës

Po

Matrica e ngjyrave

Po

Balancimi i së bardhës

Po

Korrigjim ngjyre

Po

Niveli i konfigurimit

Po

Shtypja

Po

Ekstrakt 100% IRE

Po

Auto

Po

Diapazoni kelvin

2000K deri në 15000K, intervalet 100K, 5500K i paracaktuar

I paravendosur

Drita natyrale/tungsten

Zhvendosja e balancimit të së bardhës

Po, -9 deri në +9 (zgjedhja e paracaktimit të dritës natyrore ose tungsten)

Rregullimi i balancimit të së zezës

Po

Sistem numërimi

Regen, RecRun, FreeRun, i jashtëm, mbajtja (kuadri i hedhjes i disponueshëm për modalitetin NTSC)

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Regjistrimi

Linear PCM (16-bitë/24-bitë – 48kHz – 4Ch (Regjistrimi MXF))

Kontroll

Kufizuesit e pavarur dhe cilësimet automatike/manuale

Zbutja e mikrofonit

Po

Matësi i nivelit të mikrofonit

Po

PAJISJET SHTESË

Të përfshira

Njësia e monitorit, njësia e dorezës, mbështetësja e gishtit të madh, aksesori WFT, baza e adaptorit të trekëmbëshit, kupa e okularit, kapaku CVF, rripi i qafës


Karikuesi i baterisë CG-10, adaptori elektrik CA-A10, kablloja elektrike, bateria BP-A30, çelësi heksagonal, paketa e vidhave heksagonale,


Kablloja UN-5 (X2) bateria e litiumit CR2025, kapësja

Opsionale (përfshin artikuj që janë ndërprerë)

Paketa e baterisë Canon BP-A30 (përfshirë me C300 Mark II)/BP-A60


Kuadruesi elektronik OLED, EVF-V70


Baza kapëse CL-V1 (për EVF-V70)


Adaptori elektrik Canon CA-A10


Karikuesi i baterisë Canon CG-A10


Telekomanda Canon RC-V100


Rripi i supit Canon SS-1200 (ofrohet me C300 Mark II)


Adaptori i trekëmbëshit Canon TA-100


Baza e trekëmbëshit Canon TB-1


Transmetuesi pa tel Canon WFT-E6/WFT-E8


Marrësi GPS Canon GP-E1


Kablloja e njësisë Canon UN-5 (i përfshirë) / UN-10 (blihet më vete)


Adaptori i mikrofonit Canon MA-400 (aksesor opsional)


Kapësja e shufrës Canon RD-1 (blihet më vete)

Tipi i baterisë

BP-A30 (i përfshirë), BP-A60 (opsional)

Furnizimi i energjisë në hyrje

DC 14,4 V (bateria), DC 16,7 V (hyrja DC)

Power Consumption

19,2W (4096x2160/3840x 2160, 410Mbps/25P; 20,5W (2048x1080/1920x1080, 310Mbps 50P) (afërsisht)

Continuous Recording Time

BP-A30 e përfshirë (3100 mAh): deri në 130 minuta


BP-A60 opsionale (6200 mAh): deri në 270 minuta


(Regjistrimi në 4K, 410 Mbps, 25.00P)

TË NDRYSHME

Përmasat

Rreth 149 x 183 x 183 mm (5.9 x 7.2 x 7.2 in) [C300 Mark II + mbështetësja e gishtit të madh]


Rreth 190 x 183 x 187 mm (7.5 x 7.2 x 7.4 in) [C300 Mark II + doreza kapëse]


Rreth 190 x 265 x 226 mm (7,5 x 10,4 x 8,9 in)


[C300 Mark II +doreza kapëse+kllapa+njësia e dorezës]


Rreth 190 x 307 x 362 mm (7,5 x 12,1 x 12,8 in)


[C300 Mark II +doreza kapëse+kllapa+njësia e dorezës+njësia e monitorit]

Doreza e shkëputshme

Po

Weight (camera only)

Montimi EF: 1770 g (3,9 lb) Montimi PL: 2000 g (4,4lb) Montimi EF me Cinema Lock: 1850 g (4,1lb)

Weight (fully equipped)

Montimi EF: 3435 g (7,6lb) me baterinë e përfshirë

Intervali i temperaturës së punës

Rreth 0°C deri në 40°C, 85% (lagështia relative)


Rreth -5°C deri në 45°C, 60% (lagështia relative)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

* Zona 2K në qendër të zonës 4K është e prerë dhe e regjistruar. Madhësia e imazhit është e dyfishuar

** në varësi të modalitetit të regjistrimit

Canon është një licencues i autorizuar i markës tregtare CFast 2.0™, e cila mund të regjistrohet në juridiksione të ndryshme

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

* Zona 2K në qendër të zonës 4K është e prerë dhe e regjistruar. Madhësia e imazhit është e dyfishuar

** në varësi të modalitetit të regjistrimit

Canon është një licencues i autorizuar i markës tregtare CFast 2.0™, e cila mund të regjistrohet në juridiksione të ndryshme

Shënimi në fund të faqes

¹ 8 dhe 10 ndalesa ND - zgjidhet nëpërmjet opsionit të zgjerimit në menu

¹ 8 dhe 10 ndalesa ND - zgjidhet nëpërmjet opsionit të zgjerimit në menu