Kamera DSLR

Canon EOS C300

Specifikimet

Specifikimet në detaje

Kamera

 • Sensor

  Super CMOS i llojit 35 mm

 • Sistem

  Filtri RGB i ngjyrës parësore (seria Bayer)

 • Pikselat totale për sensor

  9,84 megapiksel

 • Pikselat efektive për sensor

  8,29 megapiksel

 • Ndriçim minimal

  Modaliteti NTSC 0,3 Luks


  [Lentë F1.2 , 24 dB, modaliteti 29,97 P, shpejtësia e shkrehësit 1/30]


  Modaliteti PAL 0,25 Luks


  [Lentë F1.2 , 24 dB, modaliteti 25,00 P, shpejtësia e shkrehësit 1/25]

 • Ndjeshmëria

  NTSC: F9


  [1920x1080/59.94i , ISO640 (0dB), 2000 Luks, pasqyrimi 89,9%]


  PAL: F10


  [1920x1080/50.00i , ISO640 (0dB) , 2000 Luks, pasqyrimi 89,9%]

 • Raporti S/N

  NTSC: 54dB (tipik)


  [1920x1080/29.97P, ndjeshmëria e bazës së rregjistrit Canon ISO850 (sfera dinamike 800%)]


  PAL: 54dB (tipik)


  [1920x1080/25.00P, ndjeshmëria e bazës së rregjistrit Canon ISO850 (sfera dinamike 800%)]

 • Sfera dinamike

  Gjatë rregjistrimit normal: 300%


  Me gamën e rregjistrit Canon: 800%


  (ISO 850 ose mbi/marrja 2,5 dB ose më shumë)

 • Rezolucioni horizontal

  Deri në 1000 rreshta të TV ose më shumë (modaliteti 1920 x 1080i), varet nga lentat e përdorura

 • Vendosja e Lentës

  Vendosja EF e Canon

 • Gjatësia vatrore

  E barasvlefshme me 1,53 herë gjatësinë vatrore të lentave EF;


  Si tregohet për lentat EF-S dhe lentat kinematografike të Canon

 • Korrigjimi periferik i ndriçimit

  PO (varet nga lentat e përdorura)

 • Filtri ND

  3 filtra xhami në trupin e kamerës: 2 ndalesa; 4 ndalesa; 6 ndalesa. Përdoreni përmes kontrollit në trup ose me valë

 • Kontrolli i fokusit

  Nëpërmjet lentes, kontrollit pa tel ose telekomandës me tel (në varësi të lentes së përdorur) Fokusi automatik në një shkrepje me lentet EF


  (Nuk është i disponueshëm me lentet CINEMA) Fokusi i vazhdueshëm AF i disponueshëm me lente EF-S 18 -55mm f/3.5 -5.6 IS STM ose EF-S 18 - 135mm f/3.5 -5.6 IS STM¹


  Përditësimi i DAF opsional (kostoja ekstra)

 • Kontroll Iris

  Përmes trupit, kapjes, kontrollit me valë ose kontrollit me kabllo AI me shtypje i disponueshëm me lenten EF (nuk është i disponueshëm me lentet CINEMA) AI i vazhdueshëm i disponueshëm me lenten EF-S 18 - 135mm f/3.5 -5.6 IS STM¹


  Ndalesa 1/2, ndalesa 1/3 ose kontrolli I IMET


  E mundshme të ruhet numri konstant i F-së gjatë zmadhimit

 • Sistemi i stabilizimit të imazhit

  Varet nga lenta e përdorura

 • Tipi

  DIGIC DV III

Regjistrimi

 • Mjetet e ruajtjes video

  Karta memorieje Compact Flash të tipit 1 (2 fole për karta);

 • Tipi

  UDMA4, 30MB/s ose më e shpejtë (40MB/s ose më e shpejtë për regjistrimin E shpejtë/E ngadaltë)

 • Koha e regjistrimit

  Kartë 64GB CF: Deri në 160 min (1080/50i @ 50 Mbps)

 • Formati i skedarit të regjistrimit

  Material eXchange Format (MXF); modeli OP-1a

 • Formati i regjistrimit

  MPEG-2 Long GOP


  50Mbps CBR (4:2:2) MPEG-2 422@PHL;


  35Mbps VBR (4:2:0) MPEG-2 MP@HL;


  25Mbps CBR (4:2:0) MPEG-2 MP@H14

 • Shpejtësia e kuadrove të regjistrimit*

  50 Mbps: 1920 x 1080/59.94i, 50i, 29.97p, 25p, 24.00p, 23.98p;


  1280 x 720/59.94p, 50p, 29,97p, 25p, 24,00p, 23,98p.


  35 Mbps: 1920 x 1080/59.94i, 50i, 29.97p, 25p, 23.98p;


  1440 x 1080/ 59.94i/50i


  1280 x 720/59.94p, 50p, 29,97p, 25p, 23,98p.


  25 Mbps: 1440 x 1080/59.94i, 50i, 29.97p, 25p, 23.98p.

 • Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

  PO


  720p: 1-60kns në hapa 1kns


  1080p: 1-30kns në hapa 1kns


  (opsionet në dispozicion mund të ndryshojnë sipas modalitetit të rregjistrimit të zgjedhur)

 • Regjistrim në interval

  PO. 1, 2, 3, 6, 9 ose 12 kuadro, intervale me 25 kohë


  (opsionet në dispozicion mund të ndryshojnë sipas modalitetit të rregjistrimit të zgjedhur)

 • Regjistrim kuadrosh

  PO. 1, 2, 3, 6, 9 ose 12 kuadro


  (opsionet në dispozicion mund të ndryshojnë sipas modalitetit të rregjistrimit të zgjedhur)

 • Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

  PO (3 sekonda)

 • Rregjistrimi stafetë

  PO

 • Rregjistrimi me fole dyshe (i njëkohshëm)

  PO

 • Skanim në të kundërt

  PO. Kthim figure lart/poshtë, majtas/djathtas, lart/poshtë/majtas/djathtas

 • Konvertimi HD->SD

  JO

 • Transferim i Brendshëm i të Dhënave

  FILM: Po (nga karta CF tek karta CF)

 • Mjetet e ruajtjes së fotove

  Karta e kujtesës SD/SDHC

 • Cilësia e pozës

  Gjatë regjistrimit video: 1920 x 1080;


  Gjatë rishikimit: 1920x1080, 1280 x 720

Sistem

 • Madhësia

  10,1 cm (4"), shikimi 100%

 • Pika

  1,23 milionë

 • Përshtatjet e cilësisë së imazhit

  Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

 • I rregullueshëm

  Lart/poshtë/majtas/djathtas sipas konfigurimit të kamerës

 • Monitori i formës së valës

  Monitori i formës së valës dhe vektorskopi

 • Ndihmësi i fokusit*

  Kulmi;


  Zmadhimi (25 pika të zgjedhshme);


  Monitor Ane (përdorim i shfaqjes në formë valë)

 • Ngritje

  Ngritje 1, Ngritje 2 (Ngjyra, Përforcimi, Frekuenca e personalizueshme për secilën)

 • Zebra

  Niveli 1; Niveli 2; Të dyja


  Dalje përmes HD-SDI ose HDMI

 • Shënuesit

  Ndezur/Fikur (Raporti i pamjes, Shënuesi i pamjes, Fusha e zonës së sigurisë, Zona e sigurisë, Rrjeta, Horizontal, Qendër)

 • Madhësia

  1,3cm (0,52")

 • Pika

  1,55 milionë

 • Përshtatjet e cilësisë së imazhit

  Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

 • I rregullueshëm

  Anim vertikal

 • Lenta korrigjimi

  Dioptrat + 2,0 deri në -5,5

 • Hyrje audio

  Futjet XLR me energji fantazëm 48V (x2), priza e futjes së mikrofonit 3,5mm

 • Dalja e kufjes

  Fishë stereo 3,5 mm

 • Dalja e monitorit video

  PO (BNC, dalja SD vetëm përmes terminalit Synch)

 • HDMI

  PO (Lloji A, vetëm dalje)

 • IEEE 1394 (Firewire)

  JO

 • USB

  JO

 • Dalje HD/SD-SDI

  PO (BNC, vetëm dalje, dalje video me audio të integruar dhe kod kohor)

 • Kod kohor

  PO (BNC, hyrja/dalja e ndërrueshme)

 • Genlock

  PO (BNC, vetëm hyrje)

 • Synch

  PO (BNC, vetëm dalje, 5 modalitete: HD Sync, HD-Y, SD blackburst, elementi SD, Fikur)

 • Dalje Component

  JO

 • Terminal AV

  JO

 • Hyrje DC

  PO

 • Terminal i kontrollit në largësi

  Mini-fishë stereo 2,5 mm

 • Terminali i kontrollit me valë

  PO (pajisje shtesë opsionale kërkohet për kontrollin me valë)

 • Shirita me ngjyra

  EBU, SMPTE, ARIB

 • Llambë shenje

  PO

 • Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

  PO (këmbëz e ftohtë, 3 vendndodhje: pjesa e sipërme e trupit, pjesa e sipërme e dorezës, pjesa e përparme e dorezës)

 • Çelësi i personalizimit

  PO (15 butonë të caktueshëm; zgjidhni nga 30 funksione)

Funksione pozimi

 • Kontrolli i ekspozimit dhe matja*

  Ekspozimi manual përcaktohet nga parametri i obturatorit, parametri i irisit, parametri i ISO-s/shtimit dhe parametri i filtrit ND.


  Opsionet e matjes së Irisit automatik me shtypje/Irisit automatik të vazhduar:


  (i) Standard (Metërzim me peshë qendrore)


  (ii) Dritë spoti


  (iii) Ndriçim nga pas (kompensim)


  Irisi automatik i vazhduar (lentet Canon me motorin me hapa (STM)).¹

 • Kompensimi i ekspozimit*

  PO në modalitetin e irisit të plotë Funksioni i zhvendosjes së AE +/-2, +/-1.5, +/-1.25, +/-1.0, +/-0.75, +/-0.5, +/-0.25, +/-0

 • Metoda Ekspozim Automatik*

  PO.


  Irisi automatik me shtypje i disponueshëm me lentet EF (nuk është i disponueshëm me lentet EF Cinema)


  Irisi automatik i vazhduar (lentet Canon me motorin me hapa (STM)).¹

 • Irisi automatik me shtyje*

  Po (Lente EF dhe EF-S. Nuk është i disponueshëm me lentet EF Cinema.)

 • Bllokimi i Ekspozimit

  JO

 • Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

  JO

 • Ndjeshmëria ISO*

  Pamja me 1 ndalesë: 320¹, 400, 800, [850]², 1600, 3200, 6400, 12800, 20000 25600, 51200, 80000


  Pamja me 1/3 ndalesë: 320, 400, 500, 640, 800, [850]², 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600, 32000, 40000, 51200, 64000, 80000¹

 • Parametri i shtimit*

  NORMAL: -6dB, -3dB, 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB,27dB 30dB; Extended Range ON: 36dB, 33dB, 39dB, 42dB


  I IMET: 0 dB deri në 24 dB (rritje 0,5 dB).

 • Regjimet e kontrollit

  Fikur; Shpejtësi; Kënd; Skanimi i qartë (CS); Shkrehësi i ngadaltë (SLS)

 • Shpejtësia e shkrehësit

  1/3 deri në 1/2000 në varësi nga norma e kuadrove dhe Modaliteti i kontrollit të shkrehësit

 • Këndi i shkrehësit

  11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

 • Shkrehës i ngadaltë (SLS)

  1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 në varësi nga niveli i kuadrove

 • Skanim i pastër

  59,94i/p: 59,94 - 250,27Hz;


  50i/p: 50 deri në 250,78Hz;


  29,97p: 29,97 - 250,27Hz;


  25p: 25 deri në 250,78Hz;


  23,98/24p: 23,98 - 250,27Hz

 • Konfigurimet e ruajtura*

  9, përfshirë 3 paravendosje (KINEMA, Gamë e Gjerë Dinamike (Wide DR) dhe EOS Std)

 • Mjeti i ruajtjes

  Karta e kujtesës SD/SDHC (të gjitha të dhënat e personalizuara dhe të dhënat meta), deri në 20 fotografi të personalizuara për kartë

 • Gama

  8 profile

 • Gama e rregjistrimit të Canon

  PO

 • Bazamenti kryesor

  -50 deri në +50

 • Kryesor i zi

  -50 deri në +50 për secilën nga R,G,B

 • Gama e zezë

  Nivel, Sferë dhe Pikë e rregullueshme

 • Ngopje e ulët

  -50 deri në +50 rregullon ngopjen e ngjyrës në zonat me shkëlqim të dobët

 • Pjerrësi

  Rregullohet përmes karakteristikës së ekspozimit, fillimi, pjerrësia, ngopja

 • Mprehtësia

  Rregullim për Nivel, Shpeshtësia e Hollësisë H., Marrja e mostrave, Ekuilibri i hollësisë HV, Kufiri, Zgjidh, Hapja e brrylit dhe mprehtësia e varësisë së nivelit

 • Reduktimi i zhurmës

  Fikur, Ndezur (1 deri në 12)

 • Detaji i veshjes

  Fikur, Pak, Mes, Lartë / Ngjyrimi, Kroma, Shkëlqimi, Zona, Niveli Y

 • Reduktimi zgjedhës i zhurmës

  Fikur, Pak, Mes, Lartë / Ngjyrimi, Kroma, Shkëlqimi, Zona, Niveli Y

 • Matrica e ngjyrave

  Faza, Marrja dhe rregullimi RGB, në përputhje me përzgjedhjen e gamës

 • Balancimi i së bardhës

  -50 deri në +50 zhvendosje e balancimit të së bardhës për R,G,B

 • Korrigjim ngjyre

  Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

 • Niveli i konfigurimit

  -50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

Press

 • Ekstrakt 100% IRE

  E kufizon daljen në 100% mbas rregullimit të konfigurimit

 • Informacion GPS (Aksesor Opsional)

  Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

 • Auto

  JO

 • I paravendosur

  Drita e ditës (5400K), Tungsten (3200K), Kelvin (intervalet 2000K-15000K, 100K), Grupi A, Grupi B

 • Zhvendosja e balancimit të së bardhës

  PO. -9 deri në +9 (vetëm Dritë e ditës dhe Tungsten)

 • Rregullimi i balancimit të së zezës

  PO

 • Sistem numërimi

  Regen, RecRun, FreeRun, I jashtëm, Bllokim (Heqja e kuadrit e disponueshme për disa norma të kuadrove)

 • Cilësimi i vlerës fillestare

  “00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

 • Regjistrimi

  16-bit 2 ch (48 kHz) linear PCM

 • Kontroll

  Kufizuesit e pavarur dhe cilësimet automatike/manuale

 • Zbutja e mikrofonit

  PO

 • Matësi i nivelit të mikrofonit

  PO

Aksesorët

 • Furnizohen

  Shërbimi XF dhe shtesa NLE, Njësia e monitorit (LCD dhe XLR), Njësia e dorezës, Vendosja e gishtit, Pllaka e përshtatësit të bazës së trekëmbëshit, Rripi i supit, Vendi i syrit, Kapaku EVF, Ngarkuesi i baterive CG-940, Përshtatësi kompakt i energjisë CA-941, Paketa e baterisë BP-955

 • Opsional*

  Bateritë BP-955, BP-975, Përshtatësi kompakt i energjisë CA-930 (vetëm ngarkuesi i baterisë), / CA945 / CA946, Përshtatësi i trekëmbëshit TA-100, Kontrolluesi i komunikimit me valë WFT-E6 Marrës GPS GP-E1

 • Konsumi i energjisë

  10,3W¹ (modaliteti NTSC)


  10,0W¹ (modaliteti PAL)

 • Koha e vazhdueshme e regjistrimit

  BP-955 e përfshirë: Përafër. 205 minuta¹


  Opsional BP-975: Përafër. 310 minuta¹

Të ndryshme

 • Përmasat

  Përafër 133 x 179 x 171mm (vendosja e gishtit e bashkëngjitur);


  Përafër 174 x 179 x 171mm (kapja e bashkëngjitur);


  Përafër 185 x 284 x 301mm (kapja, njësia e monitorit dhe doreza të bashkëngjitura)

 • Doreza e shkëputshme

  PO

 • Pesha (vetëm kamera)

  1430g

 • Pesha (me të gjitha pajisjet)

  Përafër 2700g (kapja, njësia e monitorit, doreza, BP-955, karta CF 2x)

 • Intervali i temperaturës së punës

  -5ºC deri në +45ºC, 60% lagështi relative

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim.

* Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim.

* Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.

 1. ¹ 320, 20000 dhe vlerat mbi 20 000 nuk janë rritje me 1 ndalesë


  ² [850] = Ndjeshmëria bazë e ISO-s për Canon Log Gamma (diapazoni dinamik 800%), mbi të cilën lartësia e theksimeve dhe hijeve vazhdon të jetë e qëndrueshme.

 2. ¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

 3. ¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

 4. ¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

 5. ¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

 6. ¹ Fokusi automatik me një shkrepje/AI me shtypje dhe opsionet e vazhdueshme janë të disponueshme pas përmirësimit të firmuerit.

 7. ¹ Fokusi automatik me një shkrepje/AI me shtypje dhe opsionet e vazhdueshme janë të disponueshme pas përmirësimit të firmuerit.

 8. ¹ 320, 20000 dhe vlerat mbi 20 000 nuk janë rritje me 1 ndalesë


  ² [850] = Ndjeshmëria bazë e ISO-s për Canon Log Gamma (diapazoni dinamik 800%), mbi të cilën lartësia e theksimeve dhe hijeve vazhdon të jetë e qëndrueshme.

 9. ¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

 10. ¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

 11. ¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

 12. ¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

 13. ¹ Fokusi automatik me një shkrepje/AI me shtypje dhe opsionet e vazhdueshme janë të disponueshme pas përmirësimit të firmuerit.

 14. ¹ Fokusi automatik me një shkrepje/AI me shtypje dhe opsionet e vazhdueshme janë të disponueshme pas përmirësimit të firmuerit.