Canon EOS C300 Specifikimet

KAMERA

Sensor

Super CMOS i llojit 35 mm

Sistem

Filtri RGB i ngjyrës parësore (seria Bayer)

Pikselat totale për sensor

9,84 megapiksel

Pikselat efektive për sensor

8,29 megapiksel

Ndriçim minimal

Modaliteti NTSC 0,3 Luks


[Lentë F1.2 , 24 dB, modaliteti 29,97 P, shpejtësia e shkrehësit 1/30]


Modaliteti PAL 0,25 Luks


[Lentë F1.2 , 24 dB, modaliteti 25,00 P, shpejtësia e shkrehësit 1/25]

Ndjeshmëria

NTSC: F9


[1920x1080/59.94i , ISO640 (0dB), 2000 Luks, pasqyrimi 89,9%]


PAL: F10


[1920x1080/50.00i , ISO640 (0dB) , 2000 Luks, pasqyrimi 89,9%]

Raporti S/N

NTSC: 54dB (tipik)


[1920x1080/29.97P, ndjeshmëria e bazës së rregjistrit Canon ISO850 (sfera dinamike 800%)]


PAL: 54dB (tipik)


[1920x1080/25.00P, ndjeshmëria e bazës së rregjistrit Canon ISO850 (sfera dinamike 800%)]

Sfera dinamike

Gjatë rregjistrimit normal: 300%


Me gamën e rregjistrit Canon: 800%


(ISO 850 ose mbi/marrja 2,5 dB ose më shumë)

Rezolucioni horizontal

Deri në 1000 rreshta të TV ose më shumë (modaliteti 1920 x 1080i), varet nga lentat e përdorura

Vendosja e Lentës

Vendosja EF e Canon

Gjatësia vatrore

E barasvlefshme me 1,53 herë gjatësinë vatrore të lentave EF;


Si tregohet për lentat EF-S dhe lentat kinematografike të Canon

Korrigjimi periferik i ndriçimit

PO (varet nga lentat e përdorura)

Filtri ND

3 filtra xhami në trupin e kamerës: 2 ndalesa; 4 ndalesa; 6 ndalesa. Përdoreni përmes kontrollit në trup ose me valë

Kontrolli i fokusit

Nëpërmjet lentes, kontrollit pa tel ose telekomandës me tel (në varësi të lentes së përdorur) Fokusi automatik në një shkrepje me lentet EF


(Nuk është i disponueshëm me lentet CINEMA) Fokusi i vazhdueshëm AF i disponueshëm me lente EF-S 18 -55mm f/3.5 -5.6 IS STM ose EF-S 18 - 135mm f/3.5 -5.6 IS STM¹


Përditësimi i DAF opsional (kostoja ekstra)

Kontroll Iris

Përmes trupit, kapjes, kontrollit me valë ose kontrollit me kabllo AI me shtypje i disponueshëm me lenten EF (nuk është i disponueshëm me lentet CINEMA) AI i vazhdueshëm i disponueshëm me lenten EF-S 18 - 135mm f/3.5 -5.6 IS STM¹


Ndalesa 1/2, ndalesa 1/3 ose kontrolli I IMET


E mundshme të ruhet numri konstant i F-së gjatë zmadhimit

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Varet nga lenta e përdorura

Tipi

DIGIC DV III

REGJISTRIMI

Mjetet e ruajtjes video

Karta memorieje Compact Flash të tipit 1 (2 fole për karta);

Tipi

UDMA4, 30MB/s ose më e shpejtë (40MB/s ose më e shpejtë për regjistrimin E shpejtë/E ngadaltë)

Koha e regjistrimit

Kartë 64GB CF: Deri në 160 min (1080/50i @ 50 Mbps)

Formati i skedarit të regjistrimit

Material eXchange Format (MXF); modeli OP-1a

Formati i regjistrimit

MPEG-2 Long GOP


50Mbps CBR (4:2:2) MPEG-2 422@PHL;


35Mbps VBR (4:2:0) MPEG-2 MP@HL;


25Mbps CBR (4:2:0) MPEG-2 MP@H14

Shpejtësia e kuadrove të regjistrimit*

50 Mbps: 1920 x 1080/59.94i, 50i, 29.97p, 25p, 24.00p, 23.98p;


1280 x 720/59.94p, 50p, 29,97p, 25p, 24,00p, 23,98p.


35 Mbps: 1920 x 1080/59.94i, 50i, 29.97p, 25p, 23.98p;


1440 x 1080/ 59.94i/50i


1280 x 720/59.94p, 50p, 29,97p, 25p, 23,98p.


25 Mbps: 1440 x 1080/59.94i, 50i, 29.97p, 25p, 23.98p.

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

PO


720p: 1-60kns në hapa 1kns


1080p: 1-30kns në hapa 1kns


(opsionet në dispozicion mund të ndryshojnë sipas modalitetit të rregjistrimit të zgjedhur)

Regjistrim në interval

PO. 1, 2, 3, 6, 9 ose 12 kuadro, intervale me 25 kohë


(opsionet në dispozicion mund të ndryshojnë sipas modalitetit të rregjistrimit të zgjedhur)

Regjistrim kuadrosh

PO. 1, 2, 3, 6, 9 ose 12 kuadro


(opsionet në dispozicion mund të ndryshojnë sipas modalitetit të rregjistrimit të zgjedhur)

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

PO (3 sekonda)

Rregjistrimi stafetë

PO

Rregjistrimi me fole dyshe (i njëkohshëm)

PO

Skanim në të kundërt

PO. Kthim figure lart/poshtë, majtas/djathtas, lart/poshtë/majtas/djathtas

Konvertimi HD->SD

JO

Transferim i Brendshëm i të Dhënave

FILM: Po (nga karta CF tek karta CF)

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta e kujtesës SD/SDHC

Cilësia e pozës

Gjatë regjistrimit video: 1920 x 1080;


Gjatë rishikimit: 1920x1080, 1280 x 720

SISTEM

Madhësia

10,1 cm (4"), shikimi 100%

Pika

1,23 milionë

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

I rregullueshëm

Lart/poshtë/majtas/djathtas sipas konfigurimit të kamerës

Monitori i formës së valës

Monitori i formës së valës dhe vektorskopi

Ndihmësi i fokusit*

Kulmi;


Zmadhimi (25 pika të zgjedhshme);


Monitor Ane (përdorim i shfaqjes në formë valë)

Ngritje

Ngritje 1, Ngritje 2 (Ngjyra, Përforcimi, Frekuenca e personalizueshme për secilën)

Zebra

Niveli 1; Niveli 2; Të dyja


Dalje përmes HD-SDI ose HDMI

Shënuesit

Ndezur/Fikur (Raporti i pamjes, Shënuesi i pamjes, Fusha e zonës së sigurisë, Zona e sigurisë, Rrjeta, Horizontal, Qendër)

Madhësia

1,3cm (0,52")

Pika

1,55 milionë

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

I rregullueshëm

Anim vertikal

Lenta korrigjimi

Dioptrat + 2,0 deri në -5,5

Hyrje audio

Futjet XLR me energji fantazëm 48V (x2), priza e futjes së mikrofonit 3,5mm

Dalja e kufjes

Fishë stereo 3,5 mm

Dalja e monitorit video

PO (BNC, dalja SD vetëm përmes terminalit Synch)

HDMI

PO (Lloji A, vetëm dalje)

IEEE 1394 (Firewire)

JO

USB

JO

Dalje HD/SD-SDI

PO (BNC, vetëm dalje, dalje video me audio të integruar dhe kod kohor)

Kod kohor

PO (BNC, hyrja/dalja e ndërrueshme)

Genlock

PO (BNC, vetëm hyrje)

Synch

PO (BNC, vetëm dalje, 5 modalitete: HD Sync, HD-Y, SD blackburst, elementi SD, Fikur)

Dalje Component

JO

Terminal AV

JO

Hyrje DC

PO

Terminal i kontrollit në largësi

Mini-fishë stereo 2,5 mm

Terminali i kontrollit me valë

PO (pajisje shtesë opsionale kërkohet për kontrollin me valë)

Shirita me ngjyra

EBU, SMPTE, ARIB

Llambë shenje

PO

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

PO (këmbëz e ftohtë, 3 vendndodhje: pjesa e sipërme e trupit, pjesa e sipërme e dorezës, pjesa e përparme e dorezës)

Çelësi i personalizimit

PO (15 butonë të caktueshëm; zgjidhni nga 30 funksione)

FUNKSIONE POZIMI

Kontrolli i ekspozimit dhe matja*

Ekspozimi manual përcaktohet nga parametri i obturatorit, parametri i irisit, parametri i ISO-s/shtimit dhe parametri i filtrit ND.


Opsionet e matjes së Irisit automatik me shtypje/Irisit automatik të vazhduar:


(i) Standard (Metërzim me peshë qendrore)


(ii) Dritë spoti


(iii) Ndriçim nga pas (kompensim)


Irisi automatik i vazhduar (lentet Canon me motorin me hapa (STM)).¹

Kompensimi i ekspozimit*

PO në modalitetin e irisit të plotë Funksioni i zhvendosjes së AE +/-2, +/-1.5, +/-1.25, +/-1.0, +/-0.75, +/-0.5, +/-0.25, +/-0

Metoda Ekspozim Automatik*

PO.


Irisi automatik me shtypje i disponueshëm me lentet EF (nuk është i disponueshëm me lentet EF Cinema)


Irisi automatik i vazhduar (lentet Canon me motorin me hapa (STM)).¹

Irisi automatik me shtyje*

Po (Lente EF dhe EF-S. Nuk është i disponueshëm me lentet EF Cinema.)

Bllokimi i Ekspozimit

JO

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

JO

Ndjeshmëria ISO*

Pamja me 1 ndalesë: 320¹, 400, 800, [850]², 1600, 3200, 6400, 12800, 20000 25600, 51200, 80000


Pamja me 1/3 ndalesë: 320, 400, 500, 640, 800, [850]², 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600, 32000, 40000, 51200, 64000, 80000¹

Parametri i shtimit*

NORMAL: -6dB, -3dB, 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB,27dB 30dB; Extended Range ON: 36dB, 33dB, 39dB, 42dB


I IMET: 0 dB deri në 24 dB (rritje 0,5 dB).

Regjimet e kontrollit

Fikur; Shpejtësi; Kënd; Skanimi i qartë (CS); Shkrehësi i ngadaltë (SLS)

Shpejtësia e shkrehësit

1/3 deri në 1/2000 në varësi nga norma e kuadrove dhe Modaliteti i kontrollit të shkrehësit

Këndi i shkrehësit

11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 në varësi nga niveli i kuadrove

Skanim i pastër

59,94i/p: 59,94 - 250,27Hz;


50i/p: 50 deri në 250,78Hz;


29,97p: 29,97 - 250,27Hz;


25p: 25 deri në 250,78Hz;


23,98/24p: 23,98 - 250,27Hz

Konfigurimet e ruajtura*

9, përfshirë 3 paravendosje (KINEMA, Gamë e Gjerë Dinamike (Wide DR) dhe EOS Std)

Mjeti i ruajtjes

Karta e kujtesës SD/SDHC (të gjitha të dhënat e personalizuara dhe të dhënat meta), deri në 20 fotografi të personalizuara për kartë

Gama

8 profile

Gama e rregjistrimit të Canon

PO

Bazamenti kryesor

-50 deri në +50

Kryesor i zi

-50 deri në +50 për secilën nga R,G,B

Gama e zezë

Nivel, Sferë dhe Pikë e rregullueshme

Ngopje e ulët

-50 deri në +50 rregullon ngopjen e ngjyrës në zonat me shkëlqim të dobët

Pjerrësi

Rregullohet përmes karakteristikës së ekspozimit, fillimi, pjerrësia, ngopja

Mprehtësia

Rregullim për Nivel, Shpeshtësia e Hollësisë H., Marrja e mostrave, Ekuilibri i hollësisë HV, Kufiri, Zgjidh, Hapja e brrylit dhe mprehtësia e varësisë së nivelit

Reduktimi i zhurmës

Fikur, Ndezur (1 deri në 12)

Detaji i veshjes

Fikur, Pak, Mes, Lartë / Ngjyrimi, Kroma, Shkëlqimi, Zona, Niveli Y

Reduktimi zgjedhës i zhurmës

Fikur, Pak, Mes, Lartë / Ngjyrimi, Kroma, Shkëlqimi, Zona, Niveli Y

Matrica e ngjyrave

Faza, Marrja dhe rregullimi RGB, në përputhje me përzgjedhjen e gamës

Balancimi i së bardhës

-50 deri në +50 zhvendosje e balancimit të së bardhës për R,G,B

Korrigjim ngjyre

Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

Niveli i konfigurimit

-50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

PRESS

Ekstrakt 100% IRE

E kufizon daljen në 100% mbas rregullimit të konfigurimit

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

Auto

JO

I paravendosur

Drita e ditës (5400K), Tungsten (3200K), Kelvin (intervalet 2000K-15000K, 100K), Grupi A, Grupi B

Zhvendosja e balancimit të së bardhës

PO. -9 deri në +9 (vetëm Dritë e ditës dhe Tungsten)

Rregullimi i balancimit të së zezës

PO

Sistem numërimi

Regen, RecRun, FreeRun, I jashtëm, Bllokim (Heqja e kuadrit e disponueshme për disa norma të kuadrove)

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Regjistrimi

16-bit 2 ch (48 kHz) linear PCM

Kontroll

Kufizuesit e pavarur dhe cilësimet automatike/manuale

Zbutja e mikrofonit

PO

Matësi i nivelit të mikrofonit

PO

AKSESORËT

Furnizohen

Shërbimi XF dhe shtesa NLE, Njësia e monitorit (LCD dhe XLR), Njësia e dorezës, Vendosja e gishtit, Pllaka e përshtatësit të bazës së trekëmbëshit, Rripi i supit, Vendi i syrit, Kapaku EVF, Ngarkuesi i baterive CG-940, Përshtatësi kompakt i energjisë CA-941, Paketa e baterisë BP-955

Opsional*

Bateritë BP-955, BP-975, Përshtatësi kompakt i energjisë CA-930 (vetëm ngarkuesi i baterisë), / CA945 / CA946, Përshtatësi i trekëmbëshit TA-100, Kontrolluesi i komunikimit me valë WFT-E6 Marrës GPS GP-E1

Konsumi i energjisë

10,3W¹ (modaliteti NTSC)


10,0W¹ (modaliteti PAL)

Koha e vazhdueshme e regjistrimit

BP-955 e përfshirë: Përafër. 205 minuta¹


Opsional BP-975: Përafër. 310 minuta¹

TË NDRYSHME

Përmasat

Përafër 133 x 179 x 171mm (vendosja e gishtit e bashkëngjitur);


Përafër 174 x 179 x 171mm (kapja e bashkëngjitur);


Përafër 185 x 284 x 301mm (kapja, njësia e monitorit dhe doreza të bashkëngjitura)

Doreza e shkëputshme

PO

Pesha (vetëm kamera)

1430g

Pesha (me të gjitha pajisjet)

Përafër 2700g (kapja, njësia e monitorit, doreza, BP-955, karta CF 2x)

Intervali i temperaturës së punës

-5ºC deri në +45ºC, 60% lagështi relative

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim.

* Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim.

* Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.

Shënimi në fund të faqes

¹ 320, 20000 dhe vlerat mbi 20 000 nuk janë rritje me 1 ndalesë


² [850] = Ndjeshmëria bazë e ISO-s për Canon Log Gamma (diapazoni dinamik 800%), mbi të cilën lartësia e theksimeve dhe hijeve vazhdon të jetë e qëndrueshme.

¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

¹ Fokusi automatik me një shkrepje/AI me shtypje dhe opsionet e vazhdueshme janë të disponueshme pas përmirësimit të firmuerit.

¹ Fokusi automatik me një shkrepje/AI me shtypje dhe opsionet e vazhdueshme janë të disponueshme pas përmirësimit të firmuerit.

¹ 320, 20000 dhe vlerat mbi 20 000 nuk janë rritje me 1 ndalesë


² [850] = Ndjeshmëria bazë e ISO-s për Canon Log Gamma (diapazoni dinamik 800%), mbi të cilën lartësia e theksimeve dhe hijeve vazhdon të jetë e qëndrueshme.

¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

¹ Fokusi automatik me një shkrepje/AI me shtypje dhe opsionet e vazhdueshme janë të disponueshme pas përmirësimit të firmuerit.

¹ Fokusi automatik me një shkrepje/AI me shtypje dhe opsionet e vazhdueshme janë të disponueshme pas përmirësimit të firmuerit.